Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.17 0 0 344

 Én is benézek ide  mindennap :)

 Tényleg szépen halad a kerékpár út ,csak van ahol nagyon leszükül .

A csapadékvíz elvezetést is megoldották a Bartok Béla első felében ,igaz csak félig :) ,a busz megállotól a Mária útig .Most  már kialakithatnának megfelelő autóbusz öblöket ,hogy könnyebb legyen a le és fellszállás .Meg ne kelljen sárban járkálni .A Györgyei úti busz megállott vissza hozhatnák az eredeti helyére a Sánta féle  ház elé .Ott van elég hely .és még fedett megállo is lehetne .A gyár miatt ezt elég sokan használják .

Előzmény: VM Tszele (342)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.17 0 0 343
 Ezekszerint  igaz a mondás ,minden hírben van igazság ? Akkor ha ez tényleg igy van  tenni kellene valamit ! Meglehet nézni az útobbi időkben kikköltőztek ide a falúba ( tisztelet a kivételnek ,mert vannak rendes családok is ) .Lelakott házak ,rendezetlen gazos porták mutatják .
Előzmény: gabi650 (341)
VM Tszele Creative Commons License 2008.10.16 0 0 342

Sziasztok!

Azért mert nem írok, én pl. minden nap benézek ide olvasni (ha van mit). 

Most is csak azért írok, mert nagyon tetszik az, amilyen szépen haladnak a kerékpárút építéssel.

Mit tudtok a Művelődési Ház névadójáról, valaki felkarolta ezt a kezdeményezést?

(mindjárt itt a 10. éves ünnepség)

 

gabi650 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 341
Bár ugy néz ki egyszemélyes fórummá váltam,ugy elriasztottam a többieket,lennének új hireim,mégis igaz a cigány betelepités.A dózsatlepen épitenek nekik,már az épitőanyagok is le vannak rakva.Állitólag valamelyik ujság is foglalkozott a témával.M.T.falugyűlés összehivását tervezi ebben az ügyben.
gabi650 Creative Commons License 2008.10.13 0 0 340
Egy kiállitás,egy expo többek között abból áll,hogy a résztvevők bemutatják a termékeiket,válaszolnak a feltett kérdésekre,ha van rá igény elmondják ,hogy mi hogyan készül,ezen kivül,természetesen lehet vásárolni.Azért 35 résztvevővel ne mondja senki, hogy unalmas.Nem unalmas esetleg az emberek nem tudnak vele mit kezdeni.Egész nyugodtan,lehetett volna kérdéseket feltenni,a mézesenek,a szobrosnak,a fa bútorosnak,az opelos srác mindenki számára kivül belül megnézhetővé tette az autókat,Minden látogató számára ingyen tombola volt biztositva,a gyerekeknek lufihajtogató bohóc,Jenő bácsi fafaragásai is csodálatosak,már azt megnézni,hogy ilyesmi egyáltalán létezik élményt jelent.Természetesen lehet kritizálni,sőt kell is,de akkor kérem a kritikusok tegyenek javaslatokat,hogy szerintük hogy lenne jobb,vagy szinvonalasabb.De különféle előadókat,műsorokat ne javasoljon senki,mert ez a 3 nap nem erről szólt.
Hovirag78 Creative Commons License 2008.10.12 0 0 339

Szia Ellike5!

Neked már semmi nem tetszik. Máshol még ennyi rendezvény sincs.Ezeket nem rendezik meg akkor mi lesz?Örüljünk ennek is.Köszönjük meg azoknak akik még a szabadidejüket is felhasználják ennek érdekében.Talán Te kitalálsz valami érdekeset? Szivesen fogadja a falu és köszönjük a " mannát"

Előzmény: ellike5 (338)
ellike5 Creative Commons License 2008.10.11 0 0 338

   Én is ottvoltam és szinte ugyanaz volt, mint tavaly, sok (és közönyös ) bámészkodó alak, mintha várt volna valamit... mannát?????

 Szinte ugyanaz, mint az évenként megrendezett Béke világtalálkozók, vagy a Kincsem túrák.

 Semmi újdonság nincs benne.... akkor mire jó ez?

  Mutassanak már valami újat is!!!!!!!!!!!!

Előzmény: Ekideki (337)
Ekideki Creative Commons License 2008.10.11 0 0 337
Szép estét mindenkinek!
Voltam ma az expón- és azt kell mondjam, elég sokan voltak.
Sok kiállító és sok vendég!
Jól éreztem magam!
gabi650 Creative Commons License 2008.10.11 0 0 336
Elég szomorú,hogy majd 20 évvel a kommonizmus bukása után is az embereknek,a politikai nézetük végett kelljen félni,ebben az áldemokratikus magyarországban.A rendszerváltás után még mindég a volt párthatalom emberei uralják az országot,mindegy hogy országház,falu,vagy város.Természetesen kivételek vannak.Ha szemernyi becsület tisztesség lenne bennük akkor tudomásul vennék,hogy az emberek igen nagy %-a nem akarja őket,és lemondanának,befejeznék a polgárháború szerű vandál rongálást,kiírnák az uj választásokat,és akkor az ország eldöntené,hogy akarja e őket tovább,vagy be fellegzett.
A jelenlegi faluvezetésnek meg van annyi előnye,hogy viszonylagos csend,és nyugalom van a faluban,az elmult évek csatái nagyon nem használtak nekünk,borzalmasan lecsúsztunk,és abból a gödörből,évekbe tellik mire kimászunk.A gyurcsányistaság végett nem szeretem a jelenlegi vezetőséget,de az hogy stagnál a falu fejlődése,egyenlőre nem róható fel csak egyedül nekik.A régi csapattól meg mentsen meg az isten bennünket.Mondjuk a csatornázási hozzájárulás meglehetősen borsosra sikeredett,hasonlót már eljátszottak,B...F idejében akkor is jött a fundamenta,csatorna meg sehol.
ellike5 Creative Commons License 2008.10.11 0 0 335

  Ahogy írtam a szelei honlapon olvastam a statisztikát a vendéglátóipari egységeket illetően (néhány napja).

  A jobboldaliságod meg nenagyon reklámozd ebben a választások eredményei által igen elvörösödött faluban, ahol a legtöbb "független" is baloldali beállítottságú. Elég, ha csak a választások eredményeit visszanézed évekkel ezelőtt, a térségben mindig a legbalodalibb eredményei Szelének voltak.

 

Hacsak meg nem változtak az elvtársak véleményei, mert megérezték derekukon, hogy már nincs több lyuk  nadrágszíjon és bizony leeshet a nadrág (vagy fúr egy újabb lyukat a nadrágszíjon).

 

  

Előzmény: gabi650 (330)
gabi650 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 334
De a saját övéről nem beszélt.Miért mi húzzuk az övet szorosabbra mikor ők nem végzik sehogyan sem a dolgukat?Nem rosszul végzik,hanem sehogyan sem.Egy gyári munkás valamit elejt,holnap lapát,ezek éveken keresztül semmit nem csinálnak,mégis támadhatatlanok.Milyen világ ez?
Előzmény: Ekideki (332)
Ekideki Creative Commons License 2008.10.10 0 0 333
4 éve kezdtem meg az önálló kis életemet.......de nem haladok egyről a kettőre......
lehet vissza kell mennem a szülői házba ha válság lesz?????
Nem tudom, nagyon el vagyok keseredve.
Ekideki Creative Commons License 2008.10.10 0 0 332
Borzasztó ez az egész......nem látom át, hogy ki-kit öl a nagyvilágban.....ebből az egészből csak azt értem, hogy az átlagember majd szó szerint az utcára fog kerülni. Azt nyilatkozta a kedves miniszterünk, hogy mindenki húzza szorosabbra az övet.....
de már ettől jobban HOVA???????
Előzmény: gabi650 (331)
gabi650 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 331
Ezért nem kellene mindjárt,fasiztázni azokat akik nem örülnek annak,hogy a zsidó bankárok uralják a világ vezető pozicióit.Ha az érdekük azt kivánja kreálnak egy rohadt nagy pénzügyi válságot.Az hogy abba mennyi ember pusztul bele,hány élet megy tönkre nem igazán érdekli őket.Én ezt is holokausztnak nevezném nem csak a náci zsidó irtást.
Előzmény: Ekideki (329)
gabi650 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 330
Az én politikai szemléletem erősen a jobboldal,még inkább a jobbik felé húz.Azt hiszem ezzel a bevallással,megválaszoltam,a vádakra.A falu helyzete meg magyarországéhoz hasonlitható.Az uniós csatlakozáskor másodikok voltunk a frissen csatolt tagországok között,most az utolsók,szele vezető szerepet töltött be a térségben,talán még tápiószentmártont is megelőzte,hát most igencsak az utolsó.Erre jók az elmult évek elmeháborodott politikai csatározásai.A helybeli vendéglátó létesitmények létszámával nem vagyok tisztában,ugyanis 1991 juliusa óta teljesen antialkoholista vagyok,az elmult 4 évben a lábam sem tettem be egyetlen italmérő helységbe sem,még a vasuti restibe sem.
Előzmény: ellike5 (326)
Ekideki Creative Commons License 2008.10.10 0 0 329

Még valami!

Nektek nincs gyomorgörcsötök attól ami most folyik a világban?

Tisztára halálfélelmem van.......belegondolni is rossz, mi lesz ha elveszítjük a munkánkat........

Ekideki Creative Commons License 2008.10.10 0 0 328
Szép estét mindenkinek! (Már sötét van sajnos)

Elnézést kérek, ha rosszul írtam soraimat, de a valós beszélgetéseket kevertem a fórumtémával. Itt nem volt szó 500 főről. Bocs, bocs, bocs.
Amúgy meg nem vagyok egy lázítós fajta...ne ítéljen senki engem 2 mondat után.
És nem kell egyből nekem esni.... :(
DEA LÉNYEG A LÉNYEG...NEM TELEPÜL BE IDE SENKI!!!
További szép estét mindenkinek!!!
ellike5 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 327

   Honnan szedtél te itt össze 500 cigányt?

   Hol hallottad ezt? Ott emlegesd, mert itt a fórumban senki nem említette!

   Rossz helyen írtad soraidat, vagy csak kavarni akarsz? Lázítani?

Előzmény: Ekideki (323)
ellike5 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 326

  Rémhíreket roppant egyszerű terjeszteni, elég csak egy arra alkalmas embernek továbbadni és tuti, hogy bejön számításod, ha valamit elszeretnél érni, ez mindig bejött!

  Megérné a statisztikában utána nézni, vajon hány betelepült volt a "fűszeres" korban vagy az azt követő időkben évekre kivetítve!!!!

  Még csak egy statisztika a honlapunkról: (bár ne reklámoznák) közel 50 %-al nőtt 2006-hoz képest 2007-ben a vendéglátóipari egységek, italboltok száma Tápiószelén !!!!

 

Váljon egészségükre!!! 

Előzmény: gabi650 (324)
ellike5 Creative Commons License 2008.10.10 0 0 325

  Hol látsz Te itt ellenzéket?

Az előző garnitúrára gondolsz? vagy az azt megelőzőre?

Vagy Neked most minden így jó, ahogy van itt a faluban, akkor nincs miről beszélnünk, éljen a közöny és a homokbadugott fej! Minden így jó, ahogy van!

  Vedd csak elő a választási ígéreteket!!! (ha még megvan), nézz körül a kistérségben és hasonlítsd össze a tíz évvel ezelőtti állapotokkal!!!

  Megéri összehasonlítani...  

Előzmény: gabi650 (324)
gabi650 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 324
Valami hasonlóra gondoltam én is.Gyenge 2 évvel a következő választások előtt jól jöhet az ellenzéknek egy ilyen rémhir.Mondjuk nekem azt mondták,hogy a tóaljban lévő területekre akarnak a cigányoknak lakásokat épiteni,ami állitólag az illető uriember tulajdonában van.Próbáltam érdeklődni,mindenütt azt mondták,hogy csak rém hir az egész.Nagyon remélem a legtöbb szelei polgártársam nevében is,hogy ez az igazság.
Ekideki Creative Commons License 2008.10.09 0 0 323
Sziasztok!!!!
Ne higyjetek már a kósza híreknek, pletykáknak!!!!!!!!
Nem jön ide 500 cigány!!! Egy valaki a faluból meg akart venni az önkormányzattól egy nagyobb rész földet lakópark céljából, de a képviselők ezt elutasították.
Ebből ered a pletyka máris.
A "Sziget"-ben akarta az úr ezt megvalósítani, úgyhogy tudjátok kiről van szó...arrafelé lakik!
ellike5 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 322

A vendégkönyv már volt téma, valamiért nem működik már Györgye honlapján sem.

Akkor itt hogy működne névtelen beírásokkal?

Névtelen beírásokat csak a rendőrség telefontanú vonalán (és talán az APEH?) olvasnak és ha kell intézkednek.

Fölösleges lenne a honlapon a fórum, ha itt sincs foganatja. Higgyétek el tudnak róla és olvassák felvetéseinket, csakhát a kényelem...

Olvasom a 10 éves épületben "a közösségi házban" működő klubok rendezvénye lesz a "Műsor", melyre szeretettel várnak mindenkit.  Akik építették, vagy közreműködői voltak azokat is?

Előzmény: Törölt nick (320)
gabi650 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 321
Utána néztem a neten,ezt találtam róla.A javaslatot a magam egyszerű módján támogatnám.

Kezdőlap

Simonffy Kálmán (Tápiószele, 1832. okt. 5. – Bp., 1881, dec. 15.): dalszerző. A szabadságharcban főhadnagy, utána Cegléden főjegyző volt. Itt dalárdát is szervezett és vezetett. 1858-ban hangversenykörutat tett az országban, 1860 – 62-ben pedig külföldön Fátyol Károly cigány származású gordonkaművész kíséretében. 1861-ben Pest vm.-i jegyző, 1865-ben Esztergom vm. Főjegyzője volt; 1872 – 75 közt ogy.-i képviselő. Zenei ösztöndíjakat alapított és az orsz. m. Zeneak. létrehozásán munkálkodott. Életének utolsó éveit elborult elmével élte végig. Arany János, Petőfi Sándor, Vörösmarty Mihály és más költőink verseinek megzenésítője. Dalai a köztudatban hosszú ideig népdaloknak számítottak. Naturalista és autodidakta volt, dalait Ábrányi Kornél, Szénfy Gusztáv és mások harmonizálták. – F. m. Dalok: Három a tánc, Árpád apánk, Hej iharfa, – Irod. Major Ervin: A népies magyar műzene és a népzene kapcsolatai (Bp., 1930).

szeletura Creative Commons License 2008.10.09 0 0 319

Most, hogy utánanéztem, más adatok szerepelnek máshol.

Forrásom: Révay Nagy Lexikona 16. kötet: 815. oldala

Előzmény: szeletura (318)
szeletura Creative Commons License 2008.10.09 0 0 318

  A szelei művelődési ház 10 éves fennállása alkalmából megrendezett ünnepség alkalmából megismétlem javaslatom, az előzőekben írtakat:

 

   nevet kapjon végre az intézmény!!!! bármi is legyen a funkciója; közösségi ház, vagy művelődési ház.

  Többször fölvetettem a Simonffy Kálmán nevet, továbbra is ezt tartom részemről a legalkalmasabbnak a faluhoz való kötődése miatt, hiszen itt született. Lehetne ebből az alkalomból rendezni kultúrális napokat is egy hétvégén. A 185 éve (1823-ban)született zeneszerző, országgyűlési képviselő, aki az akkori parlamentben buzgón agitált az Országos Magyar Zeneakadémiáért, még zenei ösztöndíjakat is alapított.

 

Mit szóltok hozzá topiktársak?!  (Kaphatna az iskola is nevet egyszer.)

Előzmény: szeletura (292)
ellike5 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 317

Tudod én is furcsának tartom ezt a közönyt a képviselők részéről (is).

Amíg az érdek azt kívánja, hogy megválasszák, addig minden oké, etetnek, itatnak választás előtt, a kapott cédula alapján ikszelsz, nehogy más oldallal "kevert" felállás alakuljon ki, mert annak (megtapasztalt) következménye lehet.

Lehet nemes gesztust is mutatni lemondott tiszteletdíjakról - néhány hónapig. 

Közszereplők, akiket a falu választott meg, nagyon sokan ismeretlenül, mert valakit (bekellett?) - választani, mert élni lehetett a joggal.

Közszereplők és bizony lehet, hogy sokan csak érdekből az együvé tartozás miatt vállalták a képviselőséget, az erős többségű felállás is ezt tanúsítja, az akaratérvényesítés ezt kívánta.

Ezért is lehet az, hogy a testületi üléseken kívül minden más közszereplést leráznak magukról. Nézz körül bármelyik rendezvényen, megtudod kikről szóltam, kiket nem látsz egyetlen rendezvényen sem. Számonkérni nem lehet, mert ezzel kapcsolatban nem ígért semmit.

Legfeljebb jobb érzésű emberként hiányolod egy ilyen rendezvényről.

Azért gyertek az EXPO-ra, ott találkozhattok legalább egy orvos képviselővel (lehet, hogy csak érintettsége által?)

Előzmény: gabi650 (316)
gabi650 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 316
Az én megszólásom természetesen nem a dolgozó,vagy a munkából éppen haza érő embereknek szólt.Hanem azoknak akik,ráérnek,otthon vannak,csak a televizióban egy idióta műsor fontosabb,mint egy falurendezvény,vagy éppen egy nemzeti gyásznap megünneplése,mely tényleg párt semleges.Továbbá a falu vezetőségéből,láttam a polgármester urat,a nejével,a jegyzőnőt,és egy képviselő urat,vajon a többi 12 hol maradt?Ha talán valakit nem vettem észre attól elnézést kérek.Ez jellemző szinte az összes falurendezvényre.Holnap indul a 4. Szelei Expo,kérek mindenkit a forumon,hogy reklámozza ezt, a környezetében.Hátha többen eljönnek,még ha csak egy eü séta erejéig is,mint az elmult évben.
Előzmény: ellike5 (313)
ellike5 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 315
Javítok a szövegen: "...már megvan a falu 1 % -a"
Előzmény: ellike5 (313)
ellike5 Creative Commons License 2008.10.09 0 0 314

Kedves Ildikó!

Ugyan mit tudnál tenni???!

Nem védem az elöljáróságot, de kib.szott nagy jogállamban élünk!

Joga van, igenis joga van betelepülni. Nem akadályozhatod meg!!

Nem tehetnek meg sokhelyen sokmindent, nem tehetnek semmit a pedagógusok az előkerülő gondokkal, mert van egy alig tíz-húsz éve ismert idegen szó: SZEGREGÁCIÓ!

Mi jogon....?  az iskolában, de nem mer szólni a pedagógus, mert úgy jár, mint...

Mi jogon...? az óvodában, mert úgy járhat, mint a közelmúltban hallhattad... (pedig itt is simán és rendszeresen késnek, itt nem gond).  Inkább nem szólunk semmiről, akkor minden rendben van, minek rosszaltassuk magunkat? Ki áll ki mellettünk?

Mi jogon tiltanád ki a betelepülőket...?

Te is, vagy Öseid is valamikor betelepültek ide.

De az ÉLET zajlik ... és Te elkerültél, tele szép emlékekkel. A megélt dolgok, már csak emlékek maradnak...

 

 A napokban láttam az RTL tv-ben egy neves énekesnő megfordult egyik börtönünkben és a közönséget ha láttad volna.... simán 90% etnikum. Ők nem a megélhetési bűnözés áldozatai lehettek...

 

 Akik kiszorulnak a korábbi élettérből, SAJNOS előítéletek nélkül el kell viselnie a településnek. (A megörökölt és megüresedett házat jó, még jó, ha elbírja adni az örökös, mint hogy üresen álljon.) SAJNOS ezáltal és a TE hiányod általad is szegényebb és igénytelenebb lesz településünk.

 

Egyébiránt fenntartom köszöntés utáni első soromat: ugyan mit tudnál tenni?

 

 

 

Előzmény: Kildikó (311)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!