A hangszórókkal kapcsolatban Flacsi kollégát kérdezd, mivel Ő az 1346. hozzászólásban ecsetelte tapasztalatait.
"Én is kidobtam a gyári hangszórókat és helyére Hertz ESK 570-et vettem, mivel pont bemegy a mély a gyári helyére az első ajtókba, sőt még a gyárinak a porvédő sapkáját is át lehet rá tenni.
A magas-sugárzókat a tükörházakba raktam - nem az első szélvédő alá!- és a hatás nem maradt el!"
A hangszórócserével kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem. Tudom, hogy korábban már volt téma, meg hogy Hertz cucc a "jó", de nincs hangulatom visszakeresni a fórumon, ahhoz egy cseppet most fáradt vagyok, bocsesz...
Naszóval, ma betévedtem Fehérváron a MediaMarkt-ba, és kiszúrtam két szóba jöhető hangszórót.
1. Hertz DSK 165: 160W terhelhetőség, 50Hz-21kHz átvitel, 4 Ohm impedancia, 6,1cm beépítési mélység, hangváltóval, csipogókkal, az ára 16690.
2. Hertz ESK 165: 200W terhelhetőség, 50Hz-22kHz átvitel, 4 Ohm impedancia, 6,2cm beépítési mélység, hangváltóval, csipogókkal, az ára 22990.
Aggályaim:
- melyik a nyerő típus? Egyes, kettes, tökmindegy, vagy egyik sem?
- aki már szereltetett be, Mazda szervizben csináltatta vagy valami autóhifis társaságnál? Korrektül megcsinálták vagy szakbarbárkodtak?
- jól passzol a gyári hangszóró helyére a Hertz, vagy kell egy kis trükközés (esetleg valamiféle alakítgatás), hogy jó legyen?
- a csipogók hova lettek elhelyezve? A műszerfalra? Vagy létezik olyan nem zárt takaróelem az ajtóra a tükörhöz, ami mögé el lehet rejteni őket?
Bocs, kicsit sok a kérdés, de körbe akarom járni a témát, mielőtt belecsapnék a bizniszbe.
sziasztok: Casco Groupama: 15 felett valamivel /hó 20% vagy 200 ropis önrész és 25 év alattinak nuku vezetés kötelező: Union B6 vagy B7 :): 9 körül/ negyedév. és mindez 27 évesen és Pesten.
Én a biztosítási díjaimat korábban már beírtam. Július közepén valamikor. Azért most az áttekinthetôség kedvéért megismétlem. Nincsenek nálam a csekkek, de nagyon nem foglak titeket átverni. Tehát Groupama Biztosító - Miskolc 37 évesen Mazda3 1.6 TE, Casco 10% önrésszel, de min. 50ezer.
Volt nemrég egy szándékos fikázó a 6-osok között is, szerintem ugyanarról az illetőről van szó. Most már dörzsöltebb, de ugyanaz a stílus, ugyanaz az osztályzás...3,7 a sok 9-10-es között úgy, hogy csupa jókat ír. Szánalmas...
Most viszont, az osz es tel kozeledtevel egyre tobbet tunodok azon, hogy kellene a kocsiba a gyari szovetszonyegek helyett valami jo kis oldalfalas gumiszonyeg (ami megfogja az olvadt havat is). Valamint, a csomagtertalca.com lapon lattam jopofa csomagtertalcakat is, de a listabol epp az M3 Sedan hianyzik :(
Hol kaphatnek ilyen cuccokat jo minosegben es elfogadhato aron? Mazda szalonok/szervizek gondolom elso korben kilove :)
---
Elso szerviz (20e km) kapcsan kb. hany Ft koltseggel szamoljak? Erdemes ezt esetleg egybekotni egy hangszoro upgrade-del, vagy azt hagyjam inkabb az autohifi szervizre? :)
---
S hogy a statisztikahoz hozzajaruljak: en 26 eves vagyok, videki lakcimem okan 50e onresszel, (sajnos) bonuszmentesen havi 20e a cascom (Allianz asszem). Az egyetlen szivfajdalmam, hogy 3 honapra elore kell fizetni, es igy az egyszeri 60e Ft-os kiadas eleg megterhelo tud lenni negyedevente :(
"Európában, bár a számuk egyre növekszik, viszonylag kevés cég gyárt komplett tuningszetteket Japán autótípusokhoz. Ezen cégek egyike az esseni székhelyű Postert Gmbh. Tervezőik már elkészítették a meglehetősen egyedi body-kitjüket a Mazda3-hoz."
Mivel az életkorok már ismertek, a lakhelyek is nagyjából, akár komparálhatnánk biztosítási díjakat is :) Az én kocsim cégautó, a díjak: - GFB Allianz-Hungária B1 78.520/év - Casco Allianz-Hungária 282.880/év
A Casco-ból tavaly 8 ezret térítettek vissza a balesetmentes közlekedésemet elismerendő. Ezeken kívül semmilyen biztosításom nincs az Allianznál, tehát egyéb kedvezményre nem vagyok jogosult.