Keresés

Részletes keresés

athalay Creative Commons License 2007.01.31 0 0 123

Sziasztok!

 

En is szemezem egy lakassal a Sasad Resortnal, viszont az az egyik gondom, hogy az altalam elerheto (tehat nem ilyen 70m2-nel nagyobb 'monstrumok' :) ) lakasoknal nincs olyan, amelyiknel lenne ablak a 'konyhaban'.

 

Ez csak engem zavar, vagy mindenki kitalalta mar a sajat megoldasat a szelloztetesre?! Tudom letezik szagelszivo, de akkor is... Vagy hagy menjen a nappalin at a tema?!

Pietro 72 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 122
Szia,

kérd meg küldjék el az előszerződést mail-en, nekem is elküldték, innen ismerem az aláírandó változtot. A tervzet 14, az új 17 oldalas. Szerintem ne ott szembesülj a kérdeznivalókkal.

Ciao P.
Előzmény: csibe74 (121)
csibe74 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 121

Szia!

 

Mi február 5.-ét beszéltük meg , mint előszerződéskötés dátuma.

A feleségemnek nem is muszáj jönni, de a véglegesnél már ott kell lenni.

 

Mi csak az előszerződés tervezetet ismerjük , amit még augusztusban kaptunk meg a regisztráció során.

 

Majd elolvassuk ott az újat.

 

Azért a 2008 I-II. negyedévet illik tartaniuk, természetesen kíváló minőségbe.

 

üdv.

Előzmény: Pietro 72 (119)


kiefli Creative Commons License 2007.01.31 0 0 120

Szia!

mi is nézegettünk a Sasad Resorban lakást (talán még elvetve sincs az ötlet), azért olvasgatlak titeket

a 3.) ponthoz fűznék annyit hozzá, hogy lakások esetében a szavatosságról a 181/2003 (XI.5.) Korm.rendelet rendelkezik. érdemes beleolvasgatni abba is. Sajna nem lepasszolásról van szó. És itt jön az, hogy nem mindegy melyik cég építi a házat.

(a többi ponthoz perpill. még nem tudok hozzászólni)

üdv. d.

Előzmény: Pietro 72 (119)
Pietro 72 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 119
Sziasztok!

Eddig figyelemmel kísértem a megjelenő hozzászólásokat, de mivel mostanában aktuális az előszerződés kötése és megismertem az új 17 oldalas aláírandó változatot, gondoltam megosztom veletek a véleményem.

Azt kell mondanom, ez az előszerz. annyi még közelítőleg sem definiált dolgot tartalmaz, hogy így nem szabad aláírni. Mindenképp kérni kell egyes pontok változtatását, de legalább megnyugtató megmagyarázását. Utána mindenki eldöntheti, szerződik-e vagy sem.

Előre bocsátom, olvastam a korábbi hozzászólásokat és azzal nem értek egyet, hogy majd a végleges szerződéskor már biztosan lesz konkrét

1. A műszaki leírásban még a csempe és társai megközelítő minősége sincs megnevezve, vagyis nincs mihez viszonyítani, mit kell számonkérni, ill. mi az a minőség, amit valami azonos minőségű anyagra változtathat az építtető. Az késő, hogy majd a végleges szerződéskor már konkrétabb lesz minden, hiszen most írunk alá egy olyan szerződést, ami köt!

2. Ha ugyanaz (és persze remélem) mindenkinek az előszerződés szövege, akkor a 2.2.1 pont is egy nagy lutri. Mi a déli oldalon lévő házsorban veszünk lakást és egyáltalán nem mindegy, hogy a későbiekben a Budaörsi út felőli területen milyen magas épületet és amiénktől milyen távolságra építenek majd. Konkrét terv hiányában minimum meg kell egyezni és szerződésbe foglalni, hogy mi a rendezési terv. milyen magas és hány méterre álló épületet lehet odaépíteni. Azért gondolom a penthouse lakást vásárlók sem örülnének, ha csak egy kicsit magasabb épületet húznának fel melléjük, miközben azt hihették, nem zavarja majd semmi őket a kilátásban.

3. A szavatosság kérdése frankón le van passzolva a kivitelezőre, ha ő eltűnik (már volt ilyen) akkor saját pénzből majd jól megcsináltathatjuk a hibákat???

4. Ha nem lakni akar valaki, hanem befektetni, akkor gondolom nem izgalmas kérdés a szépen hosszan elnyújtott határidők sokasága (jogerős építési engedély, az attókl számítandó birtokbaadás dátuma ...). Mi a 2008 1. majd 2. negyedéves ígéret miatt vágtunk bele, igen rosszul esne egy 2009-es költözés (a szerződés szerint az éppíttető eddig kihúzhatja).

Vannak még fontos pontok, amiket érdemes egyeztetni,de várom sorstársaim véleményét, tapasztalatát.

Ciao P.
martindoc Creative Commons License 2007.01.24 0 0 118
martindoc Creative Commons License 2007.01.24 0 0 117
martindoc Creative Commons License 2007.01.20 0 0 116
Az intelligens házak segíthetnek csökkenteni az energiaár-emelkedéséből fakadó költségek begyűrűzését a mindennapi életbe. Többek között ezért is kell a lakáspiaci befektetőknek a mainál nagyobb hangsúlyt fektetniük arra, hogy ilyen típusú berendezéseket is beépítsenek lakóparkjaikba.
Magyarországon a nagyobb lakóparkok mindössze kb. 1-2 százaléka rendelkezik ilyen berendezéssel, holott a jövőben egyre nagyobb lesz erre az igény - nyilatkozta Dömötör Mónika, az angol (?) GTC beruházásában épülő Sasad Resort marketingért és értékesítésért felelős igazgatója.
A tízmilliárd forint beruházással épülő Sasad Resort várhatóan rendelkezik majd ilyen megoldásokkal, jelenleg azonban az építtető azt vizsgálja, hogy a magyaroknak milyen intelligens szolgáltatásokra van a leginkább igényük. Ezzel párhuzamosan azt is vizsgálják, hogy ezeket a szolgáltatásokat milyen áron hajlandóak majd megvásárolni a lakók.

http://www.mfor.hu/cikk.php?article=32781&pat=14
waces Creative Commons License 2007.01.11 0 0 115
Szep korrekt osszevetes. Koszonjuk.
Egy aprocska kitetel. Emlited, hogy alairjuk, hogy "A vevő kijelenti, hogy a műszaki leírást….stb…anyagok típusát ismeri és elfogadta". Mikor a szerzodest kotjuk addigra ezek ismertek lesznek. (Csakugy mint a meretaranyos alaprajz es egyeb, meg hianyzo tarsai)
"Bőven nem elég részletes (pl. milyen fajtájú dolgok kerülnek be – ezt azért lehet tudni, az hogy majd később kiderül, mese). " - nem feltetlenul, mivel ezt gondolom akkor hatarozzak meg amikor elkezdik az epitkezest (en legalabb is igy csinalnam ha epitteto lennek)
"Kiviteli terv módosítási díja az egy dolog – de hogy a konzultációnak is van alkalmankénti díja, az még jobb." - konzultacios dij 100 uj epitesu project eseten 95-nel van.

Egyebkent mivel ez szerzodes_tervezet_ igy szerintem ezen valtoztatasokat nyugodtan bele lehet szovegeztetni. Nem?
Előzmény: Kekvirág72 (112)
Brazsik Creative Commons License 2007.01.11 0 0 114
Szép kommentek :)

Kb hasonló a véleményem...másvalaki?
martindoc Creative Commons License 2007.01.08 0 0 113
Köszi a hozzászólást!
telek_uj
Előzmény: Kekvirág72 (112)
Kekvirág72 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 112

Átnézegettem az itt tapasztaltak alapján egy ügyvéddel a szerződést, ő a következőkre jutott:

Regisztrációs szerződés:
3.4: kamatmentesen jár vissza a reg.díj.
4.1: Vis major egyoldalúan. Azaz ha veled történik ilyen (pl megbénulsz, lerokkansz, Te nem függesztheted fel a szerződést egyoldalúan)
4.5: Társasági alapító okirat tervezet hiányzik (annyiszor beszélünk róla közben)

Műszaki specifikáció:

Bőven nem elég részletes (pl. milyen fajtájú dolgok kerülnek be – ezt azért lehet tudni, az hogy majd később kiderül, mese).
Biztonsági kamerák, recepció? Előzetes költségajánlat már létezhetne bőven, így csak a levegőben lóg. Ki fogja üzemeltetni? Mennyi várható m2-enként?

Kiviteli terv módosítási díja az egy dolog – de hogy a konzultációnak is van alkalmankénti díja, az még jobb.

Előszerződés:

2.2.1: Nem lakás célú helységek is tartoznak majd…. A vevő kijelenti, hogy nincs és nem is lesz kifogása…

Micsodák? Bank vagy diszkó az alagsorban?

2.3 „Alapító Okirat…
Milyen alapító okirat? Másolat?

2.3.1. Ez a módosítás okés, szeretik, de így lehet pl. egy csomó irodát odarakni, vagy diszkót (pl hiányzik olyan rész, hogy „változtathat, de nem a vevőt érintő hátrányos módon”). Azért szertik mert ha valami nem kell el lakásként el lehet adni másként.

2.4.2. !!!!!!!! Nem feltétlen kerül feltüntetésre? Azaz kavalkád lesz a bejegyzésnél?????

3.1.b. Mikor is lenne a végleges adásvételi szerződés?

3.3. „A vevő kijelenti, hogy a műszaki leírást….stb…anyagok típusát ismeri és elfogadta” – ez a csúcs!!! Milyen anyagokat, amikor az a un „műszaki leírásban” nem lettek eldöntve????

6.1.1. A birtokbaadás tervezett időpontja: 18 hónappal a jogerős építési engedély Eladó általi kézhezvételét követően.

Erről hogyan szerzünk mi a vevők tudomást???

6.1.3. Az összes építési idejük 22 hónap….whooow…kártérítés, kötbér addig 0.

6.3. Garancia hol definiált?
A visszafizetendő kamat a jegybanki 2x-ese kellene hogy legyen, mert az Eladó is mindenre annyit tesz késésnél.

6.4.2. Ki a projekt menedzser? „a döntése kötelező és végleges”. Na ez a csúcs!
Elvileg a projekt menedzser ugyan önálló tanácsadó cégtől van, de a cégadatokra kíváncsi lennék. Nem olvastam, hogy deklarálva lenne, hogy ez a cég nem kapcsolt vállalkozás stb. (6.5 – önálló tanácsadó cég ezt még ez nem fedi le!).

6.6.2. Nem tekinthető szerződésszegésnek, ha az eladó …más anyagokat használ fel.
Ez még érhető is lehet, de csak előzetes értesítéssel és beleegyezéssel!

6.7. Ki a kivitelező? Itt már számít, mert a garanciális igényekért itt azt írja, hogy csak vele (kivitelező) szemben lehet fellépni. Azaz ha eltűnne egy-két kivitelező miután „kész” van, akkor nincs kivel szemben garanciális lehetőséged. Nagyszerű-

7. És a vevő nem jogosult elállni? Hiányzik! Nem csak az eladó jogosult elállni. Ezt gondolja mindenki végig mélyebben.

7.2: ÁFA betartás: akár egy év múlva kaphatod vissza a pénzed, ha bukta van!

7.3: Törölni az egészet a szerződésből. És mi van, ha úgy változnak meg a jogszabályok, hogy Téged ellehetetlenítenek? Nem szállhatsz ki?
(extrém példa, de megvilágítja: tegyük fel, új jogszabály lesz, hogy egyedülálló nők nem vehetnek Budán egyedül lakást. Cseszheted.)

8.1: ?????? Törölni! Azaz ezután lemondok ismét….no komment.

8.3: ?????? Törölni! Miért nem lehetett volna saját jogi képviselőm, aki megfogalmazza a dolgokat? Attól még készíthetné az ő ügyvédi irodájuk. Ez nagyon durva!!!
9.1 Vis maior, egyoldalúan szintén. Lásd fenti kommentjeimet.

9.3: az Állandó Választóbíróság kb. ugyanolyan, mint a sima Pesti Központi Kerületi Bíróság, de legalább milliókkal drágább. Marha drága. Neeeee.

9.7. Vevő…….alapító okiratban…stb….teljes körű tájékoztatást kapott.
Mikor, és kitől?

Érdemes összevetni ezt a szerződéstervezetnek nevezett valamit, mert az ügyvéd úr arca nagyot nyúlt, mintha egy botoxos fiatalító kezelésről jött volna.
Azért ez ahhoz drága „játék”, hogy ilyenek előfordulhassanak.

martindoc Creative Commons License 2007.01.08 0 0 111
Ok, köszi! Melyik héten?
Előzmény: Brazsik (110)
Brazsik Creative Commons License 2007.01.04 0 0 110
Összeszedem magam, és privát emailben megírom a héten.
Előzmény: martindoc (109)
martindoc Creative Commons License 2007.01.04 0 0 109

Hol veszel lakást? Jó lenne, ha egy-két szóban megírnád, mi nem tetszett a szerződésben.

Előzmény: Brazsik (108)
Brazsik Creative Commons License 2007.01.03 0 0 108
Sajnos a szerződés nem változott, ahogy tájékoztattak ma, úgyhogy egy másik kedves helyen fogok lakni. Nektek sok szerencsét, kívánom, hogy én tévedjek!!!
Előzmény: Brazsik (105)
pamanka Creative Commons License 2007.01.03 0 0 107

Nagyon Boldog Uj Evet Mindenkinek!!!

Brazsik Creative Commons License 2006.12.25 0 0 106
Bizony, bizony...de még viccesebb volt, hogy a vezérig győzködött, hogy márpedig az jó. Erre küldtem neki egy screenshot-ot, volt is rá hümmögés.
Előzmény: waces (99)
Brazsik Creative Commons License 2006.12.25 0 0 105
No a korrektséghez hozzátartozik, hogy megemlítsem, hogy most már működik a GTC magyar honlapja, és a sasadresort.hu is sokat javult - bár még nem teljes.

Vajon a szerződést is ki fogják kupálni?
csibe74 Creative Commons License 2006.12.24 0 0 104
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok minden kedves leendő lakónak!
Brazsik Creative Commons License 2006.12.23 0 0 103
Amikor ezt megírtam a vezérigazgatónak, azt a választ kaptam, hogy márpedig működik...ciki...megvan a levél...
Előzmény: martindoc (98)
martindoc Creative Commons License 2006.12.21 0 0 102

Valószínű, hogy a "megszokottnál" több beruházó kerül majd nehéz anyagi helyzetbe 2007-ben, és ennek levét - a kivitelezők mellett - a vásárlók ihatják meg. Így jövőre minden eddiginél körültekintőbben érdemes belevágni az új lakások megvételébe.

 

http://origo.hu/print/20061208lakasvasarlas.html

martindoc Creative Commons License 2006.12.20 0 0 101

Kár hogy nem figyelnek ezekre az apróságokra.

Pedig a referenciájukon olyan remek oldalak találhatók, mint a keceli Vadkacsa csárdának, vagy a fóti Motorbarátok körének honlapjai...

Előzmény: martindoc (100)
martindoc Creative Commons License 2006.12.20 0 0 100

Igen, érdemes lenne belehúzni az oldal fejlesztőinek.

Ennek nem "2008. II. negyedév"-re kellene elkészülni.

 

Ez tényleg "vicces":

http://underdev.k-systems.hu/sasadresort/

 

 

referencia
Előzmény: waces (99)
waces Creative Commons License 2006.12.20 0 0 99
Mondjuk nem ok csinaljak, hanem a webdesigner csapat volt "kicsit" balfek. Az hagyjan, hogy keverednek az angol es magyar oldalak, de pl a lakasok alaprajzai is (az mar csak aprosag, hogy a foglaltsagot meg veletlenul se mutatja jol)

Egyebkent szamomra nevetseges az a fejlesztocsapat akiknel igy is elerhetoek a fejlesztes alatt levo oldalak:

a keszulo oldal:
http://underdev.k-systems.hu/sasad/

ez meg inkabb vicces
http://underdev.k-systems.hu/sasadresort/

Nyilvan ha en lennek a megrendelo mar reges regen mas cegnel dolgoztatnek, de ez nem csak a megrendelot minositi...
Előzmény: martindoc (98)
martindoc Creative Commons License 2006.12.20 0 0 98

Elég gáz, hogy a SR honlapot augusztus óta nem bírják rendesen megcsinálni...html

Kis sávszélességgel be sem lehet lépni, kellemes kis hibaüzenet fogad hetek óta. Azért erre figyelhetnének, ha egy több milliárdos projektet akarnak eladni!

martindoc Creative Commons License 2006.12.18 0 0 97

Ezt a levelet mi is megkaptuk!

Előzmény: csibe74 (95)
Brazsik Creative Commons License 2006.12.18 0 0 96
????
Előzmény: csibe74 (95)
csibe74 Creative Commons License 2006.12.17 0 0 95

Szia!

Nekünk küldtek egy levelet, kb. 3 hete, hogy a sok vevő miatt 2007.február 15.-ig kell majd megkötni a szerződést. Előtte hívnak időpont egyeztetés céljából.

 

Előzmény: Szamócica (94)
Szamócica Creative Commons License 2006.12.17 0 0 94

Sziasztok,

 

Nekem azt mondták a szerződésről, hogy nagy változtatásokra nem hajlandóak benne, de természetesen KÉRDEZHETEK az ügyvédjüktől, és majd MEGMAGYARÁZZÁK, hogy az miért van úgy ahogy (a kiemelt szavak asszem tükrözik az ő rugalmasságukat). Pedig van benne 1-2 két pont ami nem lesz úgy jó ahogy az előszerződés tervezetében benne van... Szóval felkészülten kell menni az ügyvédjükhöz.

 

Apropó: előszerződés. Nekem októberben azt mondták, hogy várhatóan dec.15 és jan.15 között írjuk alá az előszerződést. Titeket már kerestek? Tudtok pontosabbat?

De tervezem, hogy felhívom a héten a kapcsolattartót, hogy mi a pálya.

 

Támogatnám a sörözés/beülés gondolatát. :-)

Előzmény: Brazsik (77)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!