Keresés

Részletes keresés

Paleokrites Creative Commons License 2008.06.19 0 0 266
" Az egyház nem egy intézmény, hanem a hívők összessége"

Erről a pápákat, püspököket egyházi hivatalnokokat is értesítették?

Szerintem ez a " hívők összesége" fogalmazás nemigazán fedi a valóségot....., inkább az egyházat alapítók, vezetők, szolgálók kis csoportja vezeti a felekezeti " hívők összeségét".....

" keresztényi szabály....." Áha...., vannak írott és íratlan egyházi, felekezeti, vallási szabályok....., ugye nem a " hívők összessége" szavazta meg, hanem egy kis felsőbbségű csoporosulat...?


" Nem csak az egyház egyes tanai épülnek rá, de maga a társadalom is. Az egész emberiség épül rá, és tulajdonképpen az országot a szexualitása határozza meg"

Hát..., az országot nem a szexualitása határozza meg...., sem a társadalmakat, a szexualítás magánügy...... kellene, hogy legyen! Akkor közügy, ha gyilkolnak, erőszakolnak!

" tulajdonképpen az országot a szexualitása határozza meg. Ez határozza meg hogy családcentrikus lesz-e, vagy egyéncentrikus!"

Nem ez határozza meg!

" A kivégzésekről csak annyit, hogy semmilyen szervezetet nem jogosítottak föl kivégzésekre a keresztényi tanok. Ezt a hatalmat az egyház a világi hatalmon keresztül nyerte meg, s gyakorolta."

Á....., az egyház világiakat bérelt fel a piszkos ügyei elintézésére? Majd a világiakat egy másik világiakkal elintézette és azokat is másokkal, nehogymár nyoma legyen a felbújtónak, mi?...... :))
Tévedsz!


Előzmény: Adamkertesz (265)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.18 0 0 265

Kedves Paleokritesz: "Gyakorlatilag a legnagyobb vallásideológiai oszlopait erre építette fel....., mátmind a " nagy erkölcsiségre", amit saját maga szervezete sem tudott soha betartani!"

 

Az egyház nem egy intézmény, hanem a hívők összessége. Ezek közül nagyon sokan nem, mások alig, míg megint mások eredményesen tartották be a szexualitás keresztényi szabályait.

Az egyház központi témájában valóban nagy szerepe van a szexualitásnak, de ez nem az egyház választásából, témaválasztásából fakad, hanem a szexualitás szerepéből a társadalomban, és az emberi életben. Nem csak az egyház egyes tanai épülnek rá, de maga a társadalom is. Az egész emberiség épül rá, és tulajdonképpen az országot a szexualitása határozza meg. Ez határozza meg hogy családcentrikus lesz-e, vagy egyéncentrikus! Az egyének társadalmilag sokkal kevésbbé szervezett egységet képeznek mint a családok. Itt, ezen a ponton tud megrepedni egy kultúra.

 

A kivégzésekről csak annyit, hogy semmilyen szervezetet nem jogosítottak föl kivégzésekre a keresztényi tanok. Ezt a hatalmat az egyház a világi hatalmon keresztül nyerte meg, s gyakorolta.

Előzmény: Paleokrites (259)
AAARGH Creative Commons License 2008.06.18 0 0 264
Ez rád is igaz, különben tudnád, hogy pont az ellenkezője igaz az állításodnak.
Előzmény: Iván Gábor (261)
upi2000 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 263

na igen, a mai szexuális kultúra igazán haladó és építő, a zemberek ma már sokkal egészségesebbek fizikailag és mentálisan is...

 

/vagy mégsem?/

Előzmény: Paleokrites (252)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.06.18 0 0 262
papa
Előzmény: FriendlyFire (258)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.06.18 0 0 261
Köztudott dolgot nem kell.

Légy tájékozott.
Előzmény: AAARGH (249)
Paleokrites Creative Commons License 2008.06.18 0 0 260
A kereszténység, mint szervezet igenis szexellenességet mutat...., míg a keresztény egyháztagok körében már nem mindenki!
Előzmény: FriendlyFire (258)
Paleokrites Creative Commons License 2008.06.18 0 0 259
Nos a kereszténység még seholhalálfiaborja sem volt, amikor a nemiélet már javában taposta saját természetes útját az emberiséget illetően! A kereszténység drasztikussan beleavatkozott olyan magánügyekbe, ami nem tartozott sohasem rá! Gyakorlatilag a legnagyobb vallásideológiai oszlopait erre építette fel....., mátmind a " nagy erkölcsiségre", amit saját maga szervezete sem tudott soha betartani!

Nem minden a keresztény bölcselet, hisz maguk is összeollózták azt különböző filozófusok írásaiból, majd egyféle zutyulékkel összeragancsmányolták és ezt etették meg az emberekkel, ha kellett akkor tűzzel-vassal, könnyel és vérrel, de kivégzésekkel is elrettentve....., közben meg saját maguk közül ott belül romlottak meg....., ugyan azokat a bűnöket elkövették, mint amiért kivéhezték az embereket, avagy elítélték!

Leszámítva a genetikus örökletességet, a gének és kromoszómák talányait....., az egyház egyenessen magatartásával sodorta az embereket a nemiség ilyentén káoszába, ahelyett, hogy rendet teremtett volna hazugságaik és igazságaik között, inkább hintették hantáikat isteneik nevében, már a szentháromság os eléggé hamisistenlépet kellt, bálványteremtőségeikért éppen nekik járt volna megkövezés....!

Az egyház nemigen sokat tud a szexualitásról ezek szerint......., de annál tidatossaban igyekszenek azt a látszatot kellteni, mintha tudná!

" A szélsőségek semmilyen irányban nem hasznosak, de mindig lesznek."
Igen, ,ezt már az emberiség régóta látja, tapasztalja a vallási...., így a keresztény mozgalmaknál is!
Előzmény: Adamkertesz (254)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.06.18 0 0 258
Nem akartam mélyebben belemenni. A kereszténység nem szex ellenes, hanem a helyén kezeli a szex-et. Nálad ez verte a biztosítékot?
Előzmény: Paleokrites (257)
Paleokrites Creative Commons License 2008.06.18 0 0 257
Akkor az állatvilágot sem igen ismered...., a felületes ismeret még nem mentesít a hiányzó adatoktól!

Pótold be!
Előzmény: FriendlyFire (255)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.18 0 0 256

A másik dolog, hogy az igazi szexuális forradalmat sosem a szerelem járja át, hanem mindig az ösztön.

A szerelem ragaszkodó, az ösztön nem az.

Az ösztön azonban még mindig kevés lenne egy valódi, egy globális 'forradalomhoz'. A szexipar igazi mozgatórugója a pénz! Nem a felvilágosítás, nem a szerelem, nem a természetesség, hanem a pénz. Profit, bevétel, haszon.

Ez a szexuális szabadság valódi mozgatóereje.

Ha nem kívánod a szexet minden nővel, akkor könnyen beleragadhatsz egyetlen kapcsolatba, és megtalálhatod benne a szexuális boldogságodat. de ha szexuálisan kielégülsz a házasságodban, akkor nem leszel része a szexipar piacának! Ezért bombázni kell téged, hogy az ingerenciád jóval túlérjen a házasságon, és a szerelmi szexualitáson. Lehetőleg felszabaduljanak benned a vágyak az alternatív, vagy akár a szélsőséges szexualitás valamely irányába, hogy még véletlenül se tudj megelégedni a szexualitás szolídabb megélésében. Az ejakuláció, ejakuláció marad akármilyen perverz végleteket keres az ember, és ez mindig ugyanaz az ingerélmény lesz, tehát a figurázás nem a gyönyörszerzést szolgálja, pusztán a gyönyört a gyengédség irányából, a vadság valamely mértéke felé mozdítja. (Így egyre feljebbtolja az ingerküszöböt, mert az érzelmi mutatók leesése, a fizikai ingerben próbálja behozni a veszteséget.)

Magyarul a szex, üzlet ami nem szabaddá, hanem fogyasztóvá tesz..

Jobb ha tudod. :-) Gyakorlatilag "kuncsaft" vagy. :)

FriendlyFire Creative Commons License 2008.06.18 0 0 255

Az állatvilágban van a párzási időszak, nálunk meg szabadidő függvénye, ha túl sok a szabadidőd akkor tényleg problémát jelenthet. :-)

Mindenesetre akik a teljes szexuális szabadosságot is kipróbálták, valahogy a párkapcsolatot is tudják értékelni.

Az elvi elvárás, nem jelent gyakorlati követelményt is.

Előzmény: Hierro Nyh. (253)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.18 0 0 254

Pl elhitetik a csökkenő többséggel, hogy tulajdonképpen a heteroszexuális nemi magatartás az egészséges, pedighát a természet tele van alternatívákkal.

 

Viccet félretéve. Én is olvastam olyat, hogy pl fiatal nőknek egy időben készítettek fonott melltartót, így nem nőtt túl nagyra a cicijük. Hát, én is félnék a vágyaimtól, ha jól fejlett lányok vennének körül, de mégse félek, mert szerencsére tudok uralkodni magamon társaságban.

Volt egy film. Valami ősembert olvasztottak ki, és próbáltak civilizálni. Rém lökött film volt. Szóval a fickó tele volt vágyakkal. Már megtanították, hogy a nővel kezet kell fogni, köszönni kell stb. Bevetették élesben. Elvitték étterembe, öltönybe öltöztették, megcsinálták a frizuráját, szóval egy úriember volt. Jött a pincérnő. illedelmesen kezetfogott vele, köszönt neki, de amíg a szemébenézett egyszercsak kicsapott benne a biztosíték szorosan magáhozfogta, éshát szóval ösztönös mozgássorba kezdett, de nem úgy mint egy szerelmi aktusban, hanem inkább mint amikor a kiskutyák próbálgatják magukat...

 

Szóval szerintem nem prüdéria, hogy az ember nem tart itt. Van aki azt gondolja, hogy tulajdonképpen a meztelenség, az az intellektuális fejlettség következménye, hiszen el tudjuk fogadni azt ami természetes. De valójában a civilizáció inkább az öltözködésben látszik meg, hiszen számol az ember megjelenésének szexuális vonzatával, és a megjelenésében is kommunikál. Azaz, nem küld olyan jelzéseket, amilyeneket nem akar. nem intellektus kérdése, hogy megérted-e ezeket az üzeneteket, vagy sem, viszont hogy milyen mértékben sugárzod az az.

Nyílván megvan az a kor, és családi állapot, amikor az ember sugározni akar, és megvan az a szerepkör is amikor már árnyékol is.

 

A szélsőségek semmilyen irányban nem hasznosak, de mindig lesznek.

Előzmény: Paleokrites (252)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.06.18 0 0 253

Ez mondjuk igaz, főleg a katolicizmusban.

 

Milyen kegyetlen elvárás az, hogy elvárják a monogámiát úgy, hogy házasságon kívüli és házasság előtti szex tilos (meg házasságban is csak gyereknemzés céljára szabad, így védekezés, orál, kézimunka stb. szintén tilos), meg a válás is? (ez nem irónia!)

 

Meg ez az álszemérmes viselkedés nagyban nehezíti a normális felvilágosodást. Ez mondjuk nemcsak katolikus vonás, hisz a többségében protestáns angolszász országokban talán a legnagyobb a prüdéria.

Előzmény: Paleokrites (252)
Paleokrites Creative Commons License 2008.06.18 0 0 252
A kereszténység óriási kárt okozott a nemi kapcsolatok /megítélése / terén....., az emberekbe súlykolt álerkölcseikkel inkább romboltak, mint használtak volna.... és ez már majd 2000 éve tart...., meddig még?
Előzmény: Adamkertesz (250)
Paleokrites Creative Commons License 2008.06.18 0 0 251
Első menetben 2 dl pálinka, majd fél lityi vor, utánna 3 dl rum és egy pohár grog........, majd tekilát citrommal, vagy annélkül, ha sósan szereted......, egy kis dizsi zene és speed tablesz kokóval.... ésha mindezzel végeztél, megnézzük állapotodat.....
A szellemi állapotokról már nagyon sok tapasztalás található itt a fórumokon! :)
Előzmény: AAARGH (249)
Adamkertesz Creative Commons License 2008.06.18 0 0 250

"Azt tapasztalom, hogy az elmúlt 2 évtizedet tekintve egy rövid időszak után, már nem annyira nagy érdem kereszténynek lenni. Inkább egye többen titkolják és égő számukra. Az a kérdés lesz-e olyan időszak, amikor ez egyenesen szégyen is lesz?"

 

 

Tudjátok mi lesz a szégyen? ha heteroszexuálisnak lenni is égő lesz.

Bizonyos klubbokban, már lehet hogy ma is ciki.

AAARGH Creative Commons License 2008.06.18 0 0 249
Duma. Bizonyítsd!
Előzmény: Iván Gábor (235)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.06.18 0 0 248

Pedig a szőlő gyümölcs.

Aztán misebort csinálnak belőle.

( Rohadtan meg pálinkát)

Aztán jól hozzászoktatják a misék alkalmával a fiatalságot ehhez a folyékony halmazállapotú droghoz, majd a szellemi droghoz is.

Előzmény: Paleokrites (247)
Paleokrites Creative Commons License 2008.06.18 0 0 247
Ja...., hogy a keresztény gyümölcsökről van szó?......, ami mi is jellemez?

Hol voltam, hol nem....., nem mindegy?

Most jön az a fejezet, hogy a vallásos és a htben lévők között óriási különbségek vannak a kereszténységen belül és ez meghatározza a fa és termései viszonyát, akáűr át is rendezheti!

Nem is tudtam, hogy keresztények teremhetnek gyümölcsöket, kívül tetszetőseket, belül..... meg ki tudja milyen, nemde?
Előzmény: FriendlyFire (246)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.06.18 0 0 246
hol voltál te keresztény harminc évig, ha még ezt sem tudod?
Előzmény: Paleokrites (245)
Paleokrites Creative Commons License 2008.06.18 0 0 245
Mi az a gyümölcs amit meg kell termelnie az embernek, hogy kiríjon róla, hogy....., ejjjde isteni....
Előzmény: FriendlyFire (244)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.06.18 0 0 244

"maga a kereszténység is megtermelte a maga rothast gyümölcsit"

 

pontosan, azoknál akik ilyen hülyeségekkel foglalkoznak

Előzmény: Paleokrites (243)
Paleokrites Creative Commons License 2008.06.18 0 0 243
A bagy francokat, hisz Pl. maga a kereszténység is megtermelte a maga rothast gyümölcsit istenei nevének levéből táplálztatva és érleltetve!

Mondmár el ezt a bölcseleti tényezőket, hogy mi is ez a gyümölcsös kapcsolat, ami jelzi a mit is?
Előzmény: FriendlyFire (242)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.06.18 0 0 242
a gyümölcsök jelzik a kapcsolatot
Előzmény: Paleokrites (241)
Paleokrites Creative Commons License 2008.06.18 0 0 241
Ja...., te isteneddel szoros napikapcsolatban vagy....., persze a te részedről valahogyan elképzelten.....
Te lapcsolatban vagy Istennel?
Ha azt mondod igen, akkor miképpen megy ez végbe....?

Ihletett az újszövetség? Ki mondotta? És mire is mondotta az a valaki, hogy mire is ihletett?
Nézzük meg a páli eszmeiséget!

" A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre "

Nos, ez akkor lett úgymond lebigyentve, amikormég egyetlen jézusi írás sem látot napvilágot, így sem evangéliumok, sem jelenések, demégcsak apostolkai levélkék sem voltak, hát nem érdekes?

A másik, hogy a költői ihletés nem egyenlő az élő Isten szavával...., ellenben amit az író agya kisüleményel egy vallásideológiai pmfletben, az nem egyenlő Isten szavával, érteni?....., hisz akkor minden költő, író és szerző alkotásai is hiteles isteni szónak tekinthető!
Előzmény: FriendlyFire (237)
Iván Gábor Creative Commons License 2008.06.18 0 0 240
Zeusz szerint a katolikusok hazai száma a lakosságra vetitve. kb. 6-7 %.

Ettől a keresztények csak néhány százalékkal alkotnak nagyobb halmazt.



Előzmény: FriendlyFire (239)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.06.18 0 0 239

"évről évre csökken világszerte a keresztények aránya."

 

Ez nem mennyiségre megy, nem baj ha lemorzsolódnak a látszatkeresztények. Nem cél, hogy a világon mindenki keresztény legyen, csak az, hogy mindenki tudjon választani. Amúgy eszekben a mérésekben sem nagyon hiszek, ezt inkább Istenre bízom.

Előzmény: Iván Gábor (235)
upi2000 Creative Commons License 2008.06.18 0 0 238

Ha a hitről mondod ezt, akkor nem tudok egyetérteni....

 

Nekem pont az a tapasztalatom, hogy emberek sokszor különösebb külső hatás/segítség nélkül is elkezdik keresni Jézust, aztán elkezdenek hinni benne.

Szvsz a hívők aránya nem is csökken, szemben a vallásosokéval.

Előzmény: Iván Gábor (231)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.06.18 0 0 237

"Isten sem várja el, hogy higyjek egy vallási képelményeletbe!"

 

Szerintem sem. Vagy kapcsolatban vagy vele vagy nem. Vagy érzed, vagy nem.

 

"Igen, írói sztori, semmi több!"

 

de ihletett.

Előzmény: Paleokrites (236)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!