Ahhh, köszi a tippet!!! Én biztosan nem láttam, mert mióta megvettem ezt küzdök vele. Nekem igazából csak nyikorog, de szétszedem megint és kicserélem :)
Hajdanában írtam erről, mikor GH-m volt, de a kutya se figyelt rám. Én is elhűlve néztem ezt az ostoba, és veszélyes megoldást. Az én ülésem csak lötyögött. Ez az alátét ráadásul műanyagból (!!???!!) volt. Kicseréltem fémre (darabja 2 forint volt a csavarboltban), és onnantól meg sem moccant többé.
Jaja, egyszer szétszedtem, vissza raktam rá az alátéteket "úgy ahogy..." de egy idő után megint rossz lett. Megoldaná ha leheggesztetném? Vagy újat érdemes venni?
Nem kell hozzá nagy súly! Egyszerűen sz@r! Típushiba,amit még a GH utáni verzióknál sem oldottak meg. Az ülésmagasság állítás mechanikája botrányos. A tengelyt egy rugós egyirányba mozgó pattintós alátét fogja,ha az leesik az ülőlap mozgása leszakadása akár életveszélyes közlekedési helyzetet is okozhat . Az ülés háttámla nagyobb karórával vagy kabátujjal nem állítható a bal oldalon ráadásul,mert olyan kis ,szűk a hely az állítókarnak,vagy tekerőnek,hogy emberi kéz alig fér be a B oszlop és az ülés közé állítókart,tekerőt keresni.
Jah, nekem is mákom volt. Akitől én vettem, ő egyedül használta. Azt mondta hogy hátul illetve az anyóson szinte soha senki sem ült, mert céges volt neki. Sajnos a vezetőülés meg rommá volt menve, mert az ember 120 kilós volt :D
Hát az igazság az, hogy mikor vettem, akkor nagyon jó állapotban volt kívül-belül. Most sem vészes, de két gyerkőc hozzátett a dolgokhoz az évek alatt. Minden működik rajta, nincs letörve, eltörve semmi, de karcok itt ott megjelentek, a hátsó ülés, szinte új volt, mikor megvettem, nálam a gyerekek ott utaznak, szóval no comment. :-)
Szia! Csere nullázás megvolt ((erre most megint külön rákérdezek majd). Olaj 10-15e km-enként cserélve van. Sajnos nincs semmilyen visszajelző lámpa, és hibakód sem volt idáig. Akkor jöhet a következő szaki, ott majd külön kérem a csövet is nézzék meg, ahogy nézem az relatív 'filléres' tétel a többi komolyabb alkatrészhez képest. Köszi a tippeket, indul a következő kör.
Hali. Hát igen 2 éve írtam utoljára és előtte is volt 2 év szünet. Attól, hogy nem írok még olvasok azért, de így sem fog megszaporodni az írásaim. Már kicsivel több mint másfél éve amúgy sem foglalkozom Mazdákkal. :)
Ha letiltana, akkor a check engine és vagy a DPF jelezne/villogna.
Letiltani tud DPF, olajcsere elmaradás (vagy legalábbis csere-nullázás elmaradás), de pl. láncnyúlás miatt is, de ezeket mind visszajelzi a műszerfalon és ilyenkor felezi/harmadolja a nyomatékot.
Jut eszembe, vagy 10 éve egy V40 1.9D Volvo-m járt hasonlóan, az nem jelzett semmit, ott az intercooler légcsöve kierepedt, és így hiába fújt a turbó, nyomás nem marad, na az akkor tényleg úgy gyorsult mint egy kehes Trabant, de a Mazda szerintem vagy hibakódot dobna, vagy az élő adatokat kiolvasva lehetne látni, hogyha nincs nyomás.
Sziasztok! 2009-es Mazda 6 GH 2.2 MZR-CD 163 LE-s autón a következő probléma lépett fel: Egyik napról a másikra eltűnt a nyomaték az autóból, a régi dízelekre emlékeztet. Megy, de semmi nem olyan mint előtte volt, sehol az ismerős 'meglendülős' nyomaték érzése. Turbó gondra gyanakodva leadtam szerelőhöz, ahol DPF tisztítás, Turbóátnézés (működik), EGR szelep átnézés hibakódolvasás után sem lett sajnos a probléma megoldva. Erőtlen, csak a motor pörög. Találkozott bárki hasonlóval? Kit/mit ajánlanátok? Sajnos nagyon rossz így vezetni, és nagyon hiányzik a rendes autóm. :(
Az az EPS az DSC a Mazdánál és nincs olyan kapcsoló a Mazdákban amilyet a szerelőid keresnek. Nincs ütközésnél letiltó kapcsoló a Mazdákban mint pl a Renault-tokban és már pár márkánál szokás. Ha ezt az a két villanyszerelő nem tudta kideríteni akkor azok nem is foglalkoztak nagyon az autóddal. Keress olyan szerelőt aki tud normálisan hibakódot olvasni és élőadatot nézni és nem lusta kicsit beletúrni az elérhető kapcsolási rajzokba.
Mikor vettem, nem gondoltam, hogy ritka az olyan GH, amiben ennyi minden benne van, most már azt mondhatom szerencsés voltam. :) Anno 2 db volt eladó 2.5-ös motorral, ez volt az egyik
Eps villant ki csak. Még mindig nem találta meg az autószerelő. A letiltás előtt volt karosszéria lakatosnál és alvázvédelem is történt, most oda húzzák vissza, hátha valami vezetéket ott csesztek el. 2 autóvillamosságis is nézte, megbuktak vele. Lehet belement nagyobb bukkanóba mert ütközés esetén is letilt ez a valami, lehet balesetnek érzékelte a rázkódást. Köszönöm előre is a segítséget!
Lehet a motor sem mindegy. El tudom képzelni, hogy külföldön pl. a 2.0 -hez is lehetett mondjuk GT vagy annak megfelelő felszereltséget választani, pedig elvileg az csak a 2.5 motorokhoz járt.
Pl. most nézem, hogy a cicaszemű faceliftes GH (2011-12 -től) kapható volt 2.0 motorral GTA felszereltséggel is. De akkor már kisebb jelentősége volt a GTA -nak, nem volt pl egyedi első lökhárító. Nekem az a legjelentősebb különbség a GTA és GT, meg kb. minden más felszereltséghez képest. Abból egyértelmű volt.
Ha nem írod oda, hogy ez GTA én biztosan azt mondanám rá, hogy ez egy GT, de ezek szerint volt ebből jó pár verzió. A legfőbb különbség biztosan az, hogy a GTA -nak egyedi első lökhárítója van és egyedi hátsó lámpa.
Nekem magyarországi volt a Mazda (2008 2.5 GH GTA), el tudom képzelni, hogy egyéb piacos Mazdáknál ennyire máshogyan alakult a felszereltség, bár én úgy emlékszem az európai 6 -osokból csak két piacra szánt verziója volt. Lehet most pont erről is beszélünk, amennyiben pl. a tied nem a magyar Mazda által forgalmazott autó. Annó amikor nézegettem őket, én is találkoztam keyless/RVM felszereltségűekkel, de azok emlékeim szerint mind kintről behozottak voltak. A GT -k pedig kivétel nélkül arról voltak felismerhetőek, amiket írtam: nem volt hátsó sötétített ablakok, full bőr ülés, elektromos vezető ülés.
Nem eladó?? :) 2.5-es benzines Gh-t keresek éppen, csak kicsit nehéz feladat találni. Esetleg akinek van eladó az írjon nyugodtan emailben is akár. peterszmola1991@gmail.com -ra. Köszi
Nekem GTA van 2008-as 2.5 benzin GH 5 ajtós. Nincs spoilerem hátul, 18-as felnik, keményebb, sportosabb futómű elvileg, mint a GT. Full bőr ülések, elektromosan állítható ülések (anyós ülés is). Bose Hifi, kulcsnélküli indítás, nyitás/zárás, holttérfigyelő nindkét oldalt, kanyar fényszóró, bixenon, BT kihangosító. Gyári navi is van, de azt utólag tették bele. nekem ezek vannak benne, de sajnos én sem tudom mik a fő különbségek.
Oh, lehet nem tudtam akkor pontosan. Viszont az enyém GT és félbőr ülés van benne, és nem motorosan állítható az ülés. :D Amúgy sajnos ezek a fantázia jelölések nem mindig jelentenek egyet :( Akár országonként is simán eltér.