Hol máshol? Nekem Felültöltős Electrolux van, a víz kimossa a tartályt, és esik bele az alatta levő dobba a cucc. De az a tartály is akkora, hogy simán ki lehet takarítani.
Régebben a Miele gépekkel általában nem nyúltak mellé a vevők, nagyon jó volt a minőségük. Az új típusokról majd csak néhány év múlva lesz tapasztalat. A régebbiekkel a szervizelési tapasztalatok is jók voltak. Engem egy riasztott vissza a márkától 1,5 éve amikor új gépet kellett venni, az az ára. Az sajnos nekem nagyon húzós, ráadásul kicsit keveslem a 2 év garanciát ha már elvileg tartósak a gépeik.
Én úgy számoltam, hogy féláron veszek pl. egy Beko WMY 81483 LMB2 inverteres mosógépet 5 év gyári garanciával, akkor hosszútávon talán jobban kijövök anyagilag. Üzembiztonságról nincs tapasztalat, mert a fórumokban nem nagyon írnak hibákat vele kapcsolatban, egyáltalán a Beko-val kapcsolatban. Nekem eddig nagyon jó vételnek tűnik. Beko mosogatógépet is vettem szintén 1,5 éve és ez is kifogástalan. Ami kifogásom lehet, az a kevésbé igényes külcsín pl. egy Samsunghoz vagy LG-hez képest. Ha van rá kereted és bízol benne, hogy most is minőségi gépeket gyárt a Miele, akkor nyugodtan vedd meg a Miele-t. Szerintem vélhetően nem fogsz mellényúlni vele.
Sztem megfelelő az. Mi is konkrétan ezt használjuk, részben kényszerből ugyan, ugyanis anno képtelen voltam a feleségemet lebeszélni a radikális túldozírozásról a "márkás" cuccokból, ami, a ktsgoldali problémán kívül, mindenféle gondokat okozott, habosodás és tsai képében. Aztán megláttam akkor a teszkóban az ottani "gazdaságos" cuccot (akkoriban volt vagy 400 Ft a 3 liter) vettem belőle próbára és bevált. Ezt is túldozírozza ugyan (100 mili helyett ~120) de ez még belefér, vagy talán inkább ez a helyes dózis. Aztán mióta a lídlben is kapható ilyen kategóriás termék azóta ezt veszem és nincs vele gond, egészen durván koszos ruhákat is kimos, pedig 3+ Zanussi gép van most, a dobja meg mindig nyakig telerakva.
Ezeket az előrecsomagolt (és dozírozott) kapszulás izéktől én "genetikailag" irtózok, úgyhogy sose vennék belőle.
De ez téged semmiben ne befolyásoljon, használj azt amit szeretnél. :)
Nincs best buy. Használd azt ami el is végzi azt a feladatot amiért megvetted.
Ezeket az elolvadó zacskókat meg ugye eleve nem a gép adagolja akkor amikor kell. Fogalmam sincs hogy működnek, de ha a gépben van a cucc akkor az biztos, hogy nem fog idő előtt kioldódni, vagy nem fog idő előtt az öblítőszeres részt kiszakadni, rá a mosószerre, elvileg pont azt semlegesíteni.
-Mi Lidl folyékony mosószert használunk, ők Ariel 3in1 kapszulát (Tescoból)
- A ruhamennyiség forma forma. Nem volt megtömve, ahogy itthon sem.
- A szennyezés egyforma. Reggeli kakó, joghurt, spenót, sár, stb..
- 40 fokos pamut program, 2óra 30 percig.
Amikor teregettük a ruhákat rögtön feltűnt, hogy nem jöttek ki a foltok. Az itthoni felültöltős fagoromnak lerohadt a teteje, (már csiszoltam, festettem) lóg keze-lába, de a ruhák nem jöttek ki így belőle.
Nyilván nem egzakt, laboratóriumi összehasonlítás, de meglepő volt az eredmény. Számomra annyiban mindenképpen, hogy elvegye a kedvem azoktól a gépektől ahol nem tudok extra vizet adni a mosáshoz..
Két dolog fontos. Igásló legyen, és sok vízzel mosson. Otthon anyámék 130ezres A++++++ Electrolux gépe után koszosak maradtak a gyerekruhák, amiket még a Fagor is kiszedett itthon.
A Miele úgy nézem tud extra víz opciót.
Megvehetem bátran?
(Tudom, minden elromolhat, de talán a hibaszázalék kisebb..)
Hozzáállás kérdése. Szabvány alkatrészek (tehát nem kizárólag cikkszámon elérhető, ezzel a "házi" javítást direkt megakadályozó) esetében minden beszerezhető, más kérdés, hogy milyen áron, mennyi átfutással. Sok esetben a boltos baxik ezzel foglalkozni.
A gép TÖLTŐsúlya kell, nem az önsúlya. A centrifuga fordulatszám azért elég egyértelmű, életkort meg a műanyag alkatrészekbe pecsételve találn, amit otthagy az öntőforma.i
Segítséget szeretnék kérni,mosógépcseréhez szereztünk egy használt leadandó gépet.
De a pályázatba a műszaki adatokat be kell írni,kézikönyv már nincs hozzá,az Árukeresőn sem forgalmazzák!
Használt Siemens Siwamat XL 536 elöltöltős mosógép-a leadandó. Semmi műszaki adatot nem talál a google hozzá!
Mikor gyárthatták mettől meddig, gyártási évnek mit írjak be? 2007kb?
Na meg ezek? - Leadni kívánt háztartási gép gyártási éve: Leadni kívánt háztartási gép töltősúlya: kg Leadni kívánt háztartási gép centrifuga maximális fordulatszáma: fordulat/perc ? KI tudja már ezeket?
Csapágyakat nem az internetes áruházakban keresd mert az ott horror, egyik csapágy 13.000 a másik csapágy 11.000 a szimmering meg 8.000 körül, anyádat husom a kereskedőnek.