Topik a csillagos égbolt szerelmeseinek, minden, ami távcsővel, fényképezőgéppel, ccd-vel vagy szabad szemmel elérhető, legyen az bolygó, hold, üstökös, aszteroida, vagy épp sarki fény.
Alternatív tudósok ("kérésre bármit tagadok, cáfolok") a szomszédos topikokban keressenek menedéket!
Nézd csak, mi itt mind bamba agyatlan birkák vagyunk, akik nem gondolkoznak, csak hisznek. Kár, hogy nem neked. De akkor miért pazarlod ránk az id?det és nem keresel a sajá?t szellemi színvonaladnak megfelel? társaságot?
Az adataidnál meg annyi darab honlap van ez id? szerint felsorolva, amennyi a komolyság a szavadban. Azaz nulla.
Én már kitaláltam. Nézd meg az adataimat, és nézz be a honlapomra!
Nem állítom, hogy mindenre tudom a magyarázatot. De Ti meg se próbáltok más magyarázatot keresni, mint amit más okosok adtak.
Az atomórás kísérlet engem is zavar egy kicsit. Szerintem az a helyzet, hogy a gyorsulás hatására lassul le az atomóra. De ez még nincs bizonyítva.
Jajjj! Nincs energiám végigolvasni az alant lévő kilobájtokat. Nem lehetne csillagászattal foglalkozni, ez az ordítozást meg áthelyezni valami ordítozós topikba?
Dulifulinak meg azt üzenem, hogy amíg új elméletet nem talál ki, addig semmi értelme ezzel a hülye szöveggel jönni. "Gondolkodjatok el rajta, lehet, hogy van rá más magyarázat is" stb. No, mi az? Az atomórás-repülős kísérlet pl. elég meggyőző.
Tudomásom szerint a mezonok nem hordanak órát.
Az nem jutott az eszedbe, hogy mi van, ha gyorsan változó gravitációban a mezonok egyszerűen másképp viselkednek?
Hát, ha Neked az a tudomány, hogy valaminek (az időt kivéve) a sebessége egymáshoz képest mozgó rendszerekben azonos, míg az egyidejűség relatív, ugyanígy a tömeg, az idő, és a hossz is, akkor ezt a tudományt én nem is fogom tisztelni.
Soha eszetekbe sem jutott, hogy mi van, ha más magyarázat is lehetséges? És hogy mi van, ha az az igaz, amit józan paraszti ésszel is el lehet fogadni?
A többire most nem reagálok, inkább hazamegyek.
De azért a sok olvasgatás és mindenféle okos emberektől származó tézisek magatokévá tétele mellett néha Ti is elgondolkodhatnátok egy kicsit. Például azon, hogy mi van, ha hibás a kiindulási alap?
Meghajlok hatalmas tudásod el?tt, ha elmagyarázod, miért látszik felgyorsulni az óra, ugyanakkor a közeled? mezonoké miért lassul le.
Addig azonban fenntartom, hogy hülyeséget beszélsz.
Egyéb megjegyzés: kösz, hogy válaszoltál helyettem. Nekem nem is ment volna ilyen jól.
Én Dulifulit hagynám magával társalogni, amíg ilyen lekezelően áll a tudományhoz.