Összesen 2 db merülőhüvelyes mérési lehetőségem van a többit csőről (réz) kell levenni.
Akkor azt mondod, hogy ahogy a linkelt oldalon láttam, hogy magát a dallas-t rögzítsem a csőre csupaszon és forrasszam a lábaihoz a vezetékeket+ellenállás t és kész!
"A DS18B20 prototípus-alkatrész. Én mezitlábasan venném, már csak azért is, hogy egyszerű(bb) legyen vele jó kontakt-hőmérést csinálni. Már ha szempont. Így nem sok mindenre jó hőmérsékletmérés nélkül, amibe ráadásul beleszól az értelmetlenül rátett LED és a két ellenállás (az egyik a OneWire miatt kell 4k7, a másik a led előtétellenállása, ami csak az áramfogyasztást növeli, más értelme nincs)."
Prof észrevétele is jogos, a waterproof kivitel jobban illeszthető a merülőhüvelybe.
Ez a szenzor egyvezetékes, de van lehetőség több szenzort egy csatlakozásra kötni:
Én nem akarok beleavatkozni a kazán működésbe, csak ,ha lehet később ezzel vezérelni a fűtés igényt ( csak mint termosztát adóként,az aktuális helységekbe).
Kazánt isten mentsen meg a vezérlés módosításától, jól működik, csak a hőmérséklet értékek érdekelnek.
A többi csak ráadás lenne. Jelenleg 220V-os relékkel van vezérelve és tökéletesen működik.
Én ebben a körben ezt teljes egészében kihagynám. Majd ha működik és megvan az elhatározás, akkor nagy vonalakban a kábelezés és az érzékelők egy része meghagyásával teljesen új rendszert kell majd építeni, ami megfelel az elvárásoknak és a biztonsági előírásoknak is.
Ezt én valódi protóként kezdeném építeni (kamu rendszerrel), aztán ha az minden szempontból működik, akkor modulárisan rátenném arra a kazánra, amire szánnám, de ott már nem prototípus-alkatrészekből, hanem normálisakból.
Milyen hardveres és szoftveres védelmi módokat építesz be? Milyen tesztelési eljárásokkal vizsgálod a működőképességüket, megbízhatóságukat?
Egy mini robot legfeljebb leesik a lépcsőn, ha valamit elrontasz. Egy kazánvezérlő hibás működéséből viszont lehet tűz, robbanás, személyi sérülés, stb.
Akkor ezekkel az alkatrészekkel akkor a hőmérséklet érzékelésen kívül alkalmas lesz későbbiekben a termosztátadók kiváltása és talán még a rádiós redőnyök vezérlése?
Összesen hőérzékelésre 11db 120C és 2db füsgázhőmérő 600C-ig
A szín nagyon mindegy. Mondasz annyi RGB-értéksort, amennyit akarsz, olyan színűek lesznek a betűk, a háttér, minden.
Ez a kijelző aktív háttérvilágításos LCD (technikailag TFT, de ez így irreleváns). A filmen lévő nekem RGB OLED-nek tűnik, ez utóbbi bizonyos szempontból jobb sötét háttérrel (kevesebbet fogyaszt, nincs háttérderengés). Cserébe iszonyú drága.
Magyarul nem fogja bemondani vacsora után sem. :-) De innentől viszonylag egyszerű a történet (azt sem irreális megvalósítani, hogy a te saját kézírásod számai jelenjenek meg).
Ha vacsorázni is fogsz akkor lehet még be is mondja magyarul az értékeket :)
Ezen a produkción olyan karakterek vannak amelyek tetszenek, sötét háttér, sárga számok, pont jó.
Ez nem tudom hogyan épül fel talán valami pontmátrix féleség lehet, de nekem megfelelne. Nyilván nincs szükségem 0,01-es felbontásra és az ékezetes karakterek hiánya sem gond.
Az ethernet modul mellé kell egy SD kártyaolvasó is, ellenkező esetben a jelentős memóriaigényt (ha valami honlap-szerűséget akarsz megvalósítani) meg kell oldanod. Minimálra ráfér az operatív memóriára is (a Due esetén mindenképp), de ez messze lessz attól, hogy kifinomult legyen. Csak logolásra nem tudom, hogy elég-e, valószínűleg igen.
A DS18B20 prototípus-alkatrész. Én mezitlábasan venném, már csak azért is, hogy egyszerű(bb) legyen vele jó kontakt-hőmérést csinálni. Már ha szempont. Így nem sok mindenre jó hőmérsékletmérés nélkül, amibe ráadásul beleszól az értelmetlenül rátett LED és a két ellenállás (az egyik a OneWire miatt kell 4k7, a másik a led előtétellenállása, ami csak az áramfogyasztást növeli, más értelme nincs).
A kijelzőnek nincs saját agya (valamennyi memóriája igen). Kb. egy szinten van a nálam használt 3,2 collos érintőkijelzővel. Csak 1,5-szer nagyobb.
Ez a szett működhet, de közelebb van egy prototípushoz, mint egy céleszközhöz.
Kb. ugyanaz. Az ST annyival jobb, hogy mivel minden on-line alapból, a könyvtárak (az egyes perifériák megfelelő működését biztosító programrészek) frissítése és hibajavítása automatikus (ez az Arduinoval szemben hatalmas előny).
Sokak szerint az mbed C-je sokkal közelebb van a valódi C++-hoz, mint az Arduinoé, ami ugyan egyszerűbben érthető (angolul tudók számára intuitívebb), viszont nehezebb róla emiatt továbblépni.