Rengeteg olyan ismerosom a van, aki szinte mindig vonattal jott le a Balatonhoz.
Az iden nincs vonat Pestrol. De ha mar at kell szallni, ki fog fel orat varni Feherveron. Es ha mar fel orat kell varni, ki megy Pestrol odaig szemellyel, merthogy ahhoz van a feloras csatlakozas.
9722 még szebb volt. Fehérváron volt ordítás, miért ilyen sz.rral megy ez a vonat (Bz) utasok vitatkoztak mindenkivel akivel lehetett, hogy nem lehet leülni annyira tömve van a vonat. Egy kisebb kerékpáros csoport Fehérváron is maradt emiatt....
De csodák-csodájára elővették az utasok, hogy lehet ilyen menetrendet tervezni dolgot. Utasok 99%-a 902-vel érkezett tehát a vonat értelmetlenül vár 10:47-ig. Bejött a 902 addig senki nem volt rajta. 902 leszálltak onnan át mindenki a 7-re, fölszálltak és utána csak 1 ember jött a vonatra 47-ig.....
Bárhogy csavarjuk a témát, a tény az tény marad: a 29-esen drasztikusan lecsökkent a vasúton utazók száma. Hogy ebben mekkora szerepe van a menetrendnek meg úgy általában a vasúti szolgáltatás színvonalának, abba most nem mennék bele.
Igaz a 3 kocsi, de előtte volt 14.30-kor és 16.30-kor is közvetlen pesti "gyors", a mi elvitte az utazók nagyrészét. Most ezek nincsenek, így délután csak a 971-el lehet átszállás nélkül Pestre eljutni vonaton.
A vonaton az utasszámot Fehérvárra érve kell nézni, B.füred és Almádi szépen tölti fel.
De a gázolaj, PHD, bérek, stb. Tp-től ketyeg...
Ezért Sem értem miért megy téli időszakban MINDEN vonat végig.
Szerintem az a baj, hogy ezzel az ütemesnek csúfolt dologgal itt a 29-esen elrontották alaposan a vasúti közlekedést. Nincsenek a gyorsokra ráhordó járatok, a vonatok csatlakozásait tönkretették, a menetidő jelentősen nőt, Fehérváron mozdonycsere címszóval szinte városnézést (na jó, állomásnézést) lehet tartani.
Ezzel egyetértek.
Mivel a vonal a lehető legütemtelenebb forgalmú, ide nem való az ütemes. Csak a vasútnak, vasutasnak kényelmes.
A mozdonycsere időtartam meg tényleg egy röhej, nem igaz, hogy nem szakad le valakinek a pofája a 18 perceken.
A szombat esti gyorsról akartam írni, nem a vasárnapiról :-(
De az akkor is igaz, hogy a pénteki esti közvetlen pesti személy már Csopaknál üres volt, ott mentünk mellette hosszan autóval. Ez meglepett, hogy ezen sincs utas.
A menetrenddel nem vitatkozom, úgy szar, ahogy van, idén már olyan ismerőseim is rendszeresen autóval járnak, akik addig szinte mindig vonattal.
"Vasarnap este a Pesti gyors Révfülöpnél majdnem tök üres volt, felszálló is alig."
Lehet, hogy nem egy vonatot láttunk (vagy más szemüvegen át nézünk), de szerintem elég tisztességes felszálló utas volt Révfülöpön, kb 40-50 fő. A vonaton az utasszámot Fehérvárra érve kell nézni, B.füred és Almádi szépen tölti fel.
Szerintem az a baj, hogy ezzel az ütemesnek csúfolt dologgal itt a 29-esen elrontották alaposan a vasúti közlekedést. Nincsenek a gyorsokra ráhordó járatok, a vonatok csatlakozásait tönkretették, a menetidő jelentősen nőt, Fehérváron mozdonycsere címszóval szinte városnézést (na jó, állomásnézést) lehet tartani.