Keresés

Részletes keresés

csibe74 Creative Commons License 2007.02.04 0 0 135

Szia!

Mi az első ütemben vagyunk.

Még tavaly augusztusban regisztráltunk.

Telefonon hívtak és levelet is küldtek az előszerződés miatt.

Igaz a levél csak most jött meg és a szerződés hétfőn lesz.

Így a 3 munkanappal előtte való időpontmódosítást nem is tudtuk volna.

 

Egyébként, hogy mi nem kérjük a konyhabútort azt hol kell jelezni? És mennyi összeget adnak vissza? Kb. ilyeneket is megkérdezek.

Üdv.

Előzmény: waces (131)
waces Creative Commons License 2007.02.04 0 0 134
Egyedul is kerheted. Ahhoz nem kell az, hogy masok is ugy gondoljak mint te, mivel a szerzodes mindig elado-vevo kozott ttortenik. Tehat az is elkepzelheto, hogy mindenkivel mas es mas szerzodes kotodik.
Előzmény: Brazsik (129)
waces Creative Commons License 2007.02.04 0 0 133
- A muszaki leiras konret lesz mire eloszerzodunk (meretaranyos tervrajz es a beepitendo dolgok listaja)
- Szomszedos epitkezes a 3 utemen kivul nem nagyon lehet mar, mivel nincs hova (idosek otthonat nem bontjak le, a tobbi haz meg lakohaz/csaladi haz, amiket ugyszinten nem)
- Alberletesitessel mi a kerdesed?
- OK, azt irod, hogy eltekintesz a tovabbi konzultacioktol. Viszont ebben az esetben a valtoztatasokat hogyan tudnad megoldani? (ha kihozod 1-2 konzultacioval az 1-2x 150k viszont olyan lakast kapsz amilyet terveztel). Az mar mas kerdes, hogy milyen dorzsolt a ket oldal es ezaltal hany es hany konzultaciot harcol ki :)
Előzmény: Pietro 72 (130)


waces Creative Commons License 2007.02.04 0 0 132
Azert itt meg kell nezni azt is, hogy mekkora cegekrol van szo.
3 fos Joska-Pista Bt nyilvan konnyebben lepattan a penzel, mint egy komoly presztizsu, nagy ceg.
Előzmény: Brazsik (128)
waces Creative Commons License 2007.02.04 0 0 131
I. v. II. utem?
(merthogy lassacskan mindenki megy mar eloszerzodni, felenk meg meg egy arva telefont se ejtettek meg)
Előzmény: csibe74 (127)
Pietro 72 Creative Commons License 2007.02.03 0 0 130
Sziasztok,

nekünk még van pár hetünk a szerződéskötésig. Abban nem hiszek hogy csoportosan össze lehet fogni, abban igen, hogy ha minél többen módosíttatni kívánjuk ugyanazokat a pontokat, akkor azon elgondolkodnak és az egyes szerződésekben talán belemennek bizonyos kompromisszumba. A másik oldalon én is így tennék.... Vannak ismerőseim akik szintén vásárlók, így velük megbeszéljük a dolgokat, de nem egyszerre megyünk az Eladóhoz. Lényegében ugyanez a véleménycsere folyik itt a fórumon is.
Legutóbbi infó szerint az aláírás előtti személyes megbeszélés során úgymond 4szemközt kívánnak egyezkedni. Nyilván így nem tudok rajta elgondolkozni és azonnal dönetenem kell, valamint a többi vevőjelölttel sem tudok egyeztetni...
Amit lényeges pontnak látok és ezekre feltétlen rá kell kérdezni és választól függően módosíttatni ha lehet:
- műszaki leírás legyen valamivel konkrétabb,
- napfény, kilátás témakörben a későbbi szomszédos építkezéseken már most legyen meghatározva a szomszédos épületek funkciója(főleg amelyik homlokzata miránk néz), max. magassága és távolsága a mi épületeinktől,
- maga a konzultáció maga egy beszélgetés, eszmecsere aról, hogy esetleg milyen változtatásokat szeretnél a lakásban, az első alkalommal legyen ingyenes, a tervezésért felőlem jogosan elkérhetnek biz. összeget, mert azzal munka van. Ha makacskodnak, akkor nem kérek semmit és így elesnek egy esetleges tervezési munkától, amivel pedig több pénzt kereshettek volna.
- nagyon fontos az albetétesítés, erre érdemes rákérdezni hogyan is kell értelmezni a leírtakat
- jogerős építési engedély mikor lesz legkésőbb, ill. lehetne -e hamarabbra hozni
Egyelőre ennyi, ha van még ötletetek szóljatok

Ügyesen!
Brazsik Creative Commons License 2007.02.03 0 0 129
Anno én is ezt teveztem, hogy ha csapatosan kérjük a változtatásokat, akkor lehetne nyomást gyakorlni, de akkor még befulladt a dolog, ezért kiszálltam innen. Ha mégis működne, illetve szerveznéd, szólj...
Előzmény: Pietro 72 (125)
Brazsik Creative Commons License 2007.02.03 0 0 128
szép világ :)

Előzmény: Pietro 72 (126)
csibe74 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 127

Volt már valaki előszerződés megkötésen?

Minden OK volt?

Én nemsokára megyek.

Sziasztok..

 

Pietro 72 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 126

Sziasztok!

 

Ma hallottam egy MÁSIK(!!!) vidéki építtető cég esetét, ahol is a kivitelezőn lehetett számonkérni a szavatosságot, garanciát, azonban az megszűnt, nincs utódja, nincs bankgarancia sem és baromira nehéz, szinte lehetetlen a lakóknak bármit is érvényesíteni, elérni.

Azért hogy ilyen véletlen se forduljon elő, az építtető-eladó garanciavállalása feltétlen benne kell legyen a szerződésben.

 

Ciao

Pietro 72 Creative Commons License 2007.02.01 0 0 125
Szia! Sziasztok!

Tegnap elküldtem az éppíttetőnek a kérdéseimet és javaslataimat a szerződés szövegének változtatására. Sok van ....

Elég kukacoskodó vagyok, javaslom fogjunk össze.

Lényegében Kekvirág72 2007.01.08 21:27:56 (112)-i bejegyzésében leírtakra kérdeztem rá. Meg még egy pár dologra.

Kekvirag72! Sikerült valamit elérned? Hogy áll az ügy?

Sok sikert!!!
Előzmény: Kekvirág72 (112)
waces Creative Commons License 2007.02.01 0 0 124
Sziasztok,

Mivel bizonyos, elore nem várt dolgok, szoltak bele az eletunkbe, igy vegul is lemondunk a Sasad Resortrol.
A lakasra csak a regisztracios dijat fizettuk be, igy ha valakinek pont az a lakas lenne almai lakasa, szivesen atadjuk neki a lehetoseget, hogy azt vegye meg.

(Reszletek akar itt, akar mailben)

A kitartoknak sok sikert a Sasad Resorthoz. Remelem bevaltja a hozza fuzott remenyeket.
athalay Creative Commons License 2007.01.31 0 0 123

Sziasztok!

 

En is szemezem egy lakassal a Sasad Resortnal, viszont az az egyik gondom, hogy az altalam elerheto (tehat nem ilyen 70m2-nel nagyobb 'monstrumok' :) ) lakasoknal nincs olyan, amelyiknel lenne ablak a 'konyhaban'.

 

Ez csak engem zavar, vagy mindenki kitalalta mar a sajat megoldasat a szelloztetesre?! Tudom letezik szagelszivo, de akkor is... Vagy hagy menjen a nappalin at a tema?!

Pietro 72 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 122
Szia,

kérd meg küldjék el az előszerződést mail-en, nekem is elküldték, innen ismerem az aláírandó változtot. A tervzet 14, az új 17 oldalas. Szerintem ne ott szembesülj a kérdeznivalókkal.

Ciao P.
Előzmény: csibe74 (121)
csibe74 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 121

Szia!

 

Mi február 5.-ét beszéltük meg , mint előszerződéskötés dátuma.

A feleségemnek nem is muszáj jönni, de a véglegesnél már ott kell lenni.

 

Mi csak az előszerződés tervezetet ismerjük , amit még augusztusban kaptunk meg a regisztráció során.

 

Majd elolvassuk ott az újat.

 

Azért a 2008 I-II. negyedévet illik tartaniuk, természetesen kíváló minőségbe.

 

üdv.

Előzmény: Pietro 72 (119)
kiefli Creative Commons License 2007.01.31 0 0 120

Szia!

mi is nézegettünk a Sasad Resorban lakást (talán még elvetve sincs az ötlet), azért olvasgatlak titeket

a 3.) ponthoz fűznék annyit hozzá, hogy lakások esetében a szavatosságról a 181/2003 (XI.5.) Korm.rendelet rendelkezik. érdemes beleolvasgatni abba is. Sajna nem lepasszolásról van szó. És itt jön az, hogy nem mindegy melyik cég építi a házat.

(a többi ponthoz perpill. még nem tudok hozzászólni)

üdv. d.

Előzmény: Pietro 72 (119)
Pietro 72 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 119
Sziasztok!

Eddig figyelemmel kísértem a megjelenő hozzászólásokat, de mivel mostanában aktuális az előszerződés kötése és megismertem az új 17 oldalas aláírandó változatot, gondoltam megosztom veletek a véleményem.

Azt kell mondanom, ez az előszerz. annyi még közelítőleg sem definiált dolgot tartalmaz, hogy így nem szabad aláírni. Mindenképp kérni kell egyes pontok változtatását, de legalább megnyugtató megmagyarázását. Utána mindenki eldöntheti, szerződik-e vagy sem.

Előre bocsátom, olvastam a korábbi hozzászólásokat és azzal nem értek egyet, hogy majd a végleges szerződéskor már biztosan lesz konkrét

1. A műszaki leírásban még a csempe és társai megközelítő minősége sincs megnevezve, vagyis nincs mihez viszonyítani, mit kell számonkérni, ill. mi az a minőség, amit valami azonos minőségű anyagra változtathat az építtető. Az késő, hogy majd a végleges szerződéskor már konkrétabb lesz minden, hiszen most írunk alá egy olyan szerződést, ami köt!

2. Ha ugyanaz (és persze remélem) mindenkinek az előszerződés szövege, akkor a 2.2.1 pont is egy nagy lutri. Mi a déli oldalon lévő házsorban veszünk lakást és egyáltalán nem mindegy, hogy a későbiekben a Budaörsi út felőli területen milyen magas épületet és amiénktől milyen távolságra építenek majd. Konkrét terv hiányában minimum meg kell egyezni és szerződésbe foglalni, hogy mi a rendezési terv. milyen magas és hány méterre álló épületet lehet odaépíteni. Azért gondolom a penthouse lakást vásárlók sem örülnének, ha csak egy kicsit magasabb épületet húznának fel melléjük, miközben azt hihették, nem zavarja majd semmi őket a kilátásban.

3. A szavatosság kérdése frankón le van passzolva a kivitelezőre, ha ő eltűnik (már volt ilyen) akkor saját pénzből majd jól megcsináltathatjuk a hibákat???

4. Ha nem lakni akar valaki, hanem befektetni, akkor gondolom nem izgalmas kérdés a szépen hosszan elnyújtott határidők sokasága (jogerős építési engedély, az attókl számítandó birtokbaadás dátuma ...). Mi a 2008 1. majd 2. negyedéves ígéret miatt vágtunk bele, igen rosszul esne egy 2009-es költözés (a szerződés szerint az éppíttető eddig kihúzhatja).

Vannak még fontos pontok, amiket érdemes egyeztetni,de várom sorstársaim véleményét, tapasztalatát.

Ciao P.
martindoc Creative Commons License 2007.01.24 0 0 118
martindoc Creative Commons License 2007.01.24 0 0 117
martindoc Creative Commons License 2007.01.20 0 0 116
Az intelligens házak segíthetnek csökkenteni az energiaár-emelkedéséből fakadó költségek begyűrűzését a mindennapi életbe. Többek között ezért is kell a lakáspiaci befektetőknek a mainál nagyobb hangsúlyt fektetniük arra, hogy ilyen típusú berendezéseket is beépítsenek lakóparkjaikba.
Magyarországon a nagyobb lakóparkok mindössze kb. 1-2 százaléka rendelkezik ilyen berendezéssel, holott a jövőben egyre nagyobb lesz erre az igény - nyilatkozta Dömötör Mónika, az angol (?) GTC beruházásában épülő Sasad Resort marketingért és értékesítésért felelős igazgatója.
A tízmilliárd forint beruházással épülő Sasad Resort várhatóan rendelkezik majd ilyen megoldásokkal, jelenleg azonban az építtető azt vizsgálja, hogy a magyaroknak milyen intelligens szolgáltatásokra van a leginkább igényük. Ezzel párhuzamosan azt is vizsgálják, hogy ezeket a szolgáltatásokat milyen áron hajlandóak majd megvásárolni a lakók.

http://www.mfor.hu/cikk.php?article=32781&pat=14
waces Creative Commons License 2007.01.11 0 0 115
Szep korrekt osszevetes. Koszonjuk.
Egy aprocska kitetel. Emlited, hogy alairjuk, hogy "A vevő kijelenti, hogy a műszaki leírást….stb…anyagok típusát ismeri és elfogadta". Mikor a szerzodest kotjuk addigra ezek ismertek lesznek. (Csakugy mint a meretaranyos alaprajz es egyeb, meg hianyzo tarsai)
"Bőven nem elég részletes (pl. milyen fajtájú dolgok kerülnek be – ezt azért lehet tudni, az hogy majd később kiderül, mese). " - nem feltetlenul, mivel ezt gondolom akkor hatarozzak meg amikor elkezdik az epitkezest (en legalabb is igy csinalnam ha epitteto lennek)
"Kiviteli terv módosítási díja az egy dolog – de hogy a konzultációnak is van alkalmankénti díja, az még jobb." - konzultacios dij 100 uj epitesu project eseten 95-nel van.

Egyebkent mivel ez szerzodes_tervezet_ igy szerintem ezen valtoztatasokat nyugodtan bele lehet szovegeztetni. Nem?
Előzmény: Kekvirág72 (112)
Brazsik Creative Commons License 2007.01.11 0 0 114
Szép kommentek :)

Kb hasonló a véleményem...másvalaki?
martindoc Creative Commons License 2007.01.08 0 0 113
Köszi a hozzászólást!
telek_uj
Előzmény: Kekvirág72 (112)
Kekvirág72 Creative Commons License 2007.01.08 0 0 112

Átnézegettem az itt tapasztaltak alapján egy ügyvéddel a szerződést, ő a következőkre jutott:

Regisztrációs szerződés:
3.4: kamatmentesen jár vissza a reg.díj.
4.1: Vis major egyoldalúan. Azaz ha veled történik ilyen (pl megbénulsz, lerokkansz, Te nem függesztheted fel a szerződést egyoldalúan)
4.5: Társasági alapító okirat tervezet hiányzik (annyiszor beszélünk róla közben)

Műszaki specifikáció:

Bőven nem elég részletes (pl. milyen fajtájú dolgok kerülnek be – ezt azért lehet tudni, az hogy majd később kiderül, mese).
Biztonsági kamerák, recepció? Előzetes költségajánlat már létezhetne bőven, így csak a levegőben lóg. Ki fogja üzemeltetni? Mennyi várható m2-enként?

Kiviteli terv módosítási díja az egy dolog – de hogy a konzultációnak is van alkalmankénti díja, az még jobb.

Előszerződés:

2.2.1: Nem lakás célú helységek is tartoznak majd…. A vevő kijelenti, hogy nincs és nem is lesz kifogása…

Micsodák? Bank vagy diszkó az alagsorban?

2.3 „Alapító Okirat…
Milyen alapító okirat? Másolat?

2.3.1. Ez a módosítás okés, szeretik, de így lehet pl. egy csomó irodát odarakni, vagy diszkót (pl hiányzik olyan rész, hogy „változtathat, de nem a vevőt érintő hátrányos módon”). Azért szertik mert ha valami nem kell el lakásként el lehet adni másként.

2.4.2. !!!!!!!! Nem feltétlen kerül feltüntetésre? Azaz kavalkád lesz a bejegyzésnél?????

3.1.b. Mikor is lenne a végleges adásvételi szerződés?

3.3. „A vevő kijelenti, hogy a műszaki leírást….stb…anyagok típusát ismeri és elfogadta” – ez a csúcs!!! Milyen anyagokat, amikor az a un „műszaki leírásban” nem lettek eldöntve????

6.1.1. A birtokbaadás tervezett időpontja: 18 hónappal a jogerős építési engedély Eladó általi kézhezvételét követően.

Erről hogyan szerzünk mi a vevők tudomást???

6.1.3. Az összes építési idejük 22 hónap….whooow…kártérítés, kötbér addig 0.

6.3. Garancia hol definiált?
A visszafizetendő kamat a jegybanki 2x-ese kellene hogy legyen, mert az Eladó is mindenre annyit tesz késésnél.

6.4.2. Ki a projekt menedzser? „a döntése kötelező és végleges”. Na ez a csúcs!
Elvileg a projekt menedzser ugyan önálló tanácsadó cégtől van, de a cégadatokra kíváncsi lennék. Nem olvastam, hogy deklarálva lenne, hogy ez a cég nem kapcsolt vállalkozás stb. (6.5 – önálló tanácsadó cég ezt még ez nem fedi le!).

6.6.2. Nem tekinthető szerződésszegésnek, ha az eladó …más anyagokat használ fel.
Ez még érhető is lehet, de csak előzetes értesítéssel és beleegyezéssel!

6.7. Ki a kivitelező? Itt már számít, mert a garanciális igényekért itt azt írja, hogy csak vele (kivitelező) szemben lehet fellépni. Azaz ha eltűnne egy-két kivitelező miután „kész” van, akkor nincs kivel szemben garanciális lehetőséged. Nagyszerű-

7. És a vevő nem jogosult elállni? Hiányzik! Nem csak az eladó jogosult elállni. Ezt gondolja mindenki végig mélyebben.

7.2: ÁFA betartás: akár egy év múlva kaphatod vissza a pénzed, ha bukta van!

7.3: Törölni az egészet a szerződésből. És mi van, ha úgy változnak meg a jogszabályok, hogy Téged ellehetetlenítenek? Nem szállhatsz ki?
(extrém példa, de megvilágítja: tegyük fel, új jogszabály lesz, hogy egyedülálló nők nem vehetnek Budán egyedül lakást. Cseszheted.)

8.1: ?????? Törölni! Azaz ezután lemondok ismét….no komment.

8.3: ?????? Törölni! Miért nem lehetett volna saját jogi képviselőm, aki megfogalmazza a dolgokat? Attól még készíthetné az ő ügyvédi irodájuk. Ez nagyon durva!!!
9.1 Vis maior, egyoldalúan szintén. Lásd fenti kommentjeimet.

9.3: az Állandó Választóbíróság kb. ugyanolyan, mint a sima Pesti Központi Kerületi Bíróság, de legalább milliókkal drágább. Marha drága. Neeeee.

9.7. Vevő…….alapító okiratban…stb….teljes körű tájékoztatást kapott.
Mikor, és kitől?

Érdemes összevetni ezt a szerződéstervezetnek nevezett valamit, mert az ügyvéd úr arca nagyot nyúlt, mintha egy botoxos fiatalító kezelésről jött volna.
Azért ez ahhoz drága „játék”, hogy ilyenek előfordulhassanak.

martindoc Creative Commons License 2007.01.08 0 0 111
Ok, köszi! Melyik héten?
Előzmény: Brazsik (110)
Brazsik Creative Commons License 2007.01.04 0 0 110
Összeszedem magam, és privát emailben megírom a héten.
Előzmény: martindoc (109)
martindoc Creative Commons License 2007.01.04 0 0 109

Hol veszel lakást? Jó lenne, ha egy-két szóban megírnád, mi nem tetszett a szerződésben.

Előzmény: Brazsik (108)
Brazsik Creative Commons License 2007.01.03 0 0 108
Sajnos a szerződés nem változott, ahogy tájékoztattak ma, úgyhogy egy másik kedves helyen fogok lakni. Nektek sok szerencsét, kívánom, hogy én tévedjek!!!
Előzmény: Brazsik (105)
pamanka Creative Commons License 2007.01.03 0 0 107

Nagyon Boldog Uj Evet Mindenkinek!!!

Brazsik Creative Commons License 2006.12.25 0 0 106
Bizony, bizony...de még viccesebb volt, hogy a vezérig győzködött, hogy márpedig az jó. Erre küldtem neki egy screenshot-ot, volt is rá hümmögés.
Előzmény: waces (99)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!