Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Egy vagyonőri vizsga még nem jogosít fel semmilyen lőfegyver viselésére, ahhoz hatósági fegyvervizsga kell, de fegyvert csak akkor hordhatsz a munkaidő alatt ha pszichológiai tesztet töltöttél ki és sikerült is megfelelően. De ezek a tesztek nem sokat érnek, szerintem csak a komplett idióták bukhatnak meg rajta.
"A legtöbb divatnak van valami praktikus oka. Szerintem a sétapálca önvédelmi eszköz is lehetett, mert egyébként nem sok értelme van hurcolni, lefoglalni vele egy kezet. A kialaítása persze divatos meg díszes, meg mittoménmivolt, de tuti hogy volt gyakorlati funkciója is, és az nem az volt, hogy rátámaszkodtak :o)"
Persze, önvédelmi eszköz is volt, de szerintem inkább valamiféle státuszszimbólum.
A la canne használatát a 19-ik században oktatták is, méghozzá a savate iskolák keretében.
Lehet hogy furcsa mai szemmel, de egy olyan országról és korról van szó amelyben vidéken nagyon is megszokott volt a sörétes puska, azt meg nem is regisztrálták sehol.:)
Az első átffogó francia fegyvertörvény 1939-ben jelent meg, a mai ennek foltozgatott verziója:
A mai törvény 2 kategóriát különböztet meg: engedélyköteles és bejelentésköteles fegyverek.
Engedélyköteles:
-hadifegyverek
-pisztolyok, revolverek, legyenek sportlövészet vagy önvédelem céljára.
-pumpás sörétesek
Az engedélyt a közigazgatási hatóságok adják ki, nagyon szigorú elbírálás után.
Bejelentésköteles
-huzagolt csövű sport vagy vadászfegyverek
-félautomata sörétesek amelyeknek a tárkapacitása max. 3
-sörétes vadászfegyverek, illetve minden huzagolás nélküli csővel rendelkező lőfegyver. Ide esnek bele a 10 J-nál nagyobb csőtorkolati energiával rendelkező légfegyverek.
Na ez egyre relatívabbnak tűnik.Így persze elég idegennek tűnik ez a szóhasználtat.Megkérdezhetem, hogy te hol laksz?Csak nagy vonalakban.:)Esetleg afrikában?:)
Egyébként a topic címéből eredően megkérdezném aki tud válaszoljon).Magyarországon ilyen kemény lenne a helyzet, hogy e két dolog között kellene választani?Fegyvert tartok vagy félek?
Az itt megemlített filmben is van egy jelenet amikor megkérdezi az egyik koldus a másiktól.Miben vagy más mint a többi ember?A párbeszéd a következő volt:
-Abban, hogy éhes vagyok és nyomorult.
Mire a másik:
-Nem.....büdös vagy!És a bűz a koldus eszköztárának egyik legerősebb fegvere.Figyelj!
A többit nem mesélem el csak annyit, hogy ezek után azt mondták neki, hogy olyan büdös mint egy döglött ló.Lehet, hogyha bevezetik ide is az eurot akkor nekünk is lesz ilyen csodafegyverünk amihez nem kell engedély.Na ez is egy fegyver.Ezek szerint.Én viszont szeretem tisztán tartani magam.Fegyver lehet még mondjuk a sétapálcán kívül a nem tudom micsoda.Gázspray?Vagy a boxer!De nem az alsó.Szóval, mit hordhatunk még magunknál?
"Bulgáriában a törvény engedi a lőfegyverek tartását és viselését. A polgári önvédelmi fegyverek engedélyezése után csökkent az erőszakos, illetve fegyverrel elkövetett bűncselekmények száma. Nagy-Britanniában azonban 1997-ben betiltották a polgári önvédelmi lőfegyverek birtoklását, forgalmazását és viselését. A lakosság számára maroklőfegyver tartása gyakorlatilag lehetetlen, még akkor is, ha valaki hatósági engedéllyel rendelkező biztonsági őr. A bankjegyeket és egyéb nagy értékű szállítmányokat páncélozott járműben szállító biztonsági szolgálatok alkalmazottai sem viselhetnek fegyvert. Viszont 2004-ben közzétették, hogy 1997 és 2003 között 88 százalékkal nőtt az erőszakos bűncselekmények száma.
Németországban a polgárok közel tízmillió önvédelmi lőfegyvert birtokolnak. Amint növekedett a lakosság birtokában lévő önvédelmi fegyverek száma, a fegyverrel elkövetett bűncselekmények aránya 1971 és 2006 között hatvan százalékkal csökkent. Litvániában a kilencvenes évek közepétől a polgárok birtokolhatnak és viselhetnek önvédelmi lőfegyvert. Az új fegyvertörvény bevezetése után az országban csökkent az erőszakos és fegyverrel elkövetett bűncselekmények száma. Így 1994-ben 15 ezer fegyveres bűncselekményt követtek el, a lakosság kezében ekkor még csak alig másfél száz önvédelmi fegyver volt. Viszont 2002-ben, amikor az önvédelmi fegyverek már elterjedtek, és 12 ezer darabot vásároltak belőlük, a fegyverrel elkövetett bűncselekmények négyezerre csökkentek."
fegyvertartas_europaban Megjegyzes: a cikk vegen a "hazai szabalyozas" teves, a "bejelenteshez kotott" es a "szabadon tarthato"-kent jelolt kategoriak egyarant engedelykotelesek Magyarorszagon, szemben Ausztriaval es Franciaorszaggal, ezekben lehet soretes puskat ("Egylövetű hosszú tűzfegyverek huzagolatlan csővel") engedely nekul vasarolni, nalunk nem.
Ez esetben cipoboksz egyenletes szetkenese a testfeluleten majd a legkozelebbi magyar garda osszejovetelen a szonokot felrelokve: Dik ma tesvireim csatlakozni akarok....
:-D
Tulajdonkeppen preparalhatsz esernyot is, de van meg jopar hagyomanyos rejtheto (es nem utolsosorban legalis!!!) onvedelmi fegyver!
Ez a sétapálcás téma egész jó!:)A "nyolcvan nap alattaföld körül"c.filmben láttamegy sétapálcát aminel a markolata-ha egyáltalán lehet így nevezni-egy távcső volt a másik vége meg egy tőr.
(Az etnikumokról csak annyit, hogy ez vérmérséklettőlfügg és attol, hogy abban a bizonyos helyiségben ki is számít etnikumnak.):)
Egyrészt divat volt, másrészt egy sétapálca fegyvert nem úgy kell elképzelni mint egy revolvert.
Ez egy francia példány a 19-ik századból, egy 7,62-es peremes töltény lövése arra az esetre ha a 75cm hosszú acélcső nem hatott. A töltény nem szabványos revolvertöltény volt.
Rátámaszkodás: mérsékelten, ezért többnyire egy gumidugót tettek a végére, kímélni a csőtorkolatot és megakadályozni a csőeltömődést.
Ezeket rejtve viselni nem lehetett, márpedig ez is szempont volt egy olyan országban ahol a Bowie kés, pillangó kés ( ott apacs késnek hívták) tíltott volt az első vh utánig. Ilyen sétapálca pld. volt a nem egyenruhás PJ vagy Surete detectív állományának is:)
Ez egy netes árverésre került példány, meglepően jó állapotú.
" Na te sem vagy egy konfliktuskerulo alkat! :-D"Hidd el, hogy az vagyok.Nagyon is.De megkérdezném, hogy te hagynád, hogy a gyereked bugyijába turkáljon az apukája?Én evvel úgy vagyok, hogy a magam eszközeivel teszek ellene.És abban biztos lehetsz, hogy nekem ehez nem kell fegyver.Egy lila foltja nem lesz ennek az embernek de sírni és nyüszíteni fog az idegtől.:)
(Bocsánat mindenkitől ez megint csak félig vágott a témához.)
"a minap valaki így reagálta le amit csináltam.Idézem:"Mit tud velem csinálni a K..........ti?Nekem fegyvertartási engedélyem van!""- Na te sem vagy egy konfliktuskerulo alkat! :-D
Igen, max. egy gazpisztolya van (a szolgalati elest (mar ha van) nem hordhatja haza)!
"Ezek szerint nincs neki semmilye!" - Kiveve ha "vadaszik" (viszont akkor egy nagy barom, hogy ilyesmivel kerkedik) vagy ha vett egy gazpisztolyt es arra kikerte a viselesi engedelyt (sokan ezt nevezik fegyvertartasinak)!
Latatlanban ugy gondolom hogy itt egy szemely es vagyonor vizsgaval rendelkezo emberrol van szo aki megcsinalta a "fegyvervizsgat"!
"Az max csak a viselés esetén kérdéses pont!"- Az onvedekezesnek sarkos eleme hogy az onvedelmi fegyver mindig az ember keze ugyeben kell legyen (innentol kezdve ugye muszaly cipelni)!En arra reagaltam, hogy Natty olvtars egy csiricsurat akar magaval hurcolaszni folyamatosan!
"De teleg igazad van,nekem sem jutna az eszembe, csak ugy,lekaszabolni valakit,ha bejön betrörni a házamba!" - Nekem eszembe jutna! De inkabb nem teszem, mert itt van a soretes majd lelovom azzal!
"Persze,szerintem,a betörők,éppen nem akkor szeretnek dolgozni,mikor a tulaj otthon van!" - Gondolod te! Ez mostanaban jellemzoen nem igy van!
"Azt meg,hogy az emberek éles önvédelmi fegyverekkel szaladgáljanak az utcán,eléggé rémálomszerűnek itélném meg!!" - En meg nem! Gondolj bele mi lett volna az elmult napok alabamai vagy nemetorszagi lovoldozeseinel ha akar egy onvedelmi fegyverrel rendelkezo ember van pl. az iskolaban (felteve persze, hogy nem azt durrantja le legeloszor a 2000 masik tanulo kozul)?
"De ,erőssen gondolkoznék akkor is rajta,hogy otthon tároljam e,az adott sportfegyveremet!" - Nem ker enni! Egyaltalan nem maceras (nekem van egy halom), felteve ha vallalod a kb. 3 evenkenti 1szeri rendori ellenorzest (csak nincs valami rejtegetni valod??? :-D )!!
Az iromanyod Simicska fele sumaksaga miatt erlelodik bennem a kerdes: politikus vagy-e?
Ez jó hír!Egyébként nekem nem is kell.Csak a minap valaki így reagálta le amit csináltam.Idézem:"Mit tud velem csinálni a K..........ti?Nekem fegyvertartási engedélyem van!"(Ezek szerint nincs neki semmilye!)Ha-ha-ha!Így számomra ebből az derült ki, hogy fél tőlem de piszkosul.Nem baj, félhet is!:)
Nem akarok itt szőrszálathasogatni, de ha az illető elvégzett egy biztonságiőr tanfolyamot akkor az milyen fegyverhasználatra jogosítja fel?Tényleg nem tudom.
A sétapálca elejétől kezdve nem csak szükségszerszám (,,mankó") volt, hanem fegyver. Ezért ment ki a divatból. A XIX században, XX. század elején a polgári vívóiskolákban oktatták a használatát. A cane* félelmetes önvédelmi fegyver volt. Még azok is, amik nem tartalmaztak rejtett fegyvereket, általában keményfából, cápagerincből, fémből készültek, fémbetétekkel a'la ólmos bot, és a viselője minimum rendelkezett vívásgyakorlattal.
* a cane (vagy canne) a sétapálca nemzetközi elnevezése volt. Természetesen voltak nyelvi sajátosságok is. Van is jónéhány könyvem a témában, meg érdekelt is egy darabig.
A legtöbb divatnak van valami praktikus oka. Szerintem a sétapálca önvédelmi eszköz is lehetett, mert egyébként nem sok értelme van hurcolni, lefoglalni vele egy kezet. A kialaítása persze divatos meg díszes, meg mittoménmivolt, de tuti hogy volt gyakorlati funkciója is, és az nem az volt, hogy rátámaszkodtak :o)
Tényleg jó, csak a gáz manapság az, hogy nemigen használnak sétapálcát, szóval elég feltűnő, különc dolognak tűnaik, sajnos, pedig én örülnék, ha újra divatba jönne.