Hello!
Nekem az OTPnél van számlám, de nagyon nem vagyok megelégedve velük. Gondoltam, hogy átmegyek a CIBhez, mert róluk még nem hallottam rosszat, igaz lehet, hogy ez csak véletlen...
Aki esetleg használ CIB bankot az mondja meg, hogy mennyire jó, jobb-e az OTPnél, magyarul nem esek-e csöbörből vödörbe, ha bankot váltok? Ja, lakossági számlám van.
Kösz!
A CIB Bank holnaptól életbe lépteti a korábban felfüggesztett hirdetményeit. Az, hogy a számlavezetési díj CIB Classic Magánszámlánál 10 Ft-al emelkedik, nem zavar. Amit nem tudok, hogy mit takar az 500 Ft-os levelezési költség. Ezt havonta kell fizetnem, vagy milyen esetben? Mivel számlakivonatot nem kérek a banktól, lehet, hogy ezért a pénzért küldözget nekem hírleveleket?
Nagyon felháborító és elszomorító ami a CIB bankkal történik az utóbbi pár hónapba, ez az új vezetés láthatólag mindent megtesz azért, hogy a régi ügyfeleket elkergesse más bankokhoz. 5 éve voltam CIBes, most az AXAnal nyitottam számlát, még várok egy kicsit, de ha nem lesz a CIBnél pozitív irányba változás, akkor év végén búcsút veszek tőlük.
Meg akarta csúnyán emelni a díjakat júli 31-től, de közben éppen vállalta is, hogy aug 1.-től szept. 30-ig nem emel. Aztán az újságok megírták, hogy a moratórium előtti napon milyen csúfságra készül, így visszakozott.
Santander és BNP Paribas jelen van Mo-on de számlavezetésük valóban nincs.
Santander jelenleg autohitelezéssel foglalkozik(a személyi kölcsönöket és jelzáloghiteleket átmenetileg felfüggesztették)
BNP Paribas két leányvállalatot is fenntart az országban,az egyik a UCB Ingatlanhitel ZRT a másik pedig a Cetelem Bank. A UCB a jelzáloghitelezésben jelenleg piacvezető árazással(kiváltásban és lakáshitelben) van jelen,míg a Cetelem áruhitel és személyi kölcsönökkel nyomul.
Mi a bánat van itt a kondíciók körül? Megkergült ez a bank? Összevissza minden, felfüggesztett, akkor a felfügesztett felfüggesztése és hasonlók: http://cib.hu/maganszemelyek/kondiciok/index Ki a fene tud itt kiigazodni?
Egyébként csúcs, hogy mindenre díjat vezetnek be, meg mindennek a díját emelik, pl a bevásárlókártyának is havidíja lesz, 250Ft. Mi lett ebből a bankból is?
gondolkodtam, hogy melyik másik bankhoz lenne érdemes átmenni, és kizárásos alapon arra jutottam, hogy a Banco Popolare lehet még jó. Van valakinek tapasztalata velük? irja meg!
hogyan jutottam ide? hát igy:
1) OTP? Soha! elképesztő drága, mivel azt a kurva sok fiókot el kell tartania valakinek. Az internetbank korában. Normááális? Az 50%-os a hitelkártyártya THM-mel asszem világcsúcstartók. Amugy is piacvezetőhöz nem megyünk semmilyen szolgáltatásnál, ez nálam aranyszabály.
2) Citibank? Elképesztő nagy rablók, az otp méltó párja. Különben is tavaly novemberben majdnem csődbe mentek és veszteséges bankhoz nem megyünk, mivel ott minden fillérre szükség van, ezért csendben emelik majd a díjakat.
3) Budapest bank? GE money bank, dettó mint a Citi + rossz a hírük.
4) Osztrákok? Erste: nem rossz, nem tünnek olyan nagy rablóknak, csak olyan kis gügyék szegények, az egész logo meg minden olyan amatör (ami jó jel is, hiszen nem basszák el a pénzt idióta arculattervezésre). Minuszpont, hogy a reklámjaik feháboritóan szarok. Raiffeisen? Nem olyan drágák, de nagyon terjeszkedtek K-europában, hamarosan meglesz a böjtje: veszteséges lesz. Volksbank? egy vicc, már tavaly veszteséges volt, ennél csak rosszabb lesz.
5) K&H? Őket is a belga állam mentette meg, csapnivaló ügyfélkiszolgálás, idióta honlap.
6) FHB? nem tünik rossznak, bár nem tudom mekkorák, kik a tulajdonosaik. ha alapvetően jelzálog bank, az rizikós üzlet, nagyon hamar nagyon veszteséges lehet.
7) Unicredito? Drágának tűnnek, de nem olyan rossz, az anyabank szolid, olasz, bár terjeszkedett veszettül K-európában.
8) MKB? BayernLB az apa, masszivan veszteséges, nem sok jót igér.
9) Allianz, AXA? Olyannak nem adom a pénzem, amelyiknek nincs saját fiókja. Pont.
10) Takarékpénztárak: nem rossz ötlet, biztos olcsóak, csak hát a szolgáltatás minősége (internetbank, ATM, bankkártya) tuti nem olyan jó. Ha kisvárosban laknék ezt választanám.
11) CIB? Olasz bank, az jó, de nincs kedvem fenntartani a medve utcai székházat, meg az egész rongyrázást.
11) Banco popolare? Olasz bank, az jó, kicsi, kevés termék, kevés munkatárs, ergo alacsony költségek, az jó (azért annyira nem alacsony, mondjuk közepes), nagyon jó árfolyamok. Már csak felhasználói tapasztalat hiányzik róluk.
Kihagytam valamelyiket?
Ha ezek a bankok jelen lennének Mo-n sokkal nehezebb lenne a döntés: -Banco Santander -Banco Bilbao -BNP Paribas -SocGen -HSBC -Rabobank
No igen AXA-s számlám nekem is van (még az Eurodirektes korból), viszont a netbankja szánalmas, megcsinálták 6-8 éve (vagy már kitudja mikor) és azóta semmi fejlődés, nem lehet böngészőn keresztül bankolni, mobilról meg pláne... Azt mondják ez így biztonságos, naja nekem meg használhatatlan. A többi része pöpec :)
A CIB akkor kezdett el lefele menni, amikor elment onnan a Farkas-Karvalits páros, a Török éra még egész normálisan vezette a bankot, de fél éve, mióta azt a szlovák faszit rakták a bank élére onnantól indult meg a mélyrepülés. Nézzétek csak meg pl, hogy az üzletszabályzatokkal is mit művelnek, kihirdetik, visszavonják, aztán bevezetik, aztán hatályon kívül helyezik, stb. És egyre több dolognak van díja, aminek meg eddig is volt az egyre drágább. Nem véletlenül mentem át az AXA-hoz.
Szerintem minden cég így jár, aki túl nagyra nő. Akkorák lesznek, hogy az ügyfél a szemükben már csak egy pici pont, akivel nem kell törődni. Ha ez megtörténik a CIB-nél is, akkor ismét újítok. Bár én leginkább a netbankot használom a sok külföldi vásárlás miatt és nincs gondom, minden gyorsan és pontosan megy, talán az árfolyamuk nem túl fényes, az sajnos az OTP-nél jobb volt.
Maradjunk annyiban, hogy a CIB nagyon komolyan lefelé megy az ügyfélkezelés tekintetében. Nem tudom biztosan, de gyanítom, hogy lassan sikerül alulmúlnia a többi bankot.
Ilyen alapon ugyanis lehet, hogy az utasbiztosításodat is hiába kötötted, mert azt is felmondják, amíg külföldön vagy, és akkor mi van? Kössön az ügyfél hármat vagy négyet, hátha valamelyik biztosító nem mondja fel? Esetleg cascót is kössél többet vagy kgfb-t? Az internetet hány céggel vezettesd be, hogy legyen? Stb.
2 malomban őrölünk. Én nem mondtam, hogy megvédheted magad az ellen, hogy a bank csak úgy felmondjon. Az ellen védheted meg magad, hogy ne járjon úgy senki, mint az a szerencsétlen, hogy felmondják a számlád és 1 szál kártyád van, semmi KP, és nézel, mint Rozi a moziban, mert külföldön nehéz lesz pénzhez jutni. No de ne n nyújtsuk tovább a szót, én nem szeretem a CIB bankot, csak használom a szolgáltatásait, amíg fel nem mondanak :-P
Kártya nélkül is lehet készpénzt felvenni fiókban külföldön, ehhez persze kell, hogy ne szüntessék meg a számlád. A szerződések egyoldalú felmondása ellen nem tudsz védekezni semmivel.
Sőt, ma sok bankkal együtt őket is megbüntették 91 millióra, nem is bánom. Csak az a baj, hogy ezeket a bünti pénzeket majd megpróbálják megint az ügyfeleken behajtani ilyen-olyan címeken...
Hehe :) Rosszindulatú az a cikk volt, de nem tisztem a CIB-et védeni, hiszen pár hozzászólással ezelőtt szidtam rendesen. Amit ott írtak az sok sebből vérzett, ettől még lehetnek persze ilyen és hasonló ügyek, a bankok igazi kiskirályok ma kis hazánkban.
Ilyen esemény ellen meg úgy lehet bebiztosítani magad, hogy legalább 2 banknál vezetsz számlát, külföldi útra meg 2-3 kártyával érdemes indulni és némi KP-vel, azokat külön helyen tárolva. Mi a párommal mikor nyaralni megyünk, 4 kártyát viszünk, nekem van 2 bankszámlához kártyám és egy hitelkártyám, meg neki is van egy számlája, mind a 4 más-más banknál, és nem vagyunk gazdagok cseppet sem (AXA banknál pl. ingyenes a számlavezetés és az utalások után sem kell fizetni).
Ebben az esetben ha a CIB kártyámat elnyeli a félkarú bankautomata, akkor is marad pénz a számláinkon és nem kell sírni, hogy hogyan jutunk haza és, hogy mit eszünk az este...
Persze ettől még lehet, hogy rosszindulatú vagyok, öregszem már én is no :D
Lehet, hogy a CIB számlafelmondásos történet nem egészen kerek, de van olyan CIB bankos horror-történet amit a Budapesti Békéltető Testület validált, lásd a www.pannon.info oldalon.
Sajnos Magyarország a papírok országa. Ha itt nincs papírod, és arra számítasz, hogy a bank vagy bármilyen nagy cég majd esetleg kiad vagy kinyomtat olyat, ami terhelő lehet rá nézve, rosszul teszed szerintem.
Ezért nem kérek az elektronikus számlából sem, nincs kedvem utána vitatkozni, hogy mennyi volt a számlán, miért nem annyit fizettem be, stb.
kano27: "Szerintem inkább a Mobilbankkal lehetne csinálni valamit: - nem támogatják az Opera böngészőt (mobilon); - a MobilBanknak meg kb. 200KB a menüje."
Nekem iPhone-on tökéletesen megy, és mivel nekem 2 GB adatforgalom van a havi csomagomban, ezért nem nagyon zavar. De nyilván akinek más telefonja van, hát, az szívás.
OTP-ben is csak 3 hónapra visszamenőleg lehetett lekérdezni amúgy. Talán a számlakivonatokat utána is ki lehet kérni online, mármint azt, amit amúgy postáznának.
De jó fejek a bankok (nem csak a CIB!), meggyőznek, hogy mondd le a postai számlakivonatot, mert akkor mennyit spórolsz, utána kiderül, hogy jól megszivatod magad, ha valamit mégis vissza kell keresni.