Keresés

Részletes keresés

BBEA Creative Commons License 2003.07.11 0 0 181
Sziasztok!

Én is megérkeztem Djerbáról szerda este.
Csodálatos 2 hetet töltöttem együtt a családommal, én csak ajánlani tudom mindeninek, aki egy igazit szeretne pihenni.Annak ellenére, hogy én a pörgést szeretem, remekül éreztem magam.
Nagy mázlink volt, ugyanis nem abba a hotelbe kerültünk, ahova befizettünk.
A Romance-ba mentünk vona, ami 3 és fél*-os, ehelyett a Fiesta Beach-be kerültünk,aminek nagyon örültünk, mert az egyik ismerősünk is ugyanígy járt, szóval mi már tudtuk,hogy ez csak jobb lehet,ugyanis ez 4*-os volt, azok között is állítólag a legjobb.
Nem szálloda jellegű volt, hanem kis kőbullangója volt mindenkinek.Gyönyörűen ki volt építve ez a komplexum,rendesen el lehetett tévedni.A szobába természetesen volt légkondi,amit mi kezelhettünk,soha nem volt vele gond.
All inclusive-ban voltunk, gésznap ment a kaja-pia hegek.Az ellátás is minden igényt kielégített.
Reggeli: méteres asztalok,hidegtálak,müzlik,meleg kaják,palacsinta,gyümi,sütik stb.
Ebéd: lehetett az étteremben is, meg egy másik helységben is /gondolván azokra,akik még nem száradtak meg a fürdőzésből/.Itt is volt minden,szerencsére sültkrumpi is:))
Uzsonna: palacsinta, lángos
Vacsi: hát itt meg aztán minden mi szemszájnak ingere.
Soha nem kellett várni,nem volt sor.Mindenki találhatott magának megfelelő ételt.Én azért annyira nem bízok az arab kajákban, próbáltam inkább az európai ízekre összpontosítani..úgyhogy jó sok milánóit ettem:))
A sütikből bezzeg az összeset ki kellett próbálnom..hmmm,isteniek voltak!
Minden étkezésnél volt kb. 8 fajta üdítő, sima víz,buborékos víz,sör, 4-5 fajta bor,kávé,tej,tea.
A szálloda területén az éttermen kívül még 3 helyen volt bár.Természetesen a legcsábítóbb a medencében elhelyezett volt.
Hát nincs is annál felemelőbb élmény, amikor ott ülök a medencében kialakított bárszéken és kortyolgatom a koktélokat:))
Mert hát abból is annyit ihattunk,amennyit csak akartunk.Volt alkoholos is,meg alkoholmentes is.Nagyon fincsik voltak,bár kissé édesek.Itt a bárokban aztán még volt pálinka,likőr,whisky meg mittudomén,én ezeket nem ittam,de ezt is korlátlanul fogyaszthatta az ember.
A tengerpart közvetlenül a szállodánál helyezkedett el,ami szintén nagyon szép volt.
Én is voltam már pár helyen,de ilyen tiszta még sehol sem volt.Gyönyörű,homokos,amieddig a szem ellát.Lehetett vizibiciklizni,kajakozni,ezt is ingyért.
Volt 16 animátor,akik reggeltől éjjelig szórakoztatták a népet.Nagyon bírtuk őket,nagyon édesek voltak.
Lehetett vizipolozni,focizni,röpizni,aerobicozni,vizitornázni,darts-ozni,teniszezni,golfozni,kondizni,voltak különböző vizi játékok.Esténként műsorok.Ezek az animátorok egyben profi táncosok is voltak,szóval le a kalappal előttük!Tényleg mindent megtettek,hogy ne unatkozzanak a turisták!
Az esti műsor után pedig dizsi a szállodán belül.Ott is persze korlátlan italfogyasztás, és ha esetleg valaki megéhezett,éjjel 2-kor,akkor mehetett a pizzériába,ami szintén ingyé volt.

2 kiránduláson vettünk részt.
Az egyik a Matmata /Star Wars,yess:))))/-Gabes.Jó fárasztó volt,mert tényleg mindent belezsúfoltak ebbe az 1 napba.
Megnéztük hogy élnek a berberek,Matmatát,voltunk szőnyegkészítőnél,fazekasműhelyben,akkor egy helyi étteremben megebédeltünk.
Nagy élmény volt a tevegelés is.Bár másnapra a popomnak nem volt emberi képe:))Meg hintóztunk is az oázist megtekintve.Na ez kimaradhatott volna.Mert egyrészt sok látnivaló sem volt és iszonyú hőség volt.
A másik kirándulás meg a félnapos sziget megtekintése volt.Itt azt a múzeumot néztük meg,ami Djerba legmagasabb pontján helyezkedik el.50 méter:))És hát a bazárokat.És nagyon jófej idegenvezető nőcit kaptunk.
Mi még külön elmentünk megnézni a grévai /uhh,ezt tuti nem így írják/ zsinagógát.
Ide azóta már nem szerveznek utat,mióta történt az a szörnyű merénylet.MIndenesetre aki teheti,nézze meg.
Hom-Suk és Midun bazárait látogattuk még meg 1-2x.
Amit viszont sajnáltunk,hogy a szállodán kívül igazán nincs élet.Jó lett volna esténként kisétálni és nézelődni,de Djerba még csak most van épülőfélben,úgyhogy 2 bolton + 1 dizsin kívül semmi nem volt.

Hát most ennyi jutott eszembe.
Mi nagyon jól éreztük magunkat.Semmivel,senkivel nem volt gond.
Ha van kérdésetek,jöhetnek.

Mollika Creative Commons License 2003.07.11 0 0 180
Krampinak
Az Oázis Toursnál fizettünk be július 7-én. Mi az egész nyaralást emilen keresztül intéztük, pénteken kértem ajánlatokat, az Oázis hétfőn válaszolt,- más senki a 20-ból - a Meliába küldött ajánlatot, s mikorra a foglalásig eljutottunk, ott már nem volt hely, csak az Alkantarában.
Mollika
Előzmény: krampi (178)
asx Creative Commons License 2003.07.10 0 0 179
Nem kell komolyabb öltözék az 5*-os szállodában vacsorához, csak a férfiak nem mehetnek be rövidnadrágban és ujjatlan pólóban.

Félpanzió az reggeli és vacsora, ahol a vacsoránál az elfogyasztott italért külön fizetni kell!
A teniszpályáért általában akkor kell fizetni, ha kell a világítás is. Tehát ha nem 40 °C-os hőségben akarsz teniszezni, hanem ha már lement a nap.
Ezenkívül mindenért fizetni kell, kivéve a medencénél és strandon a nyugágyért, napernyőért és törörlközőért.

Üdv.

Előzmény: Mollika (177)
krampi Creative Commons License 2003.07.10 0 0 178
Szia Mollika!
Sajnos nem a kérdésedre válaszolok, mert Djerbán még nem voltam, viszont Tunéziában 2 évvel ezelőtt nyaraltam Sousse-ban, ami nekem nagyon bejött. Ami miatt írok: szeretném megkérdezni, hogy mikor voltatok és melyik irodánál, ahol azt mondták, hogy nincs hely a Mélia Djerba Menzelben?
Várom mielőbbi válaszodat, köszönettel:krampi
Előzmény: Mollika (177)
Mollika Creative Commons License 2003.07.10 0 0 177
Sziasztok! Eddig csak olvastam a djerbai beszámolókat, de mostmár szeretnék én is bekapcsolódni.
Mi júl. 23-án indulunk a párommal a Hotel Vincci Alkantara Thalassa 5*-os hotelbe, félpanziós ellátással 12 napra. Sajnos erről egyikőtök sem írt. Az árral én nagyon elégedett vagyok (250 eFt), először úgy volt, hogy mi is a Meliába megyünk, de az utolsó pillanatban derült ki, hogy ott már nincs hely, ezért 14 ezerért drágábban az Alkantarában foglaltuk a szállást. Jön valaki szintén ekkor, esetleg ugyanebbe a szállodába?

Én nagyon kíváncsi vagyok mindenre, nem jártunk még arab országban.

Satine, szerinted az 5*-ban már kötelező a vacsoránál komolyabb öltözet? Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de a szálloda minden szolgáltatását külön térítés ellenében használhatom, vagy még fizetnem kell érte – szauna, masszázs, teniszpálya? Mi korábbi nyaralásainkkor mindig apartmant választottunk, így nem igazán vagyok tájékozott a témában.

Írjatok

Molli

satine Creative Commons License 2003.07.10 0 0 176
Hát, ezt nehéz megmodani, mi ketten az 1 hét alatt a Menzelben elköltöttünk úgy 40 ezret,
de mi ott vettük a vizet, a jégkrémet, az édes fánkot, fagylaltot, mindennap söröztünk egyet napközben, és minden este ittunk üdítőt vagy bort,
a búcsúesten asszem egy nagy és egy kicsi bort - nem emlékszem... :))) - szóval nem kajáztunk nagyokat, mert nem volt rá igényünk, de nem is csak ásváyvizet ittunk.
Mellesleg ki lehet menni szemben a kisboltban vásárolni, ott valamivel olcsóbb,
de ha mi a medencénél napoztunk, és megszomjaztunk, akkor nem volt kedvünk felöltözni, kislattyogni, kp-ért megvenni, behozni, behűteni...
Ez nem nagyzolás,
de mi itt megengedtük magunknak azt, hogy a helyünkbe hozzánk még a vizet is.
Az árakat már nem tudom,
keresd vissza a régi írásokban.
Az alapján lehet kalkulálni.
Nem ittunk-ettünk állandóan,
a koktél is gyümölcslé volt,
nem alkoholos,
szóval ezt így nem lehet előre kiszámolni.
Mi pl. a szeszt vittük, nem tagadom,
nekünk bevált ez az egy korty minden főétekzés( reggeli és vacsora) előtt, kop-kop-kop, sehol semmi hasmenéses gondunk nem is volt,
pedig mindent ettünk bátran.
Mi egy üveg konyakot szoktunk vinni, azt szépen beosztjuk,
még Kenyában is csak a 10. napon ért engem utol, már bocsánat,
a páromat meg hazaérkezéskor,
sehol máshol semmi gondunk nem volt.
Egy kortytól meg nem lesz spicces az ember...
De ez nem kötelező,
de sokaktól hallottam ezt.
Előzmény: horndorfer (173)
satine Creative Commons License 2003.07.10 0 0 175
Sziasztok kedves Mindenki,
nem írok név szerinti választ,
mert gyakorlatilag ugyanazt kérdeztétek:
A Menzel 4*-os, tutira nem 5,
akárki akármit mond.
valaki 1x már elmagyarázhatná nekünk a csillag-beosztásokat,
enegem is érdekelne,
de ez azért nem az.
Nem kell öltönyben vacsizni, meg aranyozott cipellőben,
simán beengednek rövid nadrágban, de nem illik...
de nem szóltak senkire.
Az árak sem 5*-ak,
de a kiszolgálás sem.
Maradjunk ennyiben.
És a partja sem, ez is tény.
Nem rossz,de nem is gyönyörű,
pláne, ha valaki már máshol is járt.

Nem vagyok tapaztalt sem Tunéziában, sem Djerbán,
a szárazföldön sok évvel ezelőtt jártunk,
Djerbán májusban.

Szerintem nyáron biztosan másak az árak,
gondolom, mint a Balatonnál pl.

Fido Dido Creative Commons License 2003.07.10 0 0 174
A Mélia csak 4 csillagos, de sokan 5 csillagosként hírdetik.

Fido

Előzmény: krampi (166)
horndorfer Creative Commons License 2003.07.10 0 0 173
Kedves Satine!

Néhány napja olvasgatom a Fórumot, és láttam, hogy rengeteg tapasztalattal rendelkezel a Tunéziai ill. Djerba-i utazásokról, nyaralásról.

Terveink szerint július 30.-án indulunk Djerbára, a Menzelbe****! (FP.+rep.)

Azt szeretném kérdezni tőled, hogy két fő részére, mennyi az a minimum költőpénz, amire feltétlenül szükség van ahhoz, hogy az ember jól érezze magát 7 napig...

Válaszodat köszönöm,

Horndorfer

krampi Creative Commons License 2003.07.10 0 0 172
Szia Satine!
Ma végigolvastam az összes hozzászólásodat és élménybeszámolódat. Tényleg fantasztikus. Szerintem mindenki jobban jár, ha a fórumon tájékozódik, mintha a könyveket olvasgatná. A Mélia most tényleg 5*-nak van minősítve, de csak a Kartago Toursnál, a Medinánál és a Best-Reisennél még mindig 4*. Nagyon hasznos tanácsokat kaptam Tőled a szállodával kapcsolatban (elosztó, hosszú nadrág a vacsihoz stb.) és tényleg fontos kiemelni, hogy májusban voltatok.
Éppen ezért kérem, ha valaki a napokban jött haza ebből a szállodából, egy pár sorban tájékoztathatna minket a mostani helyzetről.
Mégegyszer köszi Neked és előre köszi Mindenkinek, aki még írni fog: krampi
Előzmény: satine (161)
krampi Creative Commons License 2003.07.10 0 0 171
Szia man074!
A segítségedet szeretném kérni. Ma olvastam el a hozzászólások felét, -köztük a Tiedet is - és szeretném, ha megírnád a web-címet, ahol a Mélia Djerba Menzel szállodáról információhoz jutottál.Előre is köszi:krampi
krampi Creative Commons License 2003.07.10 0 0 170
Szia man074!
Segítséget kérnék Tőled. Ma olvastam végig a hozzászólások felét, -köztük a Tiedet is- és szeretném megtudni a web-címet a Mélia Djerba Menzel szállodáról, mert szeretném én is megnézni a képeket.
Előre is köszönöm: krampi
Előzmény: man074 (64)
krampi Creative Commons License 2003.07.10 0 0 169
Sziasztok Mindenkinek!
Elég sok hozzászólást elolvastam tegnap óta. Két tanácsom lenne az utazók részére. Aki tudja milyen járattal vagy légitársasággal utazik,(a bizonytalanság elkerülése végett), a net-en a pontos indulást és visszaérkezést is meg tudja nézni. Címek:www.nouvelair.com
www.malev.hu
www.tunisair.com
Ráadásul mindennap éjfél után a Ferihegyi reptérre az aznap érkező és induló gépek megtekinthetők a Malév oldalán. Sőt, ha valmelyik késik még azt is kiírják!!!!!!!!
Akik pedig az időjárásra kiváncsiak, azoknak üzenem, hogy 35-36 fok van ma és 6 napra előre.(Ezt is net-en néztem meg.) Tehát a csomagolásnál erre figyeljetek.
Mindenkinek jó pihenést kívánok.
krampi
krampi Creative Commons License 2003.07.10 0 0 168
Hali Asx!
Értem a különbséget, de az 5*-os szálloda csak félpanziós volt amibe átköltöztetek, legalábbis úgy emlékszem ezt írtad.
Köszi a jókívánságokat, a beszámolót nem fogom elfelejteni.
szi: krampi
Előzmény: asx (167)
asx Creative Commons License 2003.07.10 0 0 167
Hello krampi,

egy párszor már leírtam, de most mégegyszer: a félpanzió NEM All-inklusive! Plusz mi még külön 300 €-t fizettünk a tengerre néző szobáért. A végén majd megkapod a számlát, amit 2 hét alatt fogyasztottatok. Ha ezt mind összeadod, akkor ugyan ott vagyunk.
Sok sikert a djerbai úthoz, és kellemes nyaralást Nektek!

Utána pedig várom a beszámolódat!

Előzmény: krampi (166)
krampi Creative Commons License 2003.07.10 0 0 166
Szia Satine!
Csak egy félreértés szeretnék tisztázni. Most szerepel az akciós utak között a Mélia Djerba Menzel 5*-os szálloda, ami minden katalógusban 4*. Egész aug.-ban az első 8 nap/7 éjszaka 67.900,-Ft, a köv. hét 34.900,- személyenként 2 ágyas szobában félpanzióval. Tehát 2 főnek 2 hétre jön ki 250.000,-Ft-ra az illetékekkel és a biztosítással együtt.
Asx pedig több, mint 2000,-Eurót fizetett, ami majdnem 600.000,-Ft.
Szia:krampi
Előzmény: satine (160)
asx Creative Commons License 2003.07.10 0 0 165
Én is kellemes nyaralást kívánok mindenkinek!

Kíváncsian várom a többiek véleményét. Nem lehet igaz, hogy csak nekem nem tetszett...

Ja, még valami: talán 5 éve, hogy voltunk Tunéziában. Akkor Hammamet mellett, 4csillagos szállodában. Semmi gond nem volt vele. A strand is jó volt.
Djerba viszont nem jött be. Ez van.

Előzmény: Fido Dido (164)
Fido Dido Creative Commons License 2003.07.10 0 0 164
Nem csak a roncs miatt mentünk, de én kifejezetten a merülés miatt. A párom nem űzi ezt a sportot, de szépen elvolt addig a baráti társaság palack nélküli tagjaival.

Sajnálom, hogy nem a Te ízlésed szerinti a Djerbai színvonal! De a többi topicból ítélve megtaláltad már a neked való helyet.
További szép nyarat!

Akik pedig Djerbára mennek, azoknak nagyon kellemes szórakozást!
És még egy fontos dolog: Vigyetek sok-sok hasmenés elleni gyógyszert! Annyira más a konyha és a víz, hogy sokan nem bírják. Felnőtteknek kötelező naponta legalább 1 rövidital! Én nem egyáltalán nem iszom alkoholt, de ott néha 2-3 whisky is lecsúszott.

Vigyázzatok Magatokra!

Fido

Előzmény: asx (162)
asx Creative Commons License 2003.07.10 0 0 163
Az iroda: Gulet Touristik
Biztosan ismered...

Azért a félpenzió és az All-inklusive közt van egy kis különbség. Meg ebben a 2ezer €-ban benne van (mint említettem is) a közel 300 €, amit a tengerre néző szobáért fizettünk. A 772 €-t nem azért fizettük, mert mindenképpen 5csillagos szállodába akartunk menni, hanem kényszerhelyzetben. Már ott voltunk, két szállodát is láttunk. Egyik roszabb volt, mint a másik. Következő két ajánlat egy 3csillagos volt szintén All-inklusive és ez az 5csillagos. Te a mi helyzetünkben melyiket választottad volna?

Előzmény: krampi (157)
asx Creative Commons License 2003.07.10 0 0 162
Kedves Fido Dido!

"Nem tudom, hogy Te mennyire tájékozódtál elötte, de valószínűsíthető, hogy nem megfelelően."

Abou Nawas Djerba

"Das Hotel liegt an der Nordostküste der Insel, an einem wunderschönen feinen Sandstrand, eingebettet in einen 6,5 Hektar großen Park, umgeben von Palmen, Olivenbäumen und Mimosen "

Ennek alapján választottam a szállodát, mert nekem ez a lényeg.

Abban igazd van, hogy nem vagyok búvár. Bár már fontolgattam, hogy kipróbálom. :)
Ha direkt a roncs miatt mentetek az persze egészen más! Akkor elhiszem, hogy Nektek mindegy volt a hotelszoba.

Előzmény: Fido Dido (158)
satine Creative Commons License 2003.07.09 0 0 161
Menj oda is, természetesen,
én szeretném, ha ide is bekukkantanál még,
hiszen ez nem a Djerbát szeretők topicja, szóval a negatív véleményekre is kíváncsiak vagyunk,
én legalábbis.
Szerintem nagyon sokat lehet ezekből tanulni.
Sajnos egy másik topicban én is sok negatívumot soroltam föl,
ott engem is jócskán letoltak,
tehát átérzem a helyzetedet,
vacak dolog, amikor az ember nem azt kapja, amit várt,
pláne baromi sok pénzért.

Asszem 1x már arra rákérdeztem, hogy végül, az átköltözés után azért összejött a dolgo? Vagy még úgy sem?
Ha még van kedved erről írni, én vevő vagyok rá!
Szia!

Előzmény: asx (159)
satine Creative Commons License 2003.07.09 0 0 160
Szia,
én nem idegeskedem,
de azért kösz!
Mindenkinek igaza van,
a lényeg, hogy más szemszögből nézzük a dolgokat.
Mi is jártunk már pár helyen szerencsére,
de tudom, hogy mit várhatok, ill. várok el 68 ezerért, vagy mit 250 ezerért...

Nekem semmi bajom nincs Asx-szel,
én azt írom, amit én tapasztaltam, de hangsúlyozom, hogy ez májusban volt, pontosabban a május elsejei héten, tehát még igen előszezonban.
Szia!

Előzmény: krampi (153)
asx Creative Commons License 2003.07.09 0 0 159
"ez az oldal Djerbáról szól és nem a Maldív-szigetekről vagy Baliról."

Igazad van. Inkább megyek azokba a topicokba.
Azokról a helyekről legalább kellemes élményeim vannak.

Előzmény: krampi (155)
Fido Dido Creative Commons License 2003.07.09 0 0 158
Kedves Asx!

Akkor ismétlem:
EZ EGY ARAB ORSZÁG!!!!!!! Nem lehet semmihez hasonlítani, csak egy másik ARAB országhoz! Ez NEM a Maldív szigetek! Egy arab országban pedig köztudomásúlag nem az európai norma szerint osztják a csillagokat, hanem egy )néha két) csillagnyi a különbség. A kötelező higiéniáról és a tengerpart tisztaságáról nem is beszélve. Nem tudom, hogy Te mennyire tájékozódtál elötte, de valószínűsíthető, hogy nem megfelelően.

"De ha a strandról azt állítod, hogy szép és jó, akkor nem tudom hogy eddig Te merre jártál?"
Megtennéd, hogy idézed tőlem, ahol ezt állítom? Vagy mégsem így van? Tessék kicsit figyelmesebben olvasni!

"Maldív-szigeteken jártál már? Vagy Balin? Mert ott vannak roncsok. De szerintem nem csak ott..."
Ugye Te nagy búvár vagy? Láttál már roncsot? Legtöbb, főleg az általad említettek teljesen le vannak rabolva. Naponta több tucat búvár tapossa. Itt még minden lent volt! Az összs porcelán, lőszerek, minden cucc! Sorold már el légyszíves, hogy hol találok még ilyet!!!! Ugye rövid a lista? Most akkor kinek van igaza? Kicsit ciki, nem? Ráadásul 27 méteren kevés jó roncs van. Ezt a roncsot még nem merülte 100 búvár sem!

"De ha ezek a dolgok érdekelnek, akkor tudom ajánlani a Vörös-tengert!"
Nem mondod! Hogy Te miket tudsz!!! Teljesen lenyűgözöl a végén!
Persze, hogy nem azonos a két hely, de mivel a roncs miatt ide jöttünk, nem megyek át szorizni délutánonként a Vörös tengerre. Persze, csak ha nem muszály! Majd ha sok korall érdekel, akkor oda megyek. Hidd el, nem az érdekelt!

"Mesevilág!"
Köszi, már kinőttem belőle!

"De ha neked Tunézia jobban tetszik az a Te dogod. Ízlés kérdése."
Ismét figyelmetlen voltál! Nem mondtam, hogy jobban tetszik. Kifejezetten hangsúlyos volt, hogy helyi viszonylatban jó! Tudod az mit jelent? Nem azt, hogy a Maldiv szigeteknél jobb!

Fido

Előzmény: asx (152)
krampi Creative Commons License 2003.07.09 0 0 157
Az iroda neve ismeretlen számomra. Megértem a felháborodásodat, hogy közel 800.000,-Ft-ért ezt kaptátok. Azt viszont nem értem, hogy miért nem néztél máshol utat? Én biztos nem fizettem volna 772,-Eurót azért, hogy átmenjek egy 5*-ba, de 2.000,-Eurót sem 2 főre, 2 hétre. Augusztusra 2 hétre, 2 főre félpanzióval a Mélia Djerba Menzelbe 5* (eddig 4*-os volt) 250.000,-Ft-ért kínálják az utakat. Természetesen ebben már a reptéri illeték, a biztosítás 15 napra és a stornó is benne van.
krampi
Előzmény: asx (156)
asx Creative Commons License 2003.07.09 0 0 156
Az irodánál 4*-os szállodába (Abou Nawas) All-inklusive 2 hét, 2 személyre mindennel együtt a végösszeg 2.052,- Euro volt. Ebben benne van a tengerre néző (!) szoba, amiért közel 300 Eurot kaszíroztak!
Ezek után gondolhatod, hogy mi a véleményem a Karthagóról, ahol még ablak sem volt a szobán, nem hogy a tengerre nézett volna.
Persze biztosan egész más véleményem lenne, ha eleve oda akartam volan menni. De nekem lényeges a szoba, ezért választottam azt a Hotelt, ezért fizettem külön a tengerre néző szobáért.
Gondolom így már érthető a felháborodásom.
A lényeg, hogy végül is közel 3ezer Euroba kerül ez az egész. Januárban sem volt sokkel több a Maldív-szigetek és egy kis(?) különbség van a kettő között. (de ezt már írtam is az előbb)
Előzmény: krampi (153)
krampi Creative Commons License 2003.07.09 0 0 155
Szia Asx!
Teljesen feleslegesen vitáztok és oktatgatjátok egymást.
Azzal azért jó lenne tisztában lenni, hogy ez az oldal Djerbáról szól és nem a Maldív-szigetekről vagy Baliról.
Szia:krampi
Előzmény: asx (152)
asx Creative Commons License 2003.07.09 0 0 154
Valoszínű azért, mert nem azt kapja amiért fizetett! Nekünk a végén annyiba került Djerba, mint januárban a Maldív-szigetek! Ne hogy azt mondd, hogy a kettőt össze lehet hasonlítani!
Azért mentünk Djerbára, mert nem akartunk megint 8-10 órákat repülni. De most már tudom, hogy kár volt...
Előzmény: Fido Dido (151)
krampi Creative Commons License 2003.07.09 0 0 153
Szia Satine és Fido!
Ne idegesítsétek fel Magatokat, nem éri meg. Nincs két egyforma ember, ezért mindenki másképp reagál le bizonyos dolgokat. Egy a lényeg, hogy Ti jól éreztétek magatokat. Nem igaz?
Ugyan már írtam Asx-nek, hogy árulja már el, mennyit fizettek be az irodánál, mert nagyon húzósnak találtam a 800 eurót, amit ráfizetésként kértek Tőlük az 5* szállodában, amiért átköltöztek a 4*-osból,- de még nem írt vissza.
Sziasztok:krampi
Előzmény: satine (150)
asx Creative Commons License 2003.07.09 0 0 152
Fido Dido,

ez a hangnem nem egészen ok, de Te tudod...

El vagyok tévedve szerinted? Van egy kis hasonlítási alapom. Modhatjuk úgy is, hogy voltam már egy pár helyen. Azt is írtam, hogy nekem nem lényeg az 5csillagos szálloda. Eddig mindig 4csilagosban voltunk és sehol nem volt gondunk semmivel! A medence engem nem érdekel, nem azért megyek tengerpartra, hogy a medencében fürödjek. De ha a strandról azt állítod, hogy szép és jó, akkor nem tudom hogy eddig Te merre jártál?

"Ilyen roncsmerülési lehetőséget a világon nagyon kevés helyen (szinte sehol nem) lehet találni."

Még jó, hogy ilyen biztos vagy benne!
Maldív-szigeteken jártál már? Vagy Balin? Mert ott vannak roncsok. De szerintem nem csak ott...

...nagyon jókat lehet sznorizni. Vannak halak, rákok, kagylók, nem úgy, mint a horvátoknál vagy a görögöknél. "

Igen.
De ha ezek a dolgok érdekelnek, akkor tudom ajánlani a Vörös-tengert! Össze sem lehet hasonlítani Tunéziával. Vagy a Maldív-szigeteket. Azt meg tényleg nem lehet semmihez sem hasonlítani. A korallok 30 cm-re vannak a hasad alatt... Mesevilág!

De ha neked Tunézia jobban tetszik az a Te dogod. Ízlés kérdése.
Nekem elegem volt belőle!

Előzmény: Fido Dido (147)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!