emlékeim szerint tavaly is meg tavalyelőtt is máj.31-jún.1. környékén találtam rá a véglegesre a neten. szóval szerintem egy jó hét, talán pünkösd előtt még kiderül.
július 6-tól leszek kíváncsi hogy forgatják be a 19607-19606 szerelvényét Zalaszentiván felé!? hazafelé még működhetne is (9511-9821 menetvonalán, utóbbit kicsit hozzáfinomítani) odafelé reggel a 9830 elején jöhetne, Zalaszentivántól Ukkig kellene új menetvonal.
Arra gondoltam, ami a mostani gárdonyi után júni elejétől augusztus végéig tartana... ...nyíltvonali átépítés Nyék-Gárdony között...egyvágányú közlekedéssel... ..na oda nem lehet bepakolni a nyári mennyiséget a délelőtti-délutáni csúcsok miatt...:(( ..az órás téli alapütem elmenne gond nélkül,de a nyári már kizárt... gondolj bele, a személyvonat kb. 9, a gyors meg kb. 7 perc alatt ér át, namost amelyik órában van 2-3 gyors, meg 1 személy, az már bonyolult lenne... ...s mivel még helytelenkedés is lesz épp az említett szakaszon...
"Bár a vágányzár ennek is betehet" Melyik vágányzárra gondoltál?Amelyik most lenne 16/17-re?Csak mert az elmarad. :)) Ami a Gárdonyban történik,az pedig jó előre kiadott fix vágányzári menetrend,amibe már könnyű a nyári plusz vonatokat rávezetni.
"Szerinted ez érdekli a KHEM-et....???" Jogos!Nem szokta érdekelni,ettől függetlenül a Start elvégzi a munkát,és elkészíti a fordulókat.Nem jellemző,hogy ami a tulajdonos megrendel,azt ne fogadná el. :) Ettől még minden megeshet!
"Valaki tud valamit milyen kocsikkal fogunk találkozni az idei nyári szezonban?" Semmi extra nem várható.Megtalálhatóak lesznek a lengyel "B"-s kocsik,fehérvári Bhv,Desiro,német "Halbis" kocsik,Bzmot,szóval minden ami itt a környéken csak felbukkanhat.
a gyorsvonatok menetrendje nyáron is tartható szerintem... 6-8 kocsival még a csörgő is átér az adott időn belül, ráadásul megmaradtak a hosszabb tartózkodások 1-1 állomáson- szerintem feleslegesen...
Megfekvésből legyen mondjuk 30. :D Annyi szerintem lesz.
Hiába most sokat köveznek a Szergejek nem kizárt 1 hét kő után egy remot 29-e kerül azt azt mondja, hogy halo... De Csörgőkkel nagyobb vonatot továbbítani nyáron hááááát...
Ez lesz. 1. Utasok örülnek majd, hogy idén milyen fasza menetrend van és talán kicsit többen vonattal utaznak.
2. START örül, hogy olcsón jött ki mert minek ide M62 birka utas a fantasztikus eu színvonalú menetrendre és vonatra meg jön ugye....
3. Akkor lesz nagy megdöbbenés mikor az utasok rájönnek 1 maximum 2 hét után, hogy van menetrend. Jó a menetrend. Csak nem bírjuk tartani. Elvégre valami itt +5-öt késik másiknak már az inkább +10 p... Ami szép lassan veri a vonalat.
Valaki postázna nekem egy mozd. fordulót ha tudna? :) Mert én találgatok, hogy: 9710-977-9722-16906-978-9721..... De ez úgysem fog bejönni, és jó lenne tudni hány gépet eszik meg a 29. :)
Most amik Sv-i Csörik: 2105 (B vizsga), 2140, 2143, 2149, 2327, 2328, 2329, 2331 (Sl-en)
Tehát van 6 db. csörink ami használható. 1-et elvisz a Bogárdi teher 3-at elvisz 29-es vonal a mostani menetrenddel. Marad 2 amiből jobb esetben 1 fth. másik meg a messzeségben Kaposvár fele van mondjuk. Azért akárhogy nézzük ide szerintem kell még gép, akár szergej. Hacsak Sm. nem dob meg 1-2 csörivel....
(Mondjuk ha a 2105 és a 2331 használható lenne más lenne a helyzet.)
Én nem tudok semmi fixet, de egy, nemrég látott emilben elvileg ebben egyeztek meg az illetékesek.... ...ha jól hallottam, akkor a TR akar M62.3-at,de azt a STR nem, mert drága...nagyon drága... ..bár a Nohab-nál nem drágább...:))