Nem hiszem! Te beépített kém vagy! Aki csak egy hétig is járt Marikhoz, az hallotta a Retrográdot! :-PPP
Bocs, akkor féloff, de Magyarországon nincs csillagászat Marik nélkül.
Negyedéves mat-fiz-* szakos voltam, mikor a mat-fizeseknek előírtak egy félév csillagászatot. Beültem az első órára, és a hátsó padban folyamatosan mondtam a mellettem ülőnek a soron következő poént, mindig pár szekundummal előbb, mint Marik. Szemét vagyok, ugye? :-)
Szomorúan már sokszor emlékeztem rá (és minden nyári napfordulóról ő jut majd eszembe, mert akkor halt meg). Most következzen egy kis vidám emlékezés, folytatásokban. Mindegyiket ott és akkor jegyeztem le, dátummal együtt, a hitelességük garantált. De ha mások is ismerősnek találják, akik nem akkor és nem ott hallották tőle, az sem a véletlen műve. :-)))
***** MARIK MIKLÓS összes, első rész *****
Fejezetek a magnetohidrodinamikából
A plazma lehet milyen? Vagy hogyha pontosan akarok magyarul fogalmazni: milyen lehet a plazma?
Tessék már megszokni, hogy nálunk 7-nek a négyzete az 50 és a 4 pi az 20!
Egyrészt ez két részből tevődik össze.
Függetlenek az operátorok, tehát micserélhetők? Felcserélhetők.
(Az egyenlet levezetése közben:) Úristen, mi lesz ebből!
Én azt hiszem, hogy jézusmária, mennyi az idő?
Este hét után se kávét nem iszom, se ki nem nablázok kifejezéseket, ha nem muszáj.
Nagyon rossz dolog órát tartani, ennél csak egy rosszabb van: várni az óra kezdetét.
Mit írok a vz helyébe? Zérust. Egy nagy Szaturnuszt írunk ide.
Az ember mindig gyalog jár, mint ahogy a jóisten sem integrál másképp, mint numerikusan.
Vot erat demonstrandum. .
(az öe-ről:) Ez nem egy svéd aprópénz rosszul írva, hanem önkényes egység.
Hát biztos itt is valami vasreszelék van a Tejútrendszerben.
Na hol tartottunk? Valami csillagászatról volt szó...
Tessék nekem szólni, ha valami baj van, úgysem tudok válaszolni!
Ez úgy van kivéve a könyvből, hogy omega kiessen, mert azzal aztán igazán nem tudnánk mit kezdeni.
Nem messze van innen az Üllői úti stadion, ott szokták mondani, hogy hajrá, Faraday!