Szia
Azóta vettem egy Peugeot Kisbee-t. 4 ütemű, aranyos kis gép. 50ig gyorsul óra szerint, elég könnyű vele menni. Szerintem nyúzom egy évet, tanulok és utána váltok nagyobbra
Karbit levettem átnéztem, átfújtam, semmi változás. Viszont észrevettem, hogy ahova a gázbowden belemegy, ahol a tű mozog, nem ugrik be a neve, annak az oldalán (menetirány szerint jobbról), ott van egy kis cső csonk kifele, amire szerintem kellene egy műanyag cső...., de hova megy!? nem az olajozásról beszélek, az lentebb van egy picit..., hmm inkább teszek fel egy fotot is! Tehát, most már az első képen látszik amiről beszélek, meg az olajozás is, az rajta is van. A 2. képen meg szintén van alul egy cső csonk, azon nekem a túlfolyó volt levezetve a blokk alá. Kérdés: lehet hogy össze kell kötni a kettőt? Laikus vagyok, kérem segítsen valaki! Köszönöm.
Újabb fejlemény. Ha leveszem a légszűrő fedelét, és a a szivacsot, álló helyzetben, odahúzom neki a gázt lehörög! Pontosabban olyan közepes fordulattól hallásra, mert fordulatszám mérőm az nincs :( ! Megyek tovább a karburátor felé. Ha valakinek van építő ötlete, szívesen fogadom.
Két hete vettem egy yamaha DT 50-es 123ccm-is mocit!
1986 os gyártmány, 25 éves de nagyon pörgős, akinek volt vagy van az tudja. :)
Kb. 4-500km hajtottam bele összesen. Egy előzés után tartósabban mentem vele 100km/h körül, 6. sebességben, és mikor lassulás után újból huzattam volna ki, elkezdett darálni, nem pörgött úgy ahogy addig, meg azóta sem. Az első 5 sebességben csinálja ezt, a váltási tartomány vége előtt, de 6. ban ugyanúgy megy 100at, ahogy eddig. Mi lehet a baj? Tud valaki tanácsot adni?
DT-k-ben nem vagyok jártas. De ez kb 80-as évekbeli lehet mert elöl még dobfékes. Valszeg DT LC1 Hány köbcentis? Azt is jó lenne tudni. Pofára szerintem DT 80 LC1.
Hamár jogosítványt szeretnél letenni akkormár ne végezz fél munkát. Tedd le rendes nagy motorra, és necsak 125-ig.
Azmeg, hogy 50-esnek használnál egy 125-öst azt inkább ne. Hosszútávon elkaphatnak vele.Inkább vegyél valami rendes erősebb gyári 50-est.
Bár a motorosok mindenféleképpen veszélyben vannak észrevéreleim szerint.Akármilyen mocival mész mindenhogy lesz valaki okostolyás aki megpróbál eltaposni.
Fél évig jártam a Vácira dolgozni TDR 125-el, ami 30 ló körüli, de néha kevés volt. Egy 50-es géppel már nem merném megtenni. Mindenképp nagyjogsit javaslok, az "50-es papírokkal" dolog meg nehogy eszedbe jusson :-) Túl sokat lehet rajta bukni baj esetén.
B-s jogsim van, csak városban használnám. Érdemes megcsinálni a 125-sre a jogsit és azt venni, vagy elég a sima 50es és nem taposnak el az autók. Igazából a Hungárián belül használnám, vidékre, országútra autóval mennék.
Hello most vettem egy dt-t motorhibásan.Előző tulajnál bedöglött az olajszivattyú és olaj nélkül ment a motor ,így a főtengelyen az alsó tűgörgő szétesett,és a gyűrűk is eltörtek ill. a főtengely csapágyak is kaptak. Olyan kérdésem lenne ,hogy a főtengely elég jó állapotban van ill.a hajtókar is gyári ,ezért elég lenne csak alsó tűgörgőt cseréltetnem ? És körülbelül milye árban lenne csak az alsó tűgörgő bele való? köszi üdv
hali skacok!!!nekem van egy yamaha dt 80-as blokkom alkatrésznek karbival és vázzal idomok nélkül,,,,és van még egy rd 50 esem 95-ös végsebességgel kegyetlen erövel benne,,,,meg van egy derbi senda h-m,,,50-es vizhütéses nagy erövel,,,,,,ha valakit érdekel valami is ezekböl akkor hivhato vagy éjjel nappal a 06307415354-es telszámon,,,,van még dt kipufogom kompletten lc2-hez meg karbik dt-hez és lc2 hez is,,,meg van egy romettem is ha valakit netán az érdekelne,
Komplett kellene mert az enyémen tirisztoros van és ha jól tudom a tekercsek is mások.Gyújtás doboz is érdekelne ha van mert az enyémen az rossz.Előre is kösz.
Index és féklámpa a legtöbb mocin nincs vagy féklámpa max egy kicsi van akku nélkül.
Helyzetjelző bekötése válogatja, de az meg a világítás szokott lenni akku nélkül is!
Újabb robogókon a világítás csak alapjáraton jó, első gázhúzásnál elhalványodik.
Az én RD-is csinállja, hogy vibrál a világítás ha nincs benne akku, bár a kettőnek elvileg semmi köze nincs egymáshoz.Amugymeg lehet valami eszméletlenül el van kötve.
Allkatrészeket még lehet újakat is kapni boltokban.Keresgéllni kell a neten.Vagy licitálós oldalon is lehet talállni néhányszor dolgokat hozzá.(oldalnevet nem írok inkább)
Már raktam össze ilyen "bonyulult" blokkokat. Jómunka! :( Jópénz :(
Hát ne várj csodát egy 50 köböstől.Főleg ha Dt. Áttétel miatt is lehet.Ha elektronikás a gyújtása akkor ammiatt is. Talállkoztam olyan Honda MB 50-el amin alig lehetett a kisujjam átdugni a karbin olyan kicsi furat volt rajta .(azzal volt megfogva 50-nél) a nyitott verzió meg 120-at ment már.De fontosak a beállítások is. (karbi,gyújtás) remélem segítettem.