Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
A BKK a menetrendek felrakásával szombatra készült el, akkorra amikor az új menetrend életbe lépett. Ez hol követendő példa?!
24 órával (se?) a metró indulása előtt nem lehetett tudni, hogy lesz az átadó, mikor lesz utasoknak átadva stb. És nem a bkk honlapjáról derült ki ELSŐNEK, hogy utasátadó nincs csak egyszerűen elindul délben valahonnan a metró... Ez hol példa?
Lehet a kifogásokat keresni, hogy gyakori a menetrendváltozás, nincs idő rendesen átnézni, stb stb.
De ott van pozitív példának a BKK, ők a 4-es metró átadása után egyből felraktak minden változást, korrekten. Pedig ott "picit" több viszonylaton kellett variálni.
A reptéri busz menetrendje sincs frissítve, pedig a cikk szerint már naponta jár és változott az indulás időpontja is! Tegyen már valaki rendet a DKV háza táján!
Az a 2 indulási időpont még a 40 percezős időszakból maradt ott valami rejtélyes oknál fogva. Nem tudom mi az oka, de több helyen is található ilyen hiba.
Én pont azon a villamoson utaztam akkor, amelyik elütötte a biciklist. Belülről semmi nem volt észrevehető, csak egyszer hirtelen fékezett egy nagyot a jármű, alig pár méterrel a megálló előtt. Ajtók kinyíltak, a villamosvezető gyorsan kiugrott a járműből, ahogy az utasok is rögtön kiszálltak. Ahogy előrébb sétáltam, annyit láttam, hogy egy ember a biciklijét rángatja ki a villamos eleje alól, s ez sikerült is neki, szóval tényleg nem történt baja a biciklisnek és magának a biciklinek se nagyon. Amúgy számomra se teljesen érthető, hogy valaki hogy nem néz szét jobbra-balra, mielőtt kikanyarodik valahova. Hiába olyan gyors és szokatlan a villamos, de ez alapvető közlekedési szabály.
Lehetőségeimhez mérten utána érdeklődtem - a forrás nem bombabiztos:
Egy kerékpáros bizony a villamos elé fordult!!! Állítólag a debreceni villamos igen csendes és gyors, és errefelé legutóbb vagy 30 éve járt villamos, tehát még nem annyira megszokott. De nem ez az igazi szenzáció, hanem az, hogy az emberke az egészet megúszta egy karcolás nélkül, holott a villamos telibe kapta!
Állítólag van a CAF-nak egy alsó biztonsági terelő valamije, ami megmentette az életét! Állítólag a biciklin sem nagyon látszott, hogy egy több tíz tonnás száguldó valamivel ütközött, ami tíz méteren keresztül tolta maga előtt!
Ez mindenképp nagyon nagy eredmény és elgondolkodtató a jövőre nézve, mert eddig - mint írtam - nem az volt a jellemző, hogy egy ilyenből élve ki lehetett jönni...
Nincs valaki debreceni, aki látta, vagy bővebbet tud erről a biztonsági rendszerről?
De mi az, hogy a villamos elütött egy kerékpárost? Hogy a _villamos_ ütött el egy kerékpárost? Ennyi életösztön nincs egy emberben, hogy körbenézzen, mielőtt keresztezi a villamossínt?
Én a városi TV-n láttam az esetet, és ott mondták a biztonsági izét. Ez valami köpeny a villamos körül alul? Arra nem emlékszem, hogy pontosan hogy történt, de én a felvételeken semmi olyan tereptárgyat nem láttam, ami mondjuk takarná a villamost. Akkor hogy történhetett? Pláne biciklivel, ami sokkal lassabb, mint egy kocsi? Be akart fordulni jobba, és nem vette észre hogy jön mögötte egy több tíz méteres, több tonnás, mégiscsak valami motorhangot kiadó objektum?
Amellett pedig mivel 2 hét alatt második baleset történik az érintett kereszteződésben érdemes lenne oda is egy veszélyjelző lámpát kipakolni mint ami Dienes mellett, a Nagyerdei körútnál vagy a Gyógyfürdőnél is van, de szerintem a Károlyi Mihály utcához is elkelne egy ilyen lámpa.
Most hallottam a hírt: a 2-es villamos tegnap elütött egy kerékpárost!
Ez nagyon sajnálatos, de:
Milyen marketing "szakemberek" dolgoznak arrafelé?
A hír elképesztően érdekes része szinte elsikkad: a CAF biztonsági kialakítása miatt - bár tíz méteren keresztül tolta maga előtt a biciklist - a kerékpáros sérülések nélkül megúszta azt a "kalandot", amelybe 100-ból 99-en meghalnak(vagy csonkolódnak)!
Egyszerűen nem hiszem el, hogy ne ennek legyen a legnagyobb hír-értéke!
Most, amikor Pesten még versenyeztetgetnek, akkor egy ilyen "bizonyságtétel" akár tender-győzelmet is jelenthetne!
Jó lenne, ha egy helyi szakember, szemtanú megosztaná valamelyik fórumon a részletes történéseket!!!
Na akkor licitálhatunk, hogy holnap meddig bírja ?:)
"20.00
A felsővezeték hálózatban jelentkezett műszaki hibát szakembereink elhárították, így holnap, azaz március 23-án, vasárnap üzemkezdettől a 2-es villamos vonalán folytatódhat a próbaüzem.
A 2-es villamos vonalon vasárnap üzemkezdettől a villamosok ismét menetrend szerint a teljes vonalon végig közlekednek.
Az 512-es CAF-ot még láttam bemenni a Nagyállomásra, az volt az utolsó villamos, ami végigjárt a vonalon. A villamospótlókon meg heringezés van, mert 2 csuklós mellett 4-5 szóló van kint.
A trolivonalakon van kint most potlóbusz? Mert én egyet se láttam, csak önjáró Trollinokat.