Keresés

Részletes keresés

GPF Creative Commons License 2011.09.12 0 0 4726

Ezt nem ismerem. Ha fém, akkor biztos tartós. A belső rugós mechanika a kupakban lehet még kérdéses.

Előzmény: foveon (4723)
H_G Creative Commons License 2011.09.12 0 0 4725

Rotring Artpen, 5000 körül. Nekem is volt EF-es, de tényleg nem a mindennapokra való.

Előzmény: foveon (4722)
foveon Creative Commons License 2011.09.12 0 0 4724

na meg is leltem, jopofa. pilot extrafine neven (mintha itt a forumban is irt volna rola valaki), de hogy pontosan melyik tipusa ez a pilotnak azt nem ertem, plane hol tudnek venni...

Előzmény: foveon (4722)
foveon Creative Commons License 2011.09.12 0 0 4723

s ez?

Előzmény: GPF (4721)
foveon Creative Commons License 2011.09.12 0 0 4722

jo bar nem sok viszonyitasi alapom van :)

ebbol az EF es UEF hegyu tollakbol letezik emberi aron megveheto?

volt meg egy olyan toll ami nagyon tetszett, az nem tolto, hanem valami rost(???). baromi vekony vonalat rajzol, eccer egy blogban olvastam rola. nem tom hol lehet ilyet kapni, de jo lenne, kiprobalnam.

Előzmény: H_G (4720)
GPF Creative Commons License 2011.09.12 0 0 4721

Tényleg jó a Preppy, nekem is van több. De olyan nincs köztük, ami rendszeres használat mellett kibírt volna egy évet :) Nem a hegye megy tönkre, hanem a kupak, vagy a test. Sajnálom, megérne egy jobb vázat!

Előzmény: H_G (4720)
H_G Creative Commons License 2011.09.12 0 0 4720

Mondtam, hogy jó a Preppy :)

F= Fine, M = Medium. Az EF = Extra Fine és a B = Bold, kb. ezek használhatók normál íráshoz,  a még vékonyabb (UEF) és a B-nél is vastagabbak már kallígráfusoknak/kottarajzolóknak valók.

Előzmény: foveon (4714)
foveon Creative Commons License 2011.09.12 0 0 4719

ez azert eleg durva:

http://index.hu/belfold/2011/09/12/keziras_gepiras/

"Amerikai Egyesült Államok nagy részén, pontosan negyvenkét tagállamban feleslegesnek találták a folyóírás oktatását az általános iskolákban. Ugyan a diákokat megtanítják kézzel is írni, de a szépírás órák helyett kötelezően tízujjas gépelést tanulnak harmadikos koruktól, felsőben pedig már minden házi feladatot számítógépen kérnek be a tanárok. 

Az indoklás szerint az amerikai gyerekek általában nem is tudják elolvasni a folyóírást, és ma már ők is csak nyomtatott betűkkel tudnak írni. A 2010 nyarán meghozott oktatásügyi ajánlás szerint az oktatási intézmények plusz költség és óraszám terhére továbbra is oktathatják a kézírást, de a fő hangsúly a gépírás órákon kell, hogy legyen."

gombhoz a kabatot. ha mar olvasni se tudnak, akkor minek irni?

foveon Creative Commons License 2011.09.11 0 0 4718
Engem annyira nem izgat a marka leven hogy nem ismerem oket (jo persze parker golyostollam volt es nagyon jol lehette vele irni es evekig hasznaltam 1 betettel). Inkabb az erdekelt hogy a dragabb es a olcsobb kozott mekkora az elteres. De ahogy nezem az olcsobb jobb lett (nekem). Persze ez a dragabb is eleg relativ mert ugye 5e az semmi a job 60-80 rugosokhoz kepest. Talan egy leheletnyivel jobban siklik mint az acelhegyes de irasra megis az volt jobb.
Most vettem egy igen komoly tollat. Tescos 4 regifajta patronnal, kemeny 176 ft ert:)
hat ez mar telleg nem az igazi, eleg rocogos, de a tinta kekje egesz jo, az tetszik, de vegeredmenyben irni lehet vele.
Előzmény: Törölt nick (4717)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.11 0 0 4717

Látod, így kezdődik a tollmánia. Nem baj hogy többet is vettél, így a zasszonynak is lett, meg legalább rájöttél, nem biztos hogy a drágább a jobb. Azt használd, ami neked tetszik, és kényelmes vele írni.  Hogy ez egy kevésbé márkás cucc? Osztakkó?

Előzmény: foveon (4714)
hacsii Creative Commons License 2011.09.11 0 0 4716

Köszi.

Most legalább tudom, hogy van egy 1973 előtti Jotterem :D

Hacsi

Előzmény: Törölt nick (4715)
foveon Creative Commons License 2011.09.10 0 0 4714

hi! na vettem tollat, nem is egyet... :)

vettem egy dragabbat (mihez kepes), hogy legyen valami "igazi" tollam is. egy pgb 3000-es platinumot. ez 5 rugesz volt. meg vettem a leanynak egy preppy 0.3-ast szigoruan rozsaszinben :) (de kek tentaval) beletettem a platinum dobozaba, hogy legyen neki rendes helye. minden este szepen visszateszi ide. teccik neki, de nincs engedelyezve a rajzolas csak az iras. ami persze messze van meg, talan csak palcikakat kezdtek sorba rajzolni de hat el kell kezdeni valahol. ezert a rajzait szokta kiegesziteni a toltotollal, kis hullamokkal mintha o is tudna irni. lenyeg hogy szokja meg a fogasat meg a tartasat, mert ez nem olyan mint a filctoll meg a golyostoll.

persze a platinumra egybol racsapott a zasszony... adjam neki karacsonyra. igy neki adtam. annyira nem bantam mert valahogy a preppyvel jobban tudok irni... nem tom miert, talan mert vekonyabb a szára vagy mert vekonyabb a hegye. az biztos hogy a preppy vekonyabb, nem enged annyi tintat sem. ezert most vettem magamnak is egy preppyt, azzal gyakorlok.

a boltban kerdeztem hogy a platinumnak milyen vekony a hegye de nem tudtak megmondani. egyebkent letezik emberi aron a 0.3-asnal vekonyabb hegyu toll? a betu jelolesek mit jelentenek? (pl F,M)

Előzmény: Törölt nick (4709)
maczkohathy Creative Commons License 2011.09.10 0 0 4713

Nos, itt a kép.

A piros az öregebb, az javításra szorul

a sárga az 1970-es.

Előzmény: Törölt nick (4711)
maczkohathy Creative Commons License 2011.09.10 0 0 4712

A mamám kapta anno a valaha volt Közlekedési Nyomdában, ahol könyvelő volt, munkaeszközként. És rám maradt örökségként. Réz belseje van, sűrűmenettel, nem úgy mint a frissebb darabok jóval merdekebb menetemelkedése. Nem is kompatibilis az újabb darabokal. Van egy másik is, az 1970-es, jobb állapotban van, mint a régi. A régire át kellene rakni egy nyilat, mert az eredeti sajnos elrepedt. Képek jönnek később. üdv.

Előzmény: Törölt nick (4711)
maczkohathy Creative Commons License 2011.09.09 0 0 4710
Előzmény: foveon (4707)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.09 0 0 4709

Anno én is töltőtollal tanultam írni, egy baromarcú "pedagógus" irányításával. Felnőtt koromban én is visszatértem rá, én egy Parker Meridian Greenwich 2000-t rendeltem a Parkertől, kb 2500- 3000 forint lehetett. Nekem bevált, azóta is használom.

Előzmény: foveon (4705)
maczkohathy Creative Commons License 2011.09.09 0 0 4708

Szervusz! Szervusztok!

Toll és egyéb mániáim ellenére itt új vagyok, mindenkit üdvözlök!

Gratulálok a Rotring 600-hoz, nekem is van egy, igaz kissé megviseltebb, mert még a néhai  művész_Ápiszban vettem több, mint 20 éve a József körúton. Onnan van az ArtPenGraph tollam is, SF heggyel. ezen kivül van még: Fisher Space Pen, többrenbeli Parker Jotter (a legrégebbi 1968-as), Rotring Variograph 0.2 és 0.5, Parker fém patronos töltő, Parker műanyag patronos töltő fehér és bordó, stb.....

Előzmény: sultati (4667)
foveon Creative Commons License 2011.09.08 0 0 4707

ok koszi nezegettem mar ezt a boltot, el is ugrok oda. lehet hogy talan jobb ha ott kerdezgetek dolgokat, mert hogy most egy hegy F-es az nekem sokat nem jelent, meg lattam olyat hogy szeles meg keskeny, van ami meg van torve, stb. ezekhez baromira nem ertek, csak annyit tudok hogy szeretnek egy nem gagyi de megis szepen iro tollat.

Előzmény: H_G (4706)
H_G Creative Commons License 2011.09.08 0 0 4706

Akkor siess az előző hsz.-ban említett bezárni készülő boltba, és ezt vedd:

http://bolthely.hu/tollakboltja/id/00239_Toltotoll_0_3mm-es__F__heggyel_Preppy__PPQ-200-03_-_PLATINUM

Előzmény: foveon (4705)
foveon Creative Commons License 2011.09.08 0 0 4705

sziasztok! most biztos olyat fogok kerdezni amit mar sokan kerdeztek.. szoval leanyom most kezdte az elsot es nekem is eszembe jutott hogy anno valaha en is toltotollal kellett hogy irjak jopar even at. persze az akkori szintu olcso gagyi allandoan mindent osszefolyato vackokkal (igaz patronosak voltak de emlexem hogy koetelezo volt az itatos papir, tartalek patron stb). nade a lenyeg hogy azota se volt toltotoll a kezemben. vennek valamit a sajat szorakozasomra es megmutatni a leanyzonak hogy nem csak a golyostol van a vilagban. ha lehet ne legyen tul draga, de ne is gagyi, ne kinlodas legyen vele irni, meg a kezelese tarolasa is egyszeru legyen. tintabol se tudom mifelek vannak, csak azt hogy sokfele, de hogy a szinukon kivul mi a diffi azt nem tom. merre induljak el, hol erdemes nezni, mi az arkategoria es marka az ami vallalhato? alapvetoen del buda/kozep buda kornyeken levo uzletek jonnek szoba (webshopokat nem szeressem). bocsi a sok amator kerdesert...

sultati Creative Commons License 2011.09.07 0 0 4704

"Hetek múlva be fogjuk zárni a Toll Boltunkat. (Bár az is megeshet, hogy az év végéig még nyitva marad.)"

http://bolthely.hu/tollakboltja/oldal/egyeni&id=4e37e34f73d31_Bezar_a_Tollakboltja??

Régóta voltak hírek erről, de sajnos úgy látszik tényleg bezár a Tollak Boltja :(

hacsii Creative Commons License 2011.08.31 0 0 4703

Ha megfelelően erős a patron akkor nem szükséges a konverter. Semmi extra nincs a történetbe, tinta felszív, patron le, patronba beletölt, patron újra tele mehet vissza. (Persze tinta váltásnál érdemes a patront kitisztítani)

És nagyon szép színek vannak: http://bolthely.hu/tollakboltja/id/00219_Herbin_toltotoll_tinta

Persze az ebay-on veszel egy rakat patront akkor jódarabig szintén meg van oldva a probléma :)

Előzmény: csaba722 (4701)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.31 0 0 4702
Előzmény: csaba722 (4701)
csaba722 Creative Commons License 2011.08.31 0 0 4701

Igy nem kell konverter?

A patront kell tölteni?Leírnád hogyan?

Mindenkinek köszönöm a válaszokat.

Előzmény: hacsii (4700)
hacsii Creative Commons License 2011.08.31 0 0 4700

Esetleg tollakboltja J. Herbin tinta plusz gyógyszertárból injekciós tű és fecskendő ;) (én még a konvertereket is jobb szeretem így tölteni)

Előzmény: csaba722 (4697)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.31 0 0 4699

Vagy Vatera.

Előzmény: Törölt nick (4698)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.31 0 0 4698

Én csak patronos tintát használok hozzá, és nekem elég sokáig bírja, pedig sokszor használom. Én a Waterman patront használom hozzá, Florida Blue a szín, azt hiszem. A Westend-ben van egy bolt, én ott szoktam venni. A másik tippem:angol Ebay.

Előzmény: csaba722 (4697)
csaba722 Creative Commons License 2011.08.31 0 0 4697

Hozzáértők segítségét szeretném kérni...

Egy Waterman Hemisphere-t vásároltam a nejemnek,a hozzáadott patron már csak félig van,úgy hogy alig írt vele:(

Vásárolhatok hozzá ezt a szivattyús tartályt amibe a tintát kell felszívni?Talán ez a konverter?

Jó és olcsó beszerzési forrást tud valaki?Tintábol melyik a jó?

Bocs,a sok kérdésért de teljesen laikus vagyok a témában:)

sultati Creative Commons License 2011.08.31 0 0 4696

De sajna azt szeretném javíttatni :(

Valamiért a harapósságból karcosság lett, a extra fine vonal vastagságból, pedig egy elég vastag - Lamy 2000 EF-től vastagabb - vonal vastagság...

Nem tudom mi történhetett, a körülmények nem változtak...papír, tinta és egyebek...

Nem használtam másképp, mint a többi tollamat, mégis szerintem én csinálhattam vele valamit - bár nem tűnt föl, de nem elképzelhetetlen...

Más megoldást nem látok és én is nem akarok tovább rontani a helyzeten...Nem lesz olcsó mulatság, de valamit muszáj tennem, ez a legjobb/legdrágább tollam :(

Attila

Előzmény: hacsii (4695)
hacsii Creative Commons License 2011.08.31 0 0 4695

Mi történt, csak nem a Sailoral van baj?

hacsi

Előzmény: sultati (4694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!