Keresés

Részletes keresés

Andrea-r Creative Commons License 2001.06.28 0 0 8547
Sziasztok!

Portáska!
Én is ugyanebben a cipőben jártam kb 2 hete, amikor el kellett kezdenem a tápit, mert estére elfogyott a tejem. (Napi 1,5 liter Laktoherb + 1,5 liter kecskeruta + más italok ellenére!)
DE én úgy tudom - több orvos által is megerősítve - hogy 3 hónapos korban a babáknál van egy súlynövekedési stagnálás, amikor nem híznak! Máté babánál is így volt: egy dekát sem hízott hetekig, de én akkor nem adtam semmi pótlást. Aztán újra elkezdett hízni és még 1 hónap telt el csak anyatejcin. Vagyis a tápit csak 4,5 hónaposan kellett elkezdeni. (természetesen, ha az orvosod azt mondta, hogy kell a kiegészítés, akkor csináld úgy!)
És én is rosszul éreztem magam a tápi bevezetésétől, (az akkori hozzászólásokban írtam is) de szerencsére Máté baba elfogadta a dolgot, meg a párom is azt mondta, hogy ezen az alapon 6 éves korában is szopiznia kellene stb. Szóval, a magam bőrén tapasztaltam meg, hogy tényleg nem ezen múlik a jó anyaság. Mi egyébként úgy csináljuk, hogy a délutáni etetés a tápi és így estére össze tud gyűlni a ciciben a tejci, ami elég vacsira. és így azért megmarad az a jó érzés is.

Simine!
Én napközben csak akkor hagyom sírni, ha csak "panaszkodik-beszélget", de az ordítós-sikítósnál mindig fölveszem és megnyugtatom, illetve helyzetet változtatunk: pl. kiságyból a baby safe-be, vagy pokrócra. Szerencsére éjszaka nincs gond az alvással.

Andrea

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.28 0 0 8546
Adri:
Epumisan ugyben: 18 cseppet kap minden szopi elott. Azert elotte es nem utanna, mint a hasznalati utasitas irja, mert elvileg az utolso korty jon vissza, de igy ez lennt marad.

Olyan jol van azota, bar tovbbra is karba-baba es jo ora, masfel mire elalszik nappal. Ejjel csak 25-50 perc. Miknek nem tudok en mar orulni az eltelt 3 het utan! :))))

trilla

Előzmény: Adri_ (8545)
Adri_ Creative Commons License 2001.06.28 0 0 8545
Sziasztok!

Mindenkinek, akit érint: pár hete nekem is volt egy kis gondom a tejmennyiséggel. Baráti jótanácsra hallgatva elkezdtem inni 2 dolgot, 1. Alkoholmentes sört (napi egy üveget), Laktoherb teát (napi kb 1 litert). Most (kopp-kopp-kopp) eljutottam odáig, hogy a behamizott tejcin kívül, még napi 2-3 decit el tudok tenni rosszabb napokra. (Ezek nagyon jól jönnek, amikor megyünk kirándulni, vagy anyósom vigyáz a picire.)
Alvással szerencsére nincs gondunk, a pici legkésőbb 1/2 10-re mindig elalszik, és csak 12/3-3 óra körül ébred fel (éjszaka). Ilyenkor hamizik, majd szunyi reggel 7-ig.
Trilla, az Epumisan-L szirupot mi is használtuk -használjuk, te hogy adagolod?

Adri, Gergő babóca

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.28 0 0 8544
Sziasztok!

A problema nalunk is hasonlo, az ember lanya nem tudja, eleg-e a tejci...
Pedig Nandi 3 orankent eszik, jo, van hogy alszik es csak a 4. oraban zajong.
A hasfajas meg megvan, de egy gyogynovenyes cseppnek koszonhetoen sokat javult a helyzet. Az a neve, hogy Epumisan es a GripeWaterrel szemben mar egesz picik is kaphatjak.
De nem baj, jovo hettol mar nagyok vagyunk, 1 honaposak! es akar a GripeW.. is keverhetem, mielott nagyon hozzaszokna egyikhez vagy masikhoz.

Aludni nem igazan szeret a fiatalur...

Kerdes: mit lehet tenni ha faj a cici oldalt elegge fennt? Kedzodo gyulladas lenne? pedig szivogatom szopcsi utan, de ha 2-3 csepp jon, sokat mondok....
Micsinaljak?

trilla

fellegh Creative Commons License 2001.06.28 0 0 8543
Hopihe, ez az első 9 hét biztos??? Ez kicsit megnyugtató!!:)
Előzmény: Hopihe (8541)
fellegh Creative Commons License 2001.06.28 0 0 8542
Sziasztok!
Fel a fejjel portatyó!!! Luca holnap lesz 7 hetes, de már 1 hete kap tápszer pótlást.:((((((( Muszáj volt, mert addig nem hízott egyáltalán, sőt fogyott is 3 dkg-ot.:(((((( Pedig én is iszom a Laktoherbet (most már házilag készített keveréket, mert állítólag a Herbáriás-ban viszonylag kevés a hatóanyag???- a gyógynövény boltos mondta), a homeopátiás szert is szedem 4 napja, még sincs túl sok javulás. Az Urtica urens mellé én még kaptam 2 féle bogyót, ezeket kell 10 perces szünetekkel beszedni. A nevük: Pulsatilla pratensis és Phytolacca americana.
Tegnap este elhatároztam, hogy elhagyom a tápszert, és igény szerint etetek, de most reggelre még kevesebb tejcsi volt, mint tegnap. :((((((( Bocsi, ha hosszú voltam, de olyan jó elsírni a nagy bánatomat. Persze, nekem is az volt az első gondolatom, hogy rossz anyja vagyok.... :((((((
Előzmény: portáska (8529)
Hopihe Creative Commons License 2001.06.28 0 0 8541
Sziasztok!

Simine,
Én azokhoz a szívtelen anyákhoz tartozom, akik hagyták / hagyják sírni a gyereküket. Nem bántam meg, volt, hogy fél éjszaka, sétáltunk vele, ringattuk, de semmi eredmény. A Spook könyv alapján hagytuk sírni. Első nap 15 percet sírt (azt hittem nem bírjuk ki, de a párommal közösen nem engedtük fel egymást), utána két napig6-8 percet, majd 5-öt, és utána semmit. Felvisszük, kis estimeseféle, és utána szépen elalszik. Ezt felborította kb.1 hónapja a fogzás, tartott kb. egy hétig, utána 2-3 nap kellett a visszaszokáshoz. Szóval nekünk bevált a sírni hagyás módszer.
Mondjuk mi az első perctől fogva a kiságyat csak az éjszakai alvásra használjuk, csak nagyon ritkán van benne nappal, nappal a járókának használatos utazóágyban alszik a nappaliban.

Portáska, nufi,
Nálunk is az volt, hogy az Eszter nem gyarapodott eléggé, sőt picit fogyott, így pótlás kellett. Én akkor kezdtem el nála először a Sinlacot, majd a Nestle szója - rizspépet kiegészítésként kiskanállal. Így szépen elkezdett gyarapodni, már csak este és reggel van tejci, de már este pótolni kell ily módon, én a tápszert eddig kihagytam. Nekem azt mondta a doki, hogy amíg van tejci, addig nem kell, inkább adjak rizspépet, gyümilét… pótlásként.
Ha el is megy a tejcid, attól te még jó anya vagy, ne is jusson eszedbe, hogy nem! Nem ettől függ, különben is a szoptatásnál az első 9 hét a fontos, addigra átmegy az ami nagyon kell az immunrendszerének. Kúlönben is, ha arra kerül a sor, a cumisüvegből is meg lehet etetni úgy hogy összebújtok és akkor a testközelség is megvan..

Akkor lesz tali az Állatkertben?

Sziasztok

Mámi Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8540
portáska,

Próbálj meg nagyon sokat aludni, pihenni. Legalább egy-két napot próbálj úgy végig csinálni, hogy amikor a bébi alszik, elaludt te is feküdjél le, még ha nem is alszol, akkor is csak lazitsál, meg az iváson kívül nagyon fontos, hogy sokat egyél. (sőt, talán az még többet is ér, mint az ivás) Ez csak egy tipp, de nekem bejött. meg szilvasgombocnak is:))

Előzmény: portáska (8529)
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8539
sziasztok :)

nufi: a golyókat én még nem próbáltam, az egyik homeopátiás oldalról másoltam be, remélem, azért beválik Neked! Nekem meg mostanában reggelre lett kevesebb a tejem, mert ebben a melegben kisLackó nem nagyon akart enni, de éjjel aztán bepótolta.. kíváncsi vagyok, ma éjjel mi lesz. Nekem is sokszor cicin alszik el :)

Sokadszor: nem attól jó anya valaki (szerintem), hogy meddig tudja szoptatni a gyerekét.
Nekem a teák és egyebek mellett sokat segít, ha du. picit lepihenek (ha nem is alszom) és az is, hogy a kedélyállapotom rendben :) Pedig néha az utóbbi a legnehezebb, tudom.

szinténzenész Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8538
Az aludj jólban nincs véletlen utalás ikrekre? :o)
Mind a kettő nyűgi (napközben), az egyiket leteszem, sír 1 picit, aztán álomba ringatja a nagyujja. Aztán viszem a másikat a szobába, mikor leteszem, felsír, aztán persze elalszik, ám a másiknak kipattan a szeme, éktelen sírás. Ha hagyom, egymást hergelve sírnak, ha felveszem, kész, ő már nem alszik.
Jó játék :o))))))
Előzmény: Pruntyi (8535)
szinténzenész Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8537
Portatyó!
Mondhatná nekem bárki, hogy ne legyek elkeseredve, el lennék :o( Nekem már az is nagyon rossz volt, hogy a napokban az egyik ivadékom, miután jól bezabált, már nem kért tejcit, elfordult. Ilyen most volt először (de azóta sem :o)). Szóval csak annyit, hogy megértelek, még ha ésszel másként látja is az embör.
Azért persze ne búsujl! :o)
Előzmény: portáska (8534)
szinténzenész Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8536
Hópihe!
Jaj, nagyon köszönöm szépecskén az elismerést :o))))))) Néha még ilyen hormonális változások utáni időszakban is kipattannak ilyen szikrácskák
Előzmény: Hopihe (8520)
Pruntyi Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8535
Sziasztok!

Szeretném megosztani veletek az alvási sikereinket! Amikor hazajöttünk a korházból Zsófi a második éjszakától kezdve este 9-től reggel 6-ig aludt. Soha semmi baj ne volt az elalvással még akkor sem ha nem aludt el a cicin hanem szopi után bekerült az ágyába. Utána elkezdtek jönni a kis fogacskái (én erre fogom) és egyik este nem volt hajlandó elaludni. Ahogy kijöttem a szobából elkezdett sírni. Én nem tudtam, hogy mi baj van ezért ott maradtam mellette és simiztem míg el nem aludt. Majd odáig fajultak a dolgok, hogy nem volt elég a simi még dúdolgattam is neki. Körülbelül úgy egy hónapja (most 17 hónapos) úgy döntöttem, hogy ennek véget vetek mert már állatira untam,hogy altatni kell... de ha még cak ez lett volna! Minden este éjfélkor felkelt és sírt és oda akart jönni hozzánk. Akkor odavettem szopizott és ha nem aludtam el akkor visszakerült az ágyába. Ha meg igen akkor reggelre úgy néztünk ki a párommal mint a mosott szar. (bocsi de ez a legjobb szó rá). Hol engem rúgott oldalba, hol a párom kapott egy szájast!És még sorolhatnám a mizériákat de úgyis tudjátok! Akkor a barátnőm FÉLVE kölcsönadott egy könyvet, mondván, hogy olvassam el és döntsek ahogy jónak látom. A címe "Aludj jól gyermekem". Úgy hallottam, hogy már volt róla szó... Elolvastam. Tudni kell ehhez, hogy nem nagyon vagyok a híve a könyvből nevelésnek de ez bejött. Semmi ördöngősség. Sok a körítés meg a duma benne de nagyon hat az emberre (ránk hatott!). Egy teljesen egyszerű módszer van benne leírva. Meg van adva 1 héten keresztül minden napra, hogy hány percenként kell bemenni a gyerkőchöz. Nekünk 3 nap alatt sikerült! Az első nap 1 órán keresztül járkáltunk be hozzá, második nap már csak fél órát a harmadik nap mire eljött volna az idő, hogy be kelljen menni már aludt! Ez érvényes a déli illetve délutáni alvásokkor is. Az is bejött. Tudom, hogy van aki ismeri a könyvet és nem ért egyett velem de esetleg megér egy próbát nem? Tavaly ez a könyv 880FT volt nem hiszem, hogy most sokkal drágább.

Bocsánat ha hosszú voltam de szerintem ez az alvás dolog elég sok családban gondot okoz. Nagyon sok elrettentő példát ír le a könyv! Csak néztem :-)

Na jó most már eldugulok!
sziasztok
ÁGI

portáska Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8534
Kedves Nufi!

Köszönöm a bíztató szavakat. Engem három honapos koromig tudott szoptatni anyukám, ugyanez volt, velem, mint Encsivel, egyszercsak ne mgyarapodtam, onnantol kezdve tejbegrizt kaptam, tehentejbol.
En is egeszseges vagyok, meg csak allergias se vagyok semmire. A tejet pedig kifejezetten imadom, meg a tejbegrizt is :o)

Igyekszem nem busulni s dolog miatt.

Portatyo

Előzmény: nufi (8533)
nufi Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8533
Sziasztok!

Köszönöm az újkrumplis és a homeopata bogyós válaszokat. Már be is szereztem az egyik fajtát, amit Szilvásgombóc te írtál (Urtica urens). Eddig még semmi hatás… vagy csak türelmetlen vagyok?

Ekkor lefekvés, akkor lefekvés … le vagyok döbbenve, hogy egyeseknek milyen jól nevelt gyerekeik vannak. Az én Gergőm ha nem elég álmos és fáradt, akkor bizony bármennyire is akarom nem hajlandó elaludni. Megsúgom nektek, este amúgy is cicin alszik el.

Fel a fejjel Portáska, már én is elkezdtem az almát Gergőnek adni, hogy aztán következzen a főzelék is, mert bizony délutánra, estére már elég kevés a tejem, a fagyasztott meg már majdnem elfogyott. Szerettem volna megúszni a tápszert, de most már biztos, hogy nem sikerül. Ne keseredj el, ha az valamennyire megnyugtat, én 6 hetes korom után egy csepp anyatejet sem kaptam, és mégsem lett semmi bajom, nem vagyok beteges (jajhogyelnekiabáljam - kopp-kopp-kopp). Az, hogy 3 hónapig csak anyatejcit kapott Encsi, már az gyönyörű. A teát én is iszom, Laktoherbet is, kecskerutát is, most már bogyókat is szedek, de nem jobb a helyzet. Abbahagyni persze egyiket sem merem, hátha akkor még kevesebb lesz. Szóval Portáska ez a helyzet nálunk is. Ne szomorkodj, biztos jobban szereti a kislányod, ha vidám az anyukája! Nincs semmi gond, úgyhogy tessék mosolyogni! Hallod? Mosolyogni!

nufi

simine Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8532
Sziasztok!

Tapasztalatokat szeretnek gyujteni a "sirni hagyas" temaban. MAr aki hagyta sirni a gyereket attol:)
Ilyenkor keserves sirdogalas van, vagy az orult visitas is belefer a temakorbe?
Mindig bevalik? TEnyleg megtanulja a gyerek, hogy aludni kell?
NAlunk az ejszakai alvassal soha semmi gond nem volt (eddig, de le is kopogom), viszont az esti elalvas naprol napra siralmasabb. Ha felveszem, nem jo ha leteszem visit, ha simogatom rugkapal ha a cicire teszem visit, ha a cumi kiesik visit. Tegnap meg az sem jott be ami eddig minden nap, hogy a homlokomat a homlokahoz nyomom.
Vegul ugy kimerultunk, hogy otthagytuk a kisagyban es nehany perc mulva aludt. PErsze veletlenul a szajaban maradta cumi visitas kozben. Attol felek, ha az kiesik akkor akarmeddig hagyhatjuk sirni az sem segit.
Sziasztok
simine

schgy Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8531
Portatyó,
A jó anyaság nagyon nem ezen múlik szerencsére.
schgy
Előzmény: portáska (8529)
Elayne Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8530
Flora is lerendezte mar a szonyeget parszor, termeszetesen a frissen szonyegtisztitozott resszel kezdve :)

Masnap a fiam meg osszehanyta, csak hogy teljes legyen a kep :)

portáska Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8529
Ma voltunk a három hónapos oltáson. Kettőt kapott szegénykém. Ezt sem viselte rosszabbul, mint amikor egyet kapott. Elvittem magammal a kupot, ott be is adtam, meg a borogatásra szánt zsepiket is, meg üvegbe állottvizet és azt is megcsináltam már ott, mármint a borogatást. Elég hamar megnyugodott.

Viszont sajnos két hét alatt nem hizott egy dekát sem :o((((((( El kell kezdenünk a főzeléket.
Pedig iszom a teát, amit itt irtatok és eleinte jó is volt. Két litert megiszom naponta, meg még kb. egy-másfél liter másfajta folyadékot. Ez is kevés lenne?
Vagy én nem vagyok képes a szoptatásra? Nagyon elkeseredtem. Ugy szerettem voltna jó anyaként legalább fél évig csak anyatejezni. Így csak reménykedem, hogy akkor még lesz valamennyi tejem.
Olyan jó olvasni titeket, hogy egy évesen, meg másfél évesen is szoptattok.

Egy szomoru Portatyó

cár Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8528
Már volt nálunk ilyen szabadon kakilás, csak mind a két esetben a pelenkázószivacsra huppant a termék, nem a szőnyegre.
Szóval ezeket a dolgokat várhatom? Állok elébe! :o)
Előzmény: kriszi (8527)
kriszi Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8527
Örülök, hogy nem csak mi mosunk szőnyeget.:-) Mivel Bálint már nagyobb, nálunk ez a téma annyiban variálódott, hogy meglógott pelenkázás közben, és csak leguggolt a szőnyegre... (előző nap a fürdőszobaszőnyegre sikerült.) Mindenesetre megállítottuk, hogy nem ragaszkodik a pelusba termeléshez.
Ja, ő nem megfogta, hanem belépett. Szóval még előttetek is angy jövő áll!!
Előzmény: cár (8526)
cár Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8526
Sziasztok!

Kedves Tímea és Elayne! Köszi szépen a válaszaitokat a "kukacos" témában. Természetesen nem akadályozzuk meg Rolinak, hogy a kukiját szorongassa, tegye csak, ha jónak látja, majd leszokik róla, ha már nem számít újdonságnak. Sajna a játékok ilyenkor, meg egyébként sem nagyon foglalják le. Tegnapi történetünk, hogy Roli úgy tisztességesen bekakált és csak úgy a szőnyegen tisztába akartam tenni. Persze ahogy a pelust kibontottam és elhúztam alóla, egyből nekiesett a kukijának, ami történetesen kakis volt. Elvettem az egyik kezét, de akkor a másikkal próbálkozott, majd az egyikkel, majd megint a másikkal újra. Szóltam hát Cárnénak, fogja meg a két kezét, ne legyen kakis, addig én bepelusozom. Szumma-szummárum, amíg mi a kezével foglalkoztunk, őnagysága leengedte a lábát és szépen beledörgölte a fenekéről a kakit a padlószőnyegbe. Ez pont az a kellemetlen, szobát betöltő "illatú" kaki volt. Én súroltam ki. :-(
(Bénák voltunk tudom, nyugodtan nevethettek!):-)

Babamasszázs! Én Rolit 8 hónapos koráig masszíroztam, minden este a babafürdető krémmel, közvetlenül fürdés előtt, minden előképzettség nélkül, saját kútfőből. Azért csak eddig, mert már ekkor is folyton el akart mászni. Próbáltam a J&J babaolajat is, de nem vált be, mert kipirosodott tőle a gyerkőc bőre, meg mindent össze is kentem vele. Persze a krémmel nem tudtam ugyanolyan mozdulatokat tenni, mint olajjal lehet, de sok krémet használva hasonló hatást értem el. A lényeg, hogy mindenkinek ajánlom a maszit, sokkal kiegyensúlyozottabbá teszi a babucit és bensőségesebbé tesz a papa-baba-mama-baba kapcsolatát.

Tejpép! Mi is adunk ennek a kis vacaknak néha-néha, de csak reggelire kiegészítésként a cicitej mellé. Hogy milyet azt nem tudnám megmondani.

Haddicskedjek! Roli megtanult lemászni az ágyról úgy, hogy odamászik az ágy széléhez, elfordul addig, amíg le nem lóg a lába, majd szépen leereszkedik. Meg tegnap homokozott is, életében először. Homokszórásban már gyakorlott, és meg is kóstolta a homokot, reméltük nem ízlik majd neki, de nem így lett. Így hát muszály vagyunk a homokevést is tiltani! :-(

Ennyi
Üdv

Adri_ Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8525
Sziasztok!

Tegnap kiderült a lurkónk napplai nem alvásának lehetséges oka. Ez minimális vashiány (vérkép alapján). A dokibácsi elrendelte számomra vatabletta szedését, hogy a tejcin keresztül pótlódjon. valószínűlega múltheti betegségem okozta ezt a kis vashiányt. (láz és hasmenés). Abban is megegyeztünk a dokival. hogy emiatt a 2 hónapos oltást (tegnap volt 2 hónapos a picink), nem most, hanem a jövőhéten kapja meg.
Babamaszázsra mi mandulaolajat használunk, szerintem nagyon jó. Általábanj bióboltokban be lehet szerezni. Állatkertbe mi is mennénk, de a párom nem tudom hogy dolgozik, nekem meg még sok lenne az a cc 100 Km autókázás egymagamnak.

Adri, Gergő babóca
Új képekkel frissült a pici honlapja!

fellegh Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8524
Sziasztok!!
masszázsolaj ügyben: Gabriele Zeiss Babatorna c. könyvében ajánlja a gyógyszertárakban v. bioboltokban beszerezhető speciális növényolajat. Pl.: manula-, ill. gyermekláncfűolaj. mindkettő magas vitamintartalmú, bőrápoló hatású, lágyítja és felmelegíti a bőrt, az sem baj, ha a szájába jut. Forró nyári napokra pedig a kókuszolaj nagyon kellemes.
Előzmény: szilvasgomboc (8503)
MsME Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8523
Sziasztok!
Tudnátok ajánlati kisbabának valami rovarriasztó spray-t v. krémet? Olyat, ami nemcsak a szúnyogokat, hanem mindenféle más bogarat is elriaszt?!
Köszi
ME
kriszi Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8522
Így már 3-an lennénk. :-)) Nem csatlakozik még valaki?
Előzmény: Hopihe (8521)
Hopihe Creative Commons License 2001.06.27 0 0 8521
Sziasztok!

Én is kaptam a Liberotól állatkerti belépőt, benne lennénk a taliba.

Van Amwayos ismerős, ha kell valakinek.

Sziasztok

Hopihe Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8520
Sziasztok!

Köszönöm a bicikliüléssel kapcsolatos válaszokat.

szinténzenész,
mi a Nestle szója - rizspépet használjuk kb. Eszter 5 hónapos korától kiegészítésként, bár mennyiségre volt elég tejci, de keveset gyarapodott, így a doki kitalálta ezt. Az elején próbáltuk a Sinlac-ot is, de azt nem volt hajlandó megenni, csak úgy, ha sűrítőnek használtam pl. a gyümölcshöz. Egyébként nagyon praktikus, mert bárhova megyünk termoszban mindig tudok vinni magammal melegvizet, meg ezt a port, és 2 perc alatt készen van. Most már csak reggel és este szopiztatok, ekkor használom már csak kiegészítésnek. Amíg van még valamennyi tejci, addig nem akarom elkezdeni a tápszert, ezt meg imádja.

szinténzenész,
egy költő veszett(?) el benned! J:)))))))))
Nekünk is van ilyen összecsuktató utazóágyunk, Eszter most 11 hónapos. Mi azt használjuk itthon járókának is, már amikor. Az a baja, hogy amikor a baba már mozgékonyabbá válik, akkor nem túl stabil az alja, rá is van írva, hogy nem járóka, hanem csak alvásra jó. Mi vágattunk az aljába egy falapot és arra tettük rá a kiságy aljába való anyaggal bevont összecsukható lapot, így teljesen stabil, akár ugrálhat is benne. Így bárhova megyünk nem kell kiságyat és járókát is vinni, a falap pedig befér a kocsi csomagtartójának az aljába.

Nufi,
Kekünk a védőnő azt mondta, hogy újkrumplit magába ne adjak, mert nem elég tápláló, mert túl vizes, de mással együtt okés. Mondjuk én azt is hallottam, hogy az is a gond, hogy sok benne a keményítő. Én adom zöldséggel együtt, semmi gond eddig. Lehet, hogy egy párhonapos babánál gondot okoz, szerintem kérdezd meg a dokidat.

Quizas,
Nem hiszem, hogy a késői fektetés miatt lenne. Nálunk is pont az a helyzet, mint nálatok. Apa későn ér haza, általában 8 körül, 9-kor fürcsi, utána szopi + vacsi, 10-kor alvás, már ha ő is így akarja, van hogy nem akar elaludni és megy a nyafizás. Eszter kb. 4 hónapos kora óta nem kel fel éjjel, sőt alszik ált. reggel 9-ig, ritkán 10-ig. Apa nálunk is későn kel, szóval ez így jó mindenkinek. Bár néha megkapom, hogy mi az, hogy ilyen későn teszem le a babát, de úgy gondolom, hogy amíg a baba vidám, jól érzi magát, kiegyensúlyozott, addig ez jól van így. Azt találtuk ki, hogy majd késő ősszel előrébb hozzuk az egészet 1 órával, amikor át kett állítani az órákat, hiszen akkor a gyerek már 9 helyett 8-kor várja majd a fürcsit, tavasszal meg visszatérünk ehhez. A doki azt mondta, hogy ovi előtt 3-4 hónappal ráérünk fokozatosan átállni a korábbi alvásra és kelésre, úgy hogy naponta pár perccel korábra tesszük. Nekünk a 9-22 óráig olyan, mint másnak a 7-8-ig csak el van tolódva minden 2 órával hozzájuk képest.

Bocsi a maratoni hozzászólásért.

Sziasztok

nik Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8519
Sziasztok!

Ugyan a VII. kerületben nem tudok, de hátha valakit érdekel, hogy a XXII. kerületi Campona-Sárkányvárban is szokott lenni babamasszázs, bár most nyári szünet van szeptemberig. Igaz itt egy alkalom 800 Ft volt, de nekem nagyon tetszett a foglalkozás, pedig mi 8 hetesen voltunk először.

Nik

márkó-bébi Creative Commons License 2001.06.26 0 0 8518
Andrea-r: Szerintem ideális korban viszed Mátét, hiszen már van egy kialakult kapcsolat köztetek, már figyelni tud rád, én úgy érzem ha hamarabb kezdtük volna Márk türelmetlenebb és kevésbé segítőkész lett volna. Sajnálattal értesítelek viszont, hogy az oktató “műbabája” (amelyen bemutatja fogásokat) már foglalt, mert Márk és közte fellángolt a szerelem: az első órán csak nézte, ahogy mellette feküdt, a másodikon már a pelenkáját kihúzta alóla, az elmúlt alkalommal már ölelgette, “puszilgatta” az arcát, SŐT elvette az oktató kezéből! Szóval, nagy a szerelem.
Márkó kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb lett, ami a hiperaktív természetének jót tesz.
Itthon majdnem mindennap fürdés előtt végezzük.

Babamasszázsról még röviden: abszolút ajánlom (hatása többek közt: fogzás alatti fájdalom enyhítése, hasfájós babáknak ajánlott, immunerősítő, anya-gyermek közti kapcsolat erősítése, tejserkentő hatás).
Az oktatást Némethné Gregor Judit tartja. Mivel mi csoportos foglalkozásba már nem fértünk bele – nyár lévén hamar betelt a létszám – egyénileg foglalkozik velünk a II. Női Klinikán. Csoportos foglalkozás keretében 6 alkalom, egyéni foglalkozás keretében 4 alkalommal sajátítható el a masszázs. Teljesen ingyenes, (én nagyon elégedett vagyok az oktatással ezért honorálni fogom némi pénzzel.) Az oktató nagyon készséges, türelmes és minden kérdésre szívesen válaszol.
Úgy tudom a csoportos foglalkozások az Aktív Szülés program kereti közt zajlanak, ezért lehet, hogy a Soroksári úton is van óra. Telefonszámot tudok adni, de a kismama újságban is megtalálhatjátok a számát.
Ha valaki még nem látta Márkot a www.nexus.hu/markobebi megnézheti.
Üdv
Éva

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!