Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.10.01 0 0 518

Szeretem az új ízeket is ezért kipróbálom majd a paradicsomos verziót is.

A zseletinnal bajban voltam még eddig nem sikerült elérni az állagot.

Milyen zseletin kell mennyi, és mikor és hogy kell belekeverni.Ha lehet részletezd mert férfi vagyok  és nehéz a felfogásom a konyhában.

Köszi

Előzmény: nicko (517)
nicko Creative Commons License 2006.09.30 0 0 517

1.kinai kajához nem használunk oliva olajat

2.sűrítéshez a kinai bűfések a zselatint használják ;)

3. rizs, paradicsom ebbe a levesbe??

van ugyan más levesük amibe raknak de ez a savanyú-erős leves amihez alaplé kell, főtt csirke hús, zöldségek apró kockára vágva no meg a tofu is kockára vágva aztán tojást csurgatnimajd ecetet meg erős pistát kell belerakni oszt csókolom :D

Előzmény: Zitka (514)
nicko Creative Commons License 2006.09.30 0 0 516

Kösz.

Pont ezt akartam elkerülni :) 9oo-1ooo forint között

Előzmény: rozália (512)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 515

Köszönöm a receptet már nyál is összefutott a számban holnap főzőcske lesz.

A gyorskeresőt még nem ismertem, még új vagyok majd legközelebb azzal nyitok

Előzmény: Zitka (514)
Zitka Creative Commons License 2006.09.30 0 0 514

Van itt balra a gyorskereső, csodákra képes. :-)

33-as hsz: Engedjétek meg, hogy férfi létemre én kezdjem el a receptek közkinccsé tételét. 

Téma: a savanyú-csípős leves.
Számtalan formája létezik, az én olvasatomban így néz ki (kicsit átvariálva, felturbózva):
meghámozom és felkarikázom a sárga- és fehérrépát, kockára vágom a hagymát, pár órával a főzés előtt beáztatom a fafül és a felhőfül (Mu-err) gombát (ez utóbbi alapos átmosást igényel!), fölszelem a laskagombát, tűz fölött egy pillanatra megforgatom majd meghámozom és kockára vágom a paradicsomot (1 kicsi elég), fölkockázok egy paprikát, és a lentiek szerint előkészítem a bambuszrügyet. Az egészet felforrósított oliva olajban dinsztelem, majd beleöntöm a kockára vágott, filézett csirkemellet. Fekete ill. cayenne borssal, chillivel, sóval fűszerezem, kétféle (világos és sötét) szójaszósszal dúsítom. Pontos arányokat nem írok, gyakran kell kóstolgatni, egyéni izlésnek megfelelően beállítani. Egyébként nagyon elrontani nehéz. Felöntöm vízzel, és amikor forr, 2 evőkanál barnacukrot ill. fél evőkanál rizsecetet adok hozzá. Ekkor szoktam beletenni a felkockázott tofut is, hogy ne töredezzen nagyon szét.
Közben egy evőkanál kukorica- vagy burgonyakeményítőt jól elkeverek fél csésze hideg (!) vízzel, és a forrásban lévő leveshez keverem szép lassan. Ha ismét forr, lassan egy tojás sárgáját keverem a leveshez. A legvégén néhány csepp szezámolajjal tuningolom.
Forrón tálalom meleg vízzel átöblített porceláncsészékben, a tetejére friss aprított metélőhagymát szórva.

Az összes hozzávaló kapható a Vásárcsarnok alagsorában, a keleti boltban (de ma már szerencsére rengeteg ilyen profilú üzlet létezik). Jó étvágyat!

2. kérdés: a keményítő is jó megoldás a sűrítéshez, de igazán kocsonyás az agar-agartól lesz. Ez is kapható az Ázsia boltban.

Előzmény: Törölt nick (513)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.30 0 0 513

Hello! Erős-savanyú leves receptet keresek.

Mitől lessz olyan kocsonyás a leves?

Köszi

rozália Creative Commons License 2006.09.29 0 0 512
Az Ázsia boltban a Nagycsarnokban van mogyoróolaj 9oo-1ooo forint között. Olasz, literes.
Előzmény: nicko (509)
Zitka Creative Commons License 2006.09.28 0 0 511

De van mogyoróolaj is! Csak nem olcsó. :-( 250 ml-es tán 399 (?) ft. Nézd meg a www.plus.hu weboldalon, az akciók-ra kattints, kiadja a szórólapot pdf-ben.

Bécsben voltam két napig, és az Intersparban láttam tök ugyanezeket az üveges csírát, meg bambuszrügyet, 1,49 Euroért (a P-ban 149 ft). Már írtam a konyhás levlistára is, hogy ilyen árfolyamon korlátlan mennyiségben vásárolnék eurot.... :-DDDD

Előzmény: nicko (509)
doyen62 Creative Commons License 2006.09.26 0 0 510
sos! leirnád a receptet? köszi!
Előzmény: Steinmann17 (501)
nicko Creative Commons License 2006.09.26 0 0 509

kösz az infót!

mogyoróolaj nincs olcsóért? :)

Előzmény: Zitka (508)
Zitka Creative Commons License 2006.09.25 0 0 508

Ha valakit esetleg érdekel, ezen a héten kínai hét van a Plusban. 149 ft-ért vettem bambuszrügyet és mungobab-csírát (340 ml-es üvegben) - szerintem ez egész jó ár. Van még szezámolaj, wok-olaj (asszem szója-olaj), aztán szerencsesüti, licsikonzerv, és még néhány alkatrész. :-)

vasszűz29 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 507
Köszönöm.
Szóval nem lesz tragikusabb, mint mondjuk egy felengedett levesé.
Ebben nincs gomba, hanem paprika, gondolom ez olyan kvázi-kínai recept, mindenesetre finomabb, mint a gyorsbüfékben kapható:)
Előzmény: KukacAV (505)
nicko Creative Commons License 2006.09.13 0 0 506
elég ha csak a mirelit zöldségre gondol az ember..igaz abból lehet jó francia salátát csinálni :)
Előzmény: KukacAV (505)
KukacAV Creative Commons License 2006.09.13 0 0 505
Lehet, de a benne lévő gomba, répa és más zöldségek állaga picit (...) meg fog változni kiolvasztás után. Az ananásznak, bambuszrügynek tapasztalataim szerint nem árt annyit a fagy.
Előzmény: vasszűz29 (504)
vasszűz29 Creative Commons License 2006.09.13 0 0 504
Sziasztok!

Főztem édes-savanyú csirkét, viszont sajnos túlméreteztem befogadó-képességünket, és egy vagonyni lett.
Kérdésem, hogy le lehet-e fagyasztani?
Pandus Creative Commons License 2006.09.01 0 0 503
varadit, erről még beszélünk...sszvsz, hiába a jó reklám, a z egyik legrosszabb kínai kaja, amit életemben ettem. Az okáról maJd később, ha valakit érdekel.
Előzmény: varadit (496)
Steinmann17 Creative Commons License 2006.07.23 0 0 502

juj nem aludtam semmit.. elnézést

Természetesen a receptre lennék kiváncsi.

Előzmény: Steinmann17 (501)
Steinmann17 Creative Commons License 2006.07.23 0 0 501

Sziasztok!

Forum segitségével megtalaltam az illatos omlos csirke receptjet.Azota is azt eszem.

Koszonom mindenkinek :)

Másik kedvencemet nem nagyon találtam meg , Piritott zoldséges tészta (kínai gyorsbufes verzio kellene, ami tocsog a szojatol :)

Elore is koszonom

Wooden2002 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 500

Nagyon keskeny a határ az infócsere és a reklám között, ez tény.

Megítélés kérdése, hogy ezt ki hova sorolja (inkább már tényleg reklámszagú).

Előzmény: H_G (499)
H_G Creative Commons License 2006.07.10 0 0 499
Hogy-hogy "és"? Reklám = nem érdemes elolvasni, ha mégis elolvastad, nem érdemes elhinni. Nem érdemes bekopizni sem.
Előzmény: varadit (498)
varadit Creative Commons License 2006.07.08 0 0 498

És?  Nem az enyém az étterem.

De ha a modiknak nem tetszik, töröljék... Bár nem ez az első ilyen írás a fórum történetében.

Előzmény: H_G (497)
H_G Creative Commons License 2006.07.08 0 0 497
Reklám.

Előzmény: varadit (496)
varadit Creative Commons License 2006.07.07 0 0 496

Egy jónak ígérkező hely kínai kaja kedvelőknek: LANZHOU BUDA

( forrás: Exit)

Ha én magamra valamit adó kínai lennék, biztosan erőteljesen kikérném magamnak azt a sok színvonaltalan büfét, ahonnan monosodium-glutamáttól kipirult arcú emberek támolyognak ki nap mint nap, és ami az itthoni gasztrokultúrában de facto egyenlő a kínai konyhával.

És aztán elmennék valamelyik igazán jó kínai étterembe, ami nem, vagy alig drágább, mint ezek a büfék - viszont igazán nagyszerűeket lehet ott lakomázni.

A Luther utcai, általunk roppantul kedvelt eredeti Lanzhou fiatalabb - ám nagyobb, tekintélyesebb és csicsásabb - testvérét feltehetően azért nyitották meg a tulajdonosok, hogy ha egy budai állampolgárságú egyed jó kínait szeretne enni olcsón, akkor ne kelljen a vadregényes Pestre átrándulnia. Szép, emberbaráti cselekedet, még akkor is, ha a hely korántsem olyan jutányos árakon dolgozik, mint a Luther utcai egység. Ez némiképp érthető, tekintve, hogy az egyébként felettébb hangulatos, ám elsősorban a szakadtság bájával tüntető pesti létesítményhez képest a Fő utcai hely igazi tág és csicsás étteremként definiálja magát, körülbelül háromszor nagyobb a tesójánál, és hát a belsőépítészeti megoldások is továbbterjednek az opálos hattyúkat meg sárkányokat ábrázoló üvegmatricákon - melyekkel egyébként az égvilágon semmi baj nincs, mi imádtuk nagyon azt, ahogyan sikerült alkalmazkodni a nyolcadik kerületi hangulathoz. Az étlapon viszont túl sok különbség nem mutatkozik, hacsak az nem, hogy az itteni kínálat jóval szélesebb skálán mozog, több a tengeri herkentyű - már persze amennyire a Luther utcai látogatásunk óta eltelt háromnegyed év távlatából ez megítélhető. A személyzet kedves és segítőkész, a tulaj például nagy örömmel és készségesen segít, amikor látja, hogy egyikünk (aki én vagyok), kicsit szerencsétlenkedik az evőpálcikával, a felszolgáló többször beszalad a konyhába, ha nem tudja, hogy ez vagy az az étel pontosan miből illetve hogyan készül, és úgy általában nagyon jó hangulatú ebédeket lehet itt eltölteni. Az ételek mind kifogástalanok, az édes-savanyú oldalas mondjuk sajnos inkább édes, mint savanyú, de például a szójás marha egészen zseniális, rengeteg fokhagymával és gyömbérrel összeérlelt, hajszálvékonyra vágott, vajpuhára főtt omlós marhalábszár-szeletek, és a kocsonyás csülöksonkára sem lehet panasz, amit a nagy melegre való tekintettel rendeltünk be, mint amolyan kímélő jellegű, Update 1-es fogást. A szárazra sült, csípős birkahúst mondjuk elsősorban tíz fok alatt javasolt fogyasztani, mert Ázsiában nem szoktak viccelni a csípőssel, nekünk viszont a humorérzékünk kissé megkopott a negyven fokos, agybomlasztó melegtől. Persze a fogás attól még hibátlan, a hús omlós, és a fűszerezés remek, de hát ezzel az erővel nyugodtan bevállalhattunk volna két Sziget-kört is irhabundában, lábsúlyzókkal - testhőmérséklet szempontjából ugyanott tartanánk. Szót kell még ejteni a császári lakomáról, ami azért érdekes fogás, mert ilyen áron eddig nem sikerült Pesten olyan fogást rendelnem, ami ennyire tele lenne rakva tengeri herkentyűkkel, és itt most ne mélyhűtött koktélrákra tessék gondolni, ha szabad kérnem (ja, és körettel együtt két ember simán jóllakik vele amúgy). Vasárnaponként ráadásul árengedmény is van, úgyhogy ha valaki még csak ismerkedik a kínai konyhával, akkor menjen. Megéri simán.

Kobracska Creative Commons License 2006.06.12 0 0 495
pedig qrva egyszerű:P
Előzmény: varadit (494)
varadit Creative Commons License 2006.06.12 0 0 494

:-)))  No, most akkor mi van???

A helyes megfejtés beküldőjét meghívom egy illatos-omlós csirkére. :-)

Zitka Creative Commons License 2006.06.08 0 0 493

Itt az abszolút szaktopik:

Illatos omlós csirke
Előzmény: czandi3 (492)
czandi3 Creative Commons License 2006.06.08 0 0 492

Szisztok!

Látom sokan ismeritek a kínai ételeket. Nekem az illatos csirke receptjére lenne szükségem. Ilyen néven szokott szerepelni kínai éttermekben. Előre is köszönöm.

Kobracska Creative Commons License 2006.05.17 0 0 491
Üdv!

Kicsit off, de kapcsolódik:P

Ha valaki tudja, h hol lehet beszerezni ezt a könyvet kérem jelezze magánban!Az igazi kínai konyha ( Liu Zihua, Uli Franz)
domboldali Creative Commons License 2006.05.16 0 0 490

Még egy kis friss éttermi beszámoló! :)

Hétvégén voltunk a moszkva-téri Ping-ben. Csak ajánlani tudom, meggyőződtünk róla, hogy nem véletlenül dícsérik az éttermet! :)

A hely barátságos, a felszolgálás udvarias. A pincérre bíztuk a három fogásos vacsora összeállítását és mint kiderült mi sem választhattunk volna jobban!

Annak ellenére, hogy az ételek határozottan keletiesek voltak, nem volt mindennek ugyanolyan "kínai" íze, mint ahogy általában a kisebb gyorsétkezdékben. (A szecsuáni lében főtt marha pedig egyszerűen fenséges volt! :))

Hwin Creative Commons License 2006.04.22 0 0 489
Néhány friss Bp.-i kínai étterem beszámoló:

-Tian Tan nevű elegáns kínai étterem - az Erzsébet híd lábánál, a Mátyás Pince mellett van. Az étellel -azon kívül hogy elég drága- nincs semmi gond, viszont a kiszolgálás... Ma voltunk ott, a pincér egy magyar középkorú férfi volt (úgy nézett ki, hogy ő volt az egyetlen pincér), akinek ránézésre már minden életkedve elszállt, és elég lekezelően, bunkón viselkedett.
1/4 órákat, 20 perceket várakoztatott... amikor végre előkerült, akkor pl. megkérdezte, hogy kérünk-e desszertet, és mire válaszoltunk volna, már ott sem volt. Szóval eléggé felháborító volt a viselkedése!
Nem akarom tovább részletezni, azt hiszem elég ha leírom, hogy nem gondolkoztunk azon, hogy mennyi borravalót adjunk neki... (semmit). Érdekes ez a mentalitás egy olyan étteremben, ami a Váci utca környékén van, ami hemzseg a külföldi túristáktól...

- Napsugár kínai étterem - az Október 23.-a utcában van (nem messze a budai Skálától). Az étel finom és olcsó, a házhozszállításuk pedig meglepően gyors. Vannak náluk kedvezményes menük, és 2e. ft feletti rendelésnél egy adag rákszirmot is adnak ajándékba. Nem mondom, hogy ez a legeslegfinomabb kínai amit eddig kóstoltam, de mindenesetre eddig a legnormálisabb itt Budapesten.

- Nefrit kínai étterem - az Apor Vilmos téren van, sajnos csak több mint 1évvel ezelőtti élményem van róla. Akkor nagyon nagyon finom volt az étel, de elég drága is.
Azt hallottam, hogy egy új tulajdonosa lett, és azóta már nem is olyan jó.
Ha valaki mostanában járt ott, akkor írjon, kíváncsi vagyok rá, milyen!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!