Ez egy régebbi igazolófüzet.(fotója) Sajnos nincsen nekik sem, csak előjegyezhető.Nem is olyan régen -talán egy éve- a Vaterán is volt egy, rálicitáltam valami ötezer forintos áron, gondoltam az elég, nem is néztem rá utána, és nem nyertem meg!!
Akik résen voltak és meg szerették volna venni azok valami 8-9000 ft-ig húzták egymást, így láttam utólag.9 ropi körül vitték el.
Aki gyűjti annak sokat ér,aki meg azt sem tudja mi ez az lehet hogy véletlenül ezzel gyújt be egy hideg téli estén.:-)
Nem kérdeztél illetlent, sőt, örülünk, hogy érdekel a dolog. A helyzet valóban az, hogy egyelőre a végleges szakaszolás közzétételéig tartott a hétvégém, azóta pedig meló - meg ebéd, meg vacsora ;-)
A szállásokkal kapcsolatban: Tavaly egyértelmű volt, hogy nincs központillag szervezett szállás. Ez a gyakorlatban sok félreértéshez vezetett a magán szálláshelyek esetében, ahol sokszor a szállásadók nem voltak tisztában, hogy kinek mit ígértek. Ugyanakkor többen kerestek volna a kiépített szálláshelyeknél olcsóbb, tömegesebb megoldásokat a potenciális résztvevők között is.
2012-ben a következő a terv: a helyi szakaszfelelősök felkutatják a településen lévő kiépítettebb, "rendes" szállásadókat, és ezt ha minden igaz elérhetőségeikkel együtt az adott napnál közzétesszük majd. Ez is belekerül a "Szállás" rovatba, de ezzel kapcsolatban központilag semmit sem intézünk.
Viszont: ha az adott településen megoldható egy olcsóbb, tömegesebb egyéjszakás szálláshely (tipikusan: tornaterem saját hálózsákkal), akkor ezt célszerűen központilag leszervezzük, hogy ne egyesével telefonálgasson mindenki a polgármesternek. Ez is jelezve lesz majd. Az ilyen hely díját a napi díj nem tartalmazza.
A napi költségekkel kapcsolatban (itt sincs még végleges döntés, de készül): pl. az első héten 300 Ft MTSZ tagnak, a 8. naptól 200 Ft/nap a terv.
bevallom én is elcsodálkoznék a szállásszervezésen, de pont az MTSZ oldal sugallja ezt, a "Szállás: később", illetve a "napi regisztrációs díj ami részben fedezi a napi szervezés költségét" vagy valami ilyesmi szöveg láttán
Néhány információ még hiányzik a pontos kalkuláláshoz, esetleg meg tudnád adni, hogy melyik szakaszon hány fő kér csomagszállítást, sátorhelyet, fedett tömegszállást, turista kategóriás szállást, panziós szállást, ( ágyszám szerinti bontásban), reggelit, vacsorát, lehetőleg konkrét menűvel ?
:-)
Szóval még néhány adat hiányzik. Az MTSZ honlapon van lehetőség kötelezettségvállalás nélküli előjelentkezésre.
Természetesen minél konkrétabb az igény annál konkrétabban és annál előbb lesz válasz is rá.
Én úgy tudom, az MTSZ nem utazási iroda én pld. semmiképpen nem vállalnám be a szállás, étkezés biztosítást. Eddig max. 20 fős csopotnak szerveztem kéktúrát több napra, nem igazán hálás feladat és ezzel ott az MTSZ-ben is tisztában vannak.
ööö, nekem még mindig kicsit homályos, de már félve kérdezek mert majd HEV megint leteremt hogy vacsorázni is kell
szóval, az első szakasz lapja ezt írja:
"A teljes Vándortúrával kapcsolatos általános jellegű információk a kapcsolódó cikkben olvasható (általános tudnivalók, fizetendő díjak)."
A kapcsolódó cikk viszont, ami ebéd után felkerült (ismételten egészségtekre válását kívánom) inkább nevezném egy szakaszolás-összefoglaló táblázatnak mint általános információnak.
Amit még mindig nem tudok pedig szerintem általános tudnivaló: ellentétben az OKT 50-nel, szállást ti intéztek-e? (ezt talán alátámaszthatja a "napi regisztrációs díj" intézménye, de nem biztos)
Valamint a fizetendő díjakról valami részletesebbet lehet-é tudni?
1. Ha jól emlékszem, végig aszfalt, átlagos minőségű (volt 4,5 évvel ezelőtt).
2. Én sem tudom, miért javasolja a füzet Bújvárost.
Nem tudok róla, hogy a vasúttal párhuzamosan Hortobágy felé lenne inenn járható kerékpárút, vissza kell menni a 33-asra (itt még biztos hogy nincs kerékpárút), majd a köriforitól a 33-ason végig Hortobágyig. Szerintem egyszerűbb Debrecentől végig a 33-ason, Bújv. kihagyásával, igaz, nem az a kifejezetten ingergazdag szakasz.
Az hagyján hogy Neked is megtetszett, de ráadásul sokkal jobb képet is csináltál róla!Bár ahogyan elnézem a fotót...ahonnan Te csináltad (a kis asztalka mellől) onnan én nem is tudtam volna mert ült ott is egy vasutas, csak nem lökhetem 'mán félre!:-)
Láttuk mi is azt a kis kocsmát...megláttuk,egymásra néztünk és tudtuk: ezt bizony kihagyjuk!:-)
Valóban váltó bizerélő, nekem is megtetszett (megkérdeztem). Érdekes volt, mert nem találtunk senkit az állomáson, elszánt kéktúrázók lévén becsöngettünk, mire a vasutasbácsi a szomszéd kocsmából ballagott elő. :)
Huha, pont a lenyeget elfelejtetted. Engem NEM erdekelnek "Mari néni köcsögei" pillanatnyilag. Pont azert neznek ram furcsan itt a forumon, mert elegge teljesitmenycentrikusan csinaltam masfel OKT-t.
K100-on pedig pecseteltem mar OKT fuzetbe. Tudod milyen nagy feladat azt elcipelni? Jo par evig nem vittem, meg aztan egyszer bepecseteled a 11.turat, es a jovo evi Kinizsiig nem fejezed be az OKT-t, tehat megegszer nem tudod bepecsetelni. Most kepzeld el, szeretnem vegigjarni a kekturat x-edjere. De a Gerecsei szakaszt mar vegigjartam (x+12)-ször, es akkor a Gerecse50-es meg bejarasos alkalmakat nem szamoltam. Most menjek el megegyszer kulon, vagy a jövö evi K100-on ussem be a stempliket?
Nem szóltam semmit, olvasnom kellett volna. Ki van írva, hogy "A keresőprogram a Volán társaságok 2010-2011. évi menetrendjeit tartalmazza, melyek 2011. december 10-ig érvényesek." :)
Menetrendváltás a megfejtés, a kereső még nem ismeri a december 10. napján érvényes menetrendet. Keress rá az egy héttel korábbira, aztán majd ellenőrizzed. Sokat úgyse változik. Szombatonként pl. évek óta Tapolca-Zánka-Tapolca járat az utolsó, odafelé fél hét, visszafelé fél nyolc fele érinti Szentbékkállát.
Köszi. Úgy néz ki, hogy változás van a menetrendek.hu-n, mert a http://ujmenetrend.cdata.hu/uj_menetrend/volan/index.php oldalra forward-ol, ha ott a Volán menetrendre klikkelek, és nem az általad ajánlott (jól megszokott) oldalra visz. Azt hiszem van még mit fejleszteni ezen az "új menetrend" oldalon. :D