Keresés

Részletes keresés

borsika79 Creative Commons License 2012.11.16 0 0 1852
Jól néz ki! :-)
Előzmény: Wassernyolcas (1851)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.11.14 0 0 1851

    

Elkészült a kökény lekvár. Egy része gázon történő besűrítéssel, egy másik része hidegen cukorral történő kikeveréssel került üvegbe. W8.

 

atandi Creative Commons License 2012.11.12 0 0 1850

Talán még nem késő közhírré tennem, hogy a birsalmasajt a kuktában, egyben főzős módszerrel és főleg a fele, azaz 40dkg cukor/kiló gyümölcs aránnyal is tökéletes és elégségesen édes lett!

Wassernyolcas Creative Commons License 2012.11.12 0 0 1849

Pontosabban: nem a magokat passzíroztuk át, hanem a magokról ilyen módon választottuk le a gyümölcshúst (több - kevesebb sikerrel). W8.

Előzmény: Wassernyolcas (1848)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.11.12 0 0 1848

Kb. 10 km-t autóztunk odáig. 

Elkezdtük a feldolgozást.  Némi főzés után kilágyult a galagonya, majd a magokat a mellékelt ábra szerint megfelelő résméretű gyümölcsösládán passzíroztuk át kűműves spakli segítségével. Természetesen a spaklit nem a malteros ládából vettük ki. Üdv. W8.

Előzmény: borsika79 (1846)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.11.12 0 0 1847

Hogy a somnak augusztusban volt a szezonja? :o)

Előzmény: borsika79 (1845)
borsika79 Creative Commons License 2012.11.11 0 0 1846
Szia W8. A galagonyás messze van tölletek?
Előzmény: Wassernyolcas (1843)
borsika79 Creative Commons License 2012.11.11 0 0 1845
A teló képernyőjéröl nem látszik.
Előzmény: öreg_néne_b (1842)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.11.11 0 0 1844

A bogyók szárvégeit szemenként kézzel szedtük le. Hárman négy órán át dolgoztunk rajta megállás nélkül. Így eddig a szedéssel együtt 27 óra kézimunka van rajta és még lekvár sehol. W8.

Előzmény: Wassernyolcas (1840)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.11.10 0 0 1843

Jól látja öreg néném, valóban galagonya és kökény. Összesen olyan 50 kg lehet, hárman szedtük, mintegy 5 óra alatt. Egyik nap 3 óra, a másikon 2 óra volt a kellemesen kibírható. Ma kezdődik a feldolgozás. W8.

Előzmény: borsika79 (1841)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.11.09 0 0 1842

A som szezonja régen elmúlt és annak a termése hosszúkás. A képen galagonya van.

Előzmény: borsika79 (1841)
borsika79 Creative Commons License 2012.11.09 0 0 1841
Kökény és som?
Előzmény: Wassernyolcas (1840)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.11.09 0 0 1840

Remélem különleges lekvárok lesznek! W8.

Előzmény: ZsuR (1839)
ZsuR Creative Commons License 2012.10.17 0 0 1839

Paprika lekvar... csodalatos alap szendvicshez... 

borsika79 Creative Commons License 2012.10.17 0 0 1838
Ez nálam is tervben van,termett bőven. Ajánlom még a fahéjas sűlttököt,fincsi.
Előzmény: NANO.D (1837)
NANO.D Creative Commons License 2012.10.17 0 0 1837

Elkészültem a sütőtök lekvárral is.

Hmmm...... még mindig finom! :)

Érdemes volt bajlódni vele.

Csak ajánlani tudom. (már ha szeretitek a narancsos dolgokat is)

NANO.D Creative Commons License 2012.10.11 0 0 1836

1410hsz.

NANO.D Creative Commons License 2012.10.11 0 0 1835

A sütőtöknek is itt van a szezonja. Az is finom.

 

Régebben raktam be receptet, keressétek vissza.

Narancsos sütőtök lekvár.

 

(Finder77 is én vagyok, csak elfelejtettem visszaváltani a múltkor, mostmár mindegy) :)

NANO.D Creative Commons License 2012.10.11 0 0 1834

Akár a kökény... az is sűrű. :)

Előzmény: #tetete (1832)
NANO.D Creative Commons License 2012.10.11 0 0 1833

Évek óta nem tudok szerezni, pedig megkóstolnám. :)

Felénk nincsen, még a városi parkokban sem. (pedig dísznövénynek használják/ültetik)

 

Viszont kökény tonna számra van.... :)

Én annak lettem specialistája. Bár azon is múlt, hogy találtam egy igazán jó változatot belőle. Jóízűt.

 

#tetete Creative Commons License 2012.10.10 0 0 1832

Nálunk a som augusztus végén keddett érni kb.szeptember 20. Sokan nem  is ismerték az hitték valami díszcserjén lévő bogyót szedek. Nagyon súrű, süteménybe, palacsintába egészen kiváló - sűrű, kemény - lekvárt  sikerült belőle csinálni, pedig nem kellett sokáig főzni.

Előzmény: NANO.D (1831)
NANO.D Creative Commons License 2012.10.09 0 0 1831

:(  kár...

 

(vissza néztem, de senki nem írt semmit róla)

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.07 0 0 1830

A mienk már augusztusban leérett. Szept. közepén jártam kint a helyszínen, nem volt már rajta egy szem se. Sajnos a som ha megérett, lepotyog.

Előzmény: NANO.D (1829)
NANO.D Creative Commons License 2012.10.07 0 0 1829

Somot szedett már valaki? Az is érik már, nem?

öreg_néne_b Creative Commons License 2012.09.30 0 0 1828

Igen, olyant is készítettem már, az is finom.

Előzmény: Berlusz Móni (1826)
ZsuR Creative Commons License 2012.09.30 0 0 1827

Rengeteg vagy sem - ennyit irt a recept, megcsinaltam, es ugy tunik, ennyi kellett.

Előzmény: öreg_néne_b (1823)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.09.30 0 0 1826

Ha birsalmával csinálod, akkor még zselésítőanyag sem kell az otellóhoz. Nem veszi el az ízét, megmarad dominánsnak az otelló íz.

 

 

Előzmény: öreg_néne_b (1824)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.30 0 0 1825

Én nemrég csináltam, idén almával. Az csak legenda, hogy a magokat passzírozás nélkül ki lehet szedni, bár ha teljesen összemancsikolod, állni hagyod, lehetséges, hogy leszáll az aljára, de félő, hogy közben erjedésnek indul.

Én főztem pár percig, míg felpattantak a magok, átpasszíroztam. Lehet, hogy néhány mag beletört, de nem baj, a szőlőmag egészséges. A kapott levet cukroztam, én csak 10 deka cukor/kg-al, a szőlőtől függ. Tettem bele dzsemfix 3:1-et, a két kiló lébe 1 csomaggal. Főztem kb 5 percig, kis üvegekbe tettem, pár percre fejre állítottam, másnap felcimkéztem, helyretettem.

Előzmény: xukac1 (1822)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.09.30 0 0 1824

Otelloból finom lekvárt lehet készíteni, én a felforralt szőlőt szitán áttörtem és zselésítővel és cukorral főztem össze. Ha nem akarsz hozzá semmit adni, akkor kb. a felére be kell forralni, de akkor már nincs meg a friss, gyümölcsös íze.

Előzmény: xukac1 (1822)
öreg_néne_b Creative Commons License 2012.09.30 0 0 1823

Tízzel semmiképpen (30-25=5), de a 20, a 25 és a 30 deka cukor egyformán rengeteg két darab paprikához.

Előzmény: ZsuR (1821)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!