Keresés

Részletes keresés

bandi48 Creative Commons License 2008.03.21 0 0 156

 Én csaé azért javasoltam az MSN hogy ott hosszabban komunikálhatunk és ha kell akor fájl okat is küldhetünk egymásnak.De  telefonon is szivesen segitek csak az költségesebb .

 

Előzmény: parlagi (154)
parlagi Creative Commons License 2008.03.21 0 0 155
A jövő tincses bakja:

parlagi Creative Commons License 2008.03.20 0 0 154
Először is köszönöm! :)

Az msn-t utálom rendesen, jöhet-mehet bárki a gépemen tőle.
Előzmény: bandi48 (153)
bandi48 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 153

 Ugy látom nem vagy hive az MSN -nek. leirom mégegyszer hogyan kell elindittani egy tenyészetet.

   1. Ha nincs az MVH-nál ügyfélregisztrációs számot az meg kell igénylni. A falugazdász elintézi vagy a megyei hivatalban lehet személyesen.Ha megvan az

Ügyfél registrációsszám akövetkező lépés.

    2. A www.enar.hu  oldalról letöltöd a TIR nyomtatványok közzül a 2150 tenyészet bejelentölap és a 2152 tartési hely és tartás bejelentölapot.

 Ezeket kitöltöd és az illetékes jogosult állatorvossal aláiratod. Az Enaron van kitöltési utmutató jobb ha azt is letöltöd Ott minden levan irva hogy hova mit kell irni.

Ezt a 2 nyomtatvényt aláirva és le dátumozva elküldöd az MGSZH nak a kitöltési utmutatón rajta a cim.Ha minden rendbe van ahivatal küldeni fogja a tenyészetszámot kb. 2 hét.

     3. Amig a tenyészet számot várod . Felméred az állományod.

      -Van e olyan egyeded amelyiknek van fülszáma ,tetoválása. Ha van akkor kiderited   aszármazási helyét és az inditó tenyészet számát. Ezeket ujra kell szállitózni mivel nem vot tenyészetszámod nem került ki az inditó tenyészetből az állat.

     Ha szerencsés vaggy akkor nincs fülszámmal vagy tetoválással rendelkező állatod és csak azt kell felmérned hogy hény felnött füljelzőt akarsz rendelni és mennyi kiskecske füljelzöt.

         4. Ha meg jön atenyészetszám a jelölt kecskéket a tenyészetszámra szállitözod és megkeresed a juhos instruktort. De lehet hogy ő is megkeres mivel megkapja a tenyészet számodat. A füljelzöket az instruktor rendelimeg a jelöltekre  pótlás ha nincs vagy gida füljelzős a Jelöletlenekre uj füljelzö ezeket az instuktorhoz küldi a gyártó mivel ezeket ő helyezheti be. A kiskecske (gida) füljelzöhöz rendelj behelyezö fogót mivel azt neked kell a kiskecske fülébe betenni.,ezeket a gyártó neked fogja küldeni. Sok sikert. Ha valahol elakadsz én este mindig fentvagyok az interneten Az MSN -n elérhetö vagyok godoje@freemail.hu  e-mail cimmel vagyok fent.

 

Előzmény: parlagi (151)
bandi48 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 152

 Gondolom ez nekem szól.Nem akarom lebecsülni az egyetemen kecskével foglalkozó docenseket. Legalább foglalkoznak vele. De az irósztal mellet nem lehet kecskét tartani. Én egy egyszerü nyugdijas ember vagyok és az utolsó 10.11 évemet a kecsketartók között e a hivatalokal, örlödve  töltöttem el.A multhéten mikor felvetettem ezt az őshonos kecskét azt mondták hogy optimista vagyok és lépjek le aföldre és reálisan lássam adolgokat.Abban is igazat adok hogy azok ahelyek ahol kecskét tartanak nem tenyészetek.Azt meg tudomásul kell venni hogy Európában de a világon mindenütt ha tenyésztésbe akarsz venni egy állatot a feltételeket meg kell teremteni hogy betudd jelenteni mint fajtát. Megmondta az MGSZH állatenyésztési felügyeletének a képviselöje . Semmi akadálya a Tincses (hosszuszörü magyar kecske )Fajta mint védett öshonos kecske  tenyésztésbe vételéhez. De ahoz regisztrált vagyis ENAR számmal ellátott megfelelö egyedszámnak kelllenni és ezekre az egyedekre egy ilyan tenyésztési és gén megörzési prpgramnak de ha óshonosághoz ragaszkodunk akor itt a tartókra (tenyésztőkre) komoly feladat hárul.Pl. nem lehet olyan mint más tenyészetekben előfordujt hogy átugrott a szánen bak és fe4lcsinélta hosszúszörüt.2009 töl komoly támogatást kapna az őshonos kecske  több mint valószinü  hogy 10 e. felett/ egyed.Nem asemmiért forsziroztam a jelölést és most a 24. órában vagyunk és ha azt akarjuk hogy legyen elfogadott és igazi magyar állományunk akkor komolyan kell venni ezeket adolgokat és atavaji évhez képpest aköltségek nagyon felszöktek Nem afajta leirást kell csinálni hanem az állományokat rendbetenni. A multkor már irtam hogy ha az MSN ben felveszel partnernek szivesen segitek. A személyes dolgokat ott szoktuk meg beszélni . van már fen egy pár topik lakó.

 

Előzmény: parlagi (145)
parlagi Creative Commons License 2008.03.18 0 0 151
Na, kezdem érteni. Póti P. írta, hogy lépjek bele az ASZÉ-ba, ha még nem vagyok a tagja. Miért is kellene, ha lesz új szövetség?

Segíts légyszíves, hol, hogy kell igényelni tenyészetkódot? Valahol már olvastam egyszer, de most, hogy kéne nem találom.
Előzmény: andreja (150)
andreja Creative Commons License 2008.03.18 0 0 150
Nem az ASZE-ról beszélek, ez az új szervezet a nevében is szövetség, az ASZE csak az egyik alapító tagja neki. A MÁSZ ügyvezetője, Wagenhoffer Zsombor személyesen vezette le az alakuló ülésüket. Kifejezetten a régi szövetség helyének elfoglalása céljából készült, ez mondjuk az ENAR-nál nem jött össze, azt csak elvenni lehetett a régi szövetségtől, de az új nem kapta meg. Főleg mivel a bíróság még nem tudta bejegyezni őket.
Előzmény: parlagi (149)
parlagi Creative Commons License 2008.03.18 0 0 149
Majdnem haragosnak látszol :)

Ugye nem gondolod, hogy véletlenül vagyok szkeptikus? Én sem haragudtam az alternatív gyógyászat iránti szkepticizmusod miatt, pedig annál másképp áll a tapasztalatok aránya, hiszen Te még nem láttad, hogy nem működik :)

Hogy átalakul-e azért kérdeztem, mert ugye nevében nem "A Kecskeszövetség", hanem ugye Alpesi és Szánentáli.

Szkeptikus pedig azért vagyok, mert látom, hallom a kecskéseket, ugyanúgy anyáznak az alpesit és szánentálit tartók, mint a többiek. Jó, ismerem (vagyis kezdem ismerni) a parasztokat, gyöpösek marhára :) rám is úgy néznek a szudáni füvemmel, mintha marslakó lennék. Talán pont a szövetség feladata lenne belenyúlni a gyöpösségbe. Ez a mai napig nem sikeült, most majd fog?
Előzmény: andreja (148)
andreja Creative Commons License 2008.03.18 0 0 148

Ez lesz az igazi kecskeszövetség, a legitim, a kecsketartók valódi érdekképviselete. Őket komálja a MÁSZ, őket támogatja a tőke. Ha valaki, hát ők megmenthetik a halódó ágazatot. Már csak a bírósági bejegyzésig tartó nehéz és rögös utat kell abszolválniuk.

Előzmény: parlagi (147)
parlagi Creative Commons License 2008.03.18 0 0 147
Ahha. És mi benne az ÚJ? Át fog alakulni az ASZE?
Előzmény: andreja (146)
andreja Creative Commons License 2008.03.18 0 0 146
A tanszéken dolgozó 3 docens közül Póti Péter a kecskés. Ő az új kecskeszövetség szellemi atyja is egyben.
Előzmény: parlagi (145)
parlagi Creative Commons License 2008.03.17 0 0 145
Tehát:

Az egyetlen fajtaleírás a "Kecsketenyésztés"-ben található. Gondolom azt nem tekintik hivatalosnak.

Nem tudom melyik docens úrra gondolsz, szerintem nem arra akire én.
Egy olyan illetőtől (M. Józsi bátyánk "jó ismerőse") van az info, aki részt vesz a "projekt"-ben. (Nem azért nem teszem közzé a kilétét, mert a titkolózó bennfentest játszom, hanem egyszerűen nem kaptam rá felhatalmazást.)

A magyaros gondolkodásod látom még mindig jól működik :)
A szufi szerzetesek által kidolgozott, enneagramnak hívott rendszer szerinti 4-es karakter illik a magyarságra. Legfőbb ismérvei az öngyilkos hajlam, a beteges pesszimizmus. Minden jóban megkeresi a rosszat és aszerint (nem) cselekszik, csak sajnálja magát bazira (balsors, akit régen tép... jajsegíccsenmárrajtamvalaki!)

Már megint a pénz!!!! Mert az nincs, nem ad senki, ergo nem kell csinálni semmit. Ezzel kész is!

Végigjárni a tenyészeteket???? Milyen tenyészeteket???? Akárhova megyek -tisztelet a kivételnek- nem tenyészeteket, hanem gyalázatos körülmények között tengődő szedettvedett "nyájakat" látok, főleg a tavalyi takarmánytermés óta. Sorozatban adják el a nyájakat szarérhugyér'. Ezeket kéne körbejárni?

Ha hiszed, ha nem, eddig kb. 5000 forintot költöttem üzemanyagra, hogy tincsest keressek. Ez volt a két teljesen felesleges utam :(
Ezzel szemben eltelefonáltam kb. 2000 forintot, írtam 100 emailt és itt van a kocsim mögött az utánfutó, amire földobok szerdán 10 eléggé tiszta vérű erdélyi import :) tincses anyát.
Ha hiszed, ha nem, van még olyan hülye rajtam kívül is, aki nem tartozik az említett 4-es karakterbe. Nagy köszönet neki érte, egyéb ügyekben járja az országot és közben keresi a tincseseket, fényképez és tenni akar, anélkül, hogy várná az égi áldást hozzá. Szívén viseli a fajta sorsát, időt áldoz rá a saját "alapítványa" anyagi kereteit használva.

Aki figyelt az iskolában a petúniás-tehenes biológia órákon az már csinálhat ugyan tenyésztési programot, de ez az, amit én inkább olyanra bíznék, aki aláírt egy-két jelenléti ívet az egyetemen (akár esetleg előadóként is).

Én is azt mondtam, hogy szarok a jelölésre. Most itt az ideje, elő a krotáliákkal... mert én akarom. Nyugodj meg, nem leszek egyedül!
parlagi Creative Commons License 2008.03.05 0 0 144
Ne tedd ezt velem! :(
Előzmény: NLTom (143)
NLTom Creative Commons License 2008.03.05 0 0 143

(Csak a gyakorlás kedvéért...)

Néhány tincses kalotaszegről.

NLTom Creative Commons License 2008.03.05 0 0 142
bajorÉs rájöttem hogyan kell!!!
NLTom Creative Commons License 2008.03.05 0 0 141

Basszus! Nem tudok felrakni képet, az dobja a rendszer, hogy NINCS JOGOSULTSÁGOM!? Tud valaki ebben segíteni?

 

NLTom Creative Commons License 2008.03.05 0 0 140

Íme!

NLTom Creative Commons License 2008.03.05 0 0 139
Szerintem ez lehetett az apja...:)
NLTom Creative Commons License 2008.03.05 0 0 138

Üdvözlet!

A Fekete tincseshez szólanék hozzá, szerintem keverék. Túl nagy a szarva, ami bajor keresztezésre utal (a színt is bele értve)...ha megnézitek, le van vágva a szarvvég... 

Nézzetek meg egy bajor bakot...

parlagi Creative Commons License 2008.03.05 0 0 137
Azt nem tudom, csak telefonszám van és néhány jelentkező, de mikor beszéltem a hölggyel, még nem vitték el. Én a világosabbat részesítem előnyben.

06/30-508-2204
Előzmény: krezidiesel (136)
krezidiesel Creative Commons License 2008.03.05 0 0 136

Ez az eladó fejér megyei  fekete tincses kecsó?

Hol van?

Előzmény: parlagi (135)
parlagi Creative Commons License 2008.03.04 0 0 135


Hát ebből nem sokat tudtam meg...
parlagi Creative Commons License 2008.03.04 0 0 134
Rajta vagyok...
Bár nem 100 %-os, meg nem is teljesen fekete, hanem rotweiler-szinű :)
Várom a képet róla.
Előzmény: kovbence (133)
kovbence Creative Commons License 2008.03.04 0 0 133
Hahó!RIADÓ!!!:)
Sziasztok!

Most találtam a hirdetést,Fejér megyében eladó 12000-ért egy fekete szarvalt fejős tincses anya!
Fent van az expressz.hu és a jksz.gportal.hu oldalakon!Tegnap adták föl!
Sajnos én a táv miatt nem tudom megvenni,de kérlek ne hagyjátok elveszni!!!

Üdv mindenkinek!
Bence
parlagi Creative Commons License 2008.03.01 0 0 132
Még ott (sem) jártam :(
Sajnos időből van a legkevesebb. Én csak a neten vadászok, illetve van, aki egyéb ügyekből kifolyólag utazik és keresgél az országban.
Arrafelé tudtommal ő sem járt, így nagyon jó lenne, ha találnál valamit.
Előzmény: NLTom (131)
NLTom Creative Commons License 2008.02.29 0 0 131
Üdvözlök mindenkit, aki tincses kecskékkel foglalkozik. Én is egy tincses rajongó vagyok, bár semmilyen kecském nincs és sajnos nem is áll módomban tartani, azért mégis ide vetődtem. Próbálok az ország minden részén kutakodni tincsesek után... Egy infó szerint Kocs községben vannak még néhányan, ill a környéken is található még néhány tincses. A kérdésem hogy köztetek van e aki ismeri a környék kecskéit, volt e már ott?  Ha nem, akkor néhány héten belül ellátogatok oda és feltérképezem a dolgokat. Ha netán mégis valaki járt már ott, esetleg ott is lakik, léci szóljon, ne potyázzak. Előre is kössz!
parlagi Creative Commons License 2008.02.16 0 0 130
Az rendben is van, csak nem tudok annyit megvenni :) momentán kevesebbet sem...
Sajnos nagy a valószinűsége, hogy a tízből egy sem fog ezekre hasonlítani (négyszer annyiért), ilyet még nem láttam, egyszerűen gyönyörűek.
Előzmény: krezidiesel (129)
krezidiesel Creative Commons License 2008.02.16 0 0 129

A kecskés topicban a 11237-es hsz-ben 10db vemhes tincsest hirdetnek!

Nem nézted?

Előzmény: parlagi (128)
parlagi Creative Commons License 2008.02.15 0 0 128
Sajnos nem! Azt mondta az ember, hogy valaki este megy értük. Ha mégsem, akkor felhív... Hát nem hívott. Magamba vagyok roskadva. Ilyen gyönyörűségeket még nem is láttam.
Előzmény: kovbence (127)
kovbence Creative Commons License 2008.02.15 0 0 127
Sziasztok!

Na,sikerült valamit intézni???:(:(:(???:):):)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!