Ezt a topikot azoknak a rutinos és kevésbé rutinos háziasszonyoknak és (amatőr) szakács uraknak nyitnám akik csakis a receptek és főzési technikák okán néznek be ide és szívesen osztják meg egymással a felvetődő kérdésekre az általuk a konyhájukban főzés közben megtapasztaltakat. Csak olyanokat várok akik nem isteníteni akarják a szóbanforgó termékeket, hanem csak egyszerűen főzni akarnak! :)
Kétféle hozzászólás kategóriát nem látnék szívesen: Értékesítési céllal érkezőket és az AMC és Zepter edények fikázóit. Erre már van topik ezért arra szeretném kérni az ilyesféle célzattal garázdálkodókat, hogy ezt itt most ne! :)
Rég jártam erre, de látom, mások is. Pedig a napokban egy olyan finom kaját dobtunk össze AMC-ben, amilyet eddig még én sem készítettem. Csirkemájat tekergettünk bacon szalonna csíkokba és azt sütöttük ki. Annyira finom! Fűszer csak fehérbors. Próbáljátok ki! Legalábbis aki még nem ismeri.
Szia! Igen megnéztem. Tényleg nagyon jó. Biztos lessz nekem is. A pizza recit ismerem. Ettem is már. A győri csoportból kit ismersz?? Az a nagy helyzet, hogy már én is közétek tartozom. Katona István csoportjában vagyokDDD
Megnézted már közelebbről a PowerVac-et? Győrben nekem is van néhány AMC-s ismerősöm, úgy tudom, ők tartanak főzőtanfolyamokat is. Szerintem még az Atmosfera is nagyon jó. Van Neked? Ha igen, van egy szuper pizza receptem. 8 perc alatt készül el vele egy pizza, kelesztéssel együtt.
Igen, van. Nagyon szeretem. Föl van szerelve a falra a konyhában, így állandóan tudom használni, kéznél van. Sokat utazom, ezért amikor van egy kis időm, előre elkészítem az egész heti nyersanyagot. De úgy, hogy még a krumplit is megtisztítom, feldarabolom vagy karikázom, ahogyan használni akarom. Berakom a tasakokba, vákum, aztán be a hűtőbe. Amikor este hazamegyünk, megkérdezem, mit akarnak enni, kikapkodom az előkészített hozzávalókat, bele az edénybe, és mire az asztalt megterítjük, kész a kaja. Nagyon bírom! Kifacsarom a narancslevet, berakom szűk szájú üvegbe, bele a vákumdugót, és a gyerek mindig friss narancslevet tud inni, mert csak visszavákumozza az üveget és kész. Biztosan van kapcsolattartód, el tudja Neked mondani, hogyan lehet most kedvezményesen hozzájutni. Nagyon jó, mert a tasakos megoldás miatt kis helyet foglal. Van mostmár kis tárolóedény is hozzá, több formájú, szerintem szuper.
Győrben van egy referencia étterem a Teátrum, ahol AMC-ben főznek. Hetekkel előtte kell asztalt foglalni. Olyan kérdésem lenne, hogy neked van-e vákumozód, és mi a tapasztalatod? Kacérkodom vele, de még nem döntöttem.
Igen, tudom, és magam is nagy vásárlója vagyok az AMC-nek. Megvettem már mindent, ami csak van, most a gyerekeknek vásárolok. Megszoktuk, legyen nekik is. Vannak ismerőseim, akik gyűjtők. Több edényt láttam náluk, mint a bemutató teremben. Ott csak az aktuális elemek vannak, náluk meg a 18 év alatt összegyűjtött szebbnél szebb különlegességek. A Lasagnera szettet szertni fogod, szerintem szuper. De nekem 12 l-es elemem nincs. Túl nagy nekünk. Viszont van két ismerősöm, akiknek éttermük van, és most AMC-ben készült ételekkel bővítik a kínálatot. Van külön étlap, és egyiküknél még azt is meg lehet nézni, hogyan készül az étel. Illetve, még nem indult be teljesen a dolog, mert kell egy kicsit alakítani az éttermen, hogy a látványkonyha kialakuljon, de már majdnem készen van.
Szia! Látni már láttam a Juniort. Nekem nincs, de van sok más edényem. Mikor mi lelkes felhasználók lettünk, még csak 1 gyermekünk volt, a második a pocakomban. Egy közepes garnitúrával kezdtünk. Aztán ahogy nőttek a gyerekek, velük nőtt az AMC készletünk is. Van többek között Arondónk, 8 literes edény gyorsfőzővel, és most ruháztunk be egy Lasagniera szettbe, és 1 12 literse nagy edénybe. Már nagyon várom hogy megkapjuk. Ja meg késkészletünk is van és rengeteg ajándékunk. Kb 10szer voltunk házigazdák. Én imádom, még soha nem csalódtam benne. Most elég sok darabbal bővült az állandó választék. De ha foglalkozol vele, úgy is tudod.
Ismered a 16 cm-es kis Junior elemet? A kismamák kedvence, azt mondják, olyan benne a bébiétel, hogy egyszerűen utánozhatatlan. Nekem 2,5 l-es méretben van, leveseket is főzök benne, meg főzelékeket, két személyre teljesen elég. Eredetileg tejforralónak készült, olyan is a nyele, olyan visszahajtott. Van egyedi oválsütőm is, olyan, ami külön nem rendelhető, laposabb szélű, szeletek és egyben sültek sütésére egyaránt alkalmas. Nekem ezek új dolgok, még csak most ismerkedem velük.
Szia! Szerintem ne halgass a "fikázókra". És szerintem is AMC-t vegyél. Autót ennyi pénzért nem adnak. És azzal csak a környezetet szennyezed.(vicc volt, nekem is van autóm). Na meg a járulékos költségek: súlyadó, kötelező biztosítás, tankolás, szervíz. Az AMC egy életre szóló befektetés. Megtakarít időt, energiát. És az sem mellékes, hogy isteni kajákat lehet benne főzni.
Szerintem AMC-t. Az az eredeti. Tájékozódj róla. Én összegyűjtöttem pár dolgot a weboldalamon, ha van kedved, olvasd el.
www.suepax.5mp.eu a linkje és az étkezési kultúránk rovatban olvashatsz róla. Még írom, csak kevés az időm, de elég szép anyag gyűlt már össze. Kérdezz nyugodtan, ha érdekel valami.
Érzed, hogy nincs mindeben igazad, de derogál beismerni. Ezért "húzod" fel magadat. Vigyázz, mert a stressz egészségkárosító. Amúgy az AMC nem MLM, jobb ha tőlem tudod.
Figyeljetek, ennek a parttalan vitának semmi értelme sincs! A topic indító kifejezett kérése volt a közönséges érzelmi kirohanások mellőzése. Gyertek inkább ide: http://suepax.5mp.eu/web.php?a=suepax&o=h7BbVLzGwO és olvassatok jó kis recepteket! Persze, próbáljátok is ki őket, mert tényleg nagyon finomak! Szerintem a képek is szépek, jó kis terítési, tálalási ötleteket is lehet találni rajtuk.
Csak azért nem tépem le a fejedet (átvitt értelemben persze), mert sajnos nem tehetsz róla, hogy ilyen baromságokkal nyomták tele. Ideális MLM-alany vagy. :-)))
MINDEN olaj káros extrém túlhevítés esetén.
Nem drága! Egy magyar átlag háziasszony egy hétvégén simán elhasznál 1-1,5 liter (napraforgó) olajat a tradicionális rántotthús-sültkrumpli kombó elkészítésénél. Ez ma min. 600 ft.
A feleségem a családi adag sülthúst simán megsüti 2-3 evőkanálnyi olívaolajon.
Az ún. extra szűz olívaolajat (a címkén angolul: extra virgin) rendkívül alacsony savasság jellemzi. Tartalmazza a természetes olíva minden antioxidánsát - az öregedési folyamatokat lelassító vitaminokat és ásványi anyagokat - és értékes zsírsavait is. Ezt az olajat sütés céljából hevíteni tilos - a tűz fölött elveszítené értékeit, többszörösen telítetlen zsírláncait -, ezért csak nyersen fogyasszuk, vagy főzés közben, túlhevítés nélkül használjuk! A finomított olívaolaj (a címkén angolul: refined) a bonyolult gyártási folyamatoknak köszönhetően már nem tartalmazza a szűz olaj antioxidánsait, csupán többszörösen telítetlen zsírsavait. Extrém hevítés hatására azonban - mint minden más növényi olajban - ebben is megsemmisülhetnek az értékes kötések, elveszíti értékét.
De te nyugodtan süsd benne a húst. Ahoz szerintem elég drága
Az olívaolajok között jelentõs minõségi különbségek vannak. A legjobb minõségû az extra szûz olívaolaj, amelyet gondosan válogatott bogyókból, a leszedésüket követõ 24 órán belül sajtolnak.
Extra szûz
Az olajbogyókat mossák, majd megtisztítva, egy mechanikus rendszerrel préselik. Az olajbogyópasztát kíméletesen gyúrják az olaj szeparálása céljából, majd ülepítik és centrifugálják. A keletkezõ extra szûz olívaolajat megfelelõ tartályokban tárolják, azután szûrik és palackozzák. A folyamat során sem oldószert, sem hõt nem alkalmaznak. Semmilyen tartósítószert és adalékot nem adnak az olajhoz, így az extra szûz olívaolaj megõrzi eredeti zamatát, vitamintartalmát, nem károsodik az értékes telítetlen zsírsavtartalma, antioxidánsokban rendkívül gazdag marad. Ezért az olívaolaj – egyéb zsírokat helyettesítve – számos egészségkárosító tényezõt kiküszöböl.
Sansa
Létezik emellett az úgynevezett sansa olívaolaj, amely a sajtolás során keletkezõ maradványokból készül, s amelyet oldószerrel nyernek ki a megmaradt olívamasszából. Ezek az olajok 1 %-ban tartalmaznak extra szûz olívaolajat, ez az oka, hogy egyáltalán használható ezekre a zsiradékokra az olívaolaj elnevezés. A silány minõségû, olcsó készítményt a mediterrán országokban ma már nem forgalmazzák, de hazánkban sajnos minden 100 vásárlásból 60 alkalommal a silány sansaolaj mellett döntenek a vevõk, mert nem ismerik az extra szûz olívaolaj elõnyeit.
Tehát az extra szűz az igazi. Vagyis nekem ott kezdődik az olaj. És mivel a hő hatására elveszítené kedvező tulajdonságai nagy részét, vétek hevíteni.
Azért az vicces, hogy jobban tudod - legalábbis azt hiszed -, mint én, hogy milyen üzletben vagyok érdekelt... Nos, kár erőlködnöd, a Zepterben speciel nem. Van pár érdekeltségem, ez tény, de a Zepter nincs közöttük. Tudod, 17 évvel ezelőtt láttam először AMC főzőrendszert. Nagyon érdekesnek találtam, mert addig nem ismertem. De évekbe telt, amíg megvettem. Csupán azért, mert tájékozódni akartam a témában. Minden állításnak utánajártam, amit az előadó mondott. A piacon is alaposan szétnéztem, ahogy jöttek be az országba a hasonló cégek, minden lehetőséget megragadtam, hogy megismerkedhessek a termékeikkel. Mindent összeolvastam, amit a témában találtam. Szakemberekkel is fölvettem a kapcsolatot. Már akkor gondolkodtam rajta, hogy a cégembe behozom a rendszert. Nem forgalmazás, hanem alkalmazás szinten, vagyis olyan éttermet akartam, ahol egészségesebb ételek rendelhetők, ehhez kerestem a megfelelő eszközrendszert. A kutakodásom eredménye az lett, hogy folyton visszatértem az eredeti rendszerhez, az AMC-hez. Végül megvettem, és - természetesen - mindent megtanultam, amit tudni lehet róla és a használatáról. Az utolsó szóig igaz, amit az üzletkötő nő elmondott róla, sőt, azóta én már sokkal többet is tudok. Egy éve be is hoztam a vállalkozásomba, a cégem egyik része foglalkozik vele. Ezek után talán átlátod, hogy nem lehetek érdekelt a Zepterben, mert összeférhetetlen lenne. De azért van róla információm, és szerintem nem lehet olyan rossz, mint amilyennek leírod. Legalábbis régen nem volt az. Viszont a mukamódszerük tényleg idegesítő. Azt nem engedném be a cégembe. De ettől még a termékük nem feltétlenül rossz, bár tényleg nagyon sok panaszt hallok rá mostanában.
Viszont van itt még valami információs zavar Nálad. Az AMC főzőrendszereket sohasem lehetett a Spárban megszerezni! Ez egészen biztos! Az valami utánzat lehetett. Sok van. Ami jó, azt érdemes utánozni.
Kedves Kata! Megértem az indulatodat, bár ugyanabba a hibába esel, amit az én szememre vetsz, vagyis nem olvastál vissza elég pontosan. A Zeptert tényleg nem ismerem elég közelről, de az AMC-t igen! Ezért az elvet, és a módszert is teljes joggal - és nyugodtan mondhatom - hozzáértéssel képviselem. Azt valóban nem tudom megmondani, hogy a Zepter elég jól valósítja-e meg azokat a célokat, amelyre az AMC főzőrendszert kitalálták, hiszen annak csupán az utánzata. De sokan nagyon jókat írnak és mondanak róla, tehát okkal feltételezem, hogy azért attól többet tud, mint amit Te ki tudsz hozni belőle...
Az extra szűz olívaolajat hőkezelni badarság. Salátaöntetbe kell keverni, úgy az igazi.
Nem az a kérdés, hogy más edénybe lehet-e zsír nélkűl sütni. A kérdés az meddig fűtsem az üres edényt???? Ha nincs egy támpont (műszer a fedőgombban), hány percig??? Minden tűzhely más. Mennyi ideig kell gázon, mennyi ideig kerámialaposon?? Stb. Az én családom nem reklamál, hogy zsiradék nélkűl készűl a marhapöri, sőt a vendégeim sem panaszkodtak.
A zsiradék nem ad hozzá az ételhez. Nagyon jó oldószer, inkább kivesz belőle.
Azt sem tudod mire való igazán a csipogó AUDIOTHERM a böcsületes neve.
És sokkal több, mint egy egyszerű felhúzható óra. A fedő gombjára, vagyis a VISIOTHERM-re helyezve jelzi ha elértük a kellő hőfokot és lehet csökkenteni a hőt.
De azzal, akinek nincs ilyen edénye kár vitatkozni. Hidd el 15 év nagy idő, és én szinte minden nap főzök. Tudom mi a jó. És ez nem agymosás eredménye, hanem a tapasztalaté.