Keresés

Részletes keresés

papírrács Creative Commons License 2016.01.27 0 0 6601

Szia!

Engem érdekelne a gép, de nem találom a vaterás linket, sem az e-mail címedet nem  tudom előkeresni.

flamingogold@gmail.com az én címem.

Várom válaszod.

Üdv: Anita

Előzmény: breeky (6593)
forgácsbogár Creative Commons License 2016.01.27 0 0 6600

Szia!

Sikerült egy 500 W-os fűtést szerkesztenem a csőre nagy nehezen kitoltam a beragadt brikettet. Utána 6 töltést toltam ki eléggé silány brikett lett,mert a csőszorítóval sem tudtam csak 90 bárig megfogni a tömörítést, aminek tapasztalatom szerint kb.: 130-150 bar-nal kellene kezdődni.  A fűtés kikapcsolása után ismét megszorult.Bele kell bújnom és megnézni,kitalálni mi lehet a szorulás oka. Szerintem az előtömörítőből a préscsőbe lépésnél van a probléma.

Úgy döntöttem építek egy 15 cm- es előtömörítőt és csak egy csöves lesz a gép. A másik feléből ahogy időm engedi építek egy RUF típusú gépet és meglátom melyik lesz a befutó számomra.

kpfenyo Creative Commons License 2016.01.25 0 0 6599

Szia!

A cső melegítésén nem gondolkodtál? Szerintem az sokat javítana a dolgon.

Előzmény: forgácsbogár (6598)
forgácsbogár Creative Commons License 2016.01.24 0 0 6598

Szia kp fenyő!

Köszönöm válaszod.Időközben azon gondolkodtam, hogy 15 cm-re rövidítem az előtömörítőt és a sliccelt csövet külön egy karimával csavarokkal rögzítem az előtömörítőhöz. A megoldást egy gyári készítésű gépről néztem le, amit sikerült megnéznem nem csak messziről.

Ezen azért agyalok mert folyamatosan voltak megszorulásaim. Az előtömörítőben kb.2cm anyag felgyűrődött ami miatt nem tudta kitolni a rúd a brikettet.

kpfenyo Creative Commons License 2016.01.24 0 0 6597

Szia!

Szerintem semmi baj nincs a gépeddel,csak azt a lemezt, ami csövet közrefoglya ,komolyabban kellene meghegeszteni. 

Előzmény: forgácsbogár (6596)
forgácsbogár Creative Commons License 2016.01.24 0 0 6596

Szia kpfenyő! 

Megtisztelsz kérdéseddel! A képek mellé leírok egy-két paramétert. Az előtömörítőm 20 cm ezután 10 cm a cső a bevágás kezdéséig és innen 35 cm a sliccelt csőhossz. A csövem 50 mm átmérőjű 5 mm falvastagságú. A nyomó munkahengeremnek 125 mm a dugattyúja.

kpfenyo Creative Commons License 2016.01.22 0 0 6595

Szia!

Tudnál felrakni képet? 

Üdv 

Előzmény: forgácsbogár (6594)
forgácsbogár Creative Commons License 2016.01.22 0 0 6594

Sziasztok!

A mai nap küzdöttem a csőszorulással, aminek nem igazán lett jó vége.

220 bar-nál leszakadt a cső az előtömörítő után. Ezért most szét kell szednem a gépet és újraépíteni az előtömöritőt.

Amennyiben valakinek van bevált konstrukciója és meg is osztaná azt szívesen fogadnám.

breeky Creative Commons License 2016.01.15 0 0 6593

Üdv Mindenkinek!

Bedobom én is a közösbe az egyszerű kis barkácsgépem..:)

Ha valakit érdekel éppen eladó helyhiányprofilváltás miatt..:)

Miskolc mellett.

Mailcímem publikus.

Üdv,

L.

Gyulus111 Creative Commons License 2016.01.10 0 0 6592

Szia!

Ezt igy nehéz megmondani, mert sokmindentől függ!  MIlyen a papir (ujság, karton stb) milyen a fürészpor-forgács (nedves szemcsenagyság stb)  Én 2kg papirból 4.5-5kg  száraz brikettet gyártok! Ha több fürészpor-fogács van benne úgyis szétesik még nedvesen! Szerintem kisérletezd ki, hogy mennyit bir szétesés nélkül!

Előzmény: PedelecTibi (6591)
PedelecTibi Creative Commons License 2016.01.09 0 0 6591

Sziasztok!

Papirbrikett készitésekor 30%-ban hozzá lehet keverni fűrészport. Ez eddig oké is lenne, de súlyban 30% vagy térfogatban?

littleshagy Creative Commons License 2016.01.05 0 0 6590

Szaisztok!

Van egy cégünk ami papír iparban tevékenykedik és rettentő sok papír hulladékunk halmozódott fel.

Érdekel-e valakit, hogy meg egyezés alapján (pl fele-fele) arányban megkapja az anyagot és brikettet készít belőle?

Én is szívesen megcsinálnám, de idő és technika hiányában nem tudom megoldani, de leadni meg igazán kár volna.

Akit érdekel nyugodtan írjon rám.

forgácsbogár Creative Commons License 2016.01.04 0 0 6589

Sziasztok!

Az ünnepek között sikerült kipróbálnom a második nekifutásra épített kétcsöves brikettálóm. 

A gép adatai a következők.:

villanymotor: 5,5 Kw 955/n

hidraulikaszivattyú: 12 ccm

munkahengerek: 125 mm dugattyú/100 mm szár és 37 cm munkaút, vastagfalú 500 bárosak

előtömöritő hengerek 60 mm dugattyú/30 mm szár 15 cm munkaút

préscső 50 mm belső átmérőjű/20 cm előtömörités+40 cm,ami kb.32 cm-en van kétoldalt sliccelve

csőszoritónak 40 mm dugattyús henger van felrakva,ezek az előtömöritővel vannak eggyütt csövezve.

A gépen száraz fenyőfa forgácsot kevertem bútorlap fűrészporral 2/1 arányban.A gép a következőket csinálta: miután felkeményedett a csőben az anyag megközelitőleg 10-15 perc 130-150 bár közötti nyomással szépen működik a gép,majd megszorul és 210 bárral lassan pattogva nagynehezen kiszenvedek 4-5 töltést majd ismét 130-150 báron szépen működik.

Az elkészitett brikett kb.7-8 cm hosszú.Egy óra alatt a szorulással együtt megközelitőleg 10 kg-ot tudok csinálni.

a brikett egyébként 670g / dm3 súlyú lessz.

Tudnátok segíteni  mi okozza a szorulást? Majd elfelejtettem: a csőszoritást vissza kellett húznom a cső nyakához( az előtömöritőhöz) így müködik a fent leírtak alapján. Még annyit a gép egy egyoldalon nyitott fészerben van.Ezt az időjárás hidraulika kapcsolatára értem.

kpfenyo Creative Commons License 2015.12.31 0 0 6588

Szia! 

Ez méltó befejezése ennek az évnek. 

Gratulálok. 

Búék mindenkinek 

Előzmény: kai01 (6587)
kai01 Creative Commons License 2015.12.31 0 1 6587

Sziasztok!

Készítettem egy videót a mostani gépemről.

mongoose70 Creative Commons License 2015.12.18 0 0 6586

Nekem volt egy gyári azon kb. 6 mm-es lyukak voltak.

Előzmény: Trailm (6578)
gege1976 Creative Commons License 2015.12.02 0 0 6585

Sziasztok!  Szeretnék venni egy pelletáló gépet . Leginkább valami házit ami tudja a dolgát is. Esetleg van olyan forumozó aki tud nekem ebben segíteni?

leveste Creative Commons License 2015.11.27 0 0 6584

Sziasztok brikettáló építő szakemberek!

Én nem brikettálót szeretnék építeni,  hanem tablettázót.

Valami ilyesmit:

Ezt tkpp egy présgép, 1-2 tonnás.  A lökete 4-5cm lehet.

Ha van köztetek olyasvalaki, akinek lenne hozzávaló eladó alkatrésze, vagy vállalkozna egy ilyen gép elkészítésére, kérem keressen privátban. 

A mailcímem publikus. 

Bocs az off témáért.

cece1691 Creative Commons License 2015.11.17 0 0 6583

Üdv .

Valaki tundna nekem segíteni ?

Fabrikettet szeretnék lészíteni házilag, a gyártógép készítéséről szeretnék többet megtudni,vagy vásárolni !

a segítséget előre is köszönöm !

Hojosk Creative Commons License 2015.11.09 0 0 6582

E-mailt küldtem.

Előzmény: Törölt nick (6581)
Törölt nick Creative Commons License 2015.11.09 0 0 6581

Tisztelt fórumozó társak sajnos meg kell válnom a papír brikettálló gépeimtől egességi okokból.  Itt hirdetem először eladásra mert itt szereztem jó ötleteket a készítéséhez. Hat darabos a sajtoló, amit egy 20 t emelő nyom.  A pumpálást tekeréssel akár fúró géppel is lehet működtetni. Van hozzá egy daráló és egy karton papír szeletelő.

Fényképeket ide nem enged feltölteni mert nagyobb mint 2,5 M byte. De akit érdekel a dolog írjon az email címemre ott fény képet is tudok feltenni.

1.bendeguz Creative Commons License 2015.11.06 0 0 6580

Bocs hogy bele szólok . Próbálkozz az irat megsemmisítővel .

Előzmény: Tshaba77 (6566)
Ganajtúró bogaracska Creative Commons License 2015.10.25 0 0 6579

...az enyémen ...saját gyártmány..1 sincs. Kettős prés, 180mm-es füstcsőből.

Előzmény: Trailm (6578)
Trailm Creative Commons License 2015.10.25 0 0 6578

Sziasztok .

Mekkora furatot érdemes fúrni a brikettáló oldalára , amin kifolyik a víz ?

Milyen mértékű a tömörödés ?

Ganajtúró bogaracska Creative Commons License 2015.10.24 0 0 6577

Talán épits a rönkhasitó és a brikettnyomó közzé egy emelőkart.

Előzmény: Goldwing (6576)
Goldwing Creative Commons License 2015.10.21 0 0 6576

Sziasztok!

Sikerült pár éve szert tennem egy Ed Johnson típusú rönkhasítóra, ( amit két idényben is mindenféle hiba nélkül sikerült működtetnem ) és egy videót látva a youtube- on úgy gondoltam, mivel van nem kevés forgácsom, és papírom, készítek vele egy brikettálót is, persze a rönkhasító módot megőrizve. Jelen pillanatban az az egyik gondom, hogy a rönkhasító elvileg 4T nyomásra képes, de szeretném valamilyen (nem túl költséges) megoldással a hatékonyságát (vagy inkább az erejét) növelni. Van valakinek valamilyen 5lete?

Köszönettel:

G.

Trailm Creative Commons License 2015.10.20 0 0 6575

Sziasztok .

Nincs valakinek eladó 4 téglás  brikettálója ?

Gyulamester Creative Commons License 2015.10.17 0 0 6574

Köszöntök minden fórumozót! Szeretnék   csigás brikettálót építeni szalma és napraforgó ocsúra mondjuk MTZ tlt ről  meghajtva, szerintem hármat is elbírna párhuzamosan direkt hajtással. Először persze csak egy csigával próbálkoznék.SZeretném kikérni  véleményeiteket ill segitséget szeretnék,hogy hol tudnék  minőségi csigát beszerezni.

Tshaba77 Creative Commons License 2015.10.13 0 0 6573

Ahogy ma számolgattam nekem is nagyjából ekkora mennyiségre lenne szükségem.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, válaszokat.

Előzmény: Hojosk (6572)
Hojosk Creative Commons License 2015.10.12 0 0 6572

Nekem kb. 8x8-as darabokra volt a papír összevágva (az újság összetépve, karton vágva), beáztatva 2 éjszaka + 1 nap. Utána bele a keverőbe ami percek alatt összekavarta. Olyan volt mintha malter lett volna. 3100 db-t csináltam a nyáron ami kb. 16-17q.

Előzmény: Tshaba77 (6568)
vasútőrült Creative Commons License 2015.10.12 0 0 6571

Én nem áztatom be előre mert össze ragad mint a könyv és nem darálja le a beton keverő. De lehet, hogy erre is van valami praktika.

Előzmény: Tshaba77 (6570)
Tshaba77 Creative Commons License 2015.10.12 0 0 6570

Szia.

Nagyon szépen köszönöm a választ, így már van elképzelésem a folyamatról. Sajnos még nincs betonkeverőm, idén szerettem volna egyet kölcsönkérni kipróbálás céljából, sajnos nem jött össze.

A fúrós megoldás nem alternatíva ha egy egész szezonra gyárt az ember kockát, nekem két fúró le is égett. Amellett nagyon lassú is.

Ezek szerint nem is áztatod be előtte a papírokat?

Előzmény: vasútőrült (6569)
vasútőrült Creative Commons License 2015.10.12 0 0 6569

Szia!

Én idén áttértem a betonkeverős megoldásra, mert a kézifúrós megoldás hatványokkal lassabb. Nekem úgy jött be a betonverő, hogy az újságot nem aprítom hanem laponként kicsit összegyűrve bedobálom az üstbe mőködés közben. Mikor már nem igazáb fér bele lazán akkor öntök rá egy vödör vizet amitől összeesik. Ezt követően működés közben dobálom a gyűrt papírt és öntöm hozzá a vizet. Ha beáztatva vagy szárazon bedobálta az összehatogatott újságot akkor összeragadt mintha könyv lenne. kb fél óra alatt tudok bedobálni annyi papírt mint előtte a fúróval 1 óra alatt daráltam le. Miután megvan a mennyiség az üstben hagyom keverni. Több víz kell így de gyorsabb és kényelmesebb.

Előzmény: Tshaba77 (6568)
Tshaba77 Creative Commons License 2015.10.12 0 0 6568

Nagyon köszönöm a választ.

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a betonkeverőhöz kell valamennyire aprítani a papírt? Én 80%-ban az újságpapírt használom a kockákhoz, mert ebből tudok nagyobb mennyiséget olcsón ( ingyen :) ) beszerezni. Ha csak beáztatom, majd bedobálom a betonkeverőbe, az megfelelően feldarabolja?

Előzmény: Hojosk (6567)
Hojosk Creative Commons License 2015.10.12 0 0 6567

A terménydarálóhoz nem nagyon tudok hozzászólni, azt nem próbáltam. Nem tudom, hogy mekkora a betöltő nyílása, mekkora papírt tudsz bele tenni. Illetve nem fogja az nagyon apróra darálni (már ha működik egyáltalán) a papírt ?

A betonkeverő az jó, én azzal pépesítettem tavaly és az idén is. Nálam fóliasátorban száradtak a kész téglák (ajtók nyitva, időkapcsolóval egy sima ventilátor ment benne).

Előzmény: Tshaba77 (6566)
Tshaba77 Creative Commons License 2015.10.11 0 0 6566

Üdv

Olyan kérdésem lenne, hogy papír aprításához egy terménydaráló mennyire használható alternatíva? érdemes lenne beszerezni egyet? Gondolkozom egy betonkeverő beszerzésén is. Ez a két eszköz mennyire gyorsítja fel a massza elkészítését? Présem van ( hegyesi féle ), idén a legtöbb időm a massza készítésre ment el ( fúróval ), ezt szeretném kicsit gyorsítani. Ha volna valakinek gyakorlati tapasztalata, megköszönném ha leírná.

Továbbá még egy kérdés: a kertem nagyon árnyékos, a szomszédnál szoktam szárítani. A padlásom viszont hatalmas. Eszembe jutott hogy a nagy hő miatt akár ott is lehetne szárítani a kockákat, de kipróbálni már nem tudtam. Az ilyen jellegű tapasztalatokat is szívesen fogadom, már ha van valakinek.

HeeeH Creative Commons License 2015.09.28 0 0 6565

Sziasztok 

Érdeklődnék nincs e valakinek eladó brikettáló csigálya.

Válaszokat előre is köszönöm. 

halaloszto Creative Commons License 2015.09.21 0 0 6564

ahhoz hogy száradjon, át kell járja a levegő. ha van sok helyed és ki tudod teríteni max 20 centi vastagon, akkor jó, de így 1m3 5m2 helyet foglal.

Vajk

Előzmény: kpfenyo (6563)
kpfenyo Creative Commons License 2015.09.21 0 0 6563

Sziasztok! 

Engem is érdekelne egy ilyen megoldás. 

Idáig Terményes zsákba tároltam, és pár hónap alatt kiszáradt. Igaz, ez a megoldás a leg költség takarékosabb, viszont nagyon lassú,és sok helyet igényel.

Ezért gondolkozom egy gyorsabb megoldásba.

Egy ismerősöm említette,hogy próbáljam meg fólia sátorba szárítani.

Erről mi a véleményetek?

Üdv.Krisztián 

Előzmény: Antibatya (6562)
Antibatya Creative Commons License 2015.09.20 0 0 6562

Üdv minden fórum tagnak!

Ismét egy kéréssel-kérdéssel fordulnék hozzátok. Lassan itt a rossz idő és a nap ereje kevés lesz ahhoz, hogy több tonna fűrészport megszárítsak vele. Fűrészpor szárító építésén töröm a fejem, de nagyjából semmi elképzelésem, illetve ötletem sincs a nekikezdéséhez. Valakinek valami rajza, illetve képe egy jól működő olcsó fűrészpor szárítóról??

Előre is köszönöm a válaszokat. Üdv antibatya.

vizeslaci Creative Commons License 2015.09.08 0 0 6561

Üdv Antibatya!

Az bizonyos hogy a tervezett módosítással a csigára nem fog nagyobb forgatónyomaték hatni mint eddig hatott!

Az kérdéses hogy a megemelkedett fordulat miatt keletkezett több anyagot milyen szinten lesz képes tömöríteni és kitolni és milyen minőségben.

Üdv:vizeslaci

Előzmény: Antibatya (6560)
Antibatya Creative Commons License 2015.09.08 0 0 6560

Köszönöm a válaszát vizeslaci.

Igen, így van, megnagyobbítanám a hajtóművet is, nagyobb fordulat reményében. A lényeg tehát az, hogy arányosan növeljem a fordulatot és a motor teljesítményét, a jelenlegiével és nem lesz törésveszély!? Ebben az esetben talán bátrabban merek kísérletezni. Sajnos eddig, csak hidraulikus brikettállókhoz volt szerencsém, a csigással most ismerkedem.

Egyébként úgy általában mennyire van kitéve a csiga törésveszélynek, úgy értem, nagyobb szemcseméret mint mondjuk apró darab fa, netán kavics, okozhatja a csiga megszorulását, ez által eltörését is, vagy ez is csak egy nálam berögződött paranoia? Választ előre is köszönöm.

Üdv : Antibatya.

Előzmény: vizeslaci (6559)
vizeslaci Creative Commons License 2015.09.08 0 0 6559

Üdv Antibatya!

Mivel fordulat növekedést is említettél igy gondolom nem csak a motort akarod lecserélni hanem hajtóművel együtt!

Mivel növeled a fordulatszámot is a jelenlegi 150 fordulatról 250-re így nem lesz nagyobb forgatónyomatéka az 5.5 KW teljesítményű motornak sem (legalábbis nem sokkal) mint a jelenlegi hajtásodnak tehát töréstől nem igen kell tartanod.

Előzmény: Antibatya (6558)
Antibatya Creative Commons License 2015.09.08 0 0 6558

Üdv mindenkinek.

Egy két kérdésem lenne, csigás brikettállóval kapcsolatban. 

Nemrég vásároltam egy házilag készített gépet. Extrán működik, meg vagyok elégedve vele, ám az előállított brikett mennyiségét keveslem, 50-60kg/h. Szénporból csinálom, illetve keményfafűrészporból, hol-hogy. Az eladó szerint a hatásfokát simán növelhetem, ha a rajta lévő 3kw motrot (ami egyébként picit erőkszik és előfordul, hogy hidegen lefogja a massza ) és a kb 150 fordulatot lecserélem egy legalább 5,5kw motorra és 220-250 fordulatra. Ez mind szép és jó, egy napi munkával ezt meg is oldanám, de attól félek, ha túl nagy motort teszek rá, nem szorul meg mikor ez a kis 3kw- os és inkább eltör valamit. Szóval akik ismerik a csigás brikettállók működési elvét, azoktól kérdezném, nem bír belőle baj lenni ha felturbózom picit?? Eltörhet elpattanhat benne a csiga, vagy nyugodtan próbálkozzak!? Válaszokat előre is köszönöm.

szeleczki64 Creative Commons License 2015.08.30 0 0 6557

Sziasztok !

Házi készítésű présgép kétféle méretű briketthez. a nagyméretű brikett 31 cm átmérőjű a kicsi 11 cm-es. 1/4 papír 3/4 forgács. Kandallóban 4db brikett 30-40-ig ég fafajtától függően. Ezekben nyárfa forgács van de keményfa forgáccsal ez az érték jelentősen növelhető.

A nagyméretű brikett 90 percig is bírja.

csala0 Creative Commons License 2015.08.28 0 0 6556

Sziasztok !

Házi készítésű présgép kétféle méretű briketthez. a nagyméretű brikett 31 cm átmérőjű a kicsi 11 cm-es.  1/4 papír 3/4 forgács. Kandallóban 4db brikett 30-40-ig ég fafajtától függően. Ezekben nyárfa forgács van de keményfa forgáccsal ez az érték jelentősen növelhető.

A nagyméretű brikett 90 percig is bírja nyárfával.

Fiduli Creative Commons License 2015.08.26 0 0 6555

Szia.

Azelőtt én öreg, megcsomósodott liszttel kevertem össze a nedves fűrészport. 1 rész liszt, 7-8 rész nedves fűrészpor. Ezt jól összekeverni. Mivel a liszt drága, próbálj búzát ledarálni apró lyukú - 1-2mm - szitán.

Üdv.

Előzmény: zolko8402 (6554)
zolko8402 Creative Commons License 2015.08.23 0 0 6554

Sziasztok Fórumozók!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, hogy fűrészport (körfűrészen készült nem lánc fűrésszel) hogyan tudnék tömbösíteni ezzel a szerkezettel :http://reklamtabla.5mp.eu/web.php?a=reklamtabla&o=ASI4gDxFBE!

Próbáltam hogy tiszta fűrészpor be áztattam majd préseltem de sajnos szét esett a száradás folyamán! 

Utána próbáltam papír hozzáadásával egy egy fokkal jobb lett viszont az lenne a kérdésem hogy lehet e más hogy is megoldani? 

Esetleg tapéta ragasztó hozzá adásával vagy valakinek valami ötlete van e?

Válaszokat előre is köszönöm!

Tisztelettel: Zoli

brikigép Creative Commons License 2015.08.18 0 0 6553

Próbáld meg szója vagy repceszalmával,ha azt se tolja ki akkor módosítsd a csigát is csövet is.

Előzmény: zsolt kis100 (6551)
zsolt kis100 Creative Commons License 2015.08.18 0 0 6552

és a képek...

Előzmény: zsolt kis100 (6551)
zsolt kis100 Creative Commons License 2015.08.18 0 0 6551

Milyen cső kellene akkor nekem? tudok ilyet itthon beszerezni valahol? Az alapanyagom teljesen vegyes bükk, tölgy, akác. Esetleg tudnál nekem csövet készíteni? Itt van pár kép a mostani csőröl csigáról és hogy milyen anyagot add ki, maga az anyag jó lenne csak nagyon nehezen tolja ki, és még a 11 KW os motort is megterheli...

Előzmény: brikigép (6550)
brikigép Creative Commons License 2015.08.18 0 0 6550

5 cm átmérőhöz elégnek kell lenni a 11 kw motornak.Nálad valószínű hogy szalmafélének van készítve a cső,ezért megy ki rajta nehezebben a faforgács.De a faforgácsok között is kicsúszásban nagy különbségek vannak.A bükk általában elég jól kijön.

A cseh gépnél is tologatják a csigát ,de az szerintem felesleges.A gép tulajdonosa ledobta a cseh szerszámot és megcsináltam neki úgy mint az enyém.

A cső kezdete az döntő,(ott ahol belóg a csiga) sokféle módon készítik és nem mindig sikerül.És a cső teljes hosszán levő kúpolás az anyagfüggő.Minden anyag kicsit másképpen szorul meg és másképpen ragad a lignintől függően.Ha a gép szépen kicsalja a lignint -megolvasztja és nem égeti meg akkor az kitűnő brikettet eredményez.

Előzmény: zsolt kis100 (6549)
zsolt kis100 Creative Commons License 2015.08.18 0 0 6549

Hogy érted hogy minden anyaghoz beállítani a szerszámot? a csigát kell előrébb vagy hátrébb tolni? Vagy minden anyaghoz más cső kell mármint átmérőre? nekem sajnos csak 5 cm es átmérőjű csövem van... lehet hogy ezért erőlködik még? keményfaforgácshoz nagyobb kell? 11 Kw os motor van most a gépen.

Előzmény: brikigép (6548)
brikigép Creative Commons License 2015.08.18 0 0 6548

A nedveségmérő villát a kinyomott brikettbe tegyed úgy pontosabb mint ha a léha anyagot méred.Faforgács félékkel legalább 1.5 x több erőt kíván a gép mint szalmafélékkel, és célszerű minden anyaghoz beállítani a szerszámot.És az a szerszám a jó amit könnyen be lehet állítani,vagy többféle csövet kell használni.A gépemhez már sokkal jobb szerszámokat tudok készíteni mint a kínai gépeken van ,de sajnos ritkán vesznek 2-3 féle szerszámot.

Ha elég sok féle anyag áll rendelkezésedre akkor anyagkeverékkel elérhető olyan gépműködés ami nem terheli túl és jó brikettet is ad.

Nem tudom mekkora nálad a brikett átmérő, de ha az 80 mm körüli akkor faforgácshoz 15 kw motort javasolok.

Előzmény: zsolt kis100 (6547)
zsolt kis100 Creative Commons License 2015.08.16 0 0 6547

Igen csigás gépem van, viszont nagyon erőlködik. Már azon is gondolkoztam hogy lehet azért mert csak keményfaforgácsot használok és túl kemény a fa a gépnek, ez a kínai ZBJ1 gépem van vagy valami ilyesmi a neve most nem jut pontosan eszembe. Ha a nedvességmérő 8% körül mutatja akkor is repedezik szét mikor jön ki könnyen nyomja akkor nem erőlködik viszont mikor a 0% at rakom bele akkor erőlködik lehet hogy valahogy olyan 5% körülire kell pontosan belőni a nedvességet? vagy keverni kellene valami lágyszárúval...?

Előzmény: brikigép (6546)
brikigép Creative Commons License 2015.08.16 0 0 6546

Hello,

Szerintem a párologtatós nedveségmérő a pontos,viszont elég drága, de házilag is össze lehet ütni,csak egy tál kell,pontos mérleg és villanytűzhely.Utána csak el kell osztani a kiinduló súlyt a kiszárított anyag súlyával.

Valószínű csigás géped van, ott elméletileg 8-10%-os felel meg.A tiszta száraz anyag nem is köt össze rendesen meg könnyebben átcsúszik.

Előzmény: zsolt kis100 (6545)
zsolt kis100 Creative Commons License 2015.08.15 0 0 6545

Hello!

Érdeklődnék hogy van e valakinek tapasztalata ezzel a típusú nedvességmérővel  http://www.meromuszerek.hu/product_info.php?cPath=36&products_id=530

sajnos nekem 8%-nál lejjebb nem mutat és amit 8%-nak mutat az repedezik amikor jön ki...

8% után már rögtön 0%-ot mutat, az jól jön ki csak nagyon erőlködik a gép. Eddig egy 7,5 KW os motor volt rajta az nem bírta melegedet leverte a biztit most rátettem egy 11 KW os motort az bírja de még mindig erőlködik. Valakinek tapasztalat a nedvességgel kapcsolatban?

geza1216 Creative Commons License 2015.08.14 0 0 6544

Üdv Hojosk!

Rendben megértelek sajnos én is így vagyok sok a meló kevés a szabadidő.

Az szuper lenne,ha képeket is tudnál küldeni,megkönnyítené a elkészítését előre is köszönöm.

Várom az email-t szép napot.

Üdv:Géza

Hojosk Creative Commons License 2015.08.12 0 0 6543

Helló geza1216 !

Prést készíteni sajnos nem tudok Neked, több okból sem. Az első és legfontosabb dolog, hogy nincs rá időm. Most pár napig szabadságot adtam magamnak, kicsit pihenek. Ha úgy megfelel a jövő héten megkereslek e-mailben és természetesen megadom a méreteket. A prés készítésekor csináltam pár képet is az alkatrészekről, ha szükséged van rá küldöm azokat is.

Üdv.

Előzmény: geza1216 (6542)
geza1216 Creative Commons License 2015.08.12 0 0 6542

Üdv Hojosk!

Szeretném megkérdezni mennyiért csinálna egy ilyen présgépet nekem,

ha nem csinálja lehetne kérni méreteket?

Köszönöm

Email:szabo.geza1216@gmail.com

Hojosk Creative Commons License 2015.08.12 0 0 6541

Helló !

A  mostani állás szerint a 3000 db. a cél. Ma is csináltam 150 db-ot és még van elkészítve kb 400 db.-nak való alapanyag. 

Most pár nap pihi, aztán a jövő héten megcsinálom a hiányzó mennyiséget a 3000-hez.

Utána meglátom, hogy milyen idő lesz illetve, hogy mennyi papírt tudok feldolgozni. Ha jó idő marad és tud száradni, akkor persze csinálom tovább.

Előzmény: teglascs (6540)
teglascs Creative Commons License 2015.08.12 0 0 6540

Üdv, 

nagyon jól néz ki. :-)

Hány darabbal tervezel neki vágni a télnek? :-)

Előzmény: Hojosk (6539)
Hojosk Creative Commons License 2015.08.11 0 0 6539

Sziasztok.

Az idei termés (eddig), 2480 db.

vizeslaci Creative Commons License 2015.07.27 0 0 6538

Tisztelt fórumozók!

Eladó sorba került egy 7.5 és egy 4 KW teljesítményű komplett hidraulikus  tápegység (Vickers.Útváltó szelepekkel,olajhűtővel,stb.)

Gép építéshez jó alap lehet.

zsolt kis100 Creative Commons License 2015.07.23 0 0 6537

Kedves Fórumozok!

Tudna segíteni nekem valaki abban hogy van egy kínai brikettállóm, 7,5 KW os ami elvileg 15,6 A áramot szabadna hogy felvegyen. Nos a gyári motor le volt égve fel lett újítva új tekercsek csapágyak, a forgó résznél is az összes csapágy azaz két sima és egy nyomó csapágy ki lett cserélve, viszont a gondom hogy így 30 A áramot vesz fel a motor, kimértünk mindent mindenhol megkapja a kellő áramot, csak amikor el kezd dolgozni a gép akkor a 15 helyett 30 A vesz fel. Esetleg valami jó tanács? gondoltuk hogy a motort csinálták meg rosszul de ennyire nem szúrhatták el, max még ami eszünkbe jutott hogy a nyomó csapágy lett rosszul berakva mert amikor el kezd dolgozni akkor ugrik fel nagyon, addig viszont a papírforma szerinti 7 A veszi fel... megköszönném ha valaki tudna esetleg segíteni.

42tibcsi Creative Commons License 2015.07.16 0 0 6536

Ok.

Vajon a ledarált száraz papírhoz is kell ekkora nyomás v. kevesebb is elég?

A Nemzeti bank által készített papír brikettet (le darált bakjegyekből van) szárazon préselik, de az nem annyira szilárd mint a fa brikett. Bár kétségtelen a célnak megfelel.

Igaz csak egy db. hoz jutottam hozzá, valószínű a tárolást is jól bírja és nem esik szét.

Van valakinek ilyen tapasztalata?

Előzmény: kpfenyo (6535)
kpfenyo Creative Commons License 2015.07.11 0 0 6535

Nem.

3cm-es csőbe való brikettáláshoz 7,065 t nyomó erő

szükséges.(1,5x1,5x3,14)

Előzmény: 42tibcsi (6533)
Fiduli Creative Commons License 2015.07.11 0 0 6534

Szia.

A nyomás legalább 1 tonna kell hogy legyen a felület minden egyes négyzetcentiméterére.

Egy 3 cm belső átmérőjű csőnek mennyi az a felülete amire nyomni akarunk?

Üdv.

Előzmény: 42tibcsi (6533)
42tibcsi Creative Commons License 2015.07.10 0 0 6533

Ezek szerint ha jól számolok egy 30mm belső átmérőjű csőben száraz forgácsot 3 t-val préselek (3t-ás hidraulikus préssel) akkor megfelelő szilárdságú fa brikett lesz belőle?

Előzmény: kpfenyo (6529)
zsolt kis100 Creative Commons License 2015.07.10 0 0 6532

Köszönöm a válaszod, igen még jobban ki kellett szárítani így már jó :)... esetleg abban tudnál még segíteni hogy egy idő után nem tömörít a csiga hanem ott ahol bevinné az anyagot a hüvelybe felgyülemlik, gondolom a csiga van elkopva, van valami méretezés vagy sablon ami alapján fel lehet hegeszteni vagy hegesszem fel és köszörüljem meg annyira hogy épp hogy ne érjen bele a hüvelybe? Köszi a választ

Előzmény: Eagle84 (6528)
Hojosk Creative Commons License 2015.06.23 0 0 6531

Szia.

Elfogadható méret, ha társul hozzá egy 8-10 cm vastagság.

Én (kazánba) kb. 20x10x10 cm nagyságúakat használok és tökéletes.

Előzmény: vasútőrült (6530)
vasútőrült Creative Commons License 2015.06.23 0 0 6530

Tiszteletem az Uraknak!

Érdeklődnék, hogy ezt a gépet nézegettem  megvásárlás céljából. A tégla méretre 10*16 cm-t ír. Ez a fűtés szempontjából elfogadható méret? 

http://reklamtabla.5mp.eu/web.php?a=reklamtabla&o=GdAkahX1Zf

Köszönön

kpfenyo Creative Commons License 2015.06.18 0 0 6529

Szia!

1tonna/cm2

Üdv.Krisztián 

Előzmény: Eagle84 (6527)
Eagle84 Creative Commons License 2015.06.15 0 0 6528

Nem elég száraz a cucc amivel eteted.

Előzmény: zsolt kis100 (6526)
Eagle84 Creative Commons License 2015.06.15 0 0 6527

Sziasztok.

Megtudná mondani nekem valaki, hogy hány tonnával kell préselni a fa forgácsot, hogy össze álljon ?

Nekem 200 tonnákról beszélnek! Lehetséges ez? 35 tonnával próbáltam de szét repedt a szerszám ami 5 ös lemezből van. Pedig co-val vartuk.

zsolt kis100 Creative Commons License 2015.06.08 0 0 6526

Tisztelt Fórumozok! :)

Segítséget kérnék tanácsot olyantól aki rendelkezik csigás brikettlóval... egy 7,5 KW os gépet szereztem (kínai) az alapanyagom keményfaforgács favágóktól, nedvességtartalma 12%. Ami a gondom hogy viszi a gép viszont olyan 1 m kitolt brikett után leáll, (mármint azért mert beszereltem a hőkapcsolót a motor védelme érdekében, nos azt 17 A állítottam be) és ez az ami leállítja a gépet, és meleg is a motor. Esetleg valami tanács? gondoltam hogy a csiga lehet a hibás esetleg állítanom kellene előtolassál, van két gyűrűm amit a csiga végére tehetek és akkor egy 5 mm vagy 10 mm előrébb lenne a csiga... vagy mi lehet a baja miért szív ennyit a motor. Ja és a motort teljesen fel újíttattam mert az le volt égve, jól megcsinálták új tekercsek új csapágyak... a hőfokot 270 fokra állítottam be. Előre is köszönöm a válaszokat.

Hojosk Creative Commons License 2015.05.19 0 0 6525

Szia.

Igen, a fóliasátorba a szárítás miatt. Bocs, rosszul fogalmaztam az előző hsz-ben.

Előzmény: Fiduli (6524)
Fiduli Creative Commons License 2015.05.19 0 0 6524

Szia.

A kész téglák elhelyezése a fóliában? 

Úgy érted fóliasátorban, szárítás miatt?

Üdv.

Előzmény: Hojosk (6523)
Hojosk Creative Commons License 2015.05.18 0 0 6523

Helyzetjelentés:

Megvolt az első éles nap. A betonkeverő beindításától (azzal pépesítem a papírt) számított egy óra alatt 32 db. téglát csináltam meg. Kényelmes, nyugodt tempóban dolgoztam.  Az egy órában benne foglaltatik a kész téglák elhelyezése a fóliában is.

Időm az van bőven. Heti három alkalommal fogom csinálni, napi kb. 6-7 órát. Szerintem ez így jó, elég gyors lesz nekem.

Ja és ami fontos, hogy fizikailag sem kell megszakadni a préseléskor. 

Hojosk Creative Commons License 2015.05.14 0 1 6522

Még nem tudom megmondani mert csak ma volt az első teszt nap.

Finom állítgatásokat csináltam rajta, így préseltem 3 óra alatt 80 db-ot. Persze ebben benne van az is, hogy betonkeverővel pépesítettem az anyagot.

Az "éles menet" a jövő héten lesz.

Előzmény: Gergely Visegrádi (6521)
Gergely Visegrádi Creative Commons License 2015.05.14 0 0 6521

Fajin kis gép. Nagyon tetszik. Hány darab brikettet tudsz kinyomni vele egy óra alatt??

Előzmény: Hojosk (6520)
Hojosk Creative Commons License 2015.05.11 0 1 6520

Az első videó a gépről, ha esetleg valakit érdekel:

https://youtu.be/mIqkKIMiqMY

Gergely Visegrádi Creative Commons License 2015.05.11 0 0 6519

Üdv mindenkinek. Látom nagyon sokan csinálják a papírbrikettet. Én is már második éve gyártom. Ha érdekel valakit tudok hozzá (hogy kicsit jobb legyen a fűtőértéke) AKÁC gyaluforgácsot. Én is ezzel csinálom nem esik szét. Helyhiány miatt olcsón eladó.  Ha valakit érdekel írjon itt vagy a  gery.86@freemail.hu e-mail címre

Hojosk Creative Commons License 2015.05.11 0 0 6518

Szia.

Köszönöm az elismerést.

Bevallom, hogy nekem is tetszik, szerintem is jó lett.

4 db. 19,5 x 9,5 cm-es téglát lehet vele nyomni. A vastagság természetesen szabályozható.

Most 10 cm-re van állítva. Ezt 22 cm. vastagságból nyomja össze.

Előzmény: galvin (6517)
galvin Creative Commons License 2015.05.11 0 0 6517

Szia!

Nagyon profi a gép!

Hányszor-hányas téglákat tudsz préselni vele?

Előzmény: Hojosk (6516)
Hojosk Creative Commons License 2015.05.10 0 0 6516

Sziasztok.

Itt az idő a préselésre. Idén tavasszal "kicsit" átalakítottam a présemet.

Hoztam két képet mutatóba az új gépemről:

Már felszereltem rá a vízterelő gumikat is, de ezeken a képeken még nem látszik.

öregrobi Creative Commons License 2015.04.25 0 0 6515

Sziasztok!Ha valakit érdekel,papírbrikettnek való kartonpapír 1-2 m3,értelmes dologra elcserélhető.

Üdv?robi

cardinal2010 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 6514

Szia engem is érdekelne ha van még csiga,esetleg ha van valakinek készen prése  fürészpor brikettáláshoz

sziraky@netra.hu

Előzmény: LeniDavisJr (6498)
szoki76 Creative Commons License 2015.04.07 0 0 6513

Üdv:fószer57!Felkeltette érdeklődésemet a papíraprítója.Ha szoki76@citromail.hu  címre elküldené a tell elérhetőségét, megköszönném!Üdv!

Előzmény: fószer57 (6001)
Fiduli Creative Commons License 2015.04.06 0 0 6512

Értem, kösz.

Előzmény: kai01 (6511)
kai01 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 6511

Szia.

Az elotomorito mikor felmegy inditja a munkahengert hatra es egyszerre indul a behordocsiga is onnan potyog ki az anyag ami alol egy dobozba gyulik es megy vissza a tartalyba

Udv.

Előzmény: Fiduli (6510)
Fiduli Creative Commons License 2015.04.06 0 0 6510

Szia.

Minden elismerésem. Különösen tettszik az a felülről leereszkedő félpalást ami visszatartja a préshengert.

Egybenvan....

A kész termék kipottyanása után honnan esik ki az a felesleges forgács? A préscső a munka után nem marad üresen?

Üdv.

Előzmény: kai01 (6509)
kai01 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 6509

Előzmény: Fiduli (6508)
Fiduli Creative Commons License 2015.04.02 0 0 6508

Szia.

Nem tudom lejátszani.

Mi lehet a gond?

Előzmény: kai01 (6505)
kpfenyo Creative Commons License 2015.03.22 0 0 6507

Szia!

Nagyon jó lett. 

Gratulálok. 

brikigép Creative Commons License 2015.03.17 0 0 6506

Nekem tetszik azért ahogy működik, bár az utúljában megállt a brikettelhordó micsuda de az nem érdekes.Formába nyomó gép mint a famózus RUf! A RUF-ot másolták és sokaknál gyenge lett , kérdeném mennyi a brikett fajlagos súlya ? Mert ha az jó akkor eladhatod a gépet kemény pénzért ,olyanért amilyen keményet készít a géped, mert az a lényeges hogy mennyi pénzért tudod értékesíteni.

Ez nem fisz-fasz banki" termék" amelyeket sajnos bitangórusz bitangok árulnak , hanem valós dolog,de hogy hogyan tudja az átlagember ezt átvenni azt még ebben az amerikánus agyonüttöttségben én sem tudom.

kai01 Creative Commons License 2015.03.15 0 1 6505

Elkeszult a video a harmadik geprol is!

https://www.youtube.com/watch?v=hedGwASIDNU

safa66 Creative Commons License 2015.03.04 0 0 6504

Bocsi hogy csak most érdeklödőm de érdekelne a gép vagy valami hasonló.

safa@index.hu-ra ha tudsz válaszolj.

köszi

Előzmény: rtf (6381)
vezess uram Creative Commons License 2015.03.02 0 0 6503

Sziasztok!

Új vagyok és szeretnék tanácsot kérni tőletek hogy fenyő tűlevelet és gallyat szeretnék brikettálni hogy lehet-e??? 

És milyen géppel csigással vagy hidraulikus préssel lehetne megvalósítani ??

lovasklub Creative Commons License 2015.02.06 0 0 6502

Előre is köszönöm!

Ha van rá valamilyen lehetőség méretezd már be és a kép mellé egy telefonszámot melékelj már hogy könyebben elérjelek.

lovasklub@indamail.hu

Előzmény: csarion (6501)
csarion Creative Commons License 2015.02.06 0 0 6501

Ha adsz egy e-mail cimet küldök képet. Ide nem tudom feltenni,mert túl nagy méretű.

Előzmény: lovasklub (6500)
lovasklub Creative Commons License 2015.02.05 0 0 6500

szia!

Érdekelne,megköszönném a képet!

lovasklub@indamail.hu

Előzmény: csarion (6493)
lovasklub Creative Commons License 2015.02.05 0 0 6499

Szia!

Köszi hogy válaszoltál!

Érdekelne a dolog és ha egy elérhetőséget adnál ( telefonszám ) azt megkösszönném.

előre is köszönöm!

Előzmény: LeniDavisJr (6498)
LeniDavisJr Creative Commons License 2015.02.02 -1 1 6498

Nekünk van feleslegben pár darab! Tartalékoknak vásároltuk évekkel ezelőtt az indulásnál egy miskolci cégtől! Ha érdekel, akkor szólj és megbeszéljük!

Előzmény: lovasklub (6497)
lovasklub Creative Commons License 2015.02.01 0 0 6497

Sziasztok!

Tud nekem valaki segíteni brikettálógép csigatengely beszerzésében?

Honnan lehet ilyet beszerezni?

LeniDavisJr Creative Commons License 2015.01.29 0 0 6496

Zsolti kiss100!

Tudok neked segíteni benne! Mi is 6szögletű brikettet gyártunk. Magunk készítjük hozzá az esztergályosunkkal a fejet is és a csigát is! Meg tudjuk beszélni ha érdekel!

Előzmény: zsolt kis100 (6494)
LeniDavisJr Creative Commons License 2015.01.29 0 0 6495

Hello!

Későn reagálok, de azért köszönöm a tippeket a fűrészlappal, illetve a vágással kapcsolatban!

zsolt kis100 Creative Commons License 2015.01.28 0 0 6494

Hello!

Tudna nekem adni valaki egy számot vagy valamilyen elérhetőséget ahol lehet venni vagy gyártani csigát a hozzá tartozó fejjel? Szeretnék egy 6 szögletű brikettgépet készíteni ehhez kellene valaki...

Előre is köszi.

csarion Creative Commons License 2015.01.27 0 0 6493

Van egy eladó présfejem brikettáló géphez. 5,5 cm átmérőjű a furata,hűtőcsartonákkal és állítható kimeneti ellenállással..

Akit érdekel,tudok képet küldeni.

brikigép Creative Commons License 2015.01.23 0 0 6492

Hello,

Csakis keményfémlap bírja ki ,csak ebből nem lehet vékony vágófűrészt alkalmazni mert könnyen letörik.

Vannak már gyémántporral felszórt vágólapok is , az én gépemmel készült brikettet sem tudja egyszerű vágólap elvágni.

Előzmény: LeniDavisJr (6490)
halaloszto Creative Commons License 2015.01.21 0 0 6491

milyen fűrészlap, milyen fordulat?

Előzmény: LeniDavisJr (6490)
LeniDavisJr Creative Commons License 2015.01.21 0 0 6490

Hello!

Kérdésem lenne a méretre vágással kapcsolatban. Aki ért a fűrészekhez az írhatna valami okosságot. Vagy bármilyen más vágási technikára vonatkozó ötletet meghallgatok.

A helyzet a következő:

Keményfa fűrészporból gyártok pinikay brikettet és az utolsó munkafázis, azaz a vágás folyamatán szeretnék javítani. Jelenleg körfűrésszel vágjuk méretre a brikettet, de a fűrészlapok fogai gyorsan kopnak,és így a vágás élei sokszor nem pontosak, szépek. Ez két problémát is felvet:

- fűrészlapok gyakori cseréi, illetve élezése

- a brikettem szélei gyakran töredezettek, formátlanok, esztétikailag kifogásolhatók.

Ezen problémák megoldására várnék ötleteket! Mindent meghallgatnék!

Köszönöm!

szabo-norbi Creative Commons License 2015.01.13 0 0 6489

Üdv!

Segítségeteket kérném egy csigás brikettáló problémához. Fűrészport brikettálnék a következő géppel, de folyamatosan eldugul, ill. megfogja a 7.5 kw-os motort.

Csiga 100-ról szűkül 60-ra, fordulata 155 ford/perc, csigahajtóművel hajtva, préshüvely eddzve, fűtött csőszakasz 500 mm 4 db 1kw-os fűtőtesttel ellátva. Pontos hőfokot még nem tudok, így csak kísérletezgetem. A fűrészpor 17%-os nedvességtartalmú.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Fulesman Creative Commons License 2015.01.04 0 0 6488

Tiszteletem.

Nekem is lehetne képeket küldeni, a présem kész, de az aprító nem akar a  fejembe összeállni :(

Mail : gyulabmw@gmail.com

Köszönöm.

brikigép Creative Commons License 2014.12.30 0 0 6487

Üdv ,

Igen összetettnek néz ki , főleg az olajcsatlakozók,azok legjobb ha egységben vannak ,nem szétszórtan.

De ha 10 kw áramra 100 kg brikettet ad a gép akkor nincs mit piszkálni. Nem írtad mérted -e?

Ha a negyedik gép fogja adni akkor is jó,csak megbízhatóan tudjon éjjel-nappal menni, mert ez az ütőereje a hidraulikus gépnek.

Különben meg gratula a gépért , tudom ez mennyi munka volt.

Előzmény: kai01 (6485)
kpfenyo Creative Commons License 2014.12.27 0 0 6486

Szia!

Gratulálok.Nagyon jól néz ki.

Várjuk a videót is.

Buék mindenkinek. 

Előzmény: kai01 (6485)
kai01 Creative Commons License 2014.12.27 0 1 6485

Udv!

Elkeszult az uj "hazi brikettalo 3" gepem. Itt van par kep rola!

Boldog uj esztendot mindenkinek!

Hojosk Creative Commons License 2014.12.22 0 0 6484

Sziasztok, szép estét !

Nagyon nagy a csend a topikban.  

Ha valakit érdekel, találtam egy fórumot ahol képekkel illusztrálva van egy prés elkészítése. Igaz, hogy nem papírprés de ennek alapján az is elkészíthető. A "Hegyes" papírprésre hajaz a működési elv:

http://www.cientificosaficionados.com/foros/viewtopic.php?f=4&t=17212

kai01 Creative Commons License 2014.12.09 0 0 6483

Udv  Szunyog 77                                                                                                                                                                                            

Erdeklodnek hogy, az elektromos valtoszelep kulon elado e vagy csak egyben az egesz?                                                                                    

Engem egy ketiranyu elektromos utvalto erdekelne ami alapallasban tartalyra dolgozik- esetleg ha valakinek van ilyen utvaltoja     

kerem irjon a cimemre                                                                                                                                                                                      

Udv 

Előzmény: Szunyog77 (6478)
Gyulus111 Creative Commons License 2014.12.06 0 0 6482

Szia!

Én már több éve használom a "papirtéglát" és nekem is nagyon bevált!

Kisipari lemezkazánom van kb 100m2 fütök. Én háromszor pakolom a kazánt. Reggel 2-3kg száraz akácfa, mikor parázs van 8db tégla levegő minimálisra szükitve kb13óra körül hamu lepiszkálva ujra 2-3kg fa 8db tégla estére, mikor leég ujra megismétlem! A ház szigetelt müanyag nyilászárók és kellemes 21-22fok van egész nap! Reggelre 19 fokig hül!

Előzmény: Hojosk (6481)
Hojosk Creative Commons License 2014.12.05 0 0 6481

Sziasztok, szép estét !

Igaz, hogy még nincs nagyon hideg de ugye már fűteni kell. Az eddigi tapasztalatom a papírtéglával kapcsolatban:

110 nm-es ház, lengyel öntött vas kazánnal (KZ-3-K).
Dél körül 3-4 db akác kugli fával és némi gyújtóssal fölülről begyújtok. Amikor van parázs dobom rá a papírtéglát.

Este 22-23 óráig fűtők, addig kb. 40 db. téglát égetek el. A víz 40-55 C0 között mozog, a lakásban 20-21 C0 van. Reggelre 18-19-re megy vissza .
A kazán alsó ajtaján automatikus huzatszabályzó nyitogatja a levegőztetőt. A felső ajtón a levegőztetőt éppen résnyire hagyom nyitva. Amikor kevés levegőt kap akkor csak izzanak a téglák, amikor viszont több levegőt kap akkor rendesen égnek.
Hamu az van bőven, több mint 2 és fél vödör naponta. 

Nyilván ha rendesen beköszönt a tél a 40 db. kevés lesz, véleményem szerint a 80-100 db-ot megeszi a kazán naponta.
Szóval nekem eddig bejön ez a dolog, bár kíváncsi vagyok a markáns hidegre is, hogy akkor mit produkál.

Horvistvan Creative Commons License 2014.12.04 0 0 6480
Üdvözletem mindenkinek! Már pár éve szeretnék én is csinálni egy brikettálód és elég sok hozzászólást vissza olvastam ezen a forumon. Volna pár kérdésem. Fűrész forgácsból akarok préselni. Miért kell nagyobb nyomás a pellethez mint a briketthez? A papír és fűrész forgács/por keverési aránya mire vonatkozik, a súlyra vagy a térfogatra? Mi a az a minimum hardware igény amivelv d15 - 20mm-es pelletet lehet préselni hidraulikus rendszerrel? Előre is köszönöm a segítséget!
25kubu Creative Commons License 2014.12.01 0 0 6479

sziasztok már egyideje olvasom a forumot tecik  brikettálógép szalmás szeretnék énis egyet csináln de ehez a ti segitségeteketszeretnm kérni hogykezgyemel csináln mikel potosanhozá elöreis köszönöm midekinek segitségét

Szunyog77 Creative Commons License 2014.11.27 0 0 6478

Üdvözlet. 

Ha valakit érdekel van egy eladó hidraulika szivattyúm motorral elektromos váltószelepekkel.

380v 9kw - os motor kettős fogaskerék szivattyúval, 300 bar

Hojosk Creative Commons License 2014.11.24 0 0 6477

Szerintem elèg.

Előzmény: Gan (6476)
Gan Creative Commons License 2014.11.24 0 0 6476

Szia .Köszönöm a segítséget . Így már menni fog . A 4-es lemez elég lehet ?

Előzmény: Hojosk (6475)
Hojosk Creative Commons License 2014.11.24 0 0 6475

Szia.

Én is ez alapján csináltam egy prést. Rajz nincs róla, de szerintem anélkül is meg lehet csinálni. Pár dolgot itt már írtam róla: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=132413837&t=9177193

Képek itt vannak róla: 

Az enyémnek a préstere és a nyomólapok  5mm-es kazánlemezből készült (ezt találtam itthon) , a váz 40x20-as zártszelvény. Menet közben alakítottam rajta (több furat, még egy tengely az erőkarnak,  a nyomólapokat megvezető csöveket hegesztettem a préstér oldalára). Most így néz ki: 

A kész "termékek" pedig itt:  

Előzmény: Gan (6472)
halaloszto Creative Commons License 2014.11.23 0 0 6474

ez nem igazan pres. ragasztoval csinalja.

Előzmény: skarabeus01 (6473)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.11.23 0 0 6473

Érdeklődött egy olvtárs /talán az az 2 hete is/ a falevél présről. Találtam valami és nem is tűnik drágának az építése.

https://www.youtube.com/watch?v=hFSVtJbpHF8

Gan Creative Commons License 2014.11.23 0 0 6472

Sziasztok .

Ilyen préshez nincs véletlenül valakinek rajza ? Milyen vastag anyagból készűl a préselő keret ? Mekkora lehet a tégla mérete ? Mennyi ilesztési hézagot érdemes hagyni ?

https://www.youtube.com/watch?v=vs0D_aVtgq8&list=PL8D79C6F17D736047

runnerem Creative Commons License 2014.11.15 0 0 6471

Szia!Írtam ,keress meg légyszíves!kszi

Előzmény: kpfenyo (6469)
runnerem Creative Commons License 2014.11.14 0 0 6470

Igen nagyjából én is így számolgattam!

Előzmény: kpfenyo (6469)
kpfenyo Creative Commons License 2014.11.13 0 0 6469

Szia!

Szerintem 200-250 ezer forintból ki lehet hozni.

Üdv.Krisztián 

Előzmény: runnerem (6468)
runnerem Creative Commons License 2014.11.13 0 0 6468

Sziasztok!

Találtam egy nekem szimpatikus kis gépet!

Igaz már láttam olyat, ahol jön ki a brikett ott a szorítás már hidraulikus állítóval van ellátva!

https://www.youtube.com/watch?v=rXSpoNpXhqo

Erről a gépről van szó!

Akinek esetleg van hasonlója az megoszthatná vagy megkereshetne,ugyanis szeretnék építeni!Még annyi ,hogy érdekelne hogy pénzben mennyibe kerül úgy hogy a vasanyagon kívül semmim nincs,hozzávetőlegesen!?

Köszönöm előre is!

Hojosk Creative Commons License 2014.11.10 0 0 6467

Az enyémen ha jól számoltam 817 db, 8-as furat van. A prés 4 db-os, 19x10x9 cm nagyságúakat gyártok vele.

A nyomólap és a présfal között kb. 2-3 mm. a hézag.  Mindenképpen arra figyelj, hogy ne szoruljon a nyomólap a prés falához. 

Én a nyáron csináltam 1800 db-ot, amivel már fűtöttem kazánban. Nekem eddig bejött a dolog, jól ég ha elveszem a levegőt akkor jól izzik.

Ha minden jól megy jövőre is csinálom, de átalakítom a présemet hasonlóra mint a "Hegyes" egyedi prés. Mechanikusban azt találom a leghatékonyabbnak. 

Előzmény: arigeri (6466)
arigeri Creative Commons License 2014.11.03 0 0 6466

Mekkora furatok kellenek a formára?

Mekkora a nyomólap illesztési hézaga?

Kinek milyen tapasztalata van?

Köszi

skarabeus01 Creative Commons License 2014.11.02 0 0 6465

Legyen.. /bár láttam amint a traktor hozta a napraforgóhéjat../ de mivel okosságot írsz...bizonyára nemsokára földdel fűtünk/..legyen föld..)))

Előzmény: toromon36 (6463)
galvin Creative Commons License 2014.11.02 0 0 6464

Csak egy kicsit komposztálódott :)

Előzmény: toromon36 (6463)
toromon36 Creative Commons License 2014.11.02 0 0 6463

Természetesen igazad van, ez faapríték. :-)

Előzmény: skarabeus01 (6462)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.11.02 0 0 6462

...talán el kellene olvasni a link-em!.."mezőgazdasági és faipari hulladék"..de csak ragozzátok, ha nincs jobb dolgotok...a semmit..(

Fiduli Creative Commons License 2014.10.31 0 0 6461

Sziasztok.

Ha föld lenne, nem tették volna publikussá. Földet tenni bele értelmetlen saját részre, eladásra pedig, mint mondtam, azért, hogy többet nyomjon, nem publikálták volna.

Sztem valami apróra őrölt, de éghető dolog az, amit nagyon olcsón kaphattak.

Üdv.

Előzmény: halaloszto (6460)
halaloszto Creative Commons License 2014.10.31 0 0 6460

az direkt salakká alakulna, miért kellene plusz salak a kályhába??

Vajk

Előzmény: toromon36 (6459)
toromon36 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 6459

"...de lehet akár föld is...talán tudjátok mennyi a kalóriája..(((../mert akkor Én is azt tüzelem..(("

Ha nem, hát nem. Én földnek (vályognak) láttam amit lapátol.

Előzmény: skarabeus01 (6458)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 6458

"..

Alapanyag beszerés

Egy közeli nagy gazdaság növényi hulladékait, elsősorban napraforgóhéjat, beszállítottuk a termelés helyszínére, amelyet az egyik „igazgyöngyös” család bocsátott rendelkezésünkre saját kertjében.--

...de lehet akár föld is...talán tudjátok mennyi a kalóriája..(((../mert akkor Én is azt tüzelem..((

Előzmény: skarabeus01 (6457)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 6457

"..A biobrikett száraz mezőgazdasági és faipari hulladékokból, azaz növényi rostokból, előállított környezetbarát tüzelőanyag. A nagyipari gyártással ellentétben, egy kézi-prés segítségével jóval alacsonyabb költségekkel, közösségi vagy családi szinten előállítható..."

Vááán mááásíík:

http://igazgyongy-alapitvany.hu/alapitvany/biobrikett-program/

Előzmény: toromon36 (6455)
galvin Creative Commons License 2014.10.31 0 0 6456

Üdv!

Nem lehet, hogy az inkább szénpor :) ?

Előzmény: toromon36 (6455)
toromon36 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 6455

Mamit 3:30-nál lapátol, az napraforgómag héj?

Előzmény: skarabeus01 (6454)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.10.31 0 0 6454

Itt földet hordanak bele pl....

...az a "föld" napraforgómag héj, de keverhetnék aprított falevéllel, ág aprítékkal,  fűrészporral, vagy ahogyan Én akarom kipróbálni, felszíni tőzeggel..

Előzmény: toromon36 (6452)
halaloszto Creative Commons License 2014.10.31 0 0 6453

a semminel nyilvan jobb, de nagy mennyiseget kazanban nem tuzelnek el belole. egyszer maglyan tuzeltem gesztenyet es gesztenye levelet hogy eltunjon, mert sok m3 volt belole. hogy ne fustoljon, beletoltam egy vascsovet, abba meg a porszivo kimenetet. szep kek langgal egett, nulla fust. (pedig vizes volt rendesen) masnap a helyen egy 10l vodor meretu uveges kokemeny salak volt a helyen.

Vajk

Előzmény: toromon36 (6452)
toromon36 Creative Commons License 2014.10.30 0 0 6452

Itt földet hordanak bele pl.

Előzmény: halaloszto (6451)
halaloszto Creative Commons License 2014.10.30 0 0 6451

anno sokat lehetett errol olvasni. a lenyeg hogy a falevel nem olyan mint a fa, magaban is tartalmaz olyan asvanyokat amik durva salakot adnak, es meg a kazan hocserelojeben is lerakodasokat okoznak. plusz az avar ugye mindig tartalmaz foldet/homokot, ami plusz uveges salakot okoz.

a carborobotnak volt ajanlasa hogy hany szazalek szen kell hozza hogy ne legyenek lerakodasok.

Vajk

Előzmény: skarabeus01 (6449)
/manens Creative Commons License 2014.10.30 0 0 6450

Az U2-n ? :))

Előzmény: skarabeus01 (6449)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6449

".hogy lombból csínálnak brikettet. .."

Talán 1 éve láttam a jutun egy kanadai farmert mobil lomb.brikettálóval. Ma már nem tudom hol volt. Egy nagy tölcsérbe dobálta a lombot és egy csiga préselt. Elég szilárd brikettet csinált.

Előzmény: toromon36 (6447)
/manens Creative Commons License 2014.10.29 0 0 6448

Egy különbség mindenképpen van : a papír tartalmazza a saját ragasztóanyagát - cellulóz - a lomb meg nem, ezért sokkal nagyobb nyomás kell ahhoz, hogy egyben maradjon.

Előzmény: toromon36 (6447)
toromon36 Creative Commons License 2014.10.26 0 0 6447

Sziasztok!

Az Ozone, vagy LifeNetwork beszélt róla, hogy lombból csínálnak brikettet. Sajnos nem találtam semmit a témáról, csak papírral. Hehet valami különbség a két eljárás között?  

Feco32 Creative Commons License 2014.10.26 0 0 6446

Szia naox és fiduli!

Átnéztem pár hirdetést, nem mindet, de 1,5 millió alatt nem találtam brikettálót. Gondolom ez már nem kisipari gép, nagyobb mennyiségek is lejönnek vele. Nekem csak saját célra kéne.

Néztem a környékünkön ( Tatabánya ) olyan helyet, ahol bérben elvállalnák a tömörítést, de sajnos nem találtam. Kiborítani kár, egyelőre várok, hátha akad valami a későbbiekben.

Azért köszönöm a válaszokat!

Előzmény: naox (6444)
Fiduli Creative Commons License 2014.10.26 0 0 6445

Szia Feco32 .

Apróhirdetési oldalakat átböngészted?

Üdv.

Előzmény: Feco32 (6436)
naox Creative Commons License 2014.10.25 0 0 6444

HA ilyen kis ("háztáji") mennyiségekben gondolkodsz, akkor lehet, hogy érdemesebb a fűrészport papírpéppel nedvesen összebrikettálni (10-15% papír teljesen megköti a fát). OK, ezt szárítani kell, meg kézimunka, viszont a prés filléres dolog, és még ha meg is fizetsz valakit, hogy csinálja, alighanem sokkal olcsóbban jössz ki, mint egy ilyen mini préssel.

A nagyobb teljesítményű, prések min. 15-20kW-t esznek, és 3 fázisúak.

Előzmény: Feco32 (6443)
Feco32 Creative Commons License 2014.10.25 0 0 6443

Köszönöm a választ, naox!

Egyrészt lefojtja az égést, másrészt sok szeméttel jár. Praktikusabb, ha tömörítve van és jobban is ég.

Előzmény: naox (6442)
naox Creative Commons License 2014.10.25 0 0 6442

Egy ennyire kis teljesítményű gépnél félő, hogy a pneumatika kopása, meg a rossz hatásfok miatt irreálisan magas a költséged.

Miért nem égeted el közvetlenül a fűrészport?

Előzmény: Feco32 (6441)
Feco32 Creative Commons License 2014.10.25 0 0 6441

Van itt olyan, aki értelmezni tudja az egyszerűen feltett kérdésemet?

Előre is köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (6440)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.25 0 0 6440

és mit extrudál?

bükkfa fűrészport vagy gyurmát?

köszönjük az értelmes és hasznos hozzászólát

Előzmény: Feco32 (6436)
Nyugis Nyugdíjas Creative Commons License 2014.10.24 0 0 6439

Szevasztok Fórumozók.

Nyugdíjas lévén sok elfoglaltságom mellett maradt időm összehozni egy hidraulikus papírbrikett prést.

A gép elfogadhatóan működik.21 "lövetű".9 db 80 és 12 db 60 mm-s csőből raktam össze.Egy betöltésre 24 lit. pépet

tudok belerakni.

A probléma akkor jött,mikor kevés pép maradt.Nem kedvemre valóak lettek a brikettek.

Hogyan tudnám a maradékot kellően vízteleníteni?

Kis töprengés után több megoldás is adódott.Ezek közül a régen nyugdíjazott hagyományos   CENTRIFUGA lett a befutó.

Nagyon jó hatásfokkal víztelenített!Csupán alaktalan lett a brikett és macerás volt a dobból kiszedni.

Ha most kezdeném a dolgot valószínű egy erre a célra tervezett centrifugát építenék a hidraulikus prés helyett.

További jó "szórakozást" mindenkinek!

/manens Creative Commons License 2014.10.24 0 0 6438

http://www.jofogas.hu/csongrad/Hidraulikus_hajtasu_extruder_17857681.htm

Nem tudom, hogy valós-e az ár. Ha igen, ajándék.

Előzmény: Fiduli (6437)
Fiduli Creative Commons License 2014.10.23 0 0 6437

Szia lacek80.

Tudom ajánlani, hogy olvass vissza ezen a fórumon. Minden le van irva.

Anno én is igy kezdtem. Ha jól emlékszem, két hétbe tellett, mire minden hozzászólást elolvastam.

Megérte.

Üdv.

Előzmény: lacek80 (6435)
Feco32 Creative Commons License 2014.10.22 0 0 6436

Szevasztok!

Egyszerű, megbízható brikettáló gépet szeretnék venni saját célra. Fűrészporhoz kellene. Cser, tölgy és némi akác, csak keményfából, cserépkályhában égetném.

Csak 220-am van.

Egy ilyen gépre gondoltam:

https://www.youtube.com/watch?v=9wm2s1wWYZg

Előre is köszönöm!

lacek80 Creative Commons License 2014.10.21 0 0 6435

hali segítséget szeretnék kérni hidraulikus brikettálot akarok csinálni csak nincs terveim hozzá tud valaki segíteni ebbe a hidraulika meg van de a préselés elvét nem értem tudtok segíteni ebben köszi

Fiduli Creative Commons License 2014.10.15 0 0 6434

Sziasztok.

Működik már valakinél folyamatosan nyomó ( csigás ) papirbrikettáló gép?

Gondolom nedves papirból.

Üdv.

fószer57 Creative Commons License 2014.10.05 0 0 6433

Köszönjük a Moderátor éberségét, hogy végett vetett ennek a meddő vitának :) !!!

Fiduli Creative Commons License 2014.10.02 0 0 6428

Sziasztok.

Hihetetlen milyen lavinát indit el egy személy, akinek ez az első hozzászólása ezen a fórumon.

Tessék megnézni miket szólt hozzá az apritékosoknál.

Nem kétlem a szakmai tudását, azonban az ilyen provokativ hozzászólást ignorálni kellene.......

Üdv.

Előzmény: kai01 (6427)
kai01 Creative Commons License 2014.10.01 0 0 6427

Igazat adok NAOX nak nem kell a mas munkajat lefikazni, elobb csinaljon olyat vagy kulomb gepet,akkor mondjon ra valamit majd megtudja mi mennyibe kerul.

Előzmény: naox (6426)
naox Creative Commons License 2014.09.29 0 0 6426

"eleteben nem brikettalt 10 mazsat nemhogy naponta."

ez sem tudjuk.

Nem tudom, hogy a gép drága-e. (Az tuti, hogy nem ócskavasár, de nulláról megcsinálni is alighanem kb feleennyi. Azt midenki ki tudja számolni, hogy neki mennyit ér az, hogy ez össze van rakva.)

De miért kell szapulni a gépet, és kiröhögni az eladót? Miért nem lehet megköszönni, és annyiban hagyni? Basszus, ez egy szakmai fórum! Ez nem a polidili. Valami normális, konstruktív hangnem nem ártana, amibe rohadtra nem férnek bele hússzoros elszámolások.

Előzmény: halaloszto (6425)
halaloszto Creative Commons License 2014.09.29 0 0 6425

nekem nem gond ha egy gep 2-3 milla, ha lehet vele dolgozni. az sem gond, ha nincs keszen, van meg vele melo. de ha valami az alapjan van arazva, hogy mit lehetne belole kihozni, az megmosolyogtato. hogyan szamoljak azzal hogy ez napi 10 mazsat tud, ha egyszer nincs keszen, eleteben nem brikettalt 10 mazsat nemhogy naponta. 

aki akar vele foglalkozni, lat benne fantaziat, az majd megveszi. ha az alkatreszei ernek ennyit, akkor megeri, ha nem akkor nem. ha lehetne tudni biztosra hogy mukodik es  tartos, akkor nem erdekelne senkit az alkatreszek erteke, akkor tenyleg a napi teljesitmenye lenne az erdekes. 

persze nem vagyunk egyformak, mas lathatja maskepp.

Vajk

Előzmény: naox (6423)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 6424

"..ez simán 4-6000 mázsa,.."..tehát a piacra termel..))) Arra vannak komolyabb gépek!

.,..de a Mari bácsi kandallójának épp elég..(((

Előzmény: naox (6421)
naox Creative Commons License 2014.09.29 0 0 6423

megnéztem a képet.

És semmi problémám azzal, hogy egy sima garat van rajta, tekintettel arra, hogy többféle anyagot is brikettálnak (próbáltak) vele. Ha valaki parafahulladékot akar brikettálni, majd megcsinálja a beadagolást, mert azért az erősen anyagfüggő.

Előzmény: halaloszto (6422)
halaloszto Creative Commons License 2014.09.29 0 0 6422

a kepet megnezted? 

az a gep nincsen keszen. pl egy 40x50cm tolcser rajta a garat. hogyan termelsz te azzal napi 20mazsa brikettet? ott allsz es lapattal lapatolod szepen egyenletesen a percenkent 3.5 kilo fureszport?

Vajk

Előzmény: naox (6421)
naox Creative Commons License 2014.09.29 0 0 6421

Ezt hogy sikerült kiszámítanod?

A géppel napi 20 mázsa brikett termelhető, egy év alatt ez simán 4-6000 mázsa, 4-500Ft/mázsa egy éves megtérüléssel számolva.

Lehet, hogy drága a gép, nem tisztem megítélni, bár ránézésre nem filléres alkatrészekből áll, és nem évi 50-100 mázsára való. Viszont  a 9000 Ft/mázsa az hússzoros csúsztatás.

Ha nektek drága, akkor nem kell megvenni, de ócsárolni, pláne úgy, hogy nem is láttátok, pláne úgy, hogy számolni se sikerült azért nem tisztességes dolog.

Előzmény: skarabeus01 (6420)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.09.29 0 0 6420

...bizonyára annak szánta. Ha az árát + költségeket osszuk a megtermelt briket mázsájával, kijöhet vagy 9 000 Ft/q...de lehet hogy még több is..((

Előzmény: Törölt nick (6419)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.07 0 0 6419

ez vmi vicc?

Előzmény: rtf (6418)
rtf Creative Commons License 2014.08.31 0 0 6418

Hali!

Az IRÁNYÁR 1,9 mFt.

Kb 2 hét múlva, Körmenden lesz beüzemelve, ott ki lehet próbálni a saját anyagoddal.

Ha jól működik, beszélhetünk az árról, meg mindenről.

Előzmény: Törölt nick (6417)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.28 0 0 6417

Hali!

Mennyiért adod és hol található helyileg?

Üdv

Előzmény: rtf (6381)
Hojosk Creative Commons License 2014.08.09 0 0 6416

Sziasztok, szép napot !

@naox javaslatát megfogattam, beüzemeltem a ventilátort időkapcsolóval. Délelőtt 31,4 °C volt a hőmérséklet és 68% a páratartalom.

Most már óránként 15 percet megy a ventilátor. Jelenleg 41,8 °C a hőmérséklet és 34% a páratartalom.

Így azért csak kiszáradnak. 

Előzmény: naox (6412)
galvin Creative Commons License 2014.08.05 0 0 6415

Kép a masináról:

Előzmény: galvin (6414)
galvin Creative Commons License 2014.08.04 0 0 6414

Üdv Mindenkinek!

Kicsit egerésztem a youtube-on illetve az OLX-en, ezt találtam:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=uZFtw7BJ0R0

http://olx.hu/hirdetes/csigas-papirbrikett-pres-brikett-ID2bNW7.html#ed40dd4fa0

Jónak látszik, csak egy kicsit lassúnak tűnik.

Hojosk Creative Commons License 2014.08.04 0 0 6413

Köszönöm, ezt is kipróbálom.

Előzmény: naox (6412)
naox Creative Commons License 2014.08.02 0 0 6412

Nem kell a ventinek folyamatosan menni, elég ha ki-be kapcsolgatod. A páratartalom mérő segítségével egy párezer forintos időkapcsolót (időrelét) be tudsz lőni úgy, hogy minimális fogyasztás mellett sokszoros a száradási sebességed.

Előzmény: Hojosk (6411)
Hojosk Creative Commons License 2014.08.02 0 0 6411

Köszönöm a hozzászólásod. A páratartalom mérőre nem gondoltam de teszek fel egyet.

Igen, gondoltam én is a ventilátorra. Szereztem is már egy nagy ventilátort amihez egy tartót kellene csinálni, persze időm nincs rá.

Most a hsz-ed elolvasása után (ötletet merítve) betettem egy kis álló ventit, ami negyed óra alatt ki is kergette a fülledt, meleg levegőt. Később újra bekapcsolom. 

Lehet, hogy nem is kínlódok a nagy ventilátorral, jó lesz ez így is.

Előzmény: naox (6410)
naox Creative Commons License 2014.08.02 0 0 6410

Szép a brikett szárítód, gratula.

Ha megengedsz egy tanácsot (ill. kérdés is egyben): érdemes volna a fólia sátorban felakasztani egy filléres páratartalom mérőt. Ugyanis hiába van jó  meleg, ha az elpárolgó vízgőz nem szellőzik ki, akkor a brikett nem szárad, csak befülled. Ha a páratartalom 80% fölött van, akkor lényegében ez a helyzet. Lehet, hogy érdemes volna felszerelni egy egészen kicsi ventillátort, nem kell nagy, csak annyi, hogy 10-15 percenként cserélje a levegőt a sátorban. Tapasztalataim szerint az, hogy nyitva az egyik, vagy akár mindkét vége nem elég a légcseréhez.

Előzmény: Hojosk (6409)
Hojosk Creative Commons License 2014.08.01 0 0 6409

Sziasztok, szép napot !

Régen jártam itt. Nagyon "csendes" a topik. Mindenki készül a télre ? Én itt tartok a papír préseléssel.

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.23 0 0 6408

ez a "gép" egy vicc

fószer57 Creative Commons License 2014.07.22 0 0 6407

Szerintem 140 ilyen vágóegységért nagyon baráti ár ! Aki nem hiszi - mint a mesében - járjon utána...!

Előzmény: Törölt nick (6406)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.22 0 0 6406

Szerintem jó ár, ahhoz képest hogy ilyen gyerekjátékokért 140-et kérnek O.O

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.22 0 0 6405

üdv!

Olyanokra ne hallgasson akik mégcsak a kezükben se fogtak ilyet!

Öreg hiba!

Isemrősöm ezzel foglalkozik 30  éve, anyagár +30 ezerért megcsinálja, beedzve felköszörülve!

Szerintem jó ár, ahhoz képest hogy ilyen gyerekjátékokért 140-et kérnek O.O

Előzmény: castor65 (6395)
brikigép Creative Commons License 2014.07.21 0 0 6404

Mégis csak hozzá kell szólnom. Olyan vágóegységet 70 -ért újan készíteni az majom ész.Lopni sem lehet könnyen ennyiért . Ezek a kések komoly szerszámacelak mert másképpen nem ér semmit, és a meghajtómű -egyáltalán látott már ilyet a kérdező?És ha meg kell munkállni-a szerszámacelat 5x nehezebb köszörülni mint egyszerű acelat.

Esetleg Németből vegyenek mint kidobott életlen vackot!

Nem tudom ott már európa kopog és plébádogban gondolkodnak.

galvin Creative Commons License 2014.07.07 0 0 6396

Hali!

Ha jól számolom, akkor az általad csatolt képen 1 tengelyen 20 kés illetve 19 távtartó van, a két tengelyen összesen 40 illetve 38 db. Ezeket a késeket illetve távtartókat edzett anyagból készítik, minimum 55-57 HRC keménységűek. Darabja kb. 2000-2500 Ft. A legjobb esetben is kb. 200-250 ezerbe kerülne a 2 db. késekkel felfűzött tengely. Az a 70 ezer, amit írsz, szerintem irreális ár.

Aztán külön fejezet a meghajtómotor, illetve az elektronika, nem beszélve egy brutál erős keretről illetve vázról. A másik fórumon nem véletlenül írták Neked, hogy milliós nagyságrendre számíthatsz, még akkor is, ha magad akarod megépíteni. Kérdés, hogy megéri-e, illetve mikor termeli ki az árát?

castor65 Creative Commons License 2014.07.07 0 0 6395

Helló.    Igen ilyet szeretnék csinálni, kéttengelyest.    "42tibcsi" irta ,hogy tud 70000ftért csak nem válaszolt.

Előzmény: galvin (6393)
wenuzzo Creative Commons License 2014.07.03 0 0 6394

videót lehet látni a működéséről?

Előzmény: /manens (5958)
galvin Creative Commons License 2014.07.01 0 0 6393

Hali!

Ilyenre gondolsz?

Vagy 140 ezerért hasonló is megteszi:  

Előzmény: castor65 (6392)
castor65 Creative Commons License 2014.07.01 0 0 6392

Sziasztok. Tudna nekem valaki segíteni, papírdaráló szeretnék csinálni kéttengelyest körkésest.

Alkatrészeket , gyártókat keresek.

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.22 0 0 6391

nagyon gagyi gép,

ez profibbnak tűnik!

Előzmény: laci19791202 (6390)
laci19791202 Creative Commons License 2014.06.17 0 0 6390
Fiduli Creative Commons License 2014.06.02 0 0 6389

Szia naox.

Nem az indexel van a gondom, hanem a jútyúbbal.

Egy havert érdekelt a videó, és otthon nem találom.

Köszi.

Üdv.

Előzmény: naox (6387)
géza64 Creative Commons License 2014.06.01 0 0 6388

Tisztelt Fórumozók

Nekilátnék egy csigás fa brikettáló gép építésének márcsak csiga kellene.

Nincs valakinek használható csigája. Esetleg kopott mintának vagy felújítható.

a cső része még nincs meg ezért a csiga mérete nem lényeges.

Köszönettel

naox Creative Commons License 2014.05.31 0 0 6387

csak a video nem érhető el, a hsz-od megvan...

Előzmény: Fiduli (6386)
Fiduli Creative Commons License 2014.05.31 0 0 6386

Srácok, vissza akartam nézni a videómat a gépemről, de nem elérhető.    5345-ös hozzászólás.

A régebbi videókat törlik vagy a kevésbé nézetteket?

Hogy van ez?

Kösz.

naox Creative Commons License 2014.05.26 0 0 6385

" 6 cm brikett átmérővel számolva a 10 tonnás olajemelő 0,03 bar nyomást hoz létre"

hát nem annyit. pár kósza nagyságrend hiba...

Előzmény: Törölt nick (6382)
naox Creative Commons License 2014.05.26 0 0 6384

Fontos megérteni, hogy kétféle brikett létezik:

a) a kötőanyag nélküli, itt a magas nyomáson "megfolyó" elsősorban lignin tartja egybe a brikettet, és itt igaz, hogy melegre, és sok100 barra van szükség

b) valamint a kötőanyagot tartalmazó. Erre példa a papírbrikett, amit az összekuszálódó cellulószállak fognak össze, de ide tartozik a ragasztóanyag tartalmazó brikettek sora is. Itt a nyomás csak ahhoz kell, hogy a víz minél nagyobb részétől megszabadulj, és ehhez bőven megfelel az autóemelő. Az így nyert brikett éppúgy tök jó fűtésre, mint a másik típus.

-------

szóval -asszem ebben egyet érthetünk-, hogy a

"tisztelt nagyokos mindenhez értek hozzászóló!"

megszóllítást bizony egy kicsit elkapkodtad.

fószer57 Creative Commons License 2014.05.26 0 0 6383

Helló oki!

Ha számodra nevetséges és szánalom ez a topic, akkor rém egyszerű a helyzet: JÓ MESSZIRE EL KELL INNEN HÚZNOD, és nem rontani tovább a levegőt! Pá!

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.26 0 0 6382

tisztelt nagyokos mindenhez értek hozzászóló!

10 tonnás olajemelővel mégis milyen brikettet akarsz gyártani?

6 cm brikett átmérővel számolva a 10 tonnás olajemelő 0,03 bar nyomást hoz létre

A BIRKETT gyártásához 600 kell!!

Kérdem én mégis milyen brikett lesz ebből? nevetséges ez a topic komolyan mondom,SZÁNALOM amióta bejött ez a sok papírbrikettes világmegváltó

Előzmény: halaloszto (6378)
rtf Creative Commons License 2014.05.26 0 0 6381

Eladó a képen látható brikigép által épített csigás gép!

Tudna valaki segíteni?

200 kg/ó teljesítményű, 11 kW motor van rajta. 6 kW fejfűtés. A fenyőt nem szereti, A keményfát, nádat, szalmát, papírt, stb már próbálva van rajta. Frekiváltón keresztül van a motor meghajtva.

laci19791202 Creative Commons License 2014.05.21 0 0 6380
galvin Creative Commons License 2014.05.16 0 0 6379

Hagyom :)

Előzmény: halaloszto (6378)
halaloszto Creative Commons License 2014.05.16 0 0 6378
Előzmény: galvin (6377)
galvin Creative Commons License 2014.05.16 0 0 6377

Hali!

1.) - először is nem tudom, hogy szerinted ebben mi a hülyítés

2.) - ha már idézel, legalább szó szerint idézz: "ha valaki olajemelős brikettprés..."

3.) - minden híreszteléssel ellentétben még mindig van, aki ilyen préssel szeretne papírbrikettet készíteni

További szép napot kívánok, üdvözlettel: GV.

Előzmény: Törölt nick (6376)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.16 0 0 6376

'Ha valaki brikettprés építésben gondolkodik, van egy  10 tonnás emelőm-.....................'

mit hülyited itt a népet?

Előzmény: galvin (6374)
kpfenyo Creative Commons License 2014.05.13 0 0 6375

Szia.

Kb 1500/perc

Előzmény: Hirsch Ricsi (6373)
galvin Creative Commons License 2014.05.13 0 0 6374

Üdv Mindenkinek!

Ha valaki olajemelős brikettprés építésben gondolkodik, van egy eladó vadi új 10 tonnás Vorel by toya emelőm.

Árban megegyezünk.

Hirsch Ricsi Creative Commons License 2014.05.13 0 0 6373

Halli mindenkinek!

Tudnátok segiteni,hogy az mtz hidraulika szivatyunak mi az optimális fordulat amivel lehet hajtani.

CetLee Creative Commons License 2014.05.11 0 0 6372

Alapanyag előkészítését úgy próbáltam hogy fogtam egy nagy diszperzites vödröt, kb. 20x20 cm-es darabokra összetépkedtem néhány kartondobozt, felöntöttem vízzel, egy fél napot ázott, majd fúrógépbe keverőszár és kevertem pár percig. Pépes lett, kis miszlikekre való aprítást nem tartom fontosnak, túl időigényes és felesleges. Van egy használaton kívüli kád, abban az áztatást, keverést meg lehet oldani. Csak a gépet kéne megépíteni. Azt látom hogy a kivetező cső nálad nem túl hosszú. Igen jól néz ki az a masina, remélem egy hasonlót össze sikerül majd hoznunk.

Előzmény: rtf (6371)
rtf Creative Commons License 2014.05.11 0 0 6371

Részemről ez a húsdaráló, csak egy ötlet volt. :-) Ha jól sikerült, akkor az alapanyag előkészítését kell kitalálni. Fontos, hogy a csigásnak jól készítsd elő az alapanyagot. Itt sok jó és egyszerű ötlet van. Szerintem a papírt minél kisebb méretűre kellene aprítanod (talán 1x1 cm körülire), aztán a betonkeverős módszerrel nedvesítened kell. 

A méretek nagyjából akkor adottak, a húsdarálóból kiindulva. Ha jól emlékszem, kb 150-200 1/min fordulatúnak kell lennie a csigának (vagy kevesebbnek). Egy ékszíjhajtás, meg egy motor, aztán nincs "kenyérhajtás. 

Az én gépem így néz ki. 

Előzmény: CetLee (6370)
CetLee Creative Commons License 2014.05.10 0 0 6370

Húsdaráló kézzel hajtva már megvolt próbának. Csak ugye a kenyérhajtás kevesebbet bír mint az elektronos megfelelője :)

Szerintem is jobb meg gyorsabb mint kézzel téglákat préselgetni, azért is szeretném ezt a csigás témát megvalósítani.

Előzmény: rtf (6369)
rtf Creative Commons License 2014.05.10 0 0 6369

Ha megfelelően nedves, szerintem a gép kinyomja. Ki kell kísérletezni a nedvességtartalmat. Elbírja valamilyen szintig a forgácsot és a fűrészport is. Kézzel raktuk bele az alapanyagot, de szerintem egy állítható fordulatú csigával is lehetett volna adagolni. A gépet nem én, hanem "brikigép" csinálta és nem papírra, hanem szalma, nád, keményfa forgácsra. A méretekkel kapcsolatban Tőle érdeklődjél!

Szerintem ilyen kis teljesítményű gépet, egy használt húsdarálóból, is építhetsz. Kiveszed a végéről a rostát, meghosszabbítod a csövet a csiga végétől vagy 25 cm-re, és csinálsz egy próbát nedves papírral. Viszonylag olcsón kísérletezhetsz vele. A cső végét meg is hasíthatod, hogy valamilyen szorítást tegyél rá. Talán keményebb brikettet kaphatsz, ha szorítod a végét. Ha jó eredményt kapsz, tovább gondolhatod a történetet, akár nagyobb méretben, akár motorizálva is. Én hatékonyabbnak gondolom, mintha egyenként csinálod a téglákat.

Előzmény: CetLee (6368)
CetLee Creative Commons License 2014.05.08 0 0 6368

Kartonpapírból lenne a brikett, plusz ha van akkor fűrészpor és forgács is kerülne bele. Hamu mennyisége annyira nem számít.

A papírpépet kellett adagolni vagy magából beleesett, belecsúszott a csigába az adagolóból? A csigás présről tudnál 1-2 képet mellékelni? A kimenő cső a csiga végétől milyen hosszú?

Előzmény: rtf (6366)
rtf Creative Commons License 2014.05.08 0 0 6367

rtf Creative Commons License 2014.05.08 0 0 6366

Én a csigás gépemmel már nyomtam papírt, bár nem erre készült. Nekem a cső 90 mm átmérőjű.  A papír állagáról azt tudom mondani, hogy eléggé meg volt darálva, nem tudom mivel. Elég nedves volt. kb 30-40 %, de nem csöpögött a víztől! A fűtés nem ment a gépen. Kinyomott belőle kb 200 kg/ó-t. Szépen egybe állt. De utólag szárítani kellett! Amikor szárazabb volt a papír, akkor beleragadt, nem nyomta ki. Bár ez szerintem a tömörítőcső belső kialakításától függ. Fűteni nem kellett, mert a papírbrikett külseje a gőz miatt repedezett. Az elején nem volt meg a belső lyuk, de kb 1 m kinyomása után az is kialakult. Száradás után kezelhető lett, megkeményedett.

Kipróbáltam a kályhában. Izzott, de szerintem sok a hamuja. Legalább is ennek a papírfajtának, az volt.

Előzmény: CetLee (6364)
öregrobi Creative Commons License 2014.05.05 0 0 6365

Szia!Igazad van!Lehet kézi erővel is nyomni három brikettet egyszerre.Valószínűleg gyorsabb mint az olajemelős módszer.

Én azt tapasztaltam, hogyha 10% fölé mentem a fűrészporral, nehezen kezelhetővé vált a nedves brikett,szétmálott,vagy eltört a mozgatásnál.Bár valószínűleg ha csak tisztán kartonpapírt használnék ez nem lenne gond, de mivel vegyes papírt dolgoztam fel, vigyázn kellett az arányokra.Az újrahasznosított papír magas kőpor tartalma miatt nehezebb brikettálni, és magas a hamutartalma is.

Előzmény: skarabeus01 (6360)
CetLee Creative Commons License 2014.05.04 0 0 6364

Sziasztok!

Készülünk egy csigás brikettálót építeni. Elkezdtem olvasni a topikot az elejéről.

A kivetezőcső fűtéséről többször is olvastam, leginkább szalmához. Nekünk papírhoz lenne, ott is szükség lenne bármiféle fűtésre? Nem értek hozzá, de szerintem nem.

Van aki használ itt csigás prést papírhoz? Vagy csak sima papír, vagy alkalomadtán hozzáadott fűrész-, csiszolópor és forgács is kerülne bele (ha éppen van)

Olvastam itt olyat hogy középen lyukasra is meg lehet csinálni ezt a brikettet. Úgy érzem részemről van pro és kontra is:

Mellette:

- gyorsabban szárad

- könnyebben ég

Ellene:

- saját magát áztatja (szerintem) - ugyanis ha a középső lyukat adó rész már nincs meg, akkor a konyomott brikett felső részéből a kicsöpögő rész az alsó részt áztatja - továbbgondolva lehet hogy mire idáig eljut az anyag addigra már annyi víz kijön belőle hogy az az 1-2 csepp (ha csak annyi van már benne) már nem számít.

Amennyiben van a közepén egy lyuk, nem fog összeroppanni?

Kimenő csőnek 30-40 cm körüli elvileg elég - gyakorlatilag van valakinek tapasztalata hogy ez mennyit kíván? Giondolkoztam olyanon is hogy négyzet alakú brikettet nyomni a közepén lyukkal, ez a tárolás miatt lenne jobb - vajon megoldható vagy ahol a csiga nyom ott lesz brikett, a többi az lehet baragad a sarokba és annyi?

Mekkora a maximális ajánlott átmérő abban az esetben ha nincs lyuk a közepén?  Illetve adott átmérőhöz létezik ajánlott motorteljesítmény? Pl. átmérő x centiméterenként x kW?

Csiga fordulatszámnak 200-250 körüli értékeket olvastam - 1440-es motorról kell bőven áttétel amit láncosnak álmodtunk meg. Meghajtásnak láncosra gondoltunk.

Olvastam a csigás rendszereknél esetleges csiga kopásáról is. Ez vajon papírbrikett előállításánál is fennáll vagy inkább a fánál, szalmánál a jellemzőbb?

Nem kell egy eszeveszett teljesítmén, 10-15 kg/óra bőven elegendő de ha adott technológiával nagyobb teljesítmény is elérhető az nem árt. A már ajánlott 200-250-es fordulatszámnál nagyobb fordulatszámmal valaki próblákozott már? Ha igen mi a tapasztalata vele?

Biztosan lesznek még kérdéseim :)

skarabeus01 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 6363

http://jozsibacsiotletei.blogspot.hu/2011/07/papirbriket.html

...no. itt van--az enyém dupla csövű!

Előzmény: skarabeus01 (6362)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 6362

Kering itt a "jutú"-n egy másik, a "Józsi bá' " féle, no Én ezt csináltam (még nincs kész teljesen, hiányzik a nyomó-korong a fedő és az emelő) 180 mm-es füstcsőböl (magam döntöm el mily vastag briketet óhajtok préselni) dupla csövű változatban! Gondoltam: a kettő jobb mint az egy---a három már egy kicsit macerás.

Amúgy mi lenne ha megtekintenéd (megér egy misét) Hegyes úr bizonyára szívesen megmutatja!

Előzmény: Hirsch Ricsi (6361)
Hirsch Ricsi Creative Commons License 2014.05.04 0 0 6361

Az a Hegyes prés nagyon jó,de félek nekifogni hogy jol is muködjön mivel senki nem mond semi méretet.Hegyes ur tol lehetne veni de én sokalok érte 110000-ret adni! Az meg hogy egyet préselni olaje.,szerintem haladatlan!

skarabeus01 Creative Commons License 2014.05.04 0 0 6360

."..Erőkarossal 3 téglát lehetetlen rendesen kinyomni,."

Akkor ez nem is igaz Robi...)))

http://www.hiking-trail.net/video_youtube/HEGYES%20egyedi%20tervez%C3%A9s%C5%B1%20pap%C3%ADrbrikett%20k%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9s./c9DXI0tbcis

Előzmény: öregrobi (6359)
öregrobi Creative Commons License 2014.05.04 0 0 6359

Szia!Erőkarossal 3 téglát lehetetlen rendesen kinyomni, ha csak nem akkora az erőkar mint a gémeskút. :D

Ha keversz bele fa aprítékot akkor, ha nincs rendesen összepréselve, szétmálik.Én 10T-ás olajemelővel nyomom,igaz korong alakút 1db-ot, de ennek a felülete akkora, mint 2,5 tégla.

Üdv.

Előzmény: Hirsch Ricsi (6358)
Hirsch Ricsi Creative Commons License 2014.05.03 0 0 6358

Ödv!

Szerintetek melyik lene jobb egy három téglás erökaros,vagy egy tíz téglás olajemelös? Még egy kérdés milyen mélyre szoktátok csinálni ahol préselödik a papir (mongyuk 10×20×8)téglához? És még a lukas téglárol mi a vélemény?

KalásziM Creative Commons License 2014.05.03 0 0 6357

Így van, ez egy nagyon nyögvenyelős megoldás lehet !

Előzmény: Gyulus111 (6356)
Gyulus111 Creative Commons License 2014.05.02 0 0 6356

Nagyon ötletes a gép ,csak az a bajom vele, hogy mire ezzel egy szezonra való brikettet kinyomsz addig elmulik a szezon, és a töködet is elhagyod! Bocs az őszinteségért de én igy látom!

Előzmény: Törölt nick (6355)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.02 0 0 6355

itt a videó  brikettáló gépről:

Előzmény: Hirsch Ricsi (6351)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.02 0 0 6354

üdv!

az alábbi videón megtekinthetsz egy új fejlesztésű, magyar gyártmányú brikettáló gépet. Ez a gép professzionális mivolta mellet könnyen elkészíthető házilag, amivel behozhatatlan előnyre tesz szert a konkurenciával szemben!

Ezt ajánlom megépíteni

skarabeus01 Creative Commons License 2014.05.01 0 0 6353

...de ha nehéz a másolás, üsd a keresődbe "papirprés"..))))

skarabeus01 Creative Commons License 2014.05.01 0 0 6352

Itt válogathatsz kedvedre! Én a "Józsibácsi-ötletei" c csinálom...duplacsövűre..!

https://www.google.hu/search?q=papitpr%C3%A9s&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a&channel=fflb&gfe_rd=cr&ei=rNhhU9vGMoPe8gez5IGoAQ

Hirsch Ricsi Creative Commons License 2014.05.01 0 0 6351

Üdv mindenkinek!

Szeretnék tanácsot kérni,ugyanis szeretnék épiteni egy papír prést. Arra lenék kiváncsí,hogy mekkora brikettet készitsek és ahoz mekkora forma kellene?

Gyulus111 Creative Commons License 2014.04.27 0 0 6350

Helló!

Előszöris egész évben papirbrikettel fúteni lehetetlen! Fával kell parazsat előállitani, amitől a brikett beizzik!

Leirom az én fútési módszerem, és döntsd el megéri-e!

160m2-es házat fútök, és ehhez elhasználtam kb. 15q akác tüzifát és 6000db papirbrikettet! (25x12x5cm-es)

Semmiféle extrát nem használok (papirapritó, betonkeverő stb) csak egy nagyteljesitményü furógépet amivel pépesitem a papirt! Az igaz, hogy nagyobbrészt forgács és fürészporkeverék van benne (papir csak annyi hogy ne essen szét) Ezzel tudok úgy füteni, hogy 2-3 óránként kell 10-12db-ot ráraknom a kazánra és tartja a 60-fokos vizet!

Ha érdekel, Írj és szivesen segítek!

Előzmény: Törölt nick (6348)
galvin Creative Commons License 2014.04.27 0 0 6349

Hali!

Szerintem mindenek előtt csak akkor fogj neki a brikett gyártásnak, ha sok (rengeteg!) szabadidőd van, illetve ha nem sajnálod a kiadást papíraprító gépre, valamilyen pépesítő szerkezetre, egy olyan présre, amivel termelni is lehet, illetve van betonkeverőd.Nem utolsó sorban nagy mennyiségű alapanyag (papír, forgács, fűrészpor, ágapríték, stb) beszerzése sem gond.Ha ezek a feltételek adottak, akkor gyárts le kb 100 mázsát a brikettből (kiszáradva legyen ennyi), és meglátod, hogy a következő szezon után marad-e belőle, vagy esetleg valami mással még pótolni kell. Üdv: GV.

Előzmény: Törölt nick (6348)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.26 0 0 6348

Van itt olyan aki egesz evben papirbrikettel fűt? Mekkora lakast és hany mázsa brikett kell hozza? Légyszives irjatok hogy erdemes e belevagnom a dologba?

/manens Creative Commons License 2014.04.19 0 0 6347

Igen, ha az az igény, hogy pl. 10 x 10 mm, vagy 20 x 20 mm darálék legyen, azt is el tudom készíteni.

Előzmény: rtf (6346)
rtf Creative Commons License 2014.04.19 0 0 6346

/manens!

Azt szeretném megkérdezni Tőled, hogy a gépeddel (ami pofás darab lett!) ledarált papír hosszúsága módosítható? A hossz csak a papírtábla méretétől függ?

Előzmény: /manens (6339)
/manens Creative Commons License 2014.04.17 0 0 6345

Így fest készen.

galvin Creative Commons License 2014.04.12 0 0 6344

Kedves Barátom!

Mint embert, ismeretlenül is tisztellek, de a primitívséged miatt nagyon sajnállak!

Az Indexen eddig a mostanin kívül volt még 4 hozzászólásod, amit ide bemásoltam. Bár ne tetted volna !

"igen elnézést 

meg egy OLTÁRI nagy hülyeséget is kérdeztem 

tekitsétek tárgytalannak a hsz,mintha ott se lenne

üdv

üdv
azt akarom megkérdezni hogy a faelgázosító kazán az vegyes tüzelésű kazánban égetem a fát és gázcsonkot be kell nyomatni a kazánba és megnyitni hogy jobb hatásfokú működés legyen.szóval a kérdésem az lenne hogy milyen gázcsapot vegyek ehhez az átalakításhoz a szerelvény boltba és hogy kell e reduktor vagy csak simán megy be a gáz
ti hogy csináltátok?

kőszőnőm a választ

van egy vegyeskazánom égetek benne fát gajat meg szemetet és faelgázosítosá akarom tenni hogy job legyen és a kérdésem az hogy hogyan kel bevezetni e gázt?

üdv

üdv
azt akarom megkérdezni hogy a faelgázosító kazán az vegyes tüzelésű kazánban égetem a fát és gázcsonkot be kell nyomatni a kazánba és megnyitni hogy jobb hatásfokú működés legyen.szóval a kérdésem az lenne hogy milyen gázcsapot vegyek ehhez az átalakításhoz a szerelvény boltba és hogy kell e reduktor vagy csak simán megy be a gáz
ti hogy csináltátok?

kőszőnőm a választ"

Előzmény: Törölt nick (6343)
/manens Creative Commons License 2014.04.04 0 0 6342

Egyenlőre patika, mint minden kisérleti darab, nem piackomform az ára. Ha beszámítom a rengeteg adódó promléma, hiba kijavításának tapasztalatát, úgy megérte.

A következő (-k ) már jobbak, olcsóbbak lesznek.

Egy biztos, olyan - mint ahogy reméltem - ami mindenre jó ( " .....és még a zóromat is tisztíccsa " ) nem lesz. Minden anyagcsoporthoz más fordulat, nyomaték, fogállás, fogszám, késszélesség, automatika, stb. kell.

Előzmény: kpfenyo (6340)
galvin Creative Commons License 2014.04.04 0 0 6341

Hali! Ha Tőled kérdeznék, Te is az eladási árát adnád meg, nem pedig az önköltségit :)

Előzmény: kpfenyo (6340)
kpfenyo Creative Commons License 2014.04.04 0 0 6340

Szia!

Ha fazúzalékot csinálsz,azt is rágd már fel légyszíves 

Mennyiből hoztad ki a gépet?

Előzmény: /manens (6339)
/manens Creative Commons License 2014.03.31 0 0 6339

Sok mindent képes ledarálni, ami a brikettáláshoz elképzelhető. Félkész állapotban, papírral kipróbálva. ( brutális a teljesítménye )

halaloszto Creative Commons License 2014.03.28 0 0 6338

Ez jo, ha nem kell messzire menni tenyleg. En mindig B-vel vezetheto megoldasban gondolkoztam.

Vajk

Előzmény: skarabeus01 (6337)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.03.28 0 0 6337

...mivel mezőgazdasági területen kell mozgatni, elég egy piros rendszámú traktor..))

Előzmény: halaloszto (6336)
halaloszto Creative Commons License 2014.03.28 0 0 6336

NKH-val beszelgettel mar errol? es utanna milyen jogsival vontatod?

Vajk

Előzmény: skarabeus01 (6335)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.03.28 0 0 6335

..azért ezeket a 600..700 ks-os kütyüket könnyen hordozhatóvá lehet alakitani.!...elég egy használható alváz..))

Előzmény: halaloszto (6334)
halaloszto Creative Commons License 2014.03.27 0 0 6334

hordozhato eleg keves lesz a talalatok kozott.

Vajk

Előzmény: skarabeus01 (6332)
Szepi84 Creative Commons License 2014.03.27 0 0 6333

Üdv mindenkinek!

Épített már itt valaki pelletálót? a kérdésem az lenne hogy mekkora fordulat kell a malomkeréknek vagy matricának?

skarabeus01 Creative Commons License 2014.03.22 0 0 6332

Üsd a keresődbe..Brikettáló Gép..és válogass kedvedre..))

Előzmény: Csuklósbusz (6331)
Csuklósbusz Creative Commons License 2014.03.22 0 0 6331

Egy kis méretű hordozható brikettálógép energiafűre, szalmára, növényi hulladékra mennyibe kerülhet újonnan gyártótól tehát ami tutira működik is?

orient7 Creative Commons License 2014.03.18 0 0 6330

Sziasztok brikettálók.

Lenne egy brutális 12 kw hidraulika egységem.

A képen látható állapotban

Sajnos kiprobálni nem tudom.

Ár 120 000 ft

öregrobi Creative Commons License 2014.03.10 0 0 6329

Ez a kép van a daráló belsejéről!

öregrobi Creative Commons License 2014.03.10 0 0 6328

Szia! A pépesítőről . talán egy kép van, az is a belsejéről.Megkeresem és felrakom ide, vagy kibányászom a színből,ami nem egyszerű feladat :), és csinálok párat a napokban.

Előzmény: galvin (6327)
galvin Creative Commons License 2014.03.09 0 0 6327

Kedves Robi! A pépesítődről kérhetnék fényképe(ke)t akár ide a fórumra, akár a privát e-mail címemre? Köszönettel: GV.

Előzmény: öregrobi (6326)
öregrobi Creative Commons License 2014.03.09 0 0 6326

Szia!Én vizesen darálom a papírt, vagy inkább úgy mondanám, hogy vízzel.Egy 80l-es tartály aljába szereltem egy nyitottlapátú szivattyú álló, és forgórészét.2200W-os 2900-at forduló motor hajtja.Kisebb gyenge volt, melegedett.Egy adagba 3, 10l-es vödörnyi áztatott papír megy bele.Kb 2perc alatt krémmé pépesíti.

Előzmény: Dexter00000 (6325)
Dexter00000 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 6325

Természetesen úgy gondoltam, hogy egy tetejétől megfosztott IBC tartályban áztatom a kartont 1-2 napig, aztán úgy menne a darálóba :-)

De puding próbája az evés... Egyelőre még nincs daráló a láthatáron...

Előzmény: halaloszto (6322)
shörcsög Creative Commons License 2014.03.03 0 0 6324

most csaponganak az ötletek a fejemben. egy csigás brikettálóhoz kb mekkora teljesítménnyel kell számolni? illetve kb mekkora legyen az csiga fordulatszáma? a cső belső felülete értelemszerűen enyhén hornyolt igaz?

Ha jól értelmeztem az orsós brikettáló elvét akkor itt részben a csőnek a szűkülése, részben a csiga menetének sűrűsödése és részben a hő az ami miatt a brikett tömörödik, egybemarad. 

/manens Creative Commons License 2014.03.02 0 0 6323

Aki ilyenre adja a fejét, annak inkább ideje legyen, mint pénzt adjon ki energiára. Ha minden műveletre energiát használsz, többe kerül a leves, mint a hús. Szerintem.

Előzmény: halaloszto (6322)
halaloszto Creative Commons License 2014.03.02 0 0 6322

naja, ha raersz aztatni...

amugy a papirgyarban sem veletlenul jaratjak rajta azt a gorgosmalmot aminek nem jut eszembe a neve.

Vajk

Előzmény: /manens (6321)
/manens Creative Commons License 2014.03.02 0 0 6321

Az áztatás ok, a turmixolás felesleges úri huncutság ( meg idő-energiapocsékolás )

Előzmény: halaloszto (6320)
halaloszto Creative Commons License 2014.03.02 0 0 6320

nincs olyan hogy egyben. attol marad egyben, hogy a cellulozszalak osszeakadnak. ahhoz hogy ez megtortenjen, a szalakat fel kell szabaditsd, ki kell szabaditsd a papir feluletebol. ehhez kell az aztatas es a turmixolas.

Vajk

Előzmény: Dexter00000 (6311)
piriczky Creative Commons License 2014.03.02 0 0 6319

Az előbb lemaradtak a képek,most pótolom!!

Előzmény: piriczky (6318)
piriczky Creative Commons License 2014.03.02 0 0 6318

Sziasztok! 

Mivel engem is elkezdett foglalkoztatni a papir brikket gyártás,igy gondoltam nincs mire várni,elkészitem saját papír brikettáló gépemet! 

Az alapja egy 4T nyomó erejű fa hasogató gép,amit ugy alakitok át,hogy egy 5 perces csavarozással,lehet fahasogatónak is használni,viszont ha szeretném akkor papir brikett présként is használjam!

A terv a következő: 40cm hosszu,és 10X10 es átmérőjű téglatestet készítek,aminek a tetejét nyithatom,ergo ott majd tudom tölteni bele a pépesitett papiromat! A fahasogató kinyúló erökarját használom fel a a préselésre,amire felszereltem egy 10X10es méretú U profilvasat! amit le tudok szerelni és ujra fahasogató gépként tudok üzemeltetni! A végére egy zsilip szerű rendszert akarok amit ha elkészült a préselés akkor felhuzok és ujra rápréselve már nem préseli hanem kinyomja magából a kész brikettet! Mind a négy oldalát a falának 6-os fúróval kifurkálom,hogy a viz tudjon szabadon távozni! Amit a képeket láttok az a mai kezdeti munka eddigi eredménye! Folytatást majd teszem fel képekben!

brikigép Creative Commons License 2014.03.02 0 0 6317

Üdv !

Kettő váltóáramú vill. motort nem lehet úgy egybe kötni mint vill. mozdonynál, mert leégetik egymást.

3 kw-al éppencsak elmegy a hidraulikus és a csigás is 20-40 kg/h teljesítéssel, bár elsőre inkább a kevesebb sikerül. Tervezéskor első a motorerő,alapanyag, brikettminőség-átmérő,hidraulikapumpa nagysága,vezérlőrendszer,brikettcső, olajhenger .

A csigás egyszerűbb de ha nem jutsz pontos méretekhez egy jól dolgozó gépről akkor sokára fog sikerülni.A jól dolgozó gépek rajzát meg nem adják ki. A gugliban lehet rajzot venni olcsó pénzért ,de folyamatosan jól működő gépet még gépgyártók se tudnak mindig csinálni. Az én gépemet is egy gépgyártó veszi át mert az ő konstrukciója csak rövid ideig ad elfogadható szintű brikettet, utána felborul az egyensúly és szét kell szedniük gépjüket kitisztítani.

Legjobb a szíj-fogaskerék átvitel mert ez biztonságosan átviszi a nyomatékot.

Előzmény: shörcsög (6316)
shörcsög Creative Commons License 2014.03.02 0 0 6316

Tisztelt brikigép! legfőképp azért gondolkodtam a hidraulikus brikettálóban mert jóval egyszerűbb és talán kevesebb a buktató ,mint egy csigás gépnél., persze a csigás gép sincs kizárva.. a csigának a menetét miszerint állítottad be? nagyon érdekelne a csigának a méretezése. illetve a csiga meghajtása milyen? 
a gép lelke egy 3kwos motor lenne mint már írtam ,de ha kell egy 2 kwosat még "mellé lehetne állítani".. ezekkel szerinted milyen gépet érdemes építeni?

galvin Creative Commons License 2014.03.01 0 0 6315

Üdv!

Én "átmenetileg" felfüggesztettem a papírbrikettezést. Az alapanyagot eladtam (15Ft/kg-80q) és az aprító gépet is. De azért figyelemmel kísérem a fórumot. Ha sikerülne megépíteni Valakinek egy csigás papírbrikettes gépet, ami folyamatosan üzemeltethető, az tényleg szuper lenne. Ez a "húsdarálós" dolog nagyon tetszik nekem is!

Előzmény: brikigép (6312)
brikigép Creative Commons License 2014.03.01 0 0 6314

Bocs lemaradt a kép a nedves" repedezős" brikettről.

Előzmény: brikigép (6313)
brikigép Creative Commons License 2014.03.01 0 0 6313

Szia !

A lendkerék segít egy rövid időtartamra, 1-3 sec, de a motor teljesítményét evvel nem lehet megnagyobbítani, esetleg megkönnyíti a kinyomást. 3 kw erejű motorral nem lehet elérni 70 kg/h mennyiségű kemény brikettet faanyagból, esetleg papírból.

A hidraulikus nádbrikettálómon (Yutube) van lendkerék és igen könnyen kipöccen a brikett , de ez csak annyi hogy nem kell a motornak túlerőlködni és kevésbé melegedik ami nyáron hasznos.

Én mégis a csigás gépet fejlesztem tovább, a mostani gépem szerintem eléri a profi szintet , igen nagy a csiga nyomóereje a különleges fej miatt, nádra és faanyagra van külön szerszámja, 250kg/h brikettet könnyen teljesít ha száraz az anyag. Nedves anyagnál mindig repedezik a brikett és beszorul minden gépbe ha brikettálásról van szó, télidőben nehéz jóminőségű száraz anyagot találni.

Előzmény: kpfenyo (6309)
brikigép Creative Commons License 2014.03.01 0 0 6312

Üdv !

Hasonló megoldást javasoltam már jóval korábban itt a fórumon. Galvin fórumozó társunknak küldtem is rajzokat róla de nála ebben a témában semmi hír, pedig biztosan termelékenyebb mint az a formába nyomós téglaprés.

Én folyamatos működésű gépet vázoltam mint egy csigás géphez illik, hasonlóképp mint mikor a napraforgómagból kinyomódik az olaj és megmarad a szilárd szak, csak papír esetén az a "szak "kb. 90-100mm átmérőjű lyukkal a közepén mint a csigás brikettnél.

Előzmény: Dexter00000 (6306)
Dexter00000 Creative Commons License 2014.03.01 0 0 6311

Erre már gondoltam én is, csak nekem egyelőre kartondobozok állnak rendelkezésemre. Azért ezeket illik elődarabolni, de az újságpapírt benyelné egyben szerintem. :-)

Előzmény: kuc-kuc (6310)
kuc-kuc Creative Commons License 2014.03.01 0 0 6310

Szia! Dexter00000!

Az ötleted nagyon tetszik, még nem olvastam, hogy valaki csinált volna ilyet. Ha megvalósul mindenképp kíváncsi lennék hogy szuperál a szerkezet. Akár tovább is lehetne álmodni a dolgot. Mi van ha egy megfelelő lyukazású szitát és egy frankó kést  raknál bele, majd a beáztatott papírt dobod bele a gépbe. Egy géppel meglehetne oldani a darálást pépesítést és a gyártást is. Persze ha nem ragad be a vizes papír és normálisan lehet vele aprítani.

Üdv

kpfenyo Creative Commons License 2014.02.28 0 0 6309

Szia!

A lendkerékről brikigép tudna többet mondani,mert az ő brikettáló gépén van ilyen. 

Nekem a gépemen 12mm a falvastagság.

Üdv.Krisztián 

Előzmény: shörcsög (6308)
shörcsög Creative Commons License 2014.02.28 0 0 6308

kpfenyo jelenleg egy 3kW-os 400V-os villanymotor áll rendelkezésemre. ezzel nem lehetne valahogy megoldani? lendkerék v megfelelő áttétel? illetve a csőnek amiben a brikettet tömörítem mekkora falvastagság az ami azért "illendő"?

Fiduli Creative Commons License 2014.02.27 0 0 6307

Szia.

Bravó!!!!

A zárólemezt működtethetnéd hidraulikusan vagy pneumatikusan, elektronikusan figyelve a motor áramát, és amikor elér egy bizonyos áramerősséget, vagyis a motor összenyomta a pépet és kicsit több áramot fogyaszt, kinyitja a lemezt.

Szupi ötlet.

Üdv.

Dexter00000 Creative Commons License 2014.02.27 0 0 6306

Sziasztok Barkácstársak!

Olvastam ezt a fórumtémát, mert érdekelnek az ilyen jellegű megoldások.

Az én elképzelésem az lenne, hogy építek egy csigás brikettálógépet papírbrikett előállítására, ipari húsdarálóból.

A darálóba megy a pépesített papír, de nem a szitán nyomná ki, hanem bele egy 63/80/100-as (darálótól függ), oldalt lyukakkal ellátott vascsőbe. A cső végét egy karral működtetett lemez zárná le.

A működését úgy képzelem el, hogy a lemez zárva van, daráló működik, a papírt tömöríti, a víz távozik. Mikor már eléggé összepréselődött a papír, a lemezt nyitom és mint ha kolbász töltenék, a brikett távozik a csőből. A megfelelő méretű brikett távozása után a lemezt zárom, ez egyben le is vágja a brikettet és a tömörítési fázis kezdődik előről.

Ha csinált már valaki ilyet, megoszthatna néhány tapasztalatot velem.

Téglabrikett présem már van, szerintem ez a megoldás sokkal gyorsabb lenne.

kpfenyo Creative Commons License 2014.02.26 0 0 6305

Szia!

Szerintem egy MTZ szivattyú,és egy 5,5kw-os villanymotor elég.

Üdv.Krisztián 

Előzmény: shörcsög (6302)
Fiduli Creative Commons License 2014.02.19 0 0 6304

Manapság egyre több a hirdetés....

Pedig ez nem egy olyan oldal.

Pá.

Előzmény: laci19791202 (6303)
laci19791202 Creative Commons License 2014.02.19 0 0 6303
shörcsög Creative Commons License 2014.02.18 0 0 6302

Üdvözlet új vagyok!

Erősen tervezgetem egy fabrikett gép építését, mivel korlátlanul tudok hozzáférni keményfa láncfűrészforgácshoz. Ahhoz hogy kb 6-7 cm-es kör alakú brikettet kapjak kb 70-90kg/h mennyiségben kb mekkora méretű hidraulikaszivattyút illetve hidraulikamotort tervezzek és két irányú hidraulikahengerben gondolkozok, mivel így csökkenne a holtidő. Számításban sajnos ne ismerem ki magam. Így szeretnék kérni egy kis segítséget az "öreg rókáktól".  Köszönöm

42tibcsi Creative Commons License 2014.02.16 0 0 6301

Kép a présről.

Előzmény: 42tibcsi (6299)
brikigép Creative Commons License 2014.02.16 0 0 6300

Szívesen, egyszerű nemesíthető anyagból ha készíted a perselyt , az elég, de kell préspersely és stabilizáló persely amelyet szétvágsz és szorítasz akármi módon programozottan vagy anélkül.

De azért egy vízszivattyú főtengelye töredék nyomatékkal van terhelve mint ami a lendkerekes brikettálónak kell , szóval töredék brikettátmérőket kaphatsz, ezekkel a megterhelési számításokkal jó lenne ha tudnál élni , mert ez a jövő megbízható jóslása nem a Tv 2 összevissza ezotérikusaié.

Tudást, kitartást,erőt,egészséget és várom a pozitív eredményeket !

Előzmény: Ledfénytechnika (6297)
42tibcsi Creative Commons License 2014.02.14 0 0 6299

Eladom 3 téglás papír-brikett présemet és egy üzem képes szétszerelt 3T rönk hasítót.

Ez azért van szétszerelve mert össze akartam építeni a préssel (ne keljen gk. emelővel vacakolni). Közben nagyobb kazánra cseréltem a régit és ebben elfér akár 5-6 karton doboz, innentől feleslegesnek tartom a papír brikett készítést.

Csak egyben adom el őket 30e.

Ledfénytechnika Creative Commons License 2014.02.09 0 0 6297

Köszönöm a segítséget. Én is úgy gondoltam, kis fokkal kezdem, és majd látom mi lesz a végleges. A rajzokat hétvégén átadtam az esztergályosnak, talán 2 hét múlva már tudom építeni össze. Egyébként ez a gép, amiből készül, két oldali (duál) hajtású szivattyú volt, és gondoltam arra, hogy a nem használt oldalon áttétellel felpörgetek nagyobb sebességre egy lendkereket, és az tuti ad erőt a holtponti helyzetben. Egyébként én nem várok ettől túl nagy teljesítményt, szerintem 120-200 kg óránként az már nagyon jó lesz, többet nem gondolom, hogy tudna, de majd látjuk.

Első körben nem akartam túl drága anyaggal próbálkozni, majd ha beválik, és működik a fok-átmérő páros, és elkopik a "prototípus", akkor jöhet a minőségi szerszám.

brikigép Creative Commons License 2014.02.07 0 0 6296

A lendkerekes eršsebb mint a hidraulikus , csak jó kövér lendkerék és legalább 120 ford/ perc kell. Nálad csak 60 ford/perc amit mondasz , ez 4 x kevesebb energia mintha 120-on menne, mert ekkorán megy a modern lendkerekes.

Nem írod milyen anyaggal bíbelődesz, mert a szalmaféle és faforgácsféle brikettáláskor nem keverendő !!!

Még itt a mi országunkban is 5-6 féle szerszámot rendelnek nem is akármilyen anyagból hanem wolfrámötvözetből csak faforgácsfélére , akkor hol vannak még a szalmafélék ?

Én azt mondom akármit préselsz is ,először kis fokot adjál, és úgy készítsd a perselyt hogy 5 x is be tudd fogni átjavításra, ha netán nagyobbítani kell a fokot.

De  egy persely az nem semmi szerkezet mert egy cseh gyártmányú 1 tonna / h kapacitású gépen elkopott a persely és sok gyártónál rendeltek és nem vált be , és véletlenből egyből eltaláltam és a megrendelő el is adta. Megörültem , hasznom épp hogy a minimális munkadíj volt.

Előzmény: Ledfénytechnika (6295)
Ledfénytechnika Creative Commons License 2014.02.07 0 0 6295

Azért nehéz elsőre eltalálni, mert ez a gép kicsit gyorsabb működésű, a dugattyú gyorsabban mozog, mint a például a hidraulikus, viszont gyengébb is, de a kúp után lévő csövön lesz 4 bevágás 90 fokban, ami egy bilinccsel szorítható, változtatva ezzel a keresztmetszetet, amin a préselt brikett halad keresztül, növelve a súrlódását és ezzel a dugattyúnál keletkező torlónyomást, és persze ezt még lehet fokozni a kész brikettet vezető pálya szorításával. Az előző hozzászólásomban leírt kúp szöge 1 fok, de az anyag olyan vastagságú, hogy ha ez kevés, át lehet alakítani 2-2,5 fokosig. de úgy érzem ki kell próbálni, mert félek, hogy a túl nagy kúpszögnél beragad csak, és lehet fúrni.... Fej fűtést is szeretnék alkalmazni, hogy javítsam a teljesítményt, és ahogy olvastam itt a tapasztalatokat, úgy könnyebben nyom a gép is, mint hidegen (kevesebb erő kell). A gép 7,5KW 1400-as fordulatú villanymotorral működik, egy kb 220 kg-os hajtómű van rajta, másodpercenként 1 160mm hosszú munkaütem van (dugattyú). Ez egy gyári gép, szivattyú volt régen.

Ledfénytechnika Creative Commons License 2014.02.07 0 0 6294

Sziasztok. Most kezdek egy excenteres brikettáló építésébe, és olyan tanácsra vagy tapasztalatra volnék kíváncsi, hogy a kúpszöget mekkorára csináljam, elegendő lehet-e a 200 mm hosszú, 82- ről 76- ra szűkülő kúp?

kpfenyo Creative Commons License 2014.02.05 0 0 6293

Szia!

Ha folyamatosan egyforma minőségű alapanyagod van,akkor a csigásat javaslom.

Ha változik az alapanyag,akkor a hidraulikus.

Nekem össze állt a nyárfaforgács.

Előzmény: kuti86 (6292)
kuti86 Creative Commons License 2014.02.02 0 0 6292

Sziasztok új vagyok a fórumban.

De sokat olvasgattam lenne pár kérdésem. Nyárfa fűrészport tudok magamnak szerezni szinte a semmiért és szeretnék belőle brikettet csinálni.

Milyen gépet érdemes venni vagy csinálni hidraulikus vagy csigás? Nyárfa fűrészporból lehet e brikettet csinálni mert azt mondták alacsony a Lignin tartalma ami elvileg a kötést segíti és ez miatt a brikett szétesne ez igaz?

Zjb 2 es kínai gépről van vélemény?

Köszi előre is

pisti1818 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 6291
pisti1818 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 6290

Sziasztok eladó lett egy hidraulikus proporcionális szelep teljesen jó és működőképes állapotban sok külön alkatrésszel nyomásmérő órával alaptesttel együtt  ár megegyezés kérdése. e mail: caliboy@freemail.hu

bajai 2 lépcsös Creative Commons License 2014.01.22 0 0 6289

Köszi az infokat!

galvin Creative Commons License 2014.01.22 0 0 6288

Hali!L
Légy szíves, olvasd el az 5791 sz hozzászólásomat 2013.01.31 19:27:17! 9 nap múlva lesz 1 éve! Köszi! Üdv: GV.

Előzmény: skarabeus01 (6287)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.01.22 0 0 6287
Előzmény: galvin (6279)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.01.22 0 0 6286

Nem tudom, ismert-é ez a brikettáló, egyszerű és aránylag gyors..

http://www.youtube.com/watch?v=XLB9z4BH9Ao

Előzmény: Gyulus111 (6285)
Gyulus111 Creative Commons License 2014.01.22 0 0 6285

Teljes mértékben igazad van! Nekem olyan problémám adódott az emelős módszerből, hogy egész nyáron sem birtam 7000db-ot préselni! ( mivel ennyi kell egy szezonra)

Az igaz hogy a kézzel nyomott nehezebben szárad és nincs olyan kemény, de szapora és nem megy rá az egész nyári szabadidőd! Égni is jól ég igy én nem teszem vissza az emelőt! Száritani is van hol, és mig szárad én pecázhatok!

Előzmény: permanenske (6284)
permanenske Creative Commons License 2014.01.22 0 0 6284

Maradjál csak a sima olajemelőnél, ha elég erős a présed váza, szinte szárazra tudod nyomni a brikettet. Napsütéses időben max. 3-4 nap alatt csontszáraz.

Előzmény: bajai 2 lépcsös (6282)
halaloszto Creative Commons License 2014.01.22 0 0 6283

ha egy brikettet egy 2 tonnas emelo kemenyre nyom, akkor a 25-hoz 50 tonnas kell! ahogy noveled az ossz feluletuket, ugy no a szukseges nyomas. nem tunik jo otletnek a sok egymas mellett, nem veletlen nem erolteti senki.

Vajk

Előzmény: bajai 2 lépcsös (6282)
bajai 2 lépcsös Creative Commons License 2014.01.21 0 0 6282

Nekem ez a fajta nem jó,mert mozgás sérült vagyok és nagyjábol csak ülve tudom csinálni.Amit elkezdtem épiteni,az 100-csö,50cm hoszan és 5*5 négyzetben.Igy 25-jönne ki egy töltésre.A hévér emelőt gomdoltam alá tenni,mert az nyom 50cm vígan.Az olajosok meg max 20cm bakolni meg nincs kedvem.Csak azt nem tudom hogy hány tonást tegyek alá, ami rendesen ki préselné a vizet hogy ne egy honap legyen mig kiszárad,és kemény is legyen.Ez a fajta hévér emelők van 3,5/5/10/15/20tonásba szerintetek mejk legyen?

skarabeus01 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 6281
Előzmény: skarabeus01 (6280)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 6280

Bocs, de emlékezetből írom--de ha itt vagy fel tudnád tenni a link.et...képpel.)

Előzmény: galvin (6279)
galvin Creative Commons License 2014.01.21 0 0 6279

Bocs a belevauért, de már másodszor írsz "Heves"-t, pedig az illető "Hegyes"-nek nevezi a gépét. Üdv: GV.

Előzmény: skarabeus01 (6277)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 6278

A keresőbe: "papirbrikett" és kiad vagy 12 oldalt, ott nézd  Heves -féle prést, vagy a Józsi bá'-ét--de van ott számtalan jó és jobb. ..de próbálok 1 link-t..

Előzmény: bajai 2 lépcsös (6275)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 6277

Nekem a "Heves" módszer tetszik a legjobban (3 drb alig 1 perc alatt))..de a Józsi bá' "ágyúcsöves" prését koppintom--de kétcsövesre..))

Előzmény: Gyulus111 (6276)
Gyulus111 Creative Commons License 2014.01.21 0 0 6276

Helló!

Én is olajemelővel kezdtem, és egy évig  használtam! Semmi kopást vagy elhasználódást nem vettem észre!

Csak rettentően lassú volt, ezért váltottam kézi préselésre! Egy hosszú erőkar segitségével lényegesen szaporább a müvelet, és a nagyobb nyomóerő sem hiányzik! Magyarul igy is jó a brikett!

Előzmény: bajai 2 lépcsös (6273)
bajai 2 lépcsös Creative Commons License 2014.01.20 0 0 6275

Mégpedig?Megköszöném az infot!

skarabeus01 Creative Commons License 2014.01.20 0 0 6274

Könnyen nem romlanak..de előbbb, utóbb csökken a nyomó.erejük. Ha brikettálni akarsz van jobb módszer is...és sokkal, de sokkal gyorsabb..!

Előzmény: bajai 2 lépcsös (6273)
bajai 2 lépcsös Creative Commons License 2014.01.20 0 0 6273

Tapasztalatott kérnék urak!Az olajos emelők hogy birják a strapát?Mondjuk menyi préselés után várhatom  hogy meghal,Vagy ez hülyeség,nem romlanak könyen?

kuc-kuc Creative Commons License 2014.01.18 0 0 6272

Papír brikettállóknak! A neten böngészve találtam az alábbira. Nem tudom, hogy látta e már valaki, de azért megosztom veletek. Valaki próbálkozik a papírt szárazon brikettálni. Meglátjuk mi lesz belőle.

http://www.sorkollektor.hu/2010/12/papirbrikett-keszitesszarazon/

kpfenyo Creative Commons License 2014.01.17 0 0 6271

Szia!

Nekem 35l-t szállít a szivattyúm, 100 bár nyomással dolgozik a gép, és a munkahenger átmérő 300 mm.

Üdv. 

Előzmény: R1200R (6267)
R1200R Creative Commons License 2014.01.15 0 0 6270

Köszi a hozzászólásokat és a segítséget!

brikigép Creative Commons License 2014.01.15 0 0 6269

A 45l/perc szállítású pumpa már nem a kicsi gépek kategóriája. Kpfenyő számítása jó , ez tartalmazza a hidraulikai és vill. veszteségeket is. Ha 10-20 sec-ig terhelődik  csúcsnyomáson akkor is min. 11 kw kell. Én 32l/perc pumpát lendkerékkel működtettem és 7.5 Kw volt a biztonságos mert avval naphosszát is elment de az 5.5 kw motor már melegedett.

A hidraulika henger keresztmetszete kevés, legalább 150cm2 kellene mert avval kapnál valami mérhető keresztmetszetű brikettet ami nem hullik szét.

halaloszto Creative Commons License 2014.01.15 0 0 6268

Arrol van szo, hogy a nyomas nem fix 160bar. Amikor visszajar a cucc, akkor ugye sokkal kevesebb, amikor tomorit, akkor is az elejen semmi, aztan az utolso valahany centin megy fel szepen. Tehat egy kisebb motor vigal elviszi az egesz kocerajt, kiveve azt az utolso 5 centit. Viszont pont azert az 5 centiert csinaljuk :-) . Szerencsere ezek a motorok igen jol turik a kis ideju tulterhelest. Esetleg nagy lendkerek is segithet. Viszont a halozatnak is birnia kell a kis ideju tulterhelest, mert siman lehet hogy elmegy a 4kW motorral valakinek, de a nyomas vegen eselyes hogy egy masodpercre 8kW-ot vesz fel az a motor.

Vajk

R1200R Creative Commons License 2014.01.15 0 0 6267

Köszi a választ.

Nekem is az a problémám, hogy csak tapasztalati úton szerzett infók alapján tudom belőni, hogy mégis mekkora motort alkalmazzak, ami elég a szivattyúmhoz.

A számolásod alapján nekem 16kW-os motor kellene, amit nem igazán hinnék..

Megírnád, hogy pontosan milyen rendszert hajtasz a 4kW-al? Milyen fordulaton milyen szivattyút, milyen szállítással, nyomással és milyen a munkahengered?

Ha esetleg valaki dolgozik 160-200 Bar között 50-60 l/p -es szállítással megírhatná, hogy milyen motorokat és milyen fordulattal használ ilyen teljesítményhez.

Köszönöm előre is!

Előzmény: kpfenyo (6266)
kpfenyo Creative Commons License 2014.01.15 0 0 6266

Szia!

Nyomás(bár)szorozva a szállított liter mennyiségével(l/min),és osztva 500-zal,így megkapod a kw-ot.

E számítás szerint nekem 7kw-os motor kellene a gépemre,de csak 4kw-os van rajta,és így is tökéletesen üzemel.

Üdv.

Előzmény: R1200R (6265)
R1200R Creative Commons License 2014.01.14 0 0 6265

Kedves Fórumozók!

Hidraulikai számítással kapcsolatban kérnék segítséget. Sok száz hozzászólást visszaolvastam, de konkrét megoldást nem kaptam.

Adott egy hidraulika szivattyú (MTZ NS 32) 45l/min - 32cm3/ford. szállítással. Ebből ha számolunk, kijön hogy kb 1400 ford./s-es üzemi hajtás megfelel a szivattyúnak. Tehát szabvány villanymotor fordulattal hajtható lenne.

100mm-es hengerátmérőjű munkahengert mozgatnék - lapmérete 78,5 cm2.

A szivattyú 16Mpa üzemi nyomáson dolgozik - ebből és a felületből következik, hogy F=125,6 kN, vagyis kb 12,5 tonna.

Adott 500mm lökethossz - azaz 3925 cm3 hengertérfogat és a 45.000 cm3/min szállítási kapacitással számolva ~ 5 másodperc a munkahenger kitolási ideje.

A kérdésem az lenne, hogy milyen teljesítményű villanymotor lenne szükséges az üzemeltetéshez. Úgy gondolom, hogy kb egy 5,5kW nagyjából elegendő lenne. De szeretném rendesen kiszámolni, még ha jelenlegi adataim egy része csak névleges adat is.

Köszönöm a segítséget!

bajai 2 lépcsös Creative Commons License 2014.01.13 0 0 6264

Érdeklödnék ha meszet is kevernék a vizbe a masza készitésnél,az szerintetek megakadájozná az esetleges penészedést?

laci19791202 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 6263
skarabeus01 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 6262
Előzmény: skarabeus01 (6261)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 6261

Igaz, ez elég gyors, elég jó--de a "Heves"-féle a szuper ...gyors, könnyű, termelékeny..!

Előzmény: runnerem (6260)
runnerem Creative Commons License 2014.01.09 0 0 6260

Igazad van :)

Mindig elrontom!

Igen ez már jó lesz:D

Előzmény: galvin (6259)
galvin Creative Commons License 2014.01.09 0 0 6259

Hali!

Szerintem nem jó linket másoltál be :(

Előzmény: runnerem (6258)
runnerem Creative Commons License 2014.01.08 0 0 6258

Szevasztok!

Papírbrikettgyártoknak aki szeretne találtam 1 remek kis készüléket!

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9177193&la=128536953

Fiduli Creative Commons License 2014.01.07 0 0 6257

Szia glaci52.

Megvannak a képek a szójaszalmadarálékról. Bocsi , kicsit késtem vele. Kukorica, és napraforgószárat nem próbáltam vele darálni.

Gondolom azokat előbb szecskázni kéne, mert úgy viselkedne mint a turmixgépben felejtett fakanál. A szita lyukmérete 5mm.

Üdv.

Előzmény: glaci52 (6145)
bajai 2 lépcsös Creative Commons License 2014.01.07 0 0 6256

Köszi Fiduli az infot!De ha ki tavaszodik,magam kisérletezem ki a pontos arányt mit,és hogy.

Fiduli Creative Commons License 2014.01.07 0 0 6255

Szia bajai 2 lépcsős.

Én próbáltam a nedves fűrészport keverni csomós, tönkrement liszttel  8:1 arányban. Betonkeverőben kevertem.  Ez hasonló a keményitőhöz, vagyis tulajdonképpen ugyanaz. Kemény brikettet adott amikor kiszáradt. Azonban kissé nedvesen raktam zsákba, és a liszt miatt megpenészedett. Jól égett, de gyorsan.

Üdv.

Előzmény: bajai 2 lépcsös (6252)
Fiduli Creative Commons License 2014.01.07 0 0 6254

Szia.

A tapétaragasztó nem robban, mivelhogy keményitő az alapanyaga, ami mint tudjuk nem párologtat ki éghető gázokat.

Üdv.

Előzmény: skarabeus01 (6253)
skarabeus01 Creative Commons License 2014.01.06 0 0 6253

Tök keményet...de mi lesz ha a tyúkszar =ragasztó)robban

Előzmény: bajai 2 lépcsös (6252)
bajai 2 lépcsös Creative Commons License 2014.01.06 0 0 6252

Senki nem tud hiteles infot adni nekem,a fürészpor és tapétaragasztó összekeverve,milyen brikettet ad?Még senki nem probálta?Nem hiszem el!!!!!!!!

Hojosk Creative Commons License 2014.01.05 0 0 6251

Nem én kaptam a választ, de ha nem gond én is élnék a lehetőséggel. 

Küldtem e-mail-t.

Előzmény: Gyulus111 (6250)
Gyulus111 Creative Commons License 2014.01.05 0 0 6250

A papirral elvileg minden százaz anyagot lehet vegyiteni és préselni! Én kiszálltam ebből a fórumból, (személyeskedés miatt)  de egy ilyen kérdés válaszolásra késztet! Igaz nem én kaptam a kérdést, de ettől függetlenül veszem a bátorságot hogy leirjam a tapasztalataimat! Először megjegyzem hogy nem mindenki segiteni akar a fórumon! Ne menj bele semmi költséges megoldásba! A papir (bármilyen) áztatva pépesitve minden apró szemcséjú száraz anyaggal vegyitve brikettálható! Hogy ezt mivel csinálod az csak rajtad és a pénztárcádon mulik! Én is vettem olajemelős prést (de minek) és utána bosszankodtam! Amit a neten látsz az mind jó, de nem mindegy mennyiért! Én a legegyszerübb mechanikus hosszú erőkar módszernél maradtam. A nyáron szabadidőmben kb 7000 bikettet nyomtam ki. Ilyen időben el sem fogy (160m2)  Ehhez eddig kb 2q fát tüzeltem! Nincs puffer meg semmi flanc, csak egy általam készitett egycsöves rendszer!

Ha esteleg felkeltettem az érdeklődésedet at emailem nyilvános!

Előzmény: ZsuR (6248)
Hojosk Creative Commons License 2014.01.05 0 0 6249

A papírt keverve falevéllel, biztosan. Nálam is tervben van a faleveles, száraz füves keverés, de ugye most csak a jó időre várok.

Előzmény: ZsuR (6248)
ZsuR Creative Commons License 2014.01.04 0 0 6248

Lehetne falevelet is preselni vele?

Előzmény: Hojosk (6178)
nagykunsági Creative Commons License 2014.01.04 0 0 6247

Keress plakátragaszót. 

Az  ad olyan papírt amin van tapétaragasztó.  Ingyen. Mázsaszám. 

Én a szelektívbe dobom. Mázsaszám. 

Előzmény: bajai 2 lépcsös (6244)
/manens Creative Commons License 2014.01.03 0 0 6246

A profi brikettálós ingyen kapja a papírt, sok helyen örülnek, ha elviszik tőlük ( árúházak, boltok, DM, stb. ) A vérprofi pedig még pénzt is kap érte.

Előzmény: bajai 2 lépcsös (6244)
runnerem Creative Commons License 2014.01.03 0 0 6245

Szia!

Ha hiszed ha nem,nekem csak azt írja ki hogy küld!Ha rá megyek akkor se tudom meg nézni,te látod az enyémet?!

Előzmény: Fiduli (6243)
bajai 2 lépcsös Creative Commons License 2014.01.03 0 0 6244

Üdvözlett az uraknak!  Volna egy pár kérdésem,remélem jön válasz majd rá.Majdcsak nem végig olvastam az egész fórumot,és így született meg a nagy terv.Szeretnék én is épiteni egy briket prést,de hogy haladni is lehesen vele,100-as cső,4 szer 4 és 45cm hoszú.igy 16db 100szor200-as kb egyszere.A préselést 15t hévér fogas leces emelövel gondoltam,mert az olajosok max 20cm nyomnak,ez meg 50-et nem kell bakolni féluton.A kérdéseim:Az emelő középen fogja nyomni,100-as cső 4 szer 4 az ugye 400mm szer 400mm es alap területet fog nyomni.A kérdésem menyit nyomhat ez a 15t a szélén,nem lesz túl gyenge?A következö,fürészpor van dögivel,de papir nincs.Igy adodik a gond mi legyen a kötö anyag,mert ugye a fürészpor magába nem áll meg,ez igy nagyon gyenge hozzá.A tapéta ragasztot már több hejen is olvastam hogy használják.Valakinek tapasztalat,probálta már valaki,mennyit kell hozzákeverni,milyen keményre köt,hogy ég,stb.Mert papir hulladékot még venni sem könnyű,engedéj kell a hulladék feldolgozásra.De ha valaki tud borsodban papirt jó áron az irjon szálitás nem gond.

Fiduli Creative Commons License 2014.01.02 0 0 6243

Helló.

Klikk a nicknevemre, email küld, ott kiirja.....

Üdv.

Előzmény: runnerem (6241)
Fiduli Creative Commons License 2014.01.02 0 0 6242

Szia.

Ha nagyobb szivattyút raksz bele, akkor lehet, hogy a villanymotor teljesitménye nem lesz elég. Egyik függ a másiktól.

A mail cimem pedig publikus, már sokan irtak privát innen a fórumról.

Üdv.

Előzmény: runnerem (6241)
runnerem Creative Commons License 2014.01.02 0 0 6241

Helo!

Ma néztem kerestem a szivíttyún valamiféle adatot,de nem találtam semmit.Meg próbálok pár képet készíteni és úgy esetleg be azonosítani.Esetleg nagyobb szivattyút tennék bele,az mennyire lenne gond!?Miért nem látom az email címed?

Előzmény: Fiduli (6236)
laci19791202 Creative Commons License 2014.01.01 0 0 6240
vasztupurusa Creative Commons License 2013.12.27 0 0 6239

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

st1:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Üdvözlök mindenkit!

A fórumozok segítségét, kérném.  Az alábbi linken, 3:50 percnél működés közben látható egy  4 konzolos, öntöttvas szerkezetű, kb 1000-1200 mm széles, hasonlóan masszív présgépet keresek,  bármilyen állapotban, hasonló munka fázis elvégzéséhez saját kis műhelyembe. A prést működtető masszív  hidraulika henger is érdekelne esetleg  kb.  500 mm es lökethosszal, legalább 250- 350 mm átmérővel  http://www.youtube.com/watch?v=mjCLkHng714

Előre is köszönöm a segítségüket.

breeky Creative Commons License 2013.12.27 0 0 6238

Hy!

Elnézést Mindenkitől aki prés ügyben keresett, nem tudtam válaszolni, most érem be magam, összejött a melócsalád is és kicsit alakítottam a gépemen is.

http://epitkezes-kert.vatera.hu/barkacs_szerszam_ipari_gep/ipari_gep_barkacsgep/pneumatika_hidraulika/hidraulikus_brikettpres_csere_beszamitas_lehet_1842762959.html

Erről lenne szó, Borsodiaknak tudok alapanyagban is segíteni, ár természetesen.

Jan. 06. után vagyok.

BUÉK Mindenkinek.

Üdv,

B.

runnerem Creative Commons License 2013.12.25 0 0 6237

Szia!

Köszönöm a válaszod,van még 1 ötletem,azt ki próbálom és majd csinálok pár képet!Alapanyag kell hozzá,.. :D

Előzmény: Fiduli (6236)
Fiduli Creative Commons License 2013.12.24 0 0 6236

Szia.

Ebben a válaszban kpfenyo-nek és nekem is válaszoltál, gondolom.

Sajnos mást nem tudok hozzáfűzni az előbbiekhez a video többszöri megnézése után sem.

Szerintem vastagabb munkahenger v. vékonyabb préscső v. nagyobb nyomás kellene.

A nagyobb nyomást nem tudom mennyire birná a pumpa, nem látok nyomásmérő órát.

Mint ahogy irtad, adatokat a pumpáról nem tudsz. Ha a pumpa adatlapján találsz adatokat, az szerint kéne tovább lépni ami a nyomás emelését illeti.

De mint irtam, a hasitógép teljesitménye nem nagy. Igy a belőle kialakitott présgépé sem.

Üdv.

Előzmény: runnerem (6230)
runnerem Creative Commons License 2013.12.24 0 0 6235

Szia!

Igen ,valóban nem jó a link!

Ez már viszont jó :D

Boldog Karácsonyt!

Előzmény: Fiduli (6233)
Fiduli Creative Commons License 2013.12.24 0 0 6234

Kellemes Karácsonyt mindenkinek.

Előzmény: Fiduli (6233)
Fiduli Creative Commons License 2013.12.23 0 0 6233

Szia.

Lehet, hogy ez nem jó link?

Üdv.

Előzmény: runnerem (6232)
runnerem Creative Commons License 2013.12.21 0 0 6232

Igen itt meg találod! http://www.youtube.com/upload 

Előzmény: kpfenyo (6231)
kpfenyo Creative Commons License 2013.12.21 0 0 6231
Szia!
Fel tudod rakni a videót?
Előzmény: runnerem (6230)
runnerem Creative Commons License 2013.12.21 0 0 6230

Szia!

De van. Sajnos nem elég,nem az igazi!

Előzmény: kpfenyo (6229)
kpfenyo Creative Commons License 2013.12.20 0 0 6229

Szia!

Videód nincs róla?

Előzmény: runnerem (6227)
Fiduli Creative Commons License 2013.12.20 0 0 6228

Szia runnerem.

Ha nyög a pumpa a szoritáskor, akkor ugye, nem birja. Ehhez a munkahegerhez vékonyabb préscső való, akkor meg a temelékenység kárára megy a csere. Meg kell találnod a megfelelő arányt. Tudod, kecske-káposzta.

Ez a keménység neked nem elegendő?

Üdv.

Előzmény: runnerem (6227)
runnerem Creative Commons License 2013.12.20 0 0 6227

Az anyag szárított fűrészpor!Arról tudok képet felrakni ahogy meg nyomja a munka henger,viszont maga a munka hengerről sajna nem mert úgy van ki alakítva hogy nem sok mindent látni. Próbáltam a szórítást de sajna kicsit erölködik a munka henger,lehet hogy tényleg nem ez a megfelelő ehez a géphez!?

Fiduli Creative Commons License 2013.12.20 0 0 6226

Szia runnerem.

Sajnos a képeken nem sok minden látszik. Vagyis pont az, amit látni kéne, az nincs rajta. A véleményhez kéne a munkahenger ( belső )  átmérője, a briketted felülete - amit a m.h. nyom és a pumpa nyomása.

Az anyag száraz?

Próbáltad már a préscsövet kicsit jobban szoritani, úgy hogy nagyobb ellenállást adjon a munkahengernek?

Esetleg más anyaggal?

A rönkhasitókon relativ vékony munkahengerek vannak, lehet hogy nincs meg a legalább 800 kg/cm2 nyomás a préscsőben.

Üdv. 

Előzmény: runnerem (6225)
runnerem Creative Commons License 2013.12.20 0 0 6225

Sziasztok!Van 1 házilag átalakítót rönkhasítom.A gondom vele hogy nem elég kemény brikettet csinál.Csináltam pár képet is róla!http://indafoto.hu/runnerem 

Várom az ötleteket hogy mit kéne rajta esetleg vátoztatni 3 kw-os motor van rajta.A szivattyúról nem tudok semmit.

Gyulus111 Creative Commons License 2013.12.15 0 0 6224

Üdv!

Kicsit bővebben ha lehet esetleg egy irányárral!

Emailedre nem tudok irni- ismeretlen!

Előzmény: gt2O (6223)
gt2O Creative Commons License 2013.12.15 0 0 6223

Lenne egy Brikettálom eladó ha valakit érdekel.. automata, és mindent lebrikettál.. kis pénzért...

pztdi78KUKACgmail.com

/manens Creative Commons License 2013.12.07 0 0 6222

Ha tudnám, hogy az enyém is ilyen kemény lenne, beraknám abba a présbe, az biztos !

Előzmény: kai01 (6220)
Hojosk Creative Commons License 2013.12.06 0 0 6221

Sziasztok.

Valaki esetleg próbálta már a papír aprítást szecskavágóval ? Érdemes vele foglalkozni, vagy érdemes átalakítani a szecskevágót ? 

Válaszotokat előre is köszönöm.

kai01 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 6220
halaloszto Creative Commons License 2013.12.03 0 0 6219

ezek a cuccok szinte ezt csinaljak. csak nincs lefenekelve, hanem hosszu, igy az elmeno csoben levo dugo adja az ellentartast. Es altalaban nem ket felcso, hanem egy cso ami fel van hasitva.

ha le lenne fenekelve, hogyan pattintanad ki belole? Vagy en nem ertem?

Vajk

Előzmény: hholaci (6218)
hholaci Creative Commons License 2013.12.02 0 0 6218

Sziasztok,

én még nem építettem ilyesféle gépeket, de szívesen olvasgatom ezt a fórumot is. Én még csak az apríték tüzelésnél tartok. Olyan megoldáson nem gondolkodtatok, hogy két lefenekelt félcsövet összeszorítani, mondjuk 4-5 munkaütemmel belegyömöszölni a cuccot, majd teljesen szétnyitni és kilökni a brikettet? Ez csak eszmefuttatás, nem biztos, hogy hatékony, de szerintem ebbe nem tudna beleszorulni. Úgy látom ez a legnagyobb probléma a jelen állás szerint.

szegiable Creative Commons License 2013.11.29 0 0 6217

Jó estét !

Néztem a gépeket,mind a kettő jó.Igazából nem lehet automata szorító nélkül megfelelőt préselni.Oda vissza ütem az nyilván termelékenyebb.De szerintem az sem mindegy hogy milyen anyaggal dolgozunk.Nád 200kg/m3 fűrészpor150-200Kg/m3 a széna jó ha eléri 110Kg/m3,és ez mellett nehéz is a prés csőbe juttatni.Most már világos hogy miért nem szorul meg a gyári gép,szorító miatt. 

Előzmény: brikigép (6215)
kpfenyo Creative Commons License 2013.11.27 0 0 6216
Szia!
Én is sokat szenvedtem a csőbe szorult anyagok miatt.
Brikigép javaslatßra megnéztem néhßny videót a RUF tipusú brikettßlóról.
Ezek utßn én csak ebbe a tipusúba gondolkodtam.(Ezúton is köszönöm Brikigépnek)
Nem csúszik meg az anyag,nem szorul be a csőbe,nem kell melegíteni,és teljesen mindegy,hogy milyen alapanyagot teszel bele.
Az enyém most 70-110kg/h teljesítményű,és 9kw/h a fogyasztßsa.
Kb.20t brikettet nyomtam már le vele.
Itt a videó:

http://m.youtube.com/watch?v=86ZnFRcP3a4&hl=hu&gl=HU&guid=&client=mv-rim

(Igaz a videón még nem volt ekkora a teljesítménye)

Üdv.
Előzmény: szegiable (6209)
brikigép Creative Commons License 2013.11.27 0 0 6215

Látom kérdeztél a szorítóról. Legfeljebb megmutatom az enyémet:

http://www.youtube.com/watch?v=F8ACMD9HiJU

Először elektromos vezérlése volt a szorítódugattyúhoz (piros) , mágnesszeleppel de az mindig késett és ledobtam . Csináltam hidro-mechanikus vezérlőt ami rajta van a szorító hengeren. Ez totál precízen kiold,szabályozható erővel külön pumpaegységgel. Ez a gép 80kg-ot ad /h 8Kw áramfogyasztással amiben benne van a főmotor, adagolómotor, szorítópumpa motorja és az olaj és vízhűtő motorja is.

A hidraulikus gépeknél nagyon fontos az erők és teljesítmények összhangja, amellyet csak számításokkal tudsz optimálisra hangolni. Minden fontos , a motor erő , pumpa nagysága-nyomása, hidrohenger-brikettátmérő viszony, csőkeresztmetszetek, vezérlők jósága .

Én a csigások mellett horgonyoztam le mert termelékenyebb ha jól be van állítva.

Érdekes hogy használsz melegítőt, hidraulikusnál nem szoktak. Az előbbi felsorolásból kimaradt a cső alakja.Ha bizony kúpolós csövet használsz abba beszorulhat szorító nélkül is. És legjobb ha megállás előtt meglazul a brikett mert állás közben a keményen hagyott" odahegesztődik" a csőhöz és az indulás nagyon nehéz vagy lehetetlen és lehet ezért használod a melegítés feloldó hatását ?

szegiable Creative Commons License 2013.11.25 0 0 6214

Jó estét halaloszto!

Pontosabban fűtés nélkül nem működik jól.Ma porosabb szénát nyomtam,nem is használtam a szóritást.Rendesen kellet fűtenem mert szorult.Igaz most nem volt laza,gondolom a por miatt.Olaj nyomással az a bajom hogy sokat nyom a szivattyú.Nehezen vált a vezér tömb.Lehet ez a  tünet?Mert ha tényleg nagy a szivattyú  kisebbre cserélném.Gépen már a harmadik csövet rakom,ez a leghosszabb 75cm .15cm az eleje ahol tölt,a vége 18 cm-re vágva.Előző csövek rövidebbek voltak.Ha jobban meg vágom,hosszabban,lehet hogy nem lesz ilyen érzékeny.A brikettet nem érte a szorítónak a teteje.Valószínű hogy már a csőben tömörödött állítás nélkül.

halaloszto Creative Commons License 2013.11.24 0 0 6213

Es most a futessel nem mukodik jol?

Ez is jonak tunik, hogy ha az olajnyomas alapjan latszik hogy kezd megszorulni, akkor rafut. Vagy az van hogy tul kicsi a tartomanya amiben a szoritast a futessel tudod allitani, es igy is van hogy tul laza vagy tul szoros?

Vajk

Előzmény: szegiable (6211)
szegiable Creative Commons License 2013.11.24 0 0 6212

Lemaradt a fő motor:5,5Kw.

Előzmény: szegiable (6211)
szegiable Creative Commons License 2013.11.24 0 0 6211

Jó estét!

Tehát ha jól értem a mindenkori nyomás szabályozná a szorítót,illetve a vég állás.Esetleg nyomás kapcsoló.Én ara gondoltam hogy a motor áramfelvételét figyelné egy áram kör,és ha eléri a be állított értéket el engedi a nyomást.A fűtést olaj nyomás alapján kapcsolom,ha nő akkor rá fűtök.

A gép paraméterei:

keverő motor:500w

fűtés:2x800w

ventilátorok kb.250w

Hát ez van 7850w.Keverő motor ciklikus.Fűtés 5 percig fűt 8-10 percet áll.A fő motor ki terhelve az adat tábla szerint 11 amper.Mérésem szerint 6 és 8 amper köz jár.11 ampert a tömörítés utolsó fázisában éri el kb.1,5 min.1000Ft/100Kg.Villany óra alapján 8,2Kw óra ment el 34,5Kg anyagra.Ha elkapom a külön vezérelt áramot akkor majdnem fele.

Előzmény: halaloszto (6210)
halaloszto Creative Commons License 2013.11.22 0 0 6210

A szoritot megcsinalhatnad egyszeruen olyanra, hogy egy kicsi munkahenger a tomorites kezdeten total megszoritja, es a vege elott 3cm-el, vagy ha az olajnyomas eleri a 100-at, akkor total elengedi.

A futest megcsinalni hogy egy elektronika szabalyozza a homersekletet a nyomascsucsok alapjan lehet hogy egyszerubb.

Amugy mennyi aramot fogyaszt a geped?

Vajk

szegiable Creative Commons License 2013.11.22 0 0 6209

Jó estét brikigép!

Valójában igazad van mert ha a csövet nem melegítem akkor az anyag be tömörödik és az istenért sem jön ki.Amíg nem fűtöttem a csövet be állt az anyag,maradt a fúrógép hosszú fúró.Készítem fűtést azóta ha növekszik a olaj nyomás rá fűtök.De általában mindig meleg a cső,igaz kézi fűtés vezérlésem van.Automata szorító szabályozható?A kérdésem pontosabban az lenne hogy:1,2,4,8,20tonna stb,vagy van szorítás vagy nincs szorítás.Ha minden jó vagy hasonló akkor ilyen a végeredmény.A szorító meg ilyen.http://kepfeltoltes.hu/view/131122/F_nyk_p351_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/view/131122/F_nyk_p365_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

brikigép Creative Commons License 2013.11.22 0 0 6208

Ahogy melegszik az anyagod úgy változik a surlódás a csőben. Mellé még ha az anyag összetétel is változik akkor ez még kifejezettebb. Állandóan piszkálni kellesz a szorító csavarokat, ezért jobb az automata szorító.Nekem mikor a nád felmelegedett a csőben még az automata szorító sem birkózott meg mert 20 tonna szorítóerő se volt elég. A fűrészporok tapadósabbak így valamivel jobban reagál a szorításra.

Előzmény: szegiable (6207)
szegiable Creative Commons License 2013.11.21 0 0 6207

Jó estét.

Érdeklődőm hogy hidraulikus gépnél 15-20 perc után meg puhul a brikett,újra állítom a szóritást akkor egy darabig jó,utána kezd szorulni.Lazítok rajta akkor megint jó.Általában akkor a legjobb ha a nyomás 100-120bár.Vagy az is lehet hogy változik az anyag összetétel?Fűvel dolgozom általában,a csövet fűtöm.

A segítő válaszokat előre is köszönöm.

brikigép Creative Commons License 2013.11.20 0 0 6206

Elég gyors ügyes gép. Egyelőre nincs automata szorítója, így korlátozottabb a brikettkeménység .

Előzmény: szegiable (6203)
brikigép Creative Commons License 2013.11.20 0 0 6205

Jól látod a csigás gép akkor termelékeny ha napokon át egyenletes anyag áll rendelkezésre mert ahhoz kell állítani a csiga-cső rendszert. Ezt naponta váltani nem célszerű. Ellenben a formába nyomó hidraulikus gép éppen a változó anyagokra való, ezért könnyebb vele dolgozni. Kollégám készített sikeres gépet , már túl van a 100 tonnán is.

http://aprod.hu/hirdetes/faipari-brikettalo-berendezes-ID1ko55.html

Viszont János állítása hogy a csigásnak rosszabb a brikettminősége én ezt meg kérdőjelezem. Hogy a minőség mértékegysége mi a szösz az emberek között fogalmam sincs , én tudom hogy mi a mértékegység én nálam, és a csigás keménybrikettre adom a többet. Egyedül csak a csigás gép tud ragasztót kicsalni a természetes anyagból , és ennek kötése túlmegy a legerősebb lendkerekes gép kötésén . Igaz hogy néha megég a brikett lukjának egy vékony rétege de ha jól beállítják a gépet akkor ez sem kötelező .

Mellé a csigásnak még van fejlődési lehetősége , én ezen az úton járok és remélem jobban hasznosítható lesz mint ahogy eddig teljesített a csigás gép.

Előzmény: halaloszto (6204)
halaloszto Creative Commons License 2013.11.19 0 0 6204

Az en meglatasom (pusztan fotelbol, sokminden elolvasasa utan), hogy a csigas erzekenyebb az alapanyagra es annak egyenletes minosegere. Sok allitgatast, jusztirozast igenyel mire beall, es utanna is kell hogy ne valtozzon az anyag, mert akkor lehet ujra allitgatni. Cserebe termelekeny. Ahol egy fix alapanyag van folyamatosan, ott jo lehet. A hidraulikus, plane  a zart presformas, az kevesbe erzekeny az anyagra, osszenyom mindent es kesz. Jobb oda, ahol hol ez, hol az van, sok forrasbol szarmazik az anyag.

Vajk

Előzmény: János Szabó (6201)
szegiable Creative Commons License 2013.11.19 0 0 6203

Tisztelt brikettálok.
Új vagyok itt a topikon,bár mostanában sokat olvasom.Lehet hogy hamarabb kelet volna olvasnom.Sok okosságot lehet tanulni az írásokból.
Sajnos abba a hibába estem hogy először építettem utána olvastam.
Építettem egy gépet,ez lesz a második telem amit brikettel fűtök.Igazából meg vagyok elégedve.A gépemről a Videó URL-je: :http://youtu.be/WcV2B2aR5qY
A másik:http://youtu.be/cEORkOX6II8
Fő alapanyagom fű.Nekem ez van.Fűrész por sajnos vagy drága vagy nedves.Igaz azzal egyszerűbb dolgozni,szaporább.45-50Kg/h.Fűből kevesebbet tud a gép kb 30Kg/h.Igaz darálni kell.
Ha most kezdeném lehet hogy csigásban gondolkodom,termelékenyebb,egyszerűbb.
De azért igaz az az állítás:otthon is lehet brikettet gyártani.Nem kell mérnöknek lenni,-nem a mérnöki tudást akarom degradálni,elnézést-.
--

- himi - Creative Commons License 2013.11.18 0 0 6202

Tiszteletem az uraknak!

Olyat szeretnék kérdezni, valaki nem csinál papír brikettek kecskeméten, vagy a közelében?
Egy pár darabb brikettet átvennék tőle, hogy kipróbáljam milyen. Mivel elég karcsú a költségvetés, így nem merek beruházni 1 gépre próbára.

Olvasom mindenki tégla formályú brikettet nyom. gondolom könnyeb kivitelezni a gépet.
Én olyanon gondolkodom ami henger alakú brikettet présel, a közepén x cm méretű lukkal. Olyan mint a gyári fűrészporos brikett. Az égésen változtathat valamit talán, mert huzat keletkezik a belselyében.

A téglaformályú brikett nyomónak mekkora a sablonja, milyen magas? mekkora papír masszát présel össze 8-10 cm magas téglává?

János Szabó Creative Commons License 2013.11.17 0 0 6201

Szakdogámhoz kellenek ezek az információk minél többet szeretnék megtudni töletek forumozoktól ezzel kapcsolatban. azt akarom megkérdezni hogy miért tartják a csigás gépeket mégis rosszabb minöségi termékek elöálitására. A hidraulikus miért elterjetebb akkor miért azt választják az üzemek. jobb minöség,álliothatoság, szerelhetöség?

Előzmény: brikigép (6199)
terrano 2 2.7td babod Creative Commons License 2013.11.13 0 0 6200

mi az ára

Előzmény: breeky (6186)
brikigép Creative Commons License 2013.11.13 0 0 6199

Szia ! A hidraulikus géppel azonos teljesítményű csigás gép 3 x olcsóbb még ha 2 csigát és 4 drb csövet adnak is a géppel, mert csigás gép csak így több szerszámmal boldogul jól. Csigás géppel inkább szalmafélék a jók míg hidraulikus a szalmafélékkel szenved. Csigással nehezebb de akinek van hozzá érzéke annak megéri, mert sokkal hamarabb megtérül a befektetés, még ha a szerszámokat többet is kell javítani . De hidraulikus is csinálhat bajt ha nem elég minőséges a szelep, a tömlő. Ha eldurran a tömlő , mire kikapcsolod a gépet már sok liter olaj a padlódon van. Vagy pedig ez ellen is automatikát kell beépíteni, ezért drága.

Mellé még az igazi csigás brikett mindig felülmúlja a hidraulikus brikettjét mert az nem esik szét a tűzön.Nekem a szója-szár csigás- brikett parazsát is nehéz szétütni, míg a keménynek mondható hidraulikus nádbrikettem parazsa elég gyorsan széthullik.

Előzmény: János Szabó (6198)
János Szabó Creative Commons License 2013.11.12 0 0 6198

Sziasztok. A hidraulikus és a csigás briketttálok elönyei és hátrányai milyen viszonyban vannak ez érdkelne. Összeakarom hasonlitani melyik miért jó ezért, és miért jó a másik, miért rossz az egyik miért a másik. Köszönöm nektek.

csiga72 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 6197

hali mindenkinek.egy hidraulikus brikettálot kezdenék épiteni.szeretnék minél több tanácsot kapni ez ügyben.van egy hidraulikus tápegységem{egy marogép adaptere volt}63kpcm2 tud.és volna hozzá egy halott elektromostargi munkahengere.érdemes ezekkel kezdeni valamit vagy halott ügy?remélem kapok valami infot.{probálok malyd képeket is}

/manens Creative Commons License 2013.11.10 0 0 6196

.....vagy más, kellően apró méretű éghető anyag.

Előzmény: kai01 (6195)
kai01 Creative Commons License 2013.11.10 0 0 6195

Fűrészpor és elég nagy nyomás.

Előzmény: vwgolfGTI (6194)
vwgolfGTI Creative Commons License 2013.11.10 0 0 6194

Mi kell a fabriketbe milyen adalékok vagy miböl menyi kell???? Ez érdekel nagyon :)

Választ előre is köszönöm

brikigép Creative Commons License 2013.11.09 0 0 6193

Helo,

Éppen van tartalék csigám de ez erős géphez való. Ehhez megfelelő (84 mm) csövek tartoznak.

Az emailom publikus, írhatsz levelet is.

Előzmény: Dancs István (6192)
Dancs István Creative Commons License 2013.11.08 0 0 6192

heló

Brikigép tudnál adni valami elérhetőséget esetleg?érdekelne a csigás brikettálógéped amit építesz.

esetleg valaki tud eladó brikettáláshoz való csigát?

kuc-kuc Creative Commons License 2013.11.05 0 0 6191

Hoppá! Valóban igaz! Mostmár nyílvános az emailam.

Előzmény: /manens (6190)
/manens Creative Commons License 2013.11.04 0 0 6190

Ha nem játszanál 007-est, írnék neked. Nem publikus az emailod.

Előzmény: kuc-kuc (6189)
kuc-kuc Creative Commons License 2013.11.04 0 0 6189

Köszönöm a választ. Természetesen a biztonság az a legfontosabb. Szükségem van minden szervemre az életemről nem is beszélve. Pont ilyenek miatt tettem fel a kérdést, mivel etéren abszulult nincs tapasztalatom. Sokkal jobb kérdezni mint utána vérezni elven. Az a bajom evvel a darálással, hogy nem találtam még olyan hatékony gépet ami árban is megfelelő lenne. Akkor marad a gondolkodás és a kutakodás. Mégegyszer köszi.

Előzmény: /manens (6185)
laci19791202 Creative Commons License 2013.11.03 0 0 6188
Gyulus111 Creative Commons License 2013.11.02 0 0 6187

Mi az ára?

email élő!

Előzmény: breeky (6186)
breeky Creative Commons License 2013.10.31 0 0 6186

Üdv,

Van egy 90%-ban kész hidraulikus brikettprésem.
380-as, nyom rendesen, de valamiért nem áll RENDESEN össze a brikett.

Nemakarokmárvelefoglalkozni miatt eladó, jóformán anyagárban.
Képet tudok küldeni, de csak a jövő héten.

Szállítás megoldható.
Mailem él.

Üdv.

/manens Creative Commons License 2013.10.31 0 0 6185

Amennyiben túléled, úgy felesleges a rosta, mert max. hosszú csíkokat fog vágni a gép.( a rosta a kalapácsos tipusúak alá való )  Mindenképpen fogaskerékben gondolkozzál, a gumibármi megcsúszik ( azért van ott ellenállás ) Fontos kérdés még a tengelyfordulat. Ha gyors, akkor - sok fűrészlap - kéri az erőt, vagy átrántja, ha a kelleténél lassúbb, akkor megfogja.

Így is, úgy is nagyon veszélyesnek tartom, hacsak - ha már minden műxik - az adagolást de cefetül leburkolod, levéded. Láttunk az youtubon hasonló, de egytengelyes csodavágót, a víz kivert, ha csak néztem. ( én boldogult asztalos koromban megtanultam tisztelni a csak egylapos körfűrészgépet is )

Előzmény: kuc-kuc (6184)
kuc-kuc Creative Commons License 2013.10.31 0 0 6184

Üdvözlök minden fórumozót!

Már egy ideje foglalkoztat a papírbrikett készítése. Végigolvasva a fórumot minden pozitív és negatív véleményt figyelembe véve úgy döntöttem belevágok.  A brikettáló készítése már folyamatban van. A legnagyobb problémám egy papírdaráló készítése. Láttam pár jó gépet, de sajna azok anyagi korlátok miatt nem kivitelezhető. Van egy gondolatom amelyről nem tudom, hogy működőképes lenne e. Egy kéttengelyes darálóra gondoltam. Van egy frankó gokart tengelyem, amelynek külső átmérője 3cm. Erre tennék kb. 1cm távtartással vidiás körfűrészlapokat, annyit amennyit a két csapágyház közé kényelmesen belefér. A két egymással szembeforgó lapok alá az ív nek megfelelően egy rosta beépítésére is gondoltam ha szükséges. A fürészlapok használtak, de nem foghíjjasok nem hibásak. Ezek jöttek ingyen. A meghajtásra van két motorom bevetésre készen egy 220V-os és egy 380V-os ha gyenge az kisebb ott a másik. Az ellentétes forgás bisztosítására vagy fogaskerék vagy esetleg ipari gumikerék gondoskodna. Röviden ennyiről lenne szó. Véleményetek szerint műgödhet vagy halva született ötlet. Várok minden pozitív és negatív véleményt egyaránt. Mitől működhet és mik a buktatók.  Üdv mindenkinek.

/manens Creative Commons License 2013.10.31 0 0 6183

Hívjál telefonon.

Előzmény: Somyka (6182)
Somyka Creative Commons License 2013.10.30 0 0 6182

Helló  Érdekelne a dolog!

Előzmény: /manens (6166)
rtf Creative Commons License 2013.10.27 0 0 6181

Szép Napot Mindenkinek!

Az szeretném megtudni Tőletek, hogy valaki épített már fűrészporszárító berendezést magának?

Szeretnék egyet építeni, ezért nagyon szívesen fogadnám a tanácsokat, esetleg javaslatokat.

Kályhám már van. :-)

Valamilyen egyszerű berendezés érdekelne, ami nem kerül sokba, de használható is.

Előre is köszönöm a segítséget!

Hojosk Creative Commons License 2013.10.24 0 0 6180

Szép napot mindenkinek !

Meg volt a teszt. Préseltem 50 db. brikettet, most száradnak. Az, hogy milyenek lettek nyilván csak akkor fog kiderülni, ha kiszáradtak és bedobom a kazánba. 

Már ez idő alatt is volt finomítás a présen, kapott még közel 100 db. furatot. Eredetileg csak az alján és az első oldal lapon voltak furatok. 

Most a hátsó oldalt is kifúrtam több helyen, illetve az első oldalon is többet fúrtam rá.

@/manens. Az erőkart meghosszabbítottam egy 2 m-es 1 colos vascsővel (eredetileg is ez volt a terv), de azért így is lehet vele kondizni rendesen. Az alap koncepcióm az erőkaros megoldás volt, mert ez tűnt a leggyorsabnak.

Használat közben jöttem rá, hogy ez hosszú távon komoly fizikai erőt igényel, ezért valószínűleg fog kapni felül egy segéd vázat, amire trapézemelőt szerkesztek. Nekem annak a kezelése gyorsabnak tűnik mint az olajemelő.

Erre már csak tavasszal kerül sor, addig még ötletelek.

Most már csak azt várom, hogy kiszáradjanak a kockák és ki tudjam próbálni az égést is.

Előzmény: /manens (6179)
/manens Creative Commons License 2013.10.22 0 0 6179

Jól sáfárkodtál az ötletekkel, jó lett, meg szép munka. Majd jelezz vissza, hogy elég-e a nyomóerő.

Előzmény: Hojosk (6178)
Hojosk Creative Commons License 2013.10.21 0 0 6178

Sziasztok, szép estét.

Igaz, hogy kicsit későn mert az időjárás már nem nagyon kedvez a préselésnek de kedved kaptam én is.

Ötleteket vettem innen-onnan, majd készítettem egy "amatőr" préselőt. 

A tesztelés holnap vagy holnap után lesz, akkor kiderül, hogy mit kell esetleg módosítani.

galvin Creative Commons License 2013.10.21 0 0 6177

Ahogyan Király L. Norbi mondaná: "Teljes mértékben..."

Előzmény: efraim77 (6176)
efraim77 Creative Commons License 2013.10.21 0 0 6176

te használsz papírbrikettet? meg vagy ele elégedve?

Előzmény: galvin (6175)
galvin Creative Commons License 2013.10.20 0 0 6175

Szia!

Akkor nincs más hátra, kell venned vagy csinálnod egy papíraprító gépet, aztán az aprítékot beáztatni, utána pedig mehet az ázadék a papírbrikett présbe, és máris kész a papírbrikett. Bár ilyenkor elég körülményes kiszárítani, de nem lehetetlen. Persze ez mind anyagi befektetés és rengeteg munka, de megéri !:)

Előzmény: efraim77 (6174)
efraim77 Creative Commons License 2013.10.20 0 0 6174

:D persze az éghető háztartási hulladékra gondoltam olyan csoda kazánom még nincs ami a konzervdobozt is eltűntet:D...de ha van ilyen szólj.....:D

Csak egész nyáron gyűjtöm tavasztól öszig..a cél az lenne hogy minél kisebb helyet fogalaljon, de hely azért van csak kultúrált tárolást szeretnék..

Előzmény: galvin (6172)
/manens Creative Commons License 2013.10.20 0 0 6173

Lehet, hogy a sima darálás utáni tárolás - mondjuk zsákban - hatékonyabb, mint ha bármilyen formájúra préselnéd ( mindenféle préseléshez kell némi kötőanyag, vagy nagy nyomóerő ) 

Előzmény: efraim77 (6171)
galvin Creative Commons License 2013.10.20 0 0 6172

Hali! Nálatok mi számít "háztartási hulladék"-nak? Krumplihéj ? konzervdoboz? tejes nylonzacskó ? :(( Egyik se való a kazánba :(( A papír alapú hulladékot meg bele lehet taposni kisebb dobozokba, az már mehet a kazánba, yahooooooo :))

Előzmény: efraim77 (6171)
efraim77 Creative Commons License 2013.10.20 0 0 6171

nem gondoltam olyan extra tömörítésre hogy összeálljon mint egy igazi brikett...valami egyszerű kis lágy tömörítés majd zsákolás...

/manens Creative Commons License 2013.10.20 0 0 6170

Ha darálod, majd tömöríted, no, az a brikettálás !

Előzmény: efraim77 (6169)
efraim77 Creative Commons License 2013.10.20 0 0 6169

sziasztok én valami,olyasmit tervezek ami egy csigás tengelyel tolja be egy csőbe a háztartási hulladákot majd ott tömoríti kicsit és kidobja...

Szerintetek ennek van értelme? Vagy inkább daráló kéne ehhez is?

Sima vegyes kazánban akarom elégetni de a tárolás miatt akarom tömorítenia  háztartási hulladékot...

/manens Creative Commons License 2013.10.13 0 0 6168

Hívjál telefonon.

Előzmény: karvas77 (6167)
karvas77 Creative Commons License 2013.10.12 0 0 6167

helo árat kérhetnék köszi

Előzmény: /manens (6166)
/manens Creative Commons License 2013.10.11 0 0 6166

Kerestek nád-szalma-széna-szár-stb. lágyszárú darálót. Ha valakit érdekel, ebből tovább lehet folytatni. A tárcsa 500-as, a tengely 45-ös. Elbír mindent.

Nobiai804 Creative Commons License 2013.10.03 0 0 6165

Gyanítom, ezt véletlenül címezted nekem.

Előzmény: stefykecd (6163)
fószer57 Creative Commons License 2013.09.30 0 0 6164

Az index fórumokon érdekes hozzászólásai vannak. Esetleg "profilt" váltott?

Előzmény: stefykecd (6163)
stefykecd Creative Commons License 2013.09.30 0 0 6163

kérem irjon rán hol s mennyi lenne ez a daráló?

Előzmény: Nobiai804 (4951)
stefykecd Creative Commons License 2013.09.30 0 0 6162

Tiszteletem érdekelne hogy mennyiből jönne ki egy ilyen apritó gép?s -hol is készítik?

(papihoz)

Előzmény: /manens (6114)
stefykecd Creative Commons License 2013.09.30 0 0 6161

tiszteletem érdekelne hohgy s mennyi lenne az ára??????s hol is található e gépezet???

kpfenyo Creative Commons License 2013.09.26 0 0 6160

Szia!

Az én gépem 70-100 kg/h között nyom(alapanyagtól függően).

Itt megtudod nézni:

http://www.youtube.com/watch?v=86ZnFRcP3a4

Itt még a teljesítménye kevesebb volt.

Ez a gép kb. 800-900 ezer ft-ba van.

Itt van az első gépem is:

http://www.youtube.com/watch?v=XwlTT2N6cyY

Az igaz hogy,ez a gép csak a töredékébe kerül,de csak 12-15kg/h volt a teljesítménye,viszont  a fogyasztása akkora volt ,hogy jobban jártam volna ,ha eladom a fűrészport.

Én bérbe is szoktam brikettálni a környékbeli asztalosoknak(1800-2000 ft/mázsa vagy 1/3 -át adom vissza brikettbe.)

Üdv.

Előzmény: belzebubul (6157)
laci19791202 Creative Commons License 2013.09.23 0 0 6159

Köszi szépen,igen erre a tipusra gondoltam.

Előzmény: galvin (6158)
galvin Creative Commons License 2013.09.23 0 0 6158
Előzmény: laci19791202 (6156)
belzebubul Creative Commons License 2013.09.20 0 0 6157

Többe nem kerölhet a leves,amíg saját hulladékból állítok elő hasznot.A sebessége nem zavar,ha ey nap alatt egy mázsa,akkor annyi,gondolom meg lehet oldani,hogy folyamatosan magtól odavissza menjen,innentől csak beállítom a műhelybe és dolgozhatok mellette.Nekem is szembe jutott,hogy esetleg korán feladja a gép,dehát 40mázsa után csaknem kukás a gép.Akkor rönkhasítóként sem mennék vele semmire:)

Nem látok más megoldást,de ha van esetleg más megoldásotok,ami erre a mennyiségre inkább érdemes és nem időigényes természetesen érdekel.

Komolyabb gép megépítésére sem pénzem sem időm sem tudásom sem energiám,megvenni pedig felesleges is. Ha tudtok egy jó bartellt úgy persze eltárolnám a gépet,sztalos terékekkel és fűrészáruval foglalkozom csere okés:)

Mi pénzből lehet egyébként összehozni egy rendesebb cuccot?Mondjuk 50-100kg körüli kapacitással,

Előzmény: halaloszto (6155)
laci19791202 Creative Commons License 2013.09.19 0 0 6156

Sziasztok.

Hátha tud valaki segiteni,kis erőkaros brikettálót szeretnék csinálni,valahol volr egy képem vagy videóm ahol láttam egy jó kis szerkezetet,téglalap alaku kis brikettet nyomt,erőkaros és a falra lehet felszerelni,nem a rácsos oldalra nyiló hanem a oldalt teli és az alja lenyitható,majd préselés után alul nyomom ki a brikettet,szóval ha valaki videóval vagy léppel tud segiteni azt megköszönöm.

halaloszto Creative Commons License 2013.09.19 0 0 6155

Ha az aramra gondolsz, fajlagosan nyilvan tobbet fogyaszt mint egy nagy brikettalo, de szerintem az kibirhato. Inkabb az a kerdes, hogy epeszu ido alatt termel-e annyit, amennyiert megeri nekifogni a megcsinalasanak. Ha orankent 10 kilo brikettet csinal, akkor 4 tonna fureszport 400 ora alatt eszik meg, ami hetkoznap napi 10 ora uzemmel ket honap. Es kicsit eselyes hogy ennel hamarabb elkopik/szetesik.

Es a 4 tonna brikett erteke meg mindig csak 120000 forint, anyagot, energiat nem szamoltam.

Vajk

Előzmény: galvin (6154)
galvin Creative Commons License 2013.09.19 0 0 6154

Ha eszméletlen lassú, akkor lehet, hogy többe kerül a leves mint a hús ?

Előzmény: halaloszto (6153)
halaloszto Creative Commons License 2013.09.19 0 0 6153

a nemeteknek sikerult, csak eszmeletlen lassu.

1 tonna/cm2 kell, tehat egy 8 tonnas hasitoval elvileg lehet 3 centi atmeroju kerek brikettet nyomni.

Vajk

Előzmény: galvin (6152)
galvin Creative Commons License 2013.09.19 0 0 6152

Üdv! Utána jártál már, hogy a "kis kapacitású rönkhasítóból átalakított géppel" lehet-e egyáltalán brikettet préselni? Régebben itt a fórumon mintha úgy olvastam volna, hogy az ilyen gépek nem tudnak akkora nyomást kifejteni, hogy az alapanyag ne essen szét préselés után. 

Előzmény: belzebubul (6151)
belzebubul Creative Commons License 2013.09.19 0 0 6151

Üdvözlöm a kedves fúrumozókat!Saját termelésből származó faipari hulladékot szeretnék brikettálni kis kapacitású rönkhasítóból átalakított géppel.Úgy évi 6-8 tonna forgács és fűrészpor hulladékról van szó és természetesen kis alapköltégű eszközökről.Kérdésem arra vonatkozna,hogy tudjátok,e esetleg annak a módját,hogy mi az egyszerű/olcsó módja annak,hogy forgácsból finomabb őrleményt készítsek.Esetleg egy egyszerű tárcsás ágdaráló,vagy kalapácsos terménydaráló megfelelhet erre a célra?Nagyon köszönöm a segítséget!

/manens Creative Commons License 2013.09.15 0 0 6150

Bár már ott tartanék. Egyébként nem hiszem, hogy a konstrukció elbírná, majd vigyázok, mint az egyszeri.

Előzmény: Fiduli (6149)
Fiduli Creative Commons License 2013.09.15 0 0 6149

Szia.

Remélem valami védőrácsot szerelsz rá, mert ez nem áll meg ha elkapja az ember ujját....

Előzmény: /manens (6147)
glaci52 Creative Commons License 2013.09.13 0 0 6148

Jó kis masina, de rengeteg gépi munka meg anyag van benne.

Előzmény: fürészes (6146)
/manens Creative Commons License 2013.09.13 0 0 6147

Most készül nálam hasonló. Nem kis munka meg péz.

Előzmény: fürészes (6146)
fürészes Creative Commons License 2013.09.13 0 0 6146
glaci52 Creative Commons License 2013.09.13 0 0 6145

Köszönöm. Remélem jó lesz, mert én is szeretnék csinálni egyet, de most az apríték égető építése köt le minden időmet.

Előzmény: Fiduli (6144)
Fiduli Creative Commons License 2013.09.13 0 0 6144

Szia glaci52.

A hétvégén tudok majd képet is felrakni.

Megpróbálok többfajta anyagból mintát késziteni.

Ahogy meglesz, küldöm.

Szia.

Előzmény: glaci52 (6143)
glaci52 Creative Commons License 2013.09.13 0 0 6143

Szia Fiduli!

Örülök a gépednek. Tudnál mutatni aprítékot belőle? Én szeretnék kukorica szárat meg napraforgó szárat aprítani. Nem tudom azt próbáltad e? Esetleg megpróbálnál vele ilyen anyagot is.

Köszi.

Előzmény: Fiduli (6142)
Fiduli Creative Commons License 2013.09.09 0 0 6142

Szia glaci52.

Bekötöttem a hordó alakú szalmadarálómat. Az 5706-os hozzászólás alatt látható még félkész állapotban.

Meglepően jól dolgozik. Három állókés van a dobon, négy a forgórészen, meg kettő db. 45 fokban felfelé.

Ripsz-ropszra átdolgozta a bedobott szójaszalmát, a motor elég jól birta. Sokkal gyorsabb mint a másik kalapácsosom. Abban nincsenek álló-forgókések, és a szita függőlegesen áll.

Ez bezzeg szapora. Lehet másolni.

Előzmény: glaci52 (6051)
galvin Creative Commons License 2013.09.04 0 0 6141

Hali! Hát...a présednek ezzel a "leírásával" sajna nem lettünk sokkal okosabbak: "nem lenne érthető, hatékony, kicsit bonyolult, de működik". Az a teló, amelyik egy irányból tud képet készíteni, elvileg felülről, alulról, mind a 4 oldalról, stb irányból is készít képet - ha a tulaj is úgy akarja...de ha nem akarja?  :((

Előzmény: shörcsög (6140)
shörcsög Creative Commons License 2013.09.03 0 0 6140

ennyit tud a telefonom sajnos. elmondani el tudom. de nem tudom mennyire  lenne érthető. De mindenképp ajánlom az építését mert eddig ez a leg hatékonyabb amiket láttam. kicsit bonyolult de működik.

/manens Creative Commons License 2013.09.03 0 0 6139

Ennek a mechanikája érdekelne, ha kicsit élesebb képeket tudnál feltenni, megköszöm.

Előzmény: shörcsög (6138)
shörcsög Creative Commons License 2013.09.03 0 0 6138

Sziasztok új forumozó vagyok. nagyon érdekes ez a topic anno én is sokat olvasam, ezért megosztom tapasztalataim. Még a télen kísérleteztem papirbrikettel. nagyon jók voltak a tapasztalatok, ezért nyáron építettem egy dupla erőkaros gépet, ez úgy lett építve hogy a lehető leggyorsabb legyen. eddig a géppel nagyjából 70-80% forgácstartalmat sikerült elérni. A nagy teszt a télen lesz. eddigi észrevételeim szerint az égése nagyon hasonlít a faszénéhez, azaz kis lángal, lassan és nagy hővel ég el. Aki kicsit ért a mechanikához az tudja h a holtpont közelében igazából "végtelen" erővel tudom nyomni a brikettet.( a holtpont előtt 1cm-rel közel 9-10t a nyomás számításaim szerint.) a gép 20x8 as kockákból csinál 6 darabot egyszerre. íme pár kép a gépről:

http://indafoto.hu/shorcsog/image/19507019-74e4feaa/user

http://indafoto.hu/shorcsog/image/19507021-fd345321/user

Fiduli Creative Commons License 2013.08.30 0 0 6137

Egyetértek.

Előzmény: /manens (6136)
/manens Creative Commons License 2013.08.30 0 0 6136

Valahogy már akkor sajnáltunk - " szegénynek nagyon rossz lehet " - amikor korábban más portálon olvastuk az abszolút negatív szösszeneteidet. Mondjuk a nickneved is minimum furcsa, valószínűleg te a Tavriára izgulsz, ami nem baj, attól még lehetnél rendes ember.

Sokunk véleménye szerint ezek a fórumok azzal a céllal működnek, hogy segítsük egymást, tapasztalatokat, gyakorlatot, fogásokat adjunk és kérjünk egymástól, mint olyan közösségtől, ahol a közös érdeklődési kör a közös többszöros.

Azt gondolom, hogy az ilyen - mégha ritka is - beböfögéseid nem ezt a célt szolgálják.

Előzmény: Törölt nick (6135)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.29 0 0 6135

azért 220 eret nehogy adjál ezért a szarért

galvin Creative Commons License 2013.08.26 0 0 6134

Hali! Ajánlpm figyelmedbe a következő linkeket:

http://aprod.hu/hirdetes/papirdaralo-gep-ID1jbr1.html#ad9a7561d3

http://www.jofogas.hu/pest/Papiraprito__papirdaralo_papirbrikett_kesziteshez_10946297.htm

Van választék, csak döntened kell!

Üdv: galvin

Előzmény: hóapó- (6133)
hóapó- Creative Commons License 2013.08.26 0 0 6133

Üdv! Nagyon érdekel egy ilyen aprítógép. Mekkora teljesítményű a motor?  3 fázisú? Milyen árban csinálod? Jelenleg áztatott papírból, szárkeverővel aprított, 6-os préssel csinálom a brikettet. Szeretném gyorsítani az eljárást, ezért jó lenne egy aprítógép. Főleg kartondobozok állnak rendelkezésemre, azok áztatása több időt vesz igénybe, ezért kéne egy aprító.

/manens Creative Commons License 2013.08.21 0 0 6132

Többféle, általában a megrendelő speciális igényére kifejlesztett aprítógépeket készítek. Készítettem már speciális, apró méretre vágó gépeket, ill. általában stabilmotoros kivitelben is tudom gyártani. Jelenleg is van gyártás alatt olyan gépem, ami az igényeidet ki tudja elégíteni. Ha gondolod, keress meg, korábban többször megadtam a telefonomat, az e-mailom publikus.

Előzmény: rtf (6130)
galvin Creative Commons License 2013.08.21 0 0 6131

Hali! Az eddigi írásaidból kiderült, hogy komolyabban akarsz foglalkozni a papírbrikett készítéssel. Megkérdezhetem, hogy a hozzá való papírt (hullámkarton, stb) mivel akarod felaprítani? Én most eladásra kínálok (jófogás, apród) egy - kisipari gyártású, de szinte ipari teljesítményű - papíraprító gépet.

http://www.jofogas.hu/pest/Papiraprito__papirdaralo_papirbrikett_kesziteshez_10946297.htm

http://aprod.hu/hirdetes/papiraprito-papirdaralo-papirbrikett-kesziteshez-ID1i9XP.html#76b1450aa2

Ha érdekel, írj vagy hívj fel nyugodtan, megegyezünk. Üdv: galvin

Előzmény: rtf (6130)
rtf Creative Commons License 2013.08.21 0 0 6130

Üdv!

Az ágaprító nem megfelelő, mert kipróbáltam. Nem jó méretű a nád aprítás után, meg nehéz etetni.

Nem szükséges nagy teljesítményű, de nem is akarok sokáig kint lenni.

Én adagolnám kézzel.

A legnagyobb probléma, hogy ahol a nád, nincs villany, vagy ha van, akkor csak sima 220 V.

Ezért valamilyen motoros szerkezet lenne jó.

Olyasmit képzeltem el, hogy egy legalább 50-60 cm átmérőjű garaton keresztül adagolom kézzel, vagy villával a nádat.

A nád inkább nád törek, amelyet nem tudnak használni már semmire.

Van benne ág hosszúságú, meg kisebb is, törött, stb.

Még az árat sem tudom "belőni".

Láttam az agrogamánál egy hasonló aprítót, de az nekem túl drága.

Manens! Aprítottál már nádat a Te szerkezeteddel?

Üdv Mindenkinek!

galvin Creative Commons License 2013.08.20 0 0 6129

Hali! Nagy teljesítményűt szeretnél, vagy megteszi a kereskedelemben kapható "ágaprító"-nak nevezett kütyü is?

Előzmény: rtf (6127)
/manens Creative Commons License 2013.08.20 0 0 6128

Én készítek ilyen aprítógépeket.

Előzmény: rtf (6127)
rtf Creative Commons License 2013.08.20 0 0 6127

Kedves Fórumozók!

Abban kérném a segítségetek, hogy valaki tudna e segíteni aprítógépben?

Nádat, nádtöreket szeretnék szeretnék felaprítani kb 1 cm méretre, hogy le tudjam brikettálni.

Aki tudna segíteni ilyen aprítóban, megköszönöm!

Freedomocska_ Creative Commons License 2013.08.11 0 0 6126

Igyal csak, az latszik.

Előzmény: marmegmit (6104)
a3oli Creative Commons License 2013.08.10 0 0 6125

Szia glaci52!

Köszönöm észrevételed, de hidd el mi is sokat reménykedünk és imádkozunk azért, hogy a dolgok helyre jöjjenek. Az általad írtakat azért nem forszíroztam, mert nem akartam e fórum témáját más irányba terelni.

Előzmény: glaci52 (6123)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.10 0 0 6124

Áldott legyen az Oráj!

glaci52 Creative Commons License 2013.08.09 0 0 6123

Szia a3oli !

Nekem nagyon tetszik amit írtál  "az ember holtáig tanul és alkot, mert ha nincs napi szintű kitűzött cél előttünk az egyenlő az életről való lemondással."

Bár hozzátehetted volna, "Holott ezt kellene mondanotok: Ha az Úr akarja és élünk, ím ezt, vagy amazt fogjuk cselekedni."(Jakab levele 4.15)

Az Istent kihagyni a terveinkből, nem okos gondolat mert Ő a teremtett világ ura és fenntartója. Őt szabad kérni terveink megvalősításához, de kihagyni olyan, mint mikor a szülő megkérdezi a gyermekét," mi történt az iskolában ", a gyermek válasza meg az, hogy "semmi".

Előzmény: a3oli (6122)
a3oli Creative Commons License 2013.08.06 0 0 6122

Tisztelt Nobiai804!

Bár elismerő véleményed elég régen írtad, de még csak most válaszolok arra is. Sajnos elég sok probléma leküzdése nehezítette meg életünket, de amit javasoltál, hogy fessem le a megalkotott gépet már tavasszal megtörtént és teszek is fel róla képeket. Azóta a gondok miatt elég kevés brikettet tudtam készíteni vele és a sors úgy hozta, hogy a géptől is meg kell válni. De nem fogom feladni, az évek óta gyűjtött anyagokból ha a lehetőségeim engedik elkezdem építeni a hidraulikus gépet, amihez fórumtársaim segítségére is számítok.

Nagyon sokan megkerestek emailban, hogy gyártsak nekik is egy ilyen gépet. Mindenkinek válaszoltam, hogy nem gyártok, de most közlöm, hogy eladó a gép, a hírdetés a jófogás.hu és expresz.hu oldalakon megtalálható.

Emlékeztetöül a működés közben látható videó a YouTobe-n a "Papir pneumatikus prés bemutatója" címen tekinthető meg.

Továbbra is aktív tagja kívánok lenni a fórumnak és lehetőségeimhez mérten tanácsokkal segítem a hasznosítható házi hulladékok energiává történő megoldásainak kidolgozását. 

Mottóm: az ember holtáig tanul és alkot, mert ha nincs napi szintű kitűzött cél előttünk az egyenlő az életről való lemondással.

Előzmény: Nobiai804 (5436)
Gyulus111 Creative Commons License 2013.07.28 0 0 6121

Küldtem emailt!

Előzmény: hopepe61 (6117)
galvin Creative Commons License 2013.07.27 0 0 6120

Akkor azért van ilyen szép, arany(ozott) színe !!! :))

Előzmény: /manens (6119)
/manens Creative Commons License 2013.07.27 0 0 6119

Manapság soké' adják a firnajszot.

Előzmény: galvin (6118)
galvin Creative Commons License 2013.07.27 0 0 6118

Szia Bácsi ! Szép munka - igaz, az ára is :(

hopepe61 Creative Commons License 2013.07.27 0 0 6117

küldj e-mal , a hopepe@indamail.hu.----ra  pepe

Előzmény: Gyulus111 (6110)
/manens Creative Commons License 2013.07.26 0 0 6116

Korábban már feltettem a vágóegységet, ezt gyártom sorozatban.

Előzmény: marmegmit (6115)
marmegmit Creative Commons License 2013.07.26 0 0 6115

szep munka de ha latnank a keseket sokat tanulnank , meg a motor  eroseg ,fordulat a keseknek ?

/manens Creative Commons License 2013.07.26 0 0 6114

Bár nem pecás téma, feltöltöm az új gépet, 400 literes tartály, 360 mm. vágószélesség.

marmegmit Creative Commons License 2013.07.22 0 0 6113

Mar meg eztetis hozateszem remelem nem tiltanak ki de ez is egy informacio.      http://hatizsakkal.blogspot.ro/2012_02_01_archive.html

Előzmény: marmegmit (6112)
marmegmit Creative Commons License 2013.07.22 0 0 6112

Kar ,hogy nem lehet hozairni az elobihez de meg van sok hely amit lehetne megnezni.

Előzmény: marmegmit (6111)
marmegmit Creative Commons License 2013.07.22 0 0 6111

Sziasztok, elso sorban en Koloszvar es kornyekin segitek nektek.Tordai hasadek,Tordai sobanya .Valul miresei iten egy link a kepekrol   https://www.google.ro/search?q=valul+miresei+rachitele&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=4mrtUaDCKo_FswbXrIDQBA&ved=0CDsQsAQ&biw=1280&bih=681

vagy ez http://www.salinaturda.eu/index.php?lang=hu

Előzmény: Gyulus111 (6110)
Gyulus111 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 6110

Üdv!

Én is tervezek jövőre egy Duna-delta horgászturát!

Ha esetleg irnál valamit , hogy milyen a horgászat és a körülmények nagyon megköszönném! A cimem nyilvános!

Köszi:   Gyula!

Előzmény: hopepe61 (6109)
hopepe61 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 6109

Üdv marmegmit.

bocs, hogy belezavarok,  de én is csak egyszer "rohantam át Erdélyen, amikor a Duna deltába mentem/ vittek/ horgászni, de nagyon szeretnénk több időt ott tölteni. Épp most tervezek/zünk/ utat/ -Miskolcról/,, jól jönne egy kis segítség. ha lehet! előre is kösz    pepe ui: Jó volna ismét látni,- hosszabb ideig ezeket a "szépséges" tájakat.

Előzmény: marmegmit (6108)
marmegmit Creative Commons License 2013.07.22 0 0 6108

Erdelyt azt ne hagyd ki, de ha valamikor raszanod magad, hogy kirandulsz egyet Erdelybe akkor kerdez meg .Mere  es hogyan

Előzmény: Gyulus111 (6107)
Gyulus111 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 6107

Én szabolcsi vagyok Erdélybe még nem jártam, de szeretnék!

Előzmény: marmegmit (6106)
marmegmit Creative Commons License 2013.07.21 0 0 6106

Szabolcsi nem vagyok Erdely-i vagyok szeretem a szilvat de a bort se vetem meg.Dombovari ismerosoim jo bort hoznak 

Előzmény: Gyulus111 (6105)
Gyulus111 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 6105

Ha Te szilvázol biztos Szabolcsi vagy!

Előzmény: marmegmit (6104)
marmegmit Creative Commons License 2013.07.20 0 0 6104

A szilva balinka sem kutya.A brikett melege melet (mert ez egy briketalo ....forum)csak azert , hogy ne mongya senki ,az italozas nem ide valo

Előzmény: Gyulus111 (6103)
Gyulus111 Creative Commons License 2013.07.20 0 0 6103

A bortól tuti meggyógyulsz, csak ne rontsd el semmiféle adalékkal!

Előzmény: glaci52 (6102)
glaci52 Creative Commons License 2013.07.19 0 0 6102

Köszi,  mindenképpen kell valami szűrő, mert a halálomon vagyok. A családom mindenfélét itat velem, calciumot, meg mit tudom én mit, de mondtam csak borral vagyok hajlandó bevenni, mert abban a férfiembör nem csalódik.

Előzmény: peti.olah (6101)
peti.olah Creative Commons License 2013.07.19 0 0 6101

Vegyél FFP 3 jelölésű orrmaszkot. Munkavédelmi boltban keresd.  A barkácsmultis 200ft-ost nem szabad megvenni.

Előzmény: glaci52 (6100)
glaci52 Creative Commons License 2013.07.19 0 0 6100

Sziasztok Forumtársak!

12 kalapácsos darálóval és 10-es rostával daráltam szalmát. Mivel adagoló még nincs, de talán majd lesz, így kézzel, meg némi segédeszközzel kb 10 perc alatt lenyomtam egy bálát. Respirátort nem használtam, így az órrom alá vödröt kell tenni, úgy folyik, tüsszögéstől zeng a ház. Lehet, hogy allergiás vagyol?

Ime a produktum.

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.19 0 0 6099

Az már komoly!

Örölök ha sz én orsós rendszerem 2 tonnát tud!

Előzmény: Gyulus111 (6098)
Gyulus111 Creative Commons License 2013.07.19 0 0 6098

10

Előzmény: Törölt nick (6097)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.18 0 0 6097

Hány tonnás az emelő?

Előzmény: Gyulus111 (6095)
halaloszto Creative Commons License 2013.07.17 0 0 6096

Koszi!!

Tehat kicsit jobb mint 1:1 lehet pusztitani a forgacsot.

Vajk

Előzmény: Gyulus111 (6094)
Gyulus111 Creative Commons License 2013.07.17 0 0 6095

Előzmény: Gyulus111 (6093)
Gyulus111 Creative Commons License 2013.07.17 0 0 6094

Darabja átlag 40dkg

Előzmény: halaloszto (6092)
Gyulus111 Creative Commons License 2013.07.17 0 0 6093

lemaradt a kép

Előzmény: Törölt nick (6090)
halaloszto Creative Commons License 2013.07.17 0 0 6092

Az a 12-13 db brikett kiszaradva hany kilo?

Maskeppen fogalmazva a 2kg  papirral hany kilo forgacsot tudsz brikettalni?

Vajk

Előzmény: Gyulus111 (6089)
Gyulus111 Creative Commons License 2013.07.17 0 0 6091

A vaterán vettem csak átalakitottam kézi nyomatékra. Nem olyan szép hogy fotózni lehessen, eredetileg ilyen volt. Ezzel is gyártottam napi 100-150db-ot, de keveseltem!

Előzmény: Törölt nick (6090)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.17 0 0 6090

És milyen préssel tudsz ilyen sokat csinálni?

Ugye a forgácsnak van egy nagy hátránya.Rugalmas.Nálam minnél tovább van a présben annál kissebet rugja szét magát.

Nyomatékot ha megnövelném jobb lenne. De ez most adott.

Előzmény: Gyulus111 (6089)
Gyulus111 Creative Commons License 2013.07.17 0 0 6089

Na igen! ez az amit én is csinálok! Én egy 60 literes hordóba keverem. 2kg papir áztatva bő vizben és addig rakom a forgácsot mig sürü pép nem lesz és persze tele lesz a hordó!

Ebből van 12-13db brikett. (24x12x6-7cm-es)

Én ebből egy nap alatt 3-400 db-ot le tudok gyártani! Semmi gép semmi extra csupán egy prés. De ennek a brikettnek van sok hamuja ami neked nem jó! Azt hittem valami új technológiát ötöltél ki. De igy is jó mert ingyen van. A saját erőt soha nem számoljuk

Előzmény: Törölt nick (6088)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!