Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Kiragadsz dolgokat, és reklamálod a "seggfejséget"?
Ejnye."
.
Ugye nem várod el tőlem, hogy MINDENT ellenőrizzek valakinek? Egyet kizártam, ennyit tudtam tenni.
A seggfejséget meg nem reklamálom, csak megkérdeztem, hogy az itt kötelező-e, mert nekem ez a benyomásom, de jó biztosan tudni az ilyesmit. Jahno, Hehe164... vagy mások? Kit kell követendő példaként, mintegy etalonként tekinteni?
Mert egyébként lehetne egymással úgy is kommunikálni, mintha embernek tekintenénk a másikat, nem szaros seggű ostoba makimajomnak, és nem beszólásokkal kommunikálnánk egymással, de hát tudom, ez már túl nagy elvárás lenne egyesek felé.
.
Amúgy az ellenőrzésből az tűnik az egyik valószínű lehetőségnek, hogy a használt böngésző (ami frissített, és a beállításai is megfelelőek) a számítógép régi videódriverét utasítja el.
Na szóval, ha azon is működnie kellene jól, Chrome109 alatt, akkor mi van? Az utánad lévő kommentben írtakat már teszteltem, ugyanaz a baja neki. WebGL2 elvileg már engedélyezve, a tesztelős oldal szerint, az FR24-nek mégse tetszik valami. Kicsit furcsa, hogy naprakész Chrome130+ alatt, ráadásul Win10-en is előjött ez a probléma.
A VGA-s példa, inkább renderelés/tudásbeli célzás lett volna. Egy Shader Model 4.0-ás játék, aligha fog elketyegni, egy 3.0-át tudó kártyán. De felhozhattam volna egyszerűbbet is, mint a pár hónappal korábbi, csak Win11-et szerető weblap esete.
40 év osztva 5-el az 8 év, és az is eléggé optimista becslés a TLC-QLC-knél mert az MLC-k még simán hozták (te azokra gondolhatsz), viszont a TLC-QLC-k már közel sem tudnak annyit (még ha csak passziánsznyi terhelést kapnak egész nap, akkor sem).
Inkább a FlightRadar24 táján kéne keresni a probléma okát. Mi az már, hogy friss az a nyavalyás brózer és ilyenekbe fut bele, az ember? Csak egy idióta webfejlesztő csinál ilyen ökörséget (ütném fejbe az ilyet), mindenféle kamu indokkal (like: HTML5 és társai) és neadjisten olyan VGA-követelményt támasztva még melléje, akinek 5-10 éves gépe van, akár Win11-el is, de nem fut el, mint a GTA V, mert hozzá se szagol a grafkari.... Nem is olyan rég, még XP-n(!) is használható volt. Amúgy, egy mezei GoogleMaps, teleaggatva ikonokkal, szövegbuborékkal és képekkel megspékelve. Nonszensz.
Borzasztó, 15 évet megy el, akkor még kb. 100 gigásoknak örültünk, most 500ast adnak fruttiért és a körülötte lévő vas hatszor rohadt el, jött az alaplapi msata meg a jó ég tudja mi. Szóval mérvadó lehet akár csak 10 év felett gondolkozni? Meg hát még azok is mennek. Sokkal szarabb 3+ éves fotós cuccokat amortizálni és 800ezer pénzes objektívekkel szopolni.
Nálam a Chrome is, a Firefox is megnyitja az oldalt, viszont az Opera, ami elvileg szintén a támogatott böngészők között van, nem képes rá. (Mindegyik böngésző rendszeresen frissítve van.)
Sajnos a jelenlegi böngészője nem támogatja a WebGL2-t, amely elengedhetetlen a Flightradar24 működéséhez. Kérjük, váltson egy támogatott böngészőre, és próbálja újra. A WebGL2-t a legtöbb nagyobb böngésző támogatja, beleértve a Chrome-ot , a Firefoxot , a Safarit , az Edge-et és az Operát ."
"Jó lenne tudni, a win10 hogy kezeli a youtube videók nézését, elintézi-e a dolgokat a RAM-ban"
De minek ilyenen vergődni? Nem is biztos, hogy a YT miatt villog, meg alapban az OS is dolgozik. Eleve azt sem tudom honnan szedted, hogy XP alatt úgy működött, mert biztos, hogy nem. Az, hogy melyik folyamat mit használ, mennyi lemezt melyik filét ezer+1 leírás van a neten. Teljesen felesleges arconpörgés, el lehet vele cseszni egy csomó időt és nem leszel előbbre.
"Gondolhatnám, hogy biztosan a RAM-ban intézi el a dolgot, a 16 MB-ba bele is férne... De van valami, ami elgondolkodtató: a videók közben a háttértár kis LED-je folyamatosan fel-felvillan, vagyis valamire folyamatosan, bár nem annyira intenzíven használja a win."
A Win folyamatosan használgatja a meghajtót attól függetlenül, hogy éppen nézel-e videót rajta. Az SSD-k azért használódnak el gyorsabb ütemben mert maga az SSD gyengébb: a mai TLC és QLC NAND-oknak jóval kevesebb az írástűrése mint a korábbi SLC és MLC topológiájú NAND-okkal szerelt modelleknek. Az első generációs, SLC SSD-khez képest a legmodernebb QLC technológiát használók fizikailag csak az 1/100-ad része írást viselnek el: nesze nekünk (vissza)fejlődés.
Amíg nem tudom, miért használja, és hol, hogyan használja...? Hol hozza létre az ideiglenes fájlokat... ha még használ ilyeneket...?
Mert az is lehet, hogy a RAM-ot használja a videóhoz, és csak valami adminisztrációs adatokat jegyezget le közben az SSD-re (például a böngésző valamelyik mappájába).
Nem tudom.
De erősen zavar, hogy az SSD egy év használat után már elhasznált az "életéből 7%-ot úgy, hogy se nem játszom a gépen, se nem hajtom rendereléssel, ilyesmivel.
Emlékszem, sok évvel ezelőtt, amikor a PC-n videókat néztem, a WinXP folyamatosan ideiglenes fájlba mentette közben, azután, amikor elért egy adott méretet, új fájlt kezdett, és oda pakolta, a videó végén (vagy amikor meguntam a nézését), törölte a fájlt.
Most (Win10), amikor youtube videót nézek, közben hiába keresek rá a TC-vel egészen friss fájlokra, nem találok ilyet... Gondolhatnám, hogy biztosan a RAM-ban intézi el a dolgot, a 16 MB-ba bele is férne... De van valami, ami elgondolkodtató: a videók közben a háttértár kis LED-je folyamatosan fel-felvillan, vagyis valamire folyamatosan, bár nem annyira intenzíven használja a win.
Ez csak azért érdekes, mert egy SSD nem szereti, ha folyamatosan feleslegesen irkálnak rá, és utána törölnek róla, itt az SSD háttértár "jósága" már 93%-nál tart (a múlt héten csökkent le 94%-ról).
Jó lenne tudni, a win10 hogy kezeli a youtube videók nézését, elintézi-e a dolgokat a RAM-ban, vagy mi az, ami miatt folyamatosan (bár nem annyira intenzíven) csak fel-felvillan az SSD használatát jelző LED.
Alig több, mint egy év használat után én nem vártam, hogy már csak 93%-os lesz az SSD.
Pár hónapig hibernálással használtam a gépet, de pár hete kikapcsoltam, mégis utána lépett a 94%-ról 93%-ra a várható élettartam.
A rendszer elvileg saját maga karbantartja az SSD-t, azt, amikor ellenőriztem a beállítást, úgy is hagytam, tegye a dolgát.
Nem tudom, hogy lehetne még jobban meghosszabbítani az SSD élettartamát, de a youtube videók pörgetése közben kicsit idegesít az a LED, ami az SSD mérsékelt, de folyamatos használatára utal.