Azt esetleg érdemes lenne megnézni, hogy az autón lévő négy gumi azonos méretű-e, pl. 195/65R14.
Ha ez rendben, akkor olyan helyre kellene ellátogatnod, ahol gyári teszterrel le tudják kérdezni az ABS hibakódjait, sőt menet közben is látható a szenzorok jele. Azt hiszem, ez nagyon sokat segítene.
Az általad leírt hiba eltérő guminál és hibás jeladóknál is előfordulhat.
Sziasztok! Komplett autóból eladók a következők: Mitsubishi Space Wagon 4x4 97.-es bontva olcsón 97.-es 2.0 benzines 16v, motorkod: 4G63 , 133le.s, 16v, 4x4.-es, klimás, ABS, esp? 4el ablak, el tükrök, központi, szervo, újszerű meglepően szép első gyári lámpák, jó futómű, újszerű fék, jó motor-váltó hajtás rendszer, az autóban 170ekm van. Mind a 7ülés benne van, jó ajtók, üvegek.Árak: öninditó, generátor, szervo 10e, komplett motor befecsivel,stb 50e, hajtás-váltó-difi+kuplung 50e, komplett klima 45e mindennel, gyujtás vagy klima-kompresszor vagy komplett ajtók üveggel el ablakemelővel vagy első futómű komplett jobb vagy bal csonk+abs jeladó+golyaláb+lengőkar+-fék, víz és klíma hűtök, kormánymű ez mind 15e/db, első-hátsó lámpák 8e/db, lökösök 10e/db, komplett belső 7 ülés, kárpitok,minden ami kell 25e.Komplett kipufogó + katalizátor 27eft. Az alkatrészek Budaörsön vannak.
Az autót most vettem, előéletét nem ismerem, ezáltal nemtudom hogy milyen rotor van benne (fogszám ) .Normálisan, folyamatosan kb. 50km/h 4.-be haladok, már akkor hallani az ABS -t de ahogy rálépek a fékre ,minimális fékerőnél ezt az ütemes hangot a pedálon is érzem.
Minimális távolság kb.10km (az indulástól ) ABS controll lámpa kigyulladt és az ABS megszűnt,majd újra indítás után controll lámpa elalszik ( mintha minden OK lenne ) és utána ugyanúgy kopog minden!
Sajnos az út szinte tök száraz volt amikor az autót először próbáltam .Laikus vagyok ebben a kérdésben, de én is jeladóra gondolnék.
Abba tudnátok -e segíteni , lehet hülye kérdés bocsi hogy, hogy induljak el a hiba kiküszöbölésében. Értem ezalatt azt, hogy tudnám megállapítani azt, hogy melyik jeladó esetleg a rossz. ( féltengelynél, vagy motortérben ? )
Előre is köszi a válaszokat ,sokat tudnátok segíteni.
Vennék egy tetőboxot és mivel egyedi gyártott, nem tudom jó lesz-e a Carisma tetejére. Tudja valaki, hogy mekkora a távolság a két csomagtartó rúd között? Ennek a boxnak két saját rúdja van, és 73 cm a távolság.
ehhez az autóhoz érzelmileg is kötődöm és ezért ügyelek mindig az állapotára. :-)
(Bár őszintén szólva ilyen válságos időben már régen meg kellett volna válnom tőle a magas fenntartási költségei miatt - dehát tudod; a meglévő érzelmek nem engedik a válást...)
:-)))"
De orulne sok no ha igy vigyaznanak az allapotukra,es igy kotodnenek erzelmileg hozzajuk. Egyrol biztosan tudom :-))))
Szükségem lenne egy jóárasított vízhűtőre!KLÍMÁS :D
Még egy olyan kérdés ha valaki tudja esetleg,hogy a kormányszervó szivattyú felújíttatható vagy vadásszak egy bontottat?
Csúnya hangja van mert üres a rendszer,mégpedig azért mert a szivattyú kifossa a folyadékot.bár én nem raktam bele,de ez a generátoron és a blokkon tisztán látszik. :S
Most egy darabig így járok vele, mert ezt ugyan nem írtam a kérdésemben, de igen jól megy a gép és -a magasabb alapjárattól eltekintve- nagyon jól is dolgozik a motor. Jól húz, van benne erő és nagyon csendes, ha adom a gázt akkor úgy zúg mint egy villanymotor és kezdi szedni a tappancsait sebesen...
Aztán lehet, hogy rászánom majd magam az általad javasolt komputeres tesztelésre - az az igazság, hogy ehhez az autóhoz érzelmileg is kötődöm és ezért ügyelek mindig az állapotára. :-)
(Bár őszintén szólva ilyen válságos időben már régen meg kellett volna válnom tőle a magas fenntartási költségei miatt - dehát tudod; a meglévő érzelmek nem engedik a válást...)
Két részre osztanám a választ. Először: adalék. Nem mindig csak azt éri el az ember, hogy a befecskendezőkről leszedi a szutykot, hanem a tank több éve leülepedett retkét is felszabadíthatja, ami aztán megy a motor felé. Ha a szűrő megfogja, akkor jó, ha nem, jönnek a problémák. Én a saját autóim közül valaha egy benzinessel és egy diesellel is így jártam.
Az is lehet, hogy a befecskendezők épp ezért nem zárnak le rendesen, ami ugye nem jó.
Másodszor: motor állapota. Időnként érdemes kitisztítani a fojtószelep-házat, majd beállítani a motort ezen a részen komputer segítségével. Ugyanis a légszűrőn keresztül bekerülő mikroszemcsék és az idejutó kartergáz olyan lerakódásokat okoz itt, amit a motorvezérlő kénytelen különféle elszabályzásokkal lereagálni. Ez egy idő után már nem csak a fogyasztás növekedését vonja maga után, de az alapjáretvezérlés is pontatlanabb lehet. A komputeres ellenőrzést egyébként amúgy is javasolnám, ha lehet, gyári teszterrel. Sokkal több adat kiszedhető és látható, mint egy általánossal.
A tanácsodat szeretném kérni. Az idáig kifogástalanul üzemelő 3,5 V6 24 Valve Pajerommal a következő a gondom:
A gépben 183 000 km van és eddig semmi ilyen jellegű probléma nem volt vele, de néhány hónapja elkezdett vacakolni és az alapjáratot nem tartotta meg, hidegen is és melegen is a motor állandóan leállt rendesen az alapjáratot elveszítve.
A szerelőm erre már éppen az alapjárati szelepet akarta benne kicserélni, de erre még nem került sor. Ezután én 2 tankoláskor is tettem az üzemanyagba STP injektor és szeleptisztító adalékot amire ez a hiba nagyjából meg is szűnt és most már csak nagyon ritkán és csak hideg motornál 1 - 2 x fordult ez elő vele. Viszont az alapjáratom az üzemmeleg motornál -a korábbi 750 helyett- 1100 körül van, aminek a következtében a fogyasztásom sajnos megemelkedett rendesen és a kipuffogó csővégem belseje a korábbi állandó ezüstszürke helyett kormos. Tehát az égés nyilván tökéletlen.
Szerinted lehetséges-e, hogy a koromképződés az STP adalék használatától van, mivel a feloldott trutyit nem tudja üzem közben tökéletesen elégetni a gép, vagy inkább a szerelő elbabrálhatta a gyári beállításokat?
Várom szives és szakszerű válaszod, üdvözlettel és köszönettel;
Az ugráltatás mellett még egy jó van ebben (az adózási) skizofrén állapotban: simán visszadumálhatok magamnak, senki nem nevezhet hülyének, ki meg csak nem rúgom magam a duma miatt.
Fizetem magam után a Nippon Autónál a munkaadói és munkavállalói járulékot is... Mondjuk ezt kissé sérelmezem, mert nem hiszem, hogy két ember helyett tudnék dolgozni. :)
Reménykedem, hogy jót hallottál a cégről, a rosszat hamarabb megjegyzi az ember?!
Nem vagyok jártas a Fórum Mitsubishi topicjában, de úgy látom, Te nagy szakmai tiszteletnek örvendesz itt - erre következtetek a pár hozzászólásból.
Megkérdezhetem, hogy a Nipponauto-nál dolgozol, ott vagy elérhető, ill. a cégvezető lennél?
Korábban mintha hallottam volna a cégről, de nem emlékszem...
Apámnak volt ilyenje, meg van is, anno stabil 10 literrel járt vele (asszem 4-5 évesen vette), de 2009 körül letámasztotta (ő is olyan gazda amilyen, aztán alkalmazottaknak adta, meglett az eredmény). Na vett bontóból egy motort, azóta a 9-et sosem éri el:)
(de vidéki, ő az új L200-asával is 9 körül jár, én meg 11-12 között jártam vele egy hónapig BP-n)
Sziasztok, eddig csak a peugeot 307 fórumon voltam, jelenleg pár napja egy L200-ast használok. (2003 évvégi). Egy hatalmas nagytakarítás után most már egészen szép.
Azt szeretném megtudni, hogy mennyi az átlagfogyasztása ennek a gépnek másnál. Nálam először is alig megy, néha felvinnan a motor kontroll lámpa, és fogyaszt vagy 13-14 litert.
Elvben nemrég volt nagyszervízen. Az autóban 310 ezer km van.
Még amit látok gond: terepfokozatban néha villan csak fel a zöld kontroll lámpa és ilyenkor néha kivillan az ABS lámpa is. Szerintetek mit érdemes megnézni elsőkörben, vagy irány a szervíz?
Más: A fényszóró mosó motor eltűnt a tartály mellől, ilyet lehet bontóban szerezni, vagy esélytelen? Tudtok jó bontót Bp. és környékén?
Az elmélet azt mondja, hogy a gyár előírásait kell követni minőségben és szervizintervallumban. Ettől függetlenül személy szerint marhaságnak tartom azt. hogy csak minden második olajcserénél kell ledobni a szűrőt. Akkor már inkább tízezrenként olaj + szűrő...