Nmecha Bensebainihoz hasonlóan már Sahin alatt is jobb volt mint a Terzic-korszakban, illetve neki mostanában is voltak szar meccsei, pl. a Leverkusen ellen ő volt a leggyengébb. Akikre egyértelműen nagyon pozitívan hatott Kovac az Kobel, Anton, Schlotterbeck, Groß, Can, Beier. Akire meg negatívan, az Gittens. A többiek nagyjából ugyanazt hozták, mint előtte.
Pár napja pont arról beszélt Kovac, hogy nem akar focistát csinálni Kobelből. Kapus, akinek az a dolga, hogy védjen, és ezt jól csinálja. Hát, ez is egy megközelítés, én is szkeptikus voltam, de úgy tűnik, működik, mert amióta ő az edző, azóta Kobel fenomenálisan teljesít.
Hogy minek kell így a Chelseanek erre nem tudok rájönni én se. Szerintem a PL játékstílusa passzolna a legkevésbé hozzá. De ugye csak pletyka, viszont Kobel nálam egy jó ajánlat esetén mehet.
Duranville-lel én úgy vagyok, hogy azért tartsuk meg, mert egyszer már futassunk be végre egy tehetséget, ne legyen már mindenki Passlack, Pulisic, Knauff, Reyna meg Mouki...(Dembele, Haaland vagy Bellingham más kategória voltak már a Dortmundba kerülésükkor is, róluk lehetett tudni, hogy mi lesz belőlúk). Ezekből sokkal többet kellett volna kihozni a BVB-ben, van köztük olyan, aki máshol befutott.
Azért volt ma is hatalmas védése lábbal :) És ha ennyire keveset tud lábbal, akkor minek a Chelsea-nak? Tudom, nekik mindenki kell, de akkor is felteszem a kérdést, hogy ha Kobel még nekünk is kevés mert nem elég jó focista, akkor a sokkal nagyobb pénzügyi lehetőségekkel rendelkező angol csapat miért nem venne inkább egy ügyesebben focizni tudó kapust? Én egyelőre annak is nagyon tudok örülni hogy kézzel hatalmas bravúrokra képes, bár lenne minden poszton egy ennyire féligjó játékosunk :)
Kobel a vonalon nagyon jó, de lábbal sajnos nem. A trend pedig egyértelműen arra fele megy, hogy a játszani kívánó csapatoknál ez alapkövetlmény lesz. Állítólag a Chelsea 50-60 Mio.€-ért szeretné megszerezni. Ennyiért elengedném. Duranville szerintem a legnagyobb potenciállal rendelkező kerettag. Gyors, robbanékony, technikás és jó 1 az 1 elleni játékos. Nagyon nyers, sokat hibázik de egy Dembele. Nem szabad elengedni, mert máshol simán berobbanhat (Isak, Merinho). Viszont játszania kell, akár úgy, hogy kölcsönbe adjuk mert ez a típusú játékos Kovac alatt úgy tűnik nem kap sok esélyt(vagy a BvB-nél nincs már ilyen türelem). Amit sajnálnék.
Bevallom legmerészebb álmomba se hittem, hogy kupaindulás lesz, az meg hogy 4. hely és BL, szerintem a 26. forduló után senki se hitte volna el. Bravó, végre heteken át tartó sorozat győzelmek, nem csak néha egy-egy hazai győzelem, mint Sahin idejében.
Remélem a vezetésben ülők egy életre megjegyzik végre, hogy ha nem megy a szekér, nem szégyen gyorsan lépni, mert ha sokáig bámulják a fejesek is a sárban fetrengő csapatot, idővel már a játékosok se fognak bízni magukban. Aztán láttuk milyen meccsek mentek, te jó ég :) Szóval zöldfülű, bizonyítás nélküli edzőt nem szabad kinevezni, és ha gond van, gyorsan lépni kell, mert ez a feltámadás szinte a lehetetlen kategóriát súrolta.
A távozók buszára én felültem még nemcsákot és Gittens-t is.
Kobel-t is bebetonoznám a csapatba, talán a legfontosabb láncszem, de Duranville-ben mit látsz, ami miatt maradnia kéne?
Huszáros hajrá volt, le a kalappal a fiúk és Kovac előtt. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de jövőre én már nem szívesen látnám Brandt fejét, mérgező az ember. Süle helyére is kell egy jó középső védő mert a sérülések menetrendszerűen jönni fognak. A Kusen Alonso távozásával várhatóan visszább lép viszont a Lipcse nemzetközi kupaterhelés nélkül szerintem top3-as lesz. Viszlát augusztusban, de addig még hajrá Heidenheim.
Ugyanaz a szituáció mint tavaly és tavaly előtt. Attól függ, hogy mennyire őszintén elemzik ki a szezont. Az eddigi nyilatkozatokban megint sok relativizálást hallok. Akiket el kell adni: Brandt, Sabitzer, Can, Mouki, Özcan, Reyna, (Süle) Akiket mindenképpen meg kellene tartani: Schlotti, Svensson, Guirassy, Beier, Duranville
Mindenki másért ha jön be egy jó ajánlat, azon el kell gondolkozni. Fontos lenne megtervezni a jövőt és nem abban reménykedni, hogy mindig happy end lesz a vége.
Kíváncsi vagyok, nyáron milyen változások lesznek a keretben. Azt leszögezhetjük, hogy Guirassy, Groß, Svensson jó igazolások lettek.
A klub vb sajnos lerövidíti a csapat pihenését, hogy nyerünk vagy vesztünk vele valamit, azt nehéz megtippelni.
Van rá esély, hogy a Leverkusen visszaesik. A Lipcse átalakulás előtt van, de már így is visszaesett, lehet, hogy egy ideig nem járnak a dobogó környékén (titokban abban reménykedem, hogy a Hoffenheimhoz hasonló fos gyenge középcsapattá süllyednek le, persze van lóvé dögivel, meg ha nagyon kell, akkor Klopp is).
Szóval egy 5. és egy 4. hely után jó lenne visszatérni a dobogós helyekre.
Abszolút megsüvegelendő Kovac teljesítménye. Tényleg le a kalappal, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy a következő idénybe mennyire fog futni a csapat szekere vele. Még mindig vannak kétségeim vele szembe, mivel az előző csapatokkal ahol megfordult elég viharos körülmények között távozott. De ezt a szezont Ő mentette meg semmi kétség
Úgy voltam vele, hogy amikor először rákezd a Süd, hogy "Erste Runde Krankenschein...", akkor leszünk nyeregben. 70 percet kellett várni rá, de innen már sátoros ünnep van.