Keresés

Részletes keresés

Jordi Culé Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1417
Raha,
engem is éprdekelne, hogyan lehet melót szerezni ilyen búvárbázisokon. Csak megszerzem a divemaster fokozatot, aztán pedig csak egy megüresedo helyre kell lecsapni?

Jordi

Tejesember Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1416
Dr Ebin:
Szerencsére volt néhány kedves fórum látogató, aki megkönyörült és megosztotta velem az információit. Ezeket már továbítom is az emiledre!

Persze új információkat is szívesen fogadunk (most már nem vagyok egyedül).
Azt azért be kell valjam, hogy Jordi Culé hozzászólása elgondolkodtatott, így utólag is köszönöm, mert tényleg helyrebillentett, és azóta már az utakat tervezgetem. (Persze azért lehet hogy elmegyek körülnézni, mert a ruháról még nem mondtam le..)

siklosi, Raha:
Nem tudtok valami trükköt, ami segíthetne a szerényebb anyagi helyzetű búvártársaitok hasonló szép helyekre való eljutásában?

Tejesember

stanley Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1415
Raha!

Nem tudnál néhányunkat magaddal vinni?
Kis helyen elférünk,súlyunk szinte alig.......Maximum a fotócuccot nem viszed magaddal.

Tudod itt esik a hó, meg hideg is van!

De jó is lenne egyszer-kétszer látni amint e TOPIC látogatói megszállják pl. Balit.

Ha bejárattad magad, majd meglátogatunk, csak írd majd meg mik a lehetőségek.
Két év alatt bármi is történhet.......

Sok sikert.

Stanley

Dr_Ebin Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1414
Én csatlakoznék Tejesember kéréséhez. Aki tud valamit az olasz beszerzésekről az ossza meg velünk.
Tejesember:
Nekem van egy linkem (www.sepadiver.com), de pontos infókat nem tudok.
Elnok ur Creative Commons License 2001.01.23 0 0 1413
Hi lakat,
a Suuntonak is van intertface, 25000 ft korul kaphato. Szerintem kellemes a szoftvere, kicsit talan tobbet is tud mint kene.
Udv
Elnok ur
Előzmény: lakat (1408)
Raha Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1412
Ha minden igaz két évig.
Az év második felében biztosan kinn leszek még.
Az emil ment, de a többieknek:
mbobaly@yahoo.com

Azért benézek majd néhanapján ide is!

Feb 18-ig pedig még itthon vagyok!

Előzmény: siklosi (1410)
Raha Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1411
lakat!

A Suunto is tud PC letöltést. Nekem egy Vyper-em van, szerintem jó hozzá a program!
Bennem is bennem volt hogy Aladdin-t vegyek, de a Vyper nagyon megtetszett.
Jó a kijelzöje, konzervativ a szoftvere, nekem bejött.

Előzmény: lakat (1408)
siklosi Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1410
Meddig leszel Balin?
Ha az év második felében is, akkor add meg a kinti cimed a privat emailemre. Valoszinuleg en is kimegyek nehany honapra Indoneziaba es utbaejtem Balit is.
Előzmény: Raha (1402)
lakat Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1409
cd23133

Nem rossz ar erte, csak most meg nincs ra penzem, meg egy honapot kuporgatnom kell :-(, de gondolom akkor mar keso lesz....

Előzmény: cd23133 (1403)
lakat Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1408
Hi!

Letoltottem, bar meg nem sikerult megneznem... Solaris alatt nem fut a Windoz .exe ;-)
Szoval egyebkent vacilalok is a Uwatec es a Suunto kozott, azert nehez a dontes mert a Suunto az olcsobb, viszont a Uwatec-rol jobbakat hallottam...
Ja es nekem kene a PC-link...

Lakat

Előzmény: BuNnY (1404)
cd23133 Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1407
Az ausztráloknak üzenem hogy merüljenek sokat és ne nézzenek krimiket.Aki ért hozzá ugyis tudja kb. merre keresgéljen.Megnéztem a topic elejét,jókat kacagtam pl.a hetes számú hozzászólás is egészen extrémnek tunik.Ki indítja el az ilyen jellegu vészhíreket?
Vanek Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1406
De folyamatosan olvasgatom. És közben irigykedem és álmodozom, hogy egyszer talán én is...
Előzmény: BuNnY (1405)
BuNnY Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1405
Na megnéztem, az első ember a topicon egy ?

Érdekes. Viszont Elnok Ur, Vanek már akkor is itt voltak, viszont most mély hallgatásba burkolódznak. Jó jó, burkolódzom én is, jól van na.

BuNnY Creative Commons License 2001.01.22 0 0 1404
cd23133: Gratulálok, te voltál a 1400-adik. Emberek a vízben, 1400 hozzászólás ! Azért ez nem semmi. Ki is kezdte ??? Meg kéne nézni ki a No 1. Amúgy lebuktál, megnéztem a NAUI kártyámat és ... Kész van már a weblapotok ?

Egyébként Lakat, ha tetszett az Aladin demoja (amúgy tényleg hangulatos) töltsd le a SUUNTO Spyder demot, teljesen tuti, ugyanis ott te vezérled a merülést, lehet nyomkodni a gombokat, meg minden. Most nem azt mondom hogy vegyél Suunto -t hanem hogy az a demo is elég cool.

cd23133 Creative Commons License 2001.01.21 0 0 1403
Lakat
A Scubapro az itthoni forgalmazó a Király utcában.
Tudok egy fél éves Ultra-t ami eladó 85.000 Ft-ért,ha Pesten jársz meg tudod nézni.Üdv
Raha Creative Commons License 2001.01.21 0 0 1402
Sziasztok búvárok!

Február közepén elutazom egy kis időre Balira.
Egy búvárbázison fogok dolgozni.

Gondoltam beavatlak benneteket, hátha valakit érdekel hogy magyarul is beszélnek egy ilyen csodás helyen. Szóval aki szeretne kijönni az írjon, bőségesen tudok infókat adni a helyről, a búvárkodásról, stb.

Előzetesen csak ennyit:
partról unlimited merülés, partról roncs és egy csodás fal.
áramlásmerülések egy vízalatti nemzeti parkban
cápabarlang
Manták (jó idő és szerencse is kell hozzá!)

Üdv,

Raha

lakat Creative Commons License 2001.01.21 0 0 1401
Hi!

Lassan kezdodik a merulesi szezon ;-)
Kene egy computert beszereznem, meg tudna valaki mondani, hogy MO-n ki foglalkozik UWATEC (Aladin) computerekkel, meg nem sikerult hivatalos forgalmazora lelnem... Sajna a legtobb buvarbolt a SUUNTO-val foglalkozik, nem mintha az nem lenne jo de az Aladin Pro Ultranak a demoja nagyon meggyozo volt a weblapjukon.... Szoval megkoszonnem ha tudnatok nemi infot adni, esetleg arral egyutt..

Udv: Lakat

Előzmény: BuNnY (1400)
BuNnY Creative Commons License 2001.01.21 0 0 1400
Ja, igen. Lányok ! (Abyss bolt!) Adjatok egy
email címet, nem tudom hova írtam fel, nem tudok így írni nektek :-((( Jöhet emailben is, bunny@bunny.hu
BuNnY Creative Commons License 2001.01.21 0 0 1399
Üdv a csapatnak innen Aucklandból (NZ).

Ha valaki járt már erre, és van némi ötlete hol lehet merülni, stb. azt szivessen veszem.

Tábla témához és is kezdő vagyok, de szerintem a NAUI táblicsek nagyon jó, az is igaz hogy manapság már computerrel szokás merülni. Azért nem árt, ha van tábla kéznél, és az ember NAGYJÁBÓL tudja hogy mikor mi a helyzet. Nem árt, ha nem kezd el parázni odalent, amikor kialudt a fény a computeren :-)))
Lamer kérdés lehet, de ha a NITROX tábla olyan drága miért nem scanneli be valaki ? Jó tudom, nem lesz vízálló, de az előzetes tervezéshez az is jó.

Más. ABC téma. Nekem van némi cuccom, nem sok. Most hogy kijöttem bizony gond volt, a rucit és a lámpát helyből otthon kellett hagyni, mert túlsúly volt már. Én azt mondom, az ABCD -n kívül nem árt saját ruha, már a higiénia miatt sem, de a repülős utakon sajnos el lehet felejteni a saját cuccot (Vagy fizetsz, vagy nem hozol rendes ruhát :-))) Nézegettem Ausztrál site-okat (oda is megyek) és a merülésnél két ár van:
1. csak ólom és palack kell (meg levegő)
2. összes cucc.

nincs olyan, hogy csak Jacket, ólom, palack, lámpa, etc. akkor is a teljeset fizeted ha a cuccod fele megvan. Szóval nem igazán éri meg felemás cuccal elindulni, csak ha van szabad súlykapacitás vagy autóval mész. Pl. A horvátokhoz viszem a cuccost azt tuti, a többit meg majd otthon bérlem.

Babának üzenem (Abyss), hogy a rucus jó lett, otthon mégegyszer felpróbáltam, de sajna nem fér bele a 23 kg-ba, otthon kellett hagyni. Szívás, ezért szenvedtünk annyit, hogy végül otthon áljon 5 hónapot :-((((((((((

cd23133 Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1398
Zollerlich
Az egyes táblázatok konzervativságukat tekintve eltérnek egymástól.Nem lehet azt mondani egyértelmuen hogy egyik jobb a másiknál vagy sem.
A NAUI táblázat aránylag szigorú /a biztonság mindenek elott /szerintem elonye hogy nem kell átforditani a másik oldalára számítás közben és elég jó a felszini ido táblázat beosztása is.
Egy esetleges dekompressziós merülés is kezelheto vele.Eltérések tapasztalhatók az emelkedési sebesség tekintetében is a rendszerek között.
A PADI 18m/percet enged, a NAUI,SSI 9m/percet és csak vészesetre engedélyezik a 18m/percet,a CMAS
a 10 m/percet használja.A táblázatárakkal kapcsolatban,a magyar táblák "utángyártottak",ezért olcsók,a Nitroxot kintrol kell behozatni, ráadásul kisebb darabszámban gyártják,ettol az ára is magasabb.
Üdv
siklosi Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1397
Egyetértek.
A multban (1990 környékén) mi is több évig csak ABC-t vittünk Egyiptomba és minden egyebet ott béreltünk. Mióta saját cuccot is viszek valahogy egyre nagyobb a csomagom.
Előzmény: Békalány (1396)
Békalány Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1396
Köszi az érdeklődést, én megvagyok és minden nap olvasom a hozzászólásokat. Sajnos a mostani témában nem vagyok otthon (hiszen én nagyon kis kezdő vagyok) ezért nem is tudok hozzászólni. Viszont én is szívesen olvasnék érdekes merülésekről, helyekről.
Egyébként egyetértek Jordi Culé-vel. Az ABC-m megvan és inkább az utazásokra spórolok, hogy többször vagy hosszabb időre tudjak menni.

Mindenkinek jó merüléseket és várom az izgalmas témákat.

Békalány

Előzmény: Grgn (1390)
siklosi Creative Commons License 2001.01.19 0 0 1395
Ezért mondom, hogy a zártrendszerű cuccokban van a jövő. Ha annak bedöglik a gáz keveréséért felelős komputere (mindkettő), akkor már nem kell táblázatokkal foglalkoznod, mert úgyis véged.
Hát nem leegyszerűsíti a dolgokat? :)))
Előzmény: Raha (1392)
Zollerlich Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1394
Sziasztok!

Szép kis vita kerekedett itt! :)

Ha már táblázatok:
(cd23133 főleg, mert róla tudom, hogy több táblázattal is rendelkezel)
Miért van az, hogy a PADI 1es esetekben több, mint másfélszer annyit enged meg, mint mondjuk egy NAUI (nem 100%, hogy NAUI, de azt hiszem)??

Táblázat árakról csak annyit:
azt mondták, hogy a 4 nitorx táblázat (1 EAN32, 1 EAN 36, 1 levegős és 1 átszámítós), ami az alap "konfiguráció" kb. 6000 (!!!) forintba kerül!!

Zoll

cd23133 Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1393
Wreckhunter ( látod nekem muködik a memóriám )
Ne rágj be , azt meg se kérdeztem hol töltik Neked az EAN 20-ast amivel a légkörin sétálsz.

Raha Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1392
A táblázatok témához:
Egy kicsit dilis kérdésnek vettem a vitaindító kérdést, azért válaszoltam
rá kicsit nyersen. Bocs Zollerlich!

A mai rendszerek gondolkodnak rajta, hogy a komputeres merülést tanítanak majd.
L.www.Xsport.hu, A könnyűbúvárkodás 10 új szabálya
Ennek vannak hátulütői is. A computer mindig az adott dolgot mutatja, ebből
nehéz tanulni. Vagyis ha a moncsicsi betojik a víz alatt, akkor nyekk, mert
nem tudod még becsülni sem hogy most baj van, vagy semmi gáz.
Aki a táblázaton tanult annak vannak sejtései, mert egyszerre látja a
számokat, valahogy rögzül.
Ez olyan mint a mobil memóriája. Aki onnan tárcsáz (én is!), annál gáz van ha
fejből kell elővenni egy-két teflonszámot. Ugye?

Amikor a Kiterjesztett Mélymerülést csináltuk, akkor egyszerre számoltuk
számítógéppel és táblázatokkal. És volt olyan amikor nem jött össze a kettő!
Kevés olyan computer van ami elérhető áron tudja a gázváltást a víz alatt kezelni.

Szóval ha továbblépsz, akkor vissza az alapokhoz, kezdhetsz táblázattal
számolni. Nem akkora hülyeség mint amekkorának látszik.
E mellett én is computerrel merülök Nitrox-ot, de ha mondjuk EAN36 mellett engedne
35 méterre, vagy 30 méteren 40 percet, akkor gyorsan ráéreznék hogy
gáz van.

Na de mire költenénk a pénzünket ha nem lennének computerek??

Előzmény: Wreckhunter (1385)
Jordi Culé Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1391
Tejesember,
spórold meg a cuccra szánt pénzt, gyűjts még egy kicsit és menj el valami király helyre merülni. Bérelni mindenhol lehet...

Jordi...

Grgn Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1390
Ahelyett, hogy mindenfele tablazatokrol vitatkoztok, nem lehetne inkabb az elemnyeket (pl. szilveszter Mauritiuson) megoszatni az itthonmaradottakkal? Persze a vita hasznos, de sokkal kellemesebb jobbnal jobb merulesekrol olvasni. Legalabb a virtualis elmeny legyen meg. Egyebkent hova tuntek az olyan regi topic latogatok, mint Bekalany vagy Lele?
Tejesember Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1389
Sziasztok,

Remélem nem baj, ha egy kicsit megtöröm a táblázat köré csoportosuló hozzászólásokat, de a segítségetekre lenne szükségem.
Úgy vettem észre, hogy sok jól informált búvár vesz részt a topic életében, ezért remélem, hogy nekem is tudtok segíteni.

Barátaimmal a kezdő, de elkötelezett búvárok közé tartozunk, akik eljutottak már arra a szintre, hogy az ABC-n túl tovább bővítsék a felszerelésük körét. Az anyagi lehetőségeink sajnos végesek, és a használt dolgokkal nem vagyunk teljesen kibékülve, viszont több forrásból is azt hallotuk, hogy olaszhonban jóval olcsóbban ( -20-50%) hozzájuthatunk a szükséges felszerelésekhez (ruha, jacket, reduktor stb.), sőt február tájékán nagy esélyünk van arra, hogy akciós áron sikerül beszerezni néhány dolgot.

Van valakinek információja arról, hogy ez tényleg így van-e, ha igen akkor tudtok-e esetleg címeket (web helyeket), elérhetőségeket, árakat nyitvatartást és egyéb hasznos dolgokat (pl. adóvisszatérítés %-a)? Elsősorban Tarvisio érdekel, vagy más, a határhoz viszonylag közel eső hely.
(Benzinköltséggel, garancia problémákkal tisztában vagyunk.)

Előre is köszi a segítséget.
Tejesember

Wreckhunter Creative Commons License 2001.01.18 0 0 1388
cdakármi,

Látom igencsak korán keltél. De ha már megtetted és megszólítottál akkor akár ha mondhattál volna valamit. Ha erre nem vagy hajlandó akkor kérlek beszélj máshoz. Köszönöm. Egyébként remélem jól vagy, és ma majd ki tudod magad aludni.
De a köz okulása miatt meg kell jegyeznem, hogy a NAUI tábládat azért túlzás lenne egy komolyabb merülésen használt bailout táblához hasonlítani.
A 400 Ft-ról meg annyit, hogy a követelményeket meghatározó NAUI/PADI stb. által forgalmazott "eredeti" tábla nem 1,40 USD. Amit ugye elvileg árulniuk kéne az oktatóknak, boltoknak.

Előzmény: cd23133 (1387)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!