A numizmatika éremgyűjtés beszélgető fórum azzal a céllal nyílt meg, hogy a régi és új pénzérmék, bankjegyek gyűjtői tudjanak itt eszmét cserélni.
Az alaptéma a gyűjtés, rendszerezés, egyes darabok azonosítása, és egy kis pénztörténeti csevej.
Itt lehet bemutatni egyes kérdéses darabokat, kérni a hozzáértők segítségét a beazonosításban, esetleg hozzávetőleges értékelésben.
Miután a reklámozási tevékenység fizetős az index alatt arra legyünk különös figyelemmel.
A fentiektől eltérő, az egymást ingerlő hozzászólások topic rombolásnak minősülnek az ilyenekért tiltás jár.
A Numizmatika címszó alatt pénzekkel, pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudományt értünk legfőképp ehhez tartsuk magunkat.
1880-ban volt "fej" váltás. A korábbin a fiatalabb Ferencz József fej, a későbbin a későbbi évjáraton található fej látható. Érdekesség hogy az Adamovszky könyv szerint a fiatalabb a drágább, ugyanakkor az Austria Katalog (2010) és a Money Trend szerint (2012) az öregebb.
Meg tudná-e mondani valaki, hogy I. Habsburg Ferenc király 1807-ben vert 15 krajcárosa meddig volt forgalomban? A király 1835-ös halála évéig, vagy meddig? Köszönöm a segítséget:
Darabanth-nál és a Monetárium-nál is megtaláltam a Kecskemét 2 Korona szükségpénzt. A két papírpénz nem azonos, de a sor és sorszámaik megegyeznek. Elképzelhető, hogy ugyanazzal a sor és sorozatszámmal több darab is készült?
Szerintem kelta! Méghozzá a Boii törzs tótfalusi típusú drachmáira hasonlít. Viszont sehol sem találok tótfalusi obulust... Gondoltam hátha valaki megmondja itt a tutit! :D
Érdeklődtem, hogy van e PayPal számlája de válasz még nem érkezett. Elvileg a paypal átutalásoknál is lehet valami visszahívás opciót beállítani, de ennek utána kell járnom. Ha lesznek nagyobb felbontású képek egyből rakom fel ide őket.
Valaki nem tudna Nudelmanos elérhetőséget adni? (bolt@numismatica.hu-n nem kaptam választ) Továbbra is szeretném értékesíteni az 1 korona próbaveretet.
Felvetődik a kérdés, ha az eladó tisztában van nagyjából az értékével miért is adná el sokkal olcsóbban? :) Gondolom nem a helyi piacon talált belőle rögtön két darabot is..