Keresés

Részletes keresés

Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34235

Nagy valószínűséggel a Kabhegy pl ilyen hely volt - a barlangászok is megerősítették, hogy az OKT 50esek a kilátópontnál pecsételtek saját pecséttel.

Nem az a baj, hogy náluk volt az összes pecsét és nap végén monytak egyet, hanem az, hogy ha náluk volt az összes pecsét, mert tudták, hogy néhol hiányzik, akkor miért nem ragadták meg ezt a nemes alkalmat, hogy pótolják a hiányzó pecsétet?

Előzmény: HEV (34229)
HEV Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34234

Köbölkút - Káptalantóti Táv: 6 294 m Szint: 135/290

Badacsonytördemic - Köbölkút  Táv: 5 028 m  Szint: 425/257 m

Forrás: turistautak.hu

Előzmény: Güsziológus (34231)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34233

TÚRAFELHÍVÁS:

Túra indulás:
11/13/2011 - 09:00 -kor

Időtartam: 1 Nap

Kezdési időpontok:

1. Nap - 09:00

E-mail:
anag@freemail.hu

A tavalyi évben újraindított turistautak karbantartása hagyomány
őrzéseként idén ősszel is folytatjuk a takarítást. Az erdészettel
karöltve és remélhetőleg megnövekedett létszámmal végezhetjük a
Pilisszentlászló környéki jelzett és jelzetlen utak rendbetételét. Aki
késztetést érez, hogy csatlakozzon a megmozduláshoz, annak várjuk
jelentkezését a turakaland01@gmail.com e-mail címen, hogy tudjuk, hány
plusz fővel számoljunk!

Szia..

Ne csak használjuk az erdőt néha segítsünk is.. Itt az idő, hogy végre tegyünk az erdőért is.. kis szemét szedés.. utjelzők újra festése stb...

Én már csatlakoztam :) gyere te is :)

http://www.turatars.com/events/view/eid_3324/

hörpölin Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34232

Tavaly nyáron kezdtem a kütyüs OKT felmérést, és még hiányzik a Sárvár-Nagyvázsony szakasz, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni. A tuhu szerint a B.tördemic-Köbölkút táv 6.092 méter 425/368 méter szinttel. Itt a link (nem tudom, műxik-é, mert nagyon fura).

Előzmény: Güsziológus (34231)
Güsziológus Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34231

Szia!

Van kéznél Badacsonytördemic  vá. - Köbölkút résztáv adatod?

Jó a Köbölkút - Káptalantóti is:-)

Előzmény: hörpölin (34228)
Güsziológus Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34230

"Ettől még nem kizárt, hogy volt ilyen résztáv de biztos, hogy nem ez volt az általános."

Valóban nem kizárt, én is tapasztaltam hasonlót:-)

Sirok után már nem.

Előzmény: HEV (34229)
HEV Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34229

Az egyik OKT50 teljesítő személyes ismerősöm, munkatársam volt régebben, a teljesítése óta pedig már egy délutánt végigdumcsiztunk az élményeinkről, ő mesélte, hogy az OKT50-en a túravezetőknél volt a teljes szakasz összes stemplije, és általában a túranap végén bélyegezték le velük egyszerre a résztvevők füzeteit.

Azért ez nem igy volt!

Igaz csak négy napot túráztam az OKT50-el de végig a Csereháton mindenhol a kihelyezett pecsétekkel pecsételtünk és nem is láttam, hogy bárkinél is lett volna sok stempli! Ettől még nem kizárt, hogy volt ilyen résztáv de biztos, hogy nem ez volt az általános.

A helyszíni pecsétek a túraképtáramban mind jól látható.

http://hevesiz53.blogspot.com/2011/08/okt-50-cserehat-bodvaszilas.html

Előzmény: hörpölin (34226)
hörpölin Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34228

Szívesen, de legközelebb hívj inkább hörpölinnek, mert úgy többen ismernek, míg a keresztnevemre, amit akkor olvastak a fejemre, amikor le is csurrantott a pap, már nem is igen hallgatok. :Đ

Előzmény: kis77 (34225)
Múzsla Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34227

Örülök, hogy sikerült!

Gratulálok a túrához!

Előzmény: rézike (34187)
hörpölin Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34226

"Ha "folyamatos" a túra, akkor nem pecsételek kétszer, szerintem felesleges."

Szerintem sem kell. Ekkor ugyanis nem szakítod meg a túrát, hogy azt egy másik időpontban folytasd, hanem haladsz folyamtosan. Olyan az alvás ilyenkor, mintha csak egy hosszabb pihenőre állnál meg. :-)

Csak a "Pöstközeli" túráim egynaposak, a hosszabb, 3-4-5 napos expedícióimon én is csak egyszer nyomok helyszínenként, ha ott alszom, akkor is. Ahogy pl. most is tettem a Velem-Sárvár túrámon, amiről tegnap este értem haza. Bár ez most csücskös volt stempli-szempontból, hiszen Szombathelyen volt a bázistáborom, oda utaztam el esténként és mentem vissza folytatni a túrát másnap reggel. Viszont arra kínosan vigyázok, hogy ahol dupla rubrika van a szakaszhatárokon, oda mindíg kettőt nyomok, még ha csak átmegyek rajtuk a napi túrán, akkor is. Ilyen volt idén nyáron pl. Bódvaszilas és Boldogkőváralja. De pl. Tapolcán, Keszthelyen és B.tördemicen is csak aludni álltam meg, mégis párosak a bélyegzések.

Ez a "társaságos" pecsételés érdekes dolog ám! Az egyik OKT50 teljesítő személyes ismerősöm, munkatársam volt régebben, a teljesítése óta pedig már egy délutánt végigdumcsiztunk az élményeinkről, ő mesélte, hogy az OKT50-en a túravezetőknél volt a teljes szakasz összes stemplije, és általában a túranap végén bélyegezték le velük egyszerre a résztvevők füzeteit.

Ja, és én sem szeretem a "megelőlegezett" második bélyegzéseket! :-D

Előzmény: Güsziológus (34222)
kis77 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34225

Köszönöm a válaszát Béla (ha jól tudom), én is így értelmeztem. Nem rég kezdtünk neki, ezért nem lesz nehéz pótolni- a jövőben figyelmesebbek leszünk-

Remélem sikerül egyszer a túra végigjárása sok élménnyel gazdagodva!

Előzmény: hörpölin (34218)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34224

Betonozást én sem értettem:

-ronda

-nem lesz időtálló, hiszen már most potyog ki az oldalából a bazalt, ezért a beton szépen össze fog törni

Itt látható a jelenlegi állapot videón 3:08-nál:

Előzmény: Güsziológus (34221)
Güsziológus Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34223

Foltán-kereszt

Van friss információm, délután előkotrom a feljegyzéseimet, és közzéteszem.

Előzmény: Jesper Olsen (34205)
Güsziológus Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34222

Az első dunántúli szakaszt (Tés - Kisgyón) követően Kisgyón volt a "végállomás".

Itt azt tanácsolták, hogy kétszer pecsételjek, hisz nem lehet tudni, legközelebb megtalálom-e a pecsétet.

Tél volt, és egy csapat turista tevékenykedett az egyik kis házban, náluk volt hivatalos bélyegző.

Nem minősítés, de vélelmezhetően szervezett turisták voltak, hisz az MTSZ akárkinek nem ad bélyegzőt.

Úgy mutatkoztak be, hogy már többször teljesítették az OKT-t és mindig így tettek.

Hát, ez az, amit nem "vettem át".

Ha "folyamatos" a túra, akkor nem pecsételek kétszer, szerintem felesleges.

Érdekes, hogy a régi füzetben kétszer kellett pecsételni Bánkúton, és Nagy-Hideg-hegyen.

Azt feltételezték, hogy itt biztosan "megáll" a turista?

A mostani füzetben ilyen már nincs.

Néhány szabad négyzet nem ártana, hisz vannak hosszú szakaszok, melyeket, legalábbis szerintem, nem lehet egy szusszra teljesíteni.

Előzmény: buszosbandi (34220)
Güsziológus Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34221

Badacsony, Kisfaludy kilátó

Néhány hete a műszaki átadás történt meg, mármint a kilátó műszaki átadása.

Már nincsenek kerítések, fel lehet menni, de a "hivatalos" átadás a hét végén lesz.

A projekt a kilátónál több, erről kicsit később.

A munkások takarítanak, állítólag Ájtatos Manó lesz az "avató" a hét végén.

100 milliós a költségvetés a munkások szerint, a kivitelezők kaptak 3 milliót.

A munkások bérét három hónapja nem fizetik.

Mindez persze pletyka, a talicskákat mér leselejtezték.

A projekt egyik eredménye (hányinger):

Az állapotról nincs képem, de az eredetiről találtam.

Íme:

Ilyen volt tehát, és hogy miért betonozták le a kőfal tetejét?

Hol vannak a környezetvédők?

Amúgy Köbölkútig mentünk, onnan úttalan utakon vissza Tördemicre.

Párás, ködös volt az idő, nem sokat láttunk, de hegy tetején sütött a Nap.

Az nagy élmény volt.

A Badacsonytördemic vá. - Káptalantóti szakasz "hivatalos" bejárása később lesz, akkor rövidíteni fogok, a turistaháztól a piros jelzéseket fogom követni. A táv értelemszerűen rövidül, de ami a legfontosabb, mintegy 400 méter szinttel kevesebb lesz.

Remélem, eljutok legalább Balatonhenyéig!

buszosbandi Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34220

Én még hála Istennek sehol nem tévedtem el, ám ha több egymást követő nap sétálok, mint pl. legutóbb Hosszúperesztegről Gércére, ott aludtam, és másnap onnan mentem Sárvárra, úgy Gércén csak egyet pecsételtem, mert nem abbahagytam a túrát, csak egy alvással megszakítottam. Ez gondolom legális!

Előzmény: hörpölin (34218)
hörpölin Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34218

"Sziasztok! Olyankor mi a helyzet ha egy túrát két részletben járom végig, de nem pecsételtem kétszer (ahol abbahagytam)? "

Mit is ír az OKT hivatalos kiírása az MTSZ honlapján:  "A túraszakasz megszakításakor és újrakezdésekor is kell pecsételni."

Próbáljuk ezt értelmezni! Tehát ezeken a pontokon kétszer kell stemplizni. Egyszer az első túrádon, egyszer meg a másodikon. Ha csak egyszer bélyegeztél (és már kétszer jártál ott), akkor pótolnod kell, hiszen a szakaszok dátumozásából látható, hogy a két különböző időpontban teljesített túraszakaszok közös pontja sehogy se jön össze. Persze a fénykép is megfelel, ha nincs pecsét, de az itt nem játszik, mert úgyis vissza kell menned, akkor meg egyszerűbb a bélyegzés.

"Vagy ha eltévedtem és csak a kezdőpontnál van pecsételve? Visszamegyek és stemplizek mellé még egyet? Előre is köszönöm a válaszokat!"

Ha eltévedtél és nem jutottál el a szakasz kezdőpontjából a végpontba, akkor nem teljesítetted a szakaszt! Na most az a nagy kérdés, hogy a kezdőponton be van-e dátumozva a pöcsét (vagy esetleg MÁV-Startos dátumos körbélyegző), vagy nincs. 

a. Ha nincs, akkor jobban jártál, mert elmész a szakasz elejétől a végéig, a végén is stemplizel, aztán a sikeres teljesítés idejét írod mindkettőhöz (a régebbi kezdőstemplihez és az újabb befejezőhöz).

b. Ha van ott dátum, akkor nehezebb az ügy. Akkor elvileg a szakasz elején ismét kéne stemplizned a második bejárás dátumával, meg persze a végénél is, és az tiszta ügy, vagy csak a szakasz végén nyomsz egyet (ha az nem dátumos bélyegző), és beírod hozzá az első, sikertelen teljesítés kezdőpontjának dátumát - mondjuk ez nem teljesen tiszta, mondjuk inkább úgy, hogy még belefér.

És innentől a magánvéleményem következik:

Szerintem egy a lényeg: járd végig a kéktúrát! És ez volt a szándéka annak is, aki ezt a mozgalmat kiírta. Ennek az "ellenőrzése" két módon történik. Egyrészt ott a lelkiismereted, másrész a Kéktúra Ellenőr. A lényeg, hogy felelj meg mindkettőnek. A lelkismeretedet nem ismerem, az ellenőrt igen. Ő azt nézi, hogy a pecsétek és dátumok meglegyenek, és az időpontok ne mondjanak ellent egymásnak. Ennél többet ő nem lát, nem is láthat, de megbízik benned.

Előzmény: kis77 (34213)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34217

Már majdnem írtam a jelentkező emailt, de aztán megnéztem mégjobban a dátumot, és már van rá program :(

Előzmény: Tavaszi Széll (34216)
Tavaszi Széll Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34216

November 19-én és 20-án (szombat, vasárnap) szeretnék elkövetni egy kétnapos túrát a keleti végeken.

A konkrét útvonalterv még "in preparation", az alábbi verziókon gondolkodom:

Light verzió: Putnok - Jósvafő, szállás Zádorfalván, kb. 36 km és 870 m szint.

Strong A verzió: Bódvaszilas - Encs, szállás Irotán, kb. 54 km és 1150 m szint.

Strong B verzió: Encs - Makkoshotyka, szállás Mogyoróskán vagy Regécen, kb. 53 km és 1370 m szint.

Utazás tömegközlekedéssel.

Amennyiben valaki szívesen csatlakozna, akkor az alábbi címek egyikére dobjon egy levelet:

szell.j.zoltan kukac gmail.com

szellz kukac oai.hu

Köszönöm!

HEV Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34215

A vasútállomástól NY-felé ( távolsági autóbusz pu. irányban)  egészen a 67-es út és vasút keresztezésig nincs parkoló, (csak kiágazó kis utcákban van) ha az autóbusz pu. érdekel akkor javasolt az ingyenes Pláza  parkoló, de csak nappal! 

Előzmény: Törölt nick (34212)
HEV Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34214

A vasútállomástól K-felé kb. 500 m-re vége van a fizetős parkolónak, meglátod, mert a kék sáv fel van festve.

Szombaton 12 órától és vasárnap egész nap mindenhol ingyenes a parkolás.

Előzmény: Törölt nick (34212)
kis77 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 34213

Sziasztok! Olyankor mi a helyzet ha egy túrát két részletben járom végig, de nem pecsételtem kétszer (ahol abbahagytam)? Vagy ha eltévedtem és csak a kezdőpontnál van pecsételve? Visszamegyek és stemplizek mellé még egyet? Előre is köszönöm a válaszokat! 

HEV Creative Commons License 2011.11.02 0 0 34211

Gratulálok!  És folytassátok mielőbb hármasban, négyesben  (?) stb :-) 

Előzmény: HIMBALA (34210)
HIMBALA Creative Commons License 2011.11.02 0 0 34210

Üd mindenkinek,

Az OKT-hoz kapcsolódóan a korábbi hozzászólásomban (34067) írt szakaszon kívül még két részt bejártunk az OKT útvonalán, aminek fényképeiből ugyancsak készítettem egy kis összeállítást, ha van valakinek kedve, az alábbi helyen tudja megnézni.

Jásd - Bakonykúti - Bodajk - Gánt

www.youtube.com/watch?v=3En-o8Y-mNE

valamint Gánt - Várgesztes

www.youtube.com/watch?v=ikli5K_2MLQ

Egyenlőre az OKT további bejárását időlegesen abbahagytuk - a képek alapján gondolom lejött, hogy miért -, folytatás amint lehet... :)

Köszönjük a hozzászólásokat.

Himbala

Jesper Olsen Creative Commons License 2011.11.02 0 0 34209

Holló-kői és Magyar-hegyi táblafotóm van, de csak a piros sáv adatait tartalmazzák. Feltegyem ide vagy átküldjem e-mail-ben?

Előzmény: emgergo (34208)
emgergo Creative Commons License 2011.11.02 0 0 34208

A települések még csak megvannak, de pl. a Jancsi-hegy-Kövirózsás-Holló-kő-Salgóvár-Magyar-hegy gerincről semmi, hamuházi és Aklok rétje táblám sincsen.

Előzmény: Jesper Olsen (34207)
Jesper Olsen Creative Commons License 2011.11.02 0 0 34207

Nagybörzsöny, Kemence, Bernecebaráti? Vagy inkább az "eldugottabb helyek"?

Előzmény: emgergo (34206)
emgergo Creative Commons License 2011.11.02 0 0 34206

Összeszedem a héten, mikor nem leszek munkában :) Nekem a Nyugat-Börzsöny hiányos elsősorban, arra járok ritkán.

Márianosztrait viszont találtam kapásból.

Előzmény: Jesper Olsen (34205)
Jesper Olsen Creative Commons License 2011.11.02 0 0 34205

Igyekszem mindet személyesen felfedezni, de pl. most kapásból a következők jutottak eszembe:

- Dobogó-hegynél lévő tábla (ha már nem tévesek az adatai)

- Foltán-keresztnél lévő (ha volt-van rajta az OKT-n kivül más is)

- Márianosztra (ha volt ott tábla vmikor)

- a kóspallagi tábláról hiányzik nekem a Törökmező felé menő OKT, ill. a nem Törökmező felé menő P adata

Persze biztos van több is (holnap is szeretnék néhányat felfedezni). Neked melyik hiányzik? (Hátha jeligére)

Előzmény: emgergo (34193)
szucsati Creative Commons License 2011.11.02 0 0 34204

Majd teszek be képet, kvte-nek is készítettem.

Az ágasvári kint bélyegző ugyanúgy néz ki, mint a pilismaróti, lásd alább.

Viszont a K helyett lent a völgyben, a Z+, Z4 kombón érkeztünk, ami - legalábbis ebben az időszakban - nagyon csodálatos volt.

A sípályáknál új tanösvény van, majd lehet trackkelni, mert nem csak eddig meglévő úton halad.

A régi malomnál a tájékoztató táblát nem sikerült az út mellé tenni, ami elég érdekes - de ha ott lesz valami pihenő, akkor rendben.

Előzmény: Törölt nick (34203)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!