Keresés

Részletes keresés

babelking Creative Commons License 2009.12.18 0 0 1298
Természetesen nyitni szeretnék a cibnél egy számlát. Ma volt az otp-nél egy bazi nagy negatív élményem, olyan panaszkönyvbe való féle. Úgy látszik nagyon monopolhelyzetben érzik magukat!
Előzmény: kano27 (1297)
kano27 Creative Commons License 2009.12.15 0 0 1297
Szia!
Semmi gond nincs a CIBbel. Kb. 3 éve vagyok ügyfelük és 1-2 apró problémától eltekintve teljesen meg vagyok velük elégedve. Nyugodtan nyiss számlát.
John Zero Creative Commons License 2009.12.13 0 0 1295
babelking:
Semmi baj, menj csak az OTP-hez vagy az Erste-hez, és akkor meg tudod, hogy mi az igazi rossz :)
Előzmény: babelking (1294)
babelking Creative Commons License 2009.12.13 0 0 1294
Én most akartam a gyereknek szimba kártyát nyitni. De annyira negatív mindenki ezen a fórumon, hogy lassan már a kedvem is elmegy a kártyanyitástól.
gyulahut_ Creative Commons License 2009.11.24 0 0 1293
.
Előzmény: gyulahut (784)
kano27 Creative Commons License 2009.11.18 0 0 1292
Köszi!
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.17 0 0 1291
Megjött a válasz, ezek szerin OK így a kártya:

"Tisztelt N.Z.!

A kártyadesign-t a kártyák kibocsátása előtt engedélyeztetni kell a kártyatársasággal. Valóban nincs rajta hologramm, de a VISA ezt így engedélyezte, így érvényes, elfogadható kártyáról van szó.

ÜDvözlettel:
S.K.
CIB24"
Előzmény: kano27 (1290)
kano27 Creative Commons License 2009.11.15 0 0 1290
Ha jön válasz, tudassátok. Nagyon érdekelne.
Előzmény: Törölt nick (1289)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.14 0 0 1289
Megnéztem és Apám új Visa kártyáján sincs hologram. Ami nagyon gáz, mert elméletileg a hologram teszi hitelessé a kártyát, nélküle az nem érvényes. Úgyhogy innentől elvileg bármelyik elfogadóhelyen mondhatják neked, hogy nem érvényes a kártyád, mert nincsen rajta hologram matrica, így nem fogadják el.

EZT töltsd ki szerintem, apámmal is kitöltetem.
Előzmény: Kincici (1288)
Kincici Creative Commons License 2009.11.14 0 0 1288
Tegnap kaptam meg az új Visa electronomat, mert a régi lejárt. Tök szép fehér, dizájnos meg minden, de nem gáz, hogy hiányzik róla a hologram? A régi kártyán még rajta volt (valami madár), ezen meg nincs. Ugye, nem csak az enyémről hiányzik, nem gyártási hiba vagy ilyesmi?
bbt62009 Creative Commons License 2009.11.05 0 0 1286
A rendbetételből annyi látszik, hogy a CIB, folyamatai zavarosak és átverik az ügyfelekek. Mi lehet várni egy olyan banktól aki nem tud egy bankszámlát rendesen megszüntetni, nem lehet a hitelkeretet meghatározott időpontra lemondani és még a banktitok megtartását sem tartja fontosnak.
Cyberslider Creative Commons License 2009.11.04 0 0 1285
Szerintem inkább most rakja rendbe :) Na, válság van, vagy mi. Mégis mit várunk, mi magyarok?
kalambo Creative Commons License 2009.11.04 0 0 1284
Ez a szemét patkány rontotta el a CIBet: http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/11/04/spurny/
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.03 0 0 1280
Ez se semmi:
http://homar.blog.hu/2009/11/03/nem_tudja_a_cib_mi_volt_a_baj_a_pin_koddal
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.02 0 0 1277
Szóval nem tudom, hogy minek köszönhető az ehhez hasonló egyre patkányabb hozzáállás a CIB részéről, de legszívesebben sírva fakadnék, mikor visszagondolok arra, hogy milyen szuper bank volt ez, mikor 2004-ben CIBes lettem...

http://homar.blog.hu/2009/11/02/csalok_kezeben_cib_bankos_kartyak_adatai
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.02 0 0 1276
Keresse a legkedvezőbb kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást a CIB Alkuszon keresztül, fizesse CIB bankszámlájáról és 5000 forint jóváírást kaphat!

http://www.cibalkusz.hu/
Sparks Creative Commons License 2009.10.13 0 0 1275
Nézd, ha vannak személyes tapasztalataid, akkor szuper, add elő. Ha visszaolvasol én is azt teszem, ha bajom van megírom. De te így kezded: "Hírt kaptunk....."
Nos ez nem tűnik túl autentikusnak.
De ha neked ez a kereszted, akkor nem zavarok, végül is nekem mindegy miket írsz :)
Előzmény: bbt62009 (1274)
bbt62009 Creative Commons License 2009.10.13 0 0 1274

Elnézést azt hittem, hogy itt a CIB bank milyenségével kapcsolatos információkat lehet megosztani és az általam írottak mindig erre vonatkoznak. Nem tudom mikről kellene erről a fórumba írni ha nem ezekről. Persze ha valaki csak jó híreket akar a CIB-ről hallani akkor csalódni fog.

www.pannon.info 

Előzmény: Sparks (1273)
Sparks Creative Commons License 2009.10.13 0 0 1273
Elég unalmas vagy már, nem gondolod? Értem én, hogy utálod a CIB Bankot, de akkor egyszerűen felejtsd el, ne tartsd náluk a pénzed és kész. Valami nagy bűnt követhettek el ellened, hogy ennyire ráálltál a témára, sajnálom ha gondot okoztak, de ne minket büntess a dolgaiddal. És köszi, nagyon óvatos vagyok! úúúúúúú
Előzmény: bbt62009 (1271)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.13 0 0 1272
normális bankoknál a hitelkeret rendelkezésre állás jutaléka 0%
van internet tessék nézelődni és bankot váltani nem sopánkodni
Előzmény: bbt62009 (1271)
bbt62009 Creative Commons License 2009.10.13 0 0 1271
CIB hitelkeret lemondás átverés

Hírt kaptunk egy újabb CIB bankos furcsaságról ami nemcsak az ügyfelekre nézve kedvezőtlen, hanem felveti a banki folyamatok minőségének kérdését is. Mindenki mérlegelje mielőbb a CIB bankot választja.

A CIB folyószámlához hitelkeret tartozhat, remek szolgáltatás, de semmi különleges. Viszont van egy éves díja ami miatt csak annak érdemes igénybe vennie akinek valóban szüksége van rá.

A CIB hitelkeretet viszont nem könnyű lemondani. Ugyanis a bank a lemondást legalább 30 nappal, de legfeljebb 10 munkanappal a megújítási dátum előtt hajlandó csak elfogadni. Az, hogy ez a 30 napos terminus sehol nem jelenik meg az ÁSZ-ben vagy a kondiciós listában nem probléma, ezen könnyen át lehet lépni ha a banknak így előnyös.

Így hiába is próbálja valaki lemondani a jövőre lejáró hitelkereték ez nem fog sikerülni. Gondolom azért lett így kitalálva, hogy az ügyfelek elfelejtsék lemondani (20 nap van egy évben amikor ezt meg lehet tenni) és a bank felszámolhassa az éves díjat.

A CIB által adott indoklás a lemondás elfogadásának megtagadására még érdekesebb: Senki nem nem tudja garantálni, hogy az a kollega akihez az ügy most kerülne még jövőre is itt lesz amikor a hitelkeretet meg kell szüntetni. Vajon milyen banki folyamatok azok ahol egy megbízás végrehajtása az adott munkavállaló munkaügyi helyzetének függvénye? Nesze neked 21. század, IT rendszerek és hasonló különlegességek. Ezek szerint akinek az asztalán landol az csinálja meg, de csak addig amíg a CIB-nél dolgozik. Ha elmegy vagy kitessékelik akkor vele együtt az aktuális folymatban lévő ügyek is kukába kerülnek?

Legyen mindenki óvatos!

www.pannon.info

John Zero Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1270
noriel:
Nyilván nem vigasztal, de szerintem ez a legtöbb banknál így van... Mármint a vételi-eladási "trükk", ami nem is annyira trükk.

De pl. október 2-re EURO Deviza:
Vétel: 269.55
Közép: 270.45
Eladás: 271.35

Amúgy a hitelszerződésnél csak egy módon kerülhető el a szívás: ha nem írsz alá hitelszerződést, mert nem kell hitel :-)
Előzmény: noriel (1269)
noriel Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1269
Igazad van!Elnéztem 275 az euro most náluk.
Viszont az gusztustalan,hogy az alapnak a vételivel számolnak az elszámolásnál nekünk meg az eladásival..Ami mindig több ugye alapból.
A másik,hogy az euro árfolyamonál nem a kölcsönszerződés dátumát nézték hanem a folyósítás dátumát!!!
Ez milyen már??A kereskedő is azt mondata a szerződési dátum alapján lesz a meghatározva az árfolyam.arra is tudunk hivatkozni..Azért is kérdeztük meg mert a szerződésben nem volt feltüntetve milyen árfolyam alapján számolnak ami azért is volt furcsa mivel van egy lakáshitelünk is(raiffeisen)és ott a szerződés már tartalmazta az adott szerződés napra vonatkozó árfolyamot!!Mert így aláírod a szerződést és ők akkor folyósítanak amikor a legjobban járnak az árfolyammal!!??
Előzmény: John Zero (1268)
John Zero Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1268
noriel:
Nem akarom védeni a CIB-et, egyre szemetebbek. De itt te néztél félre valamit szerintem!

Nem a Valuta árfolyamot kell nézni, hanem a Devizát!
Előzmény: noriel (1267)
noriel Creative Commons License 2009.10.09 0 0 1267
Sziasztok!
A Cib-nél vettünk fel autóhitelt fix törlesztésű (euro) és a mai napon kaptuk meg mennyi euro-val számoltak.Kicsit megdöbbentem mert 265-el számoltak!!
Na most már elég régen nem volt ennyi és kicsit dühös lettem mert ennek a fényében még jó,hogy változni fogy a futamidő, természetesen a rossz irányba!
A kérdésem az lenne,hogy ők a vételi euroval számolnak? Nekünk meg az eladásival számolnak majd el??
Mert éppen néztem a cib bank irreálisan magas eladási árfolyamon adja az eurot!!
281Ft!!Sehol máshol nincs ennyi a vételi meg 259!!!
Így mindenképpen rosszul járunk:(
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.04 0 0 1266
"Vagy itt előbb a számlát akarta megszüntetni, utánna meg kivenni a pénzt? :))"

Hát, a kamat nem vehető ki, mert az 10 év múlva, vagy megszüntetéskor kerül jóváírásra.

Gondolom akkor volt igen népszerű -ilyen feltételek mellett-, amikor készültek bevezetni a kamatadót. Már kérdés, hogy ennél nincs kamatos kamat.
Előzmény: Cyberslider (1263)
Cyberslider Creative Commons License 2009.10.04 0 0 1265
Jó oké, akkor bármikor megszüntethető. Nem ismerem a feltételeit ennek a kontrukciónak. Viszont akkor is él az a szabály, hogyha lecsökken az összeg, ugrik a kamat. Nyugi, nem védem a bankot, van épp elég dolog ami miatt mérgelődhetünk.
bbt62009 Creative Commons License 2009.10.03 0 0 1264

Tessék megnézni a kamatkirály feltételeket ez NEM LEKÖTÖTT BETÉT, nincs forulónap, bármikor megszüntethető. Persze lehet védeni a bankot akkor is ha nincs igaza, de minek?

www.pannon.info

Előzmény: Cyberslider (1263)
Cyberslider Creative Commons License 2009.10.02 0 0 1263
Na igen.. Különbenis, ki az a hülye már bocsánat, aki a hónap közepén kiveszi a pénzét, meg akarja szüntetni a számlát, és még a kamatot is elvárja az adott hónapban? Ha felbontom az 1 éves lekötésem a 11. hónapban, nem csodálkoznék, ha nem kapnék semmit. A dolog egyszerű: megvárom még lejár (tehát a fordulónapot), szépen kiveszem a pénzem a kamattal, aztán megszüntetem a számlát. Vagy itt előbb a számlát akarta megszüntetni, utánna meg kivenni a pénzt? :)) Ugyan... Tessék már végre elolvasni, mit ir alá az ember. Juszt Lacit idéztem :)
Előzmény: solo_la_samp (1261)
solo_la_samp Creative Commons License 2009.10.02 0 0 1261

Hányszor rakod még be?

Egyébként erre is van megoldás, csak gondolkodni kell. Ha a hónap utolsó munkanapján zárod le a számlát, akkor már a rendszer elszámolja a kamatot (az ugyebár az utolsó előtti munkanapon történik az utolsó már a következő hónapra számítana)

Előzmény: bbt62009 (1260)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!