Október közepén rendeltem Ceed Sw 1.4 T-Gdi DCT Platinum Gt Line ADA, most érkezett meg, 4 hónap. De a Kia azt csinálja, hogy folyamatosan hátrasorolja a sima benzines rendeléseket és előnyben részesíti a hybrideket, elektromosokat a kvóta tartása miatt. Németeknél 1 hónap alatt megvannak a plugin SW-k...
Tegnap elvittem a gépet centíroztatni meg egy futómű beállításra Újpestre egy független helyre (wallishoz 2 hét múlvára kaptam időpontot, ide nem is kellett). A centírozás simán ment, viszont kiderült, hogy nem tudnak futómű beállítást csinálni, mert nincs benne a rendszerben a típus. Kissé meglepődtem, mert azért nem most jött már ki a modell, és azóta sem sikerült beszerezni a paramétereket. Melóból hazafelé azért gondoltam kipróbálom, hogy mi a helyzet, és azt kell mondjam, 99 %, hogy a centírizás megoldotta rezonancia gondomat. 🙂 120 felett is ugyanolyan nyugodtan és simán ment az autó, mint alatta, nagyon kellemes volt így utazni. Még hétvégén tesztelem, és ha az alapján is rendben van, akkor le is mondom a wallisnál az időpontot. 🙂 Öröm és boldogság! 👍
"Sárfogó készlet Kompatibilis a Ceed ferdehátú (ötajtós) és Ceed Sportswagon modellekkel Ezek a kecses sárfogók rossz időben óvják a fenéklemezt és az ajtókat a szennyeződéstől, a sártól és a felverődésektől. J7460ADE10 (elülső / 2 darabból álló készlet), J7460ADE30 (hátsó / 2 darabból álló készlet/ötajtós), J7460ADE40 (hátsó / 2 darabból álló készlet Sportswagon/ kép nélkül)"
A sárfogó nem alap? Nekem a Gold felszereltségben benne volt.
Szervizkönyv téma.....: Nekem még mindig nem küldték meg! 2019 November 21-én vettem át az autót. Már 2x érdeklődtem. Azt mondták ne aggódjak, ez így megy. Kezdek pipa lenni...!
Nekem sem kapkodták el a gyártást tavaly. Március 4.-én kötöttük meg a szerződést, és szeptember 1 volt a legkésőbbi átadás megjelölve, ehhez képest augusztus 13.- án vettük át.
A start/stopra, auto holdra van... Sztem akkor a sávtartóra is :) Dunaújvárosi srác, rákérdezek... Van szervíz módja is a modulnak, tehát deaktiválható így nem tűnik fel...
Sajnos minden indítás után a kötelező műveletek közé tartozik a start-stop és a sávtartó deaktiválása, valamint az autó hold aktiválása. Jó lenne, ha lenne rá valamilyen megoldás, hogy ne kelljen minden indításnál ezeket a gombokat nyomkodni.
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata automata esetén start/stop, auto hold funkciók hasznosságáról? Pár nap múlva érkezik az autó, 15 eFt-ért van dupla modul, ami mindkettő beállítását megjegyzi, nem kell minden indításkor aktiválni/deaktiválni őket. Érdemes beszereltetni vagy úgysem fogom használni? :) Mazdában nagyon finoman működik a start/stop, nem zavaró és leheletfinoman indul az autó (nem is az önindítót használja), szóval nem is inaktiváltam sosem.
Erre mér gondoltam természetesen, de ha nem muszáj nem keresnék fel x számú bontót, ha nem muszáj. Jobb lenne vmi hely ahol megrendelem újonnan. A racingbazáron hirdet vki minden típusra, de utánanézve gázos a fazon. :(
Én a star car-nál rakattam rá egy elvileg komolyabb waxot. Szívesen rakatnék kerámiát is, de a 6 számjegyű összeg nekem most sok lenne. Egyébként a waxnak is látszik a hatása. Meg egyelőre inkább az alvázvédelmet csináltatnám majd meg, de még mindig nem tudom hol volna igazán érdemes.