Keresés

Részletes keresés

..pözsó.. Creative Commons License 2014.09.23 0 0 8269

Elmaradt az idei parlagfű virágzás? Semmi komoly gyógyszerezés, napi 2db helyett heti1db :)

Előzmény: kchris12 (8265)
ghepard Creative Commons License 2014.09.23 0 0 8268

:)

Előzmény: ötfelezős (8267)
ötfelezős Creative Commons License 2014.09.21 0 0 8267

Ha alaposan körbejártad a témát, akkor talán tudod a váalszokat...

Idzek magamtól:

Ami a te általad adot linken levő cég szövegét illeti, szerintem a szezont és a fazont kissé keverik, mivelhogy:

- a lézerfény gyógyhatású

- a polarizált fény gyógyhatású

- a monokromatikus fény gyógyhatású

Csak azt nem mondták még orvosi szaklapok, hogy a hármat össze kell mixelni, mert csak úgy lesz jó. :)

Előzmény: monyekin34 (8263)
kotkoda52 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 8266

Nekem semmilyen tünetem nincs már második hete (kopp-kopp).

Előzmény: kchris12 (8265)
kchris12 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 8265

Ti mit Tapasztaltok most milyen lesz elkövetkezendő napokban a koncentráció? Én annak ellenére hogy nem szedik gyógyszert Csak a megfázás jeleit tapasztalom.

ghepard Creative Commons License 2014.09.16 0 0 8264

Én nem a videóra vagy a készülékre reagáltam, hanem arra, hogy az ember még ugyanazt is hajlamos hatásosabbnak érezni, ami teljesen egyforma, csak drágább. Egyébként én is rengeteget foglakozom rezgésekkel, csak nem művi úton bevittekkel (fény, lézer, ultrahang stb), hanem saját magam keltette rezgésekkel. A lézer hatásos lehet, hisz az is egy rezgés, ami energiát hordoz és visz át a sejtekbe. Már a múlt század 20 éveiben is foglakoztak a rezgésekkel és annak hatásaival az emberre és a bacikra, vírusokra, gombákra stb. De ez a műszer is csak akkor hat, ha kéznél van és bekapcsolod. Hogy tartós e marad a hatás az jó kérdés. Mitől is volna tartós? Igaz segíti rendbepofozni a sugárzás környéki sejteket, de mi lesz ha nem lesz bekapcsolva. De rátéríthet a jobb útra, amin aztán már elboldogul az ember a lézer nélkül is.........

Előzmény: monyekin34 (8263)
monyekin34 Creative Commons License 2014.09.16 0 0 8263

Sziasztok!Mielőtt valaki nem nézi meg ezt a videót http://www.vntv.hu/2014/07/gyogyito-lagylezerek-uj-generacioja/,addig felesleges itt bármiről is beszélni,méghogy ugyanaz csak más köntösben a régebbi orrlézerek max.3-4-5mw-ot tudtak teljesítményben míg ez a safelaser 30 30mw-ot tud,olyan mintha egy forma1-es autót összehasonlítanánk egy személyautóval minél nagyobb a teljesítmény annál mélyebben hatnak!Alaposan körbejártam a témát,mielőtt kifizettem volna ennyi pénzt,itt kifejezetten a lencse a nagy találmány, mert emiatt lehet nagyobb teljesítményű lézert biztonságosan használni,és ez a lézer nem csak az orrnyálkahártyára van kitalálva!!Pozitívak nagyon a tapasztalataim,mióta meg van a lézer /kb.egy hete/,abszolút nem kellet antihisztaminos gyógyszert szednem,pedig előtte már rendesen be volt gyulladva a nyálkahártyám,a belézerezés után 2-3 óráig abszolút elmúltak a tünetek,és utána jöttek vissza valamelyest,a hölgy amikor vettem azt mondta,amikor ilyen gyulladt állapotban van valami akkor nyugodtan lehet a napi egy kezelést 2-3-ra is növelni,úgyhogy így tettem én is,de most ilyen esős időszak után már visszaálltam napi egyre!!Nem tudom mondani,hogy elmulasztotta az allergiámat,mert az csak egy év múlva fog kiderülni a következő szezonban,de hogy nagyon pozitív a készülék az biztos!!Először nézzétek meg a videót,és utána lehet véleményt mondani!

Előzmény: ghepard (8262)
ghepard Creative Commons License 2014.09.16 0 0 8262

Ötszörös árért még akár el is várhatom tőle.

 

Hát igen. Például pontosan ugyanaz a holmi, csak más csomagolásban és más néven - de drágábban árusítva hatásosabb. Ennek bizonyításáért hogy még Nóbel díjat is kaptak...... 

Előzmény: ötfelezős (8261)
ötfelezős Creative Commons License 2014.09.14 0 0 8261

Én meg épp azért jöttem ide, hogy mondjam, megjelent egy új orrbavilágítós. :D

http://wellmed.hu/Bremed-Alergos-fenyterapias-keszulek-BD5500

Ami ugyan nem lézer, de az elődjét (Medinose) én elég régóta használom, és azt a hatást, hogy kitisztul az orrlyukam tőle, azt azzal is elérem.

Ettől persze nem kételkedem abban, hogy a lézer akár jobb is lehet. Ötszörös árért még akár el is várhatom tőle.

 

A Medinose-zal kapcsolatban régebben néha vitáztam, volt itt valaki, aki kuruzslásnak nevezte, meg tény és való, hogy a hivatalos Magyarország megbüntette őket azon az alapon, hogy a követelményeket nem teljesítő, kis létszámú csoporton próbálta ki az izraeli orvosgárda, valamint hogy ami az ottani emberekre igaz, az az itteniekre nem feltétlenül. Ez a kettő érv szerintem hülyeség. :)

 

Ami a te általad adot linken levő cég szövegét illeti, szerintem a szezont és a fazont kissé keverik, mivelhogy:

- a lézerfény gyógyhatású

- a polarizált fény gyógyhatású

- a monokromatikus fény gyógyhatású

Csak azt nem mondták még orvosi szaklapok, hogy a hármat össze kell mixelni, mert csak úgy lesz jó. :)

Előzmény: monyekin34 (8257)
lazy g. Creative Commons License 2014.09.14 0 0 8260

Én is örülök,h jobban vagy,nekem semmi. Semmi tünet. Hala a Magasságosnak. H ez mitől van,a tűtől,a teától,a méztől,nem tudom,de h őszinte legyek nem is érdekel. A lényeg,h a szervezetem kiválasztotta a neki legmegfelelőbb módját a gyógyulásnak. Évek óta kerestem,kutattam,a kínaiak,pedig több ezer év óta,szóval ezt nem mi európaiak "fedeztük"fel,még ha úgy is teszünk,vagy ha azt szeretnénk... A gyógyszereket kapásból elutasítom,nem csak az allergiával kapcsban,hanem úgy an block. Azok mérgek,ez sem újdonság. Én kb 5-6 éve vagyok allergiás,de nem adtam fel,nem nyugodtam bele,h csak szedjem a sok ártalmas,mindenre káros bogyókat és azzal el van intézve. Most úgy tűnik,megtalaláltam a módot,de ha ne adj Isten mégsem lesz jó a későbbiekben,akkor tovább keresem a módját,h megtalaláljam a szervezetemhez a megfelelő kulcsot. :-) 

Kotkoda 52,Te se add fel,kutakodj,próbálj ki esetleg többféle gyógymódot és főleg,higyj benne. :-) :-) :-) 

További tünetmentes napokat,heteket,éveket! Sziaaaaa! :-) 

 

Előzmény: kotkoda52 (8259)
kotkoda52 Creative Commons License 2014.09.14 0 0 8259

Örülök :) Biztos használ, bár most nálam is gyakorlatilag nulla már napok óta. Néha tüsszentek egyet. Biztos az eső miatt.

Előzmény: lazy g. (8255)
mpaczy Creative Commons License 2014.09.11 0 0 8258

Üdv mindenkinek!

Egy friss jelentés, szerintem érdekelheti az itt lévőket. Ide másolom, de a benne lévő térkép miatt érdekes igazán, megpróbálom valamilyen minőségben kiszedni belőlehttp://oki.wesper.hu/files/jelentesek/pprr/aktualis.pdf

 

2014-ben, a szeptember elsejével kezdődő héten, rendkívüli módon, a legmagasabb fokozatot képviselő szintre jutott a parlagfű riasztás: figyelembe véve a Nyíregyháza térségét érintő extrém magas parlagfű pollenkoncentrációt, az országban a Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer (PPRR) fennállása óta először lépett érvénybe a VI. fokú riasztás. Ezt a szintet ’Ambrosia színnel’ jelöljük, utalva a pollenek laboratóriumban történő megfestésének színére, és azt értjük alatta, hogy a térségben egy hét leforgása alatt átlagosan is jellemző volt az 1000 db/m3-es, vagy annál nagyobb parlagfű pollenkoncentráció, a felsőbb légterekre vonatkozólag. Az ország keleti térségének jelentősebb részén V. fokú fekete riasztás (500-499 db/m3/átlagos nap a héten) van érvényben – ennek kiterjedése szintén kivételes nagyságú. A PPRR térképei az ÁNTSZ Aerobiológiai Hálózat hivatalos adatainak felhasználásával készülnek (lásd az 5. oldali térképmellékletet!).

 

Egy ilyen környezetegészségügyi helyzetben rendkívül nehezen találnak menedéket azok, akik a parlagfű pollenjével szemben allergiás, vagy asztmás tüneteket produkálnak, hiszen ez azt is jelenti, hogy egyes napokon, illetve egyes területeken – jellemzően a parlagfűvel tömegesen fertőzött ruderáliákon és mezőgazdasági táblaszegélyeken – a pollenexpozíció az átlagban megadott értéknek többszöröse is lehet. Mivel ilyen területeket úton-útfélen találhatunk és mivel a szél ezek irányából sűrű pollenfelhőket képes lakott területek (pl. Nyíregyháza) felé sodorni, így a PPRR szerinti extrém magas pollenkoncentráció jelzése esetén számítani lehet mind a tünetek nagymértékű súlyosbodására, mind a betegszám drasztikus megnövekedésére: ennek oka, hogy az allergiás tünetek asztmás rohamokká is fejlődhetnek, illetve hogy olyanok is allergiássá válhatnak már, akik azelőtt nem voltak azok (szenzitizáció). Mindkét eset bármely életkorban előfordulhat, jelen tudásunk szerint azonban a gyermekek különösen veszélyeztetettek. Figyelemmel kísérve lakóhelyünk biológiai levegőminőségének aktuális értékeit – amit a pollenek és gomba spórák, mint biogén légszennyezők légtéri koncentrációjával adunk meg – szert tehetünk olyan ismeretekre, amelyek segítségével elővigyázatosabbakká válhatunk. Megfelelő időben kezdhetjük meg a gyógykezelést, vagy a gyógyszerek szedését, szabadságunkat megpróbálhatjuk a közeledő csúcsszezon idejére időzíteni, úti célnak választhatunk lehetőség szerint erdős tájat, illetve például magashegységet, vagy tengerpartot, továbbá, a csúcsszezon idejére beszerezhetünk a célnak megfelelő légzésvédő maszkot és fokozottabban ügyelhetünk lakásunk és munkahelyi környezetünk beltéri levegőjének – megfelelő esetben – menedéket nyújtó minőségére. Az aktuálisan kiadott hivatalos parlagfű pollenjelentés ismeretében az időjárás-előrejelzés is plusz tartalmat nyerhet: értékelhetjük azt a szerint, hogy az időjárás változása várhatóan milyen változást hoz egészségi állapotunkra nézve, annak figyelembevételével, hogy a megelőző hét időjárási körülményei mellett mennyi pollen volt a levegőben és hogy abban a helyzetben hogyan éreztük magunkat. Megfelelő felkészültségünket ún. egyéni pollennaplózással is megalapozhatjuk, az alábbi, magyar nyelven is elérhető honlapra regisztrálva: pollendiary.com/Phd/hu/start.

 

A megelőző hétre vonatkozó VI. fokú riasztási szint (> 1000 db/m3) által indikált súlyos egészségügyi problémák jelentkezésére ezen a héten sokkal kevésbé kellett és kell számítanunk, köszönhetően a múlt hetinél jóval csapadékosabb időjárásnak. Ugyanakkor – ahogy azt a 36. heti PPRR térképen is láthatjuk – azon térségekben, ahol a csapadék kevésbé mossa ki a levegő pollentartalmát, a parlagfű tömeges virágzása végett még számítani lehet nagyon magas koncentrációs értékek előfordulásával és ennek életminőséget jelentős mértékben rontó, illetve munkaképességet csökkentő hatásaival. Az OMSZ előrejelzése szerint szeptember 11. és 14. között rendkívül_csapadékos_időjárás_várható (lásd a mellékletet a 7. oldalon), amely azonban az ország keleti felét, ahol az elmúlt időszakban a legmagasabb volt a parlagfű pollenkoncentráció, némileg kevésbé érinti. A parlagfű pollen légtéri mennyisége ennek következtében országos szinten várhatóan jelentősen csökken majd a 36. héten mérthez képest, amely csökkenés azonban az ország keleti térségében még visszafogottabb lesz. Az ország közepe és nyugati részén élők várhatóan már a héten fellélegezhetnek.

 

A parlagfű szezon még tart, de a csúcsidőszak az itt aktuálisan közölt 36. hét extrém viszonyaival lezárult.

 

Hivatkozás: Mányoki, Gergely; Páldy, Anna; Magyar, Donát (2014) VI. fokú parlagfű riasztás volt érvényben az országban: 36. heti PPRR-jelentés (szept. 1. - szept. 7.), Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer hírek – 2014., online jelentés, Országos Környezetegészségügyi Intézet, 2014-09-10., Budapest

 

Budapest OKI, 2014-09-10. szerda, frissítve: 2014-09-11.

monyekin34 Creative Commons License 2014.09.11 0 0 8257

Sziasztok!Most találtam erre a fórumra,én is parlagfű allergiától szenvedek, a hét elején már elegem lett hogy gyógyszer/zyrtec/ se használ és elkezdtem keresgélni a neten egy orrlézer után mert már kaptam kölcsönbe egyet egy pieren-allerg1-est és úgy éreztem használt is,de csak heti egyszer tudtam vele kezelni,pedig minden nap kellett volna,ezért döntöttem úgy hogy veszek egyet otthonra!!Így találtam rá egy új magyar találmányra amely 5-6-szoros teljesítménnyel működik mint az én általam használt orrlézer!Tegnap vettem is egy készüléket a Safelaser150-est,mert azt még sok minden másra is lehet használni,de van egy olcsóbb verziójuk is a safelaser 30-as!Beszúrom ide a linket http://www.safelaser.hu/safelaser/Bemutatkozas.html

a 39perces videót érdemes megnézni ott mindenre választ kaptok!Első pozitív benyomásom,hogy kidugultak az orrlyukaim a kezelések után,de majd egy-két hét múlva leírom a tapasztalataimat!Ha minden igaz azt ígérik,hogy az allergiát teljesen el lehet tüntetni ezzel az eljárással!!Ha nekem eltünteti,meg még másra is jó lesz,már minden pénzt megért!Állítólag bérelni is lehet a forgalmazóknál kipróbálásra,és ha beválik a bérleti díjat beszámítják a vételárba!!

ghepard Creative Commons License 2014.09.11 0 0 8256

Hát már az is valami, nem.... :)

Előzmény: ötfelezős (8254)
lazy g. Creative Commons License 2014.09.10 0 0 8255

Képzeld,azóta se semmi. Neked? Most mi a helyzet a pollenekkel?

Nekem nagyon jó és nem tudom,h a tűtől a fülcimpámban,vagy gyenge a pollen.

Majd pénteken megyek tudod,a sok tűs kezelésre,arról is tájékoztatlak. :-) :-) :-) 

Remélem Te is jól vagy! Tünetmens napokat mindenkinek! :-) :-) :-) 

Előzmény: kotkoda52 (8250)
ötfelezős Creative Commons License 2014.09.10 0 0 8254

Eltaláltad a szarva közt a tőgyét az írásnak.

Már bocs.

Előzmény: ghepard (8253)
ghepard Creative Commons License 2014.09.10 0 0 8253

Ha meg már létrejött a remodelling és a kuncsaft taknya-nyála egybe folyik, még mindig van kényelmes megoldás: orrmosás óvatosan, tenyérből felszívott, pontosan 37 fokos tiszta tengervízzel. El ne felejtsem, közben derékig a pontosan 37 fokos tiszta tengerben kell állni

 

Nekem ist ezt szajkózták, hogy menjek tengerpartra gyakran, ott sós a levegő is. Vagy szerezzek tengeri sót és abban mosakodjak, meg azzal sózzam az ételeket stb stb. Sose voltam tengerparton és nem is láttam tengeri sót. Az emberben amúgy is van elég só, megtanultam használni és kihasználni a benne lévő lehetőséget is. De a só csak az egyik összetevő, sok sok tényező hat az emberre s minden aztán a maga részével meg is nyilvánul........

 

Előzmény: ötfelezős (8251)
ghepard Creative Commons License 2014.09.10 0 0 8252

Beleolvastam egy kicsit a topikba, utolsó 30-40 hsz. Én is ezzel küzdöttem hosszú hosszú éveken át. Sok mindentől szinte fuldokoltam (krónikus bronchitída, asztmás rohamok, 4 tüdőgyuszi, rengeteg megfázás stb), szinte egész éven át csurgott kisebb nagyobb mértékben a taknyom. Én saját magam kecmeregtem ki ebből a körforgásból. 1979-ben elegem lett a sok gyógyszerből, már mindegy volt szinte, hogy velük vagy nélkülük. Akkor a nélkülük mellett döntöttem. Nem kellett hozzá semmi külső dolog, megvan minden a szervezetemben és gondolom másban is megvannak az adottságok ahhoz, hogy sikeresen megoldja ezt a problémát.

 

Gyakorlatilag nem lehet kiigazodni a sok sok megoldáson, próbálkozáson, sok sok mindenféle gyógyszereken, alternatív szereken, alternatív kezeléseken stb. Ilyen az akupunktúra is. Sok esetben és sokféle panaszra segíthetnek ezek a tűk. De ott a jó kérdés, hogy tulajdonképpen mi végzi el a munkát. Az az icipici tű? Vagy a méz, vagy a fokhagyma, vagy az alkohol, vagy a gyógyszer, az orvos, vagy az alternatív szer stb stb? Én kb azt gondolom 35 éves tapasztalatom alapján, hogy a gyógyulás oroszlánrészét mindig a szervezet végzi, bármivel is hat rá az ember. S ez a jó irányú hatás kiváltható mindenféle beavatkozás nélkül, mindenféle szer, kezelés stb nélkül is - csak gyakorolni kell. Persze kiváltható a negatív hatás is és sajnos többnyire ezen igyekeznek az emberek. Én úgy vettem észre, hogyha bármiféle külső dolgot alkalmazok - azzal csak végsősoron gyengítem magam........

 

Nekem gyakorlatilag elég volt a normális táplálkozás, normális folyadékbevitel, de elsajátítottam különböző légzéstechnikákat, hangtechnikákat, rezgéstechnikákat, mozgástechnikákat, kihasználtam a saját nyálamban rejlő nagy lehetőségeket is. Kihasználtam a gravitációban és a saját rezgések által keltett megnövekedettt elektromágneses térben rejlő lehetőségeket is. Az emberi test képes fejlődni, alkalmazkodni, képes sok mindennel megbírkózni - ebben próbálok segíteni neki. Már 35 éve nem hiányoztam egyetlen napot se a melóból, miközben azelőtt 2-4-szer is évente kiírtak betegállományba 1-2 heteket.

Előzmény: lazy g. (8249)
ötfelezős Creative Commons License 2014.09.09 0 0 8251

Egy fórumon olvastam egy értekezést... Bemásolom. Ne kérdezzetek, én semmit nem tudok.

Furfangos dolog az allergia és még inkább az, ami a hatékony és ártalmatlan, de biztos kezelése mögött van. Ugyanis kombinált kezeléssel kivédhető, csak a szereket más-más cég készíti, mindenik a sajátját dícsőíti, pedig csak együtt jók. Ráadásul a patofiziológiája se túl egyszerű és nem is egy rendszeren fut. Nem csak hisztamin-mechanizmus az allergia. A hisztaminreceptor ráadásul olyan ravasz, hogy antigén (pollen, stb.) nélkül is "alapjáraton" megy, vagyis intracellulárisan ATP termelést (energiafolyamatok szubsztrátja) tart fenn az allergiás-gyulladásos folyamatokban aktív sejtekben. Az antihisztamin ellenben ezt blokkolja, és az "alapjárati" aktivitás is leáll. A legjobb antihisztamin jelenleg a levo-cetirizin (Xyzal), mert az eozinofil sejtekben lévő mediátor-vakuólumok degranulációját is fogja. Nyugi, van tovább és bonyolultabb is. A cetirizin (Zyrtec) a legújabb generációs antihisztaminok egyike, de hipno-szedatív hatású, akár a régiek (klórfeniramin, ciproheptadin, stb.), a cetirizin előtt lévő loratadin (Claritine) viszont nem volt hipno-szedatív, csak éppen az eozinofil sejtekben lévő mediátor-vakuólumok degranulációját nem fogja, ezért kellet kifejleszteni a cetirizint. Ezt így leírva sehol sem lehet olvasni, mert céges érdekeket sért! A cetirizin egy racém keverék (levogír és dextrogír enantiomérjeik aránya feles) ezért optikailag inaktív. Nem én tehetek róla, ez van! Eltérő oldódási paramétereik miatt sikerült a balraforgató komponenst kiválasztani, ez aktív antihisztamin, a dextro-cetirizin enantiomér pedig hipno-szedatív és ki lehetett szedni. Ezért amíg a Zyrtec adagja 10 mg (benne 5 mg levo-cetirizin enentiomér), addig a Xyzal adagja természetesen csak 5 mg, gondolom most már teljesen világos. Ha nem, noch ein mal előlről. Ez azért lényeges, mert az allergiában főszerepet játszó allergiás-gyulladásos folyamatok és a következményes nyálkahártya-remodelling (tessék utánanézni a PubMed-en, ez egy elfajulás, a pollenszezon előtt még tünetmentes, aztán meg durr, mert tele van aktíválódni képes célsejtekkel) jelensége részben hisztamin-mediált folyamatok, amelyeket a hisztamin-receptorral bíró sejtek aktiválnak - egyfelől. De, amiről nem így szól a fáma, mert vállalati ellenérdekeltség és kartell megegyezés miatt kussolnak, az minden nagy tankönyvből elolvasható (Harrison, stb). Az allergiás-gyulladásos folyamatok és a következményes nyálkahártya-remodelling létrejöttében legalább a hisztamin mediálta folyamatokkal hasonló súlyú a leukotriének mediálta folyamatrendszer. Amíg a hisztamin-oldal a mediátorok és a szövetileg aktív molekulák világa, a leukotriének oldala a folyamatokban résztvevő sejtek migrációjában, odavonzásában, aktivációjában, specifikus klónok differenciálódásában játszik szerepet. Érdekes, he? Pedig az! Ugyanis nyílvánvaló, hogy a leukotrién-antagonistát, ami a montelucast (Singulair) együtt és egyszerre kéne szedni a levo-cetirizinnel (Zyrtec) allergiás rhinitis esetén is (nagyfejek csak asztmára javasolják így a két teljesen ártalmatlan szert) mégpedig a kiváltó pollen (van aki másra allergiás, nem parlagfűre) megjelenése előtt legalább két olyan ciklusidővel, ami alatt egy széria ellenanyagot "legyártana" a humorális immunitás, ami kb. 2-3 hét, vagyis a biztonsági ráhagyással 2 hónap előtte! A pollenek megjelenésekor orrba-felső légutakba a szintén ártalmatlan dinátrium-kromoglikát (Taleum, Intal) aeroszol alkalmazását kell elkezdeni, de ez szembe semmit sem ér, mert a conjunctiván az érzékeny sejtek membránreceptor-struktúrája eltérő és itt a kromoglikát nem stabilizálja a sejtmembránt a hisztaminkibocsájtás ellen. Szembe jelenleg legjobb a szintén ártalmatlan azelastin (Allergodil) szemcsepp. Így kortikoszteroid szedés (mellékhatás a köbön) és rebound-hatású (egy idő után még jobban bedugul) béta mimetikumok mellőzésével megoldható az allergiás rhinitisz. Ismétlésül: Singulair tabletta 1, Xyzal tabletta 1 per nap (2 hónappal előtte kezdve), Taleum orrspray 6 óránként (8 óránként nem elég), Allergodil szemcsepp 6-8 óránként (a pollenek megjelenésétől kezdve) a pollenszezon vége után még egy hétig, így mind a négy, teljes tünetmentesség estén is. Mert a lényeg az egészséges, de allergiahajlamos nyálkahártya egészségesen tartása a gyógyszerekkel, tünetmentesség esetén is. Az immunológiai laboratóriumi pozitivitás vagy az egy évvel korábbi epizód már elég indok a négy szer szedésére tünetmentesen is, ahogy írtam, és aki nem hiszi, hogy ez a négy szer így együtt ártalmatlan és addig jó amíg tünetmentesen kezdik és tünetmentesen tartja az embert, az szúrkáltassa a segggit Diprophos retard szteroiddal, vagy olvasson utána (ha nem volna a kereskedelmi ellenérdek, egy kombinált montelucast-levocetirizin pici tabletta esti napi egyszeri bevétele az allergiások 2/3-át tünetmentesen tartaná). Ha meg már létrejött a remodelling és a kuncsaft taknya-nyála egybe folyik, még mindig van kényelmes megoldás: orrmosás óvatosan, tenyérből felszívott, pontosan 37 fokos tiszta tengervízzel. El ne felejtsem, közben derékig a pontosan 37 fokos tiszta tengerben kell állni

 

kotkoda52 Creative Commons License 2014.09.08 0 0 8250

Há! Azonnal kidugódás? Az nagyon jó eredmény :P

Az elmúlt 2 napban semmilyen tünetem nem volt, már azon ábrándoztam, hogy valamilyen titokzatos erő az összes parlagfüvet kipusztította :P  De most ahogy jöttem haza a parkon keresztül (ahol gőzerővel nyírják a füvet), megint elkezdett folyni az orrom.

Előzmény: lazy g. (8249)
lazy g. Creative Commons License 2014.09.08 0 0 8249

Hahó,már itt is vagyok. Úgy volt,ahogy gondoltam,a kérdések az eddigi betegségekre,a családra,munkahelyre,ételekre,gyógyszerekre,stb korlátozódtak.

Pl-ul ilyen is volt,h hideget,vagy meleget iszom e többet,milyen ízeket szeretek és fogyasztok,vagy pl-ul van e,ill. vannak e visszatérő álmaim,mennyit alszom,stb,meg természetesen az allergiával kapcsolatos kérdések. Mióta,milyen tünetekkel,mi(k)re,stb,stb.

Egy ilyen ragtapaszhoz hasonló tűt már kaptam is a fülembe,amit néha nyomkodnom kell,h érezzem a piciny fájdalmat. Az igazi kezelés pénteken kezdődik,kb 1, másfél óra körül lesz,akkor szúrkál meg igazán.... Azt mondta a doki,h 100 emberből erre a ragtapaszos tűre 99 jól szokott reagálni,neki is volt a fülében ( fülén) egy és ezt ideiglenesen adja,h addig se szenvedjek a pollenektől. 

Nos,ha használ,naná,h azt is megírom,egyelőre azt érzem,h totál kidugult az orrom,de majd kíváncsi leszek rá,h mennyi ideig tart,stb.

Egyelőre ennyi,ha lesz bármilyen változás,azt megírom,ok? Meg persze majd péntek után lesz az igazi vízválasztó,h akkor mi is a pálya.

Üdv,minden jót Nektek,sziasztok! :-) 

Előzmény: kotkoda52 (8246)
lazy g. Creative Commons License 2014.09.08 0 0 8248

Szia,naaa már tűkön ülök... :D Nagyon kíváncsi vagyok a dokira,ill. h milyen lesz az első találkozásom ezzel az akupunktúrával.

Bár,tudom,h ma még csak kérdésekkel,meg mindenféle tesztekkel bombáz,de azért persze,h érdekel,h milyen lesz.

A hétvégém egyébként szódával elment,pár orrfújás,meg tüsszögés,de pl-ul tegnap este óta semmi bajom. Gondolom ez olyan lehet,mint a fogfájás,h ha tudom,h megyek a dokihoz,elmúlik...

Engem ez nem érdekel,most már elmegyek,ha törik,ha szakad! :)

Akkor majd délután jövök a beszámolóval!

Tünetmentes napokat mindenkinek,sziasztok!

Előzmény: kotkoda52 (8246)
staiger Creative Commons License 2014.09.06 0 0 8247

hát most nekem is aláhagyott hirtelen de elég látványosan csak a szemem viszket tüsszögés szinte nulla még az orrom se nagyon folyik. Egy biztos nem az eső mert Szolnokon lakom mind ezidáig ezt a környéket elkerülte az eső. nem igazán értem talán lement az első virágzási hullám bár a net azt jelzi Szolnokra hogy nagyon magas az érték. nem csak itt hanem az egész országba eső ide vagy oda. Amit másképp csináltam a  napokba az az hogy visszafogtam a finomított cukor fogyasztást megjegyzem szerintem nem ez a tényező. Viszont csak beszereztem vörös szőlőmag őrleményt ráadásul a legolcsóbb fajtát . 1 havi adag 850 ft . Az ár szórás hatalmas ebben a termékben is állítólag van minőség különbség is én ezt nem tudom . Szóval naponta 2x egy kiskanállal bele a lehűlt teába és lehúzom mivel rágni ezt nem lehet olyan mint a homok. Annyi jót írnak róla úgy voltam vele ez nem pénz érte hogy 1 havi adagot kipróbáljak valamire csak jó lesz. Nem akarok senkit befolyásolni mert 100 % osan nem tudom mitől van a javulás. (és meddig) .

kotkoda52 Creative Commons License 2014.09.05 0 0 8246

Ez évekkel ezelőtt  volt és télen, szóval nem kapcsoltam össze a kettőt, eszembe se jutott, hogy allergiára is jó lenne. Kíváncsian várom az eredményt :)

Ma délben úgy éreztem, hogy már minden csavarja az orrom. Még a könnyem is kicsordult tőle :(

Előzmény: lazy g. (8245)
lazy g. Creative Commons License 2014.09.05 0 0 8245

Jaaa,semmi extra,csak nekem mondta a doki,h először kb 3/4 órán keresztül csak kérdezni fog mindenféléről. Gondolom család,betegségek,gyógyszerek,mit tudom én,ilyesmik. És csak utána jönnek a tűk. Csak kíváncsiságból kérdeztem,h Neked is voltak e ilyesmi kérdések. 

Nem gondoltál még arra,h Te is megpróbálod az allergiádra ezt az akupunktúrát? 

Egyébként most este már érzek ezt,azt,meg tüsszögök is,szóval érzem,h tombol a pollen. Megnéztem ezt a pollentérképet...hááát...nem sok jóval kecsegtet,az biztos...

Na,pont emiatt megyek hétfőn a dokihoz. :)

Előzmény: kotkoda52 (8244)
kotkoda52 Creative Commons License 2014.09.05 0 0 8244

Milyen kérdésekre gondolsz? Amúgy akkor én a belgyógyászaton feküdtem a Honvéd Kórházban és onnan küldtek át a reumatológiára vagy hova, és ott volt akupunktúrás doki. Csak annyit mondtam, hogy a fejem fáj :) Egyébként: http://www.polleninfo.org/GB/en/current-data.html?poll=6&month=9&tabber=6&time=1

Itt látni azt is, hogy később mire számíthatunk. Úgy tűnik a következő 2 hét nagyon kemény lesz, aztán lassan csitul. Még gyorsabb megoldás a költözés lenne :)

Előzmény: lazy g. (8241)
ptak Creative Commons License 2014.09.05 0 0 8243

Sőt, a légtér polleneloszlásra mellett még egyéb tényezők is jócskán befolyásolnak a tünetek erősségében. Pl az étel, amit eszel, és nem csak a keresztreakció, keresztallergia formájában (parlagfűnél pl dinnye, uborka, banán) - konkrétan van egy sor élelmiszer, ami hisztamint tartalmaz. Ilyenek az erjesztéssel készült dolgok: sör, bor, élesztős tészták, joghurt, savanyított tejtermékek, sajtok, savanyított zöldségek, kovászos uborka. Gyümölcsök, zöldségek közül padlizsán, paradicsom, spenót, gomba. Húsfélék közül a feldolgozott termékek, füstölt dolgok, virsli, szalámi, emellett az olajos halak. Ki kell tapasztalni, hogy van-e olyan étel, amire egyénileg érzékenyebb az ember, és azokat kerülni allergiaszezonban.

Előzmény: kchris12 (8242)
kchris12 Creative Commons License 2014.09.05 0 0 8242

Nekem egy nagy bajom ezzel az allergiaval hogy olyan a tunet meg hogy mi okozza mint az autoknal a fogyasztas... Ketszer nem tudsz egy uton ugy vegigmenni egymas utan hogy ugyanannyi legyen az eredmeny.. Az okot meg csak talalgatni tudja az ember...

Ha valamikor jobb akkor vagy kevesebb a pollen, vagy jobban birtam? Ki tudja.. Nagyon latnam egyszer hogy tenyleg mennyi az annyi a levegoben mert ahogy lehetnek pontok ahol joval nagyobb a koncentracio lehetnek olyan gocok is ahol szelvedettebb a hely es jobb... Tegnap este es ejszaka nekem is nagyon rossz volt. Ma jobb. De van egy kesleltetes is ebben ha telement az ember szervezete pollennel meg hisztaminnal akkor ahhoz is ido kell hogy egyaltalan az kiuruljon...

lazy g. Creative Commons License 2014.09.05 0 0 8241

Ha Neked ilyen jól bejött ez az akupunktúra,hogy hogy nem jutott még eszedbe,h kipróbáld az allergiád ellen is?

Vagy kipróbáltad,csak arra nem volt jó?

Sajnálom,hogy a főnököd odabagózik az orrotok alá,ez..hát... mit mondjak... Elég nagy tahóság,de mindegy...

Én is elvagyok most,hála a Magasságosnak,még orrspray sem kell,no de hát gondolom ez még rosszabbodik még...

Nem,nem iszom a teát,ahogy írtam is lejjebb,mézet eszem kb három hónapja,minden reggel. Mézes-vajas kifli,zsemle,ilyesmi. Akácméz. Ha javult vmit az allergiám,akkor én ennek tulajdonítom,erősíthette az immunrendszerem.

De hát ki tudja... Lehet,h a tavalyi közel egy éves teaivászat... Útifüvet ittam egyébként,januártól,októberig.

Hétfőn jövök az akupunktúrás beszámolóval! :))))))))

Tényleg,gondolom a szúrás előtt Neked is voltak mindenféle kérdések. A doki mondta,h azzal kezdjük.

Miféle kérdések voltak? Emlékszem még párra???

Előzmény: kotkoda52 (8240)
kotkoda52 Creative Commons License 2014.09.05 0 0 8240

Egyet :) Hátul a nyakamba. 5 percre, de már ahogy beszúrta, mintha elvágták volna :P

Ja, azt hittem, most is iszod. Lehet, hogy a tavalyi hat :D Nekem tegnap megint rosszabb volt, talán a szél miatt. Aztán estére abbamaradt, most épp jó. De a pollenjelzés továbbra is extrém magasat mutat.

Pözsó: jó neked. Nálunk az irodában szmogos főútra néző folyton nyitott ablak van és egy főnök, aki fittyet hány a dohányzás elleni törvényre. Napi 1 - 1,5 doboz csak az irodában :( A szemem rettenetesen csípi a füst :/

Előzmény: lazy g. (8236)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!