Keresés

Részletes keresés

Ilhilla Creative Commons License 2020.05.03 -3 0 211

A tegnapi részben több minden történt, mint -kis túlzással- az előző kettőben.  

 

Nem értem, ez a két lány (Anna és Móni) hogy lehet "öribari", hiszen ég és föld a kettő természetesen Móni javára. Nem tudom, a lakás "rámaradt" a szüleitől (mert kb. 80-as évekbeli a berendezés, vagy csak bérli de akkor jó sokat kell érte "körmölnie", mert nem egy kis lyukról van szó.

 

A következő részben nagyon sír, talán a kisfiával történik valami és miatta elvállalja a béranyaságot? 

 

Ami furcsa: Berta vakon hisz a férjének, meg sem fordult a fejében, hogy egy közös ebédkor rákérdezzen papusnál: "miért kell ennek a szegény embernek ennyit ügyeletben lennie?", vagy az egész napos ózdi "kirándulás" alatt egyszer sem hiányzott senkinek, a munkahelye sem kereste, pedig azt mondta: "délutánra vissza kell érniük", de már sötétben indultak vissza. 

 

...és egy "félig-off." sztori: tegnap láttam a "Jön a baba" c. műsorban, hogy egy párnak lombikikrei születtek és azt mondták: "van még lefagyasztva megtermékenyített petesejt". Hadas Kriszta kérdezte mi lesz a sorsuk. Az anya azt mondta: "kaptak egy kérőívet, amin meg kellett jelölni, hogy megsemmisítsék-e, vagy felajánlják-e más pároknak". Érdekes ez, olyan mint egy "bér nélküli béranyaság", ahol egy idegen méh hordja ki mások embrióját, csak jogszabályilag engedélyezett formában. Lehet, hogy jelenleg tilos a béranyaság, de emberileg teljesen érthető, ha egy pár csak így tudja teljesíteni legnagyobb vágyát! 

Dávidking Creative Commons License 2020.05.03 0 0 210

Na ennek viszont örülök. Lehet, hogy akkor még is csak ő lesz a béranya, és nem Anna. A következő részben is sok potenciál van.

Előzmény: Alpári Gnác (209)
Alpári Gnác Creative Commons License 2020.05.02 0 1 209

A Fókuszban voltak bevágások a sorozatból és abban az egyik jelenetben Móni a klinika recepciós pultjánál áll, szóval nem csak ma volt.

 

Ráadásul most már muszáj egy eleven béranyát produkálni, különben reggelre Tenki Réka betonba önti a doktor urat, azt meg csak nem találnak visszafelé az autópályán.

Előzmény: Dávidking (207)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.05.02 0 0 208

Jó kontraszt volt az eddigi elit pesti helyekhez képest... kutyás csávóval, bankos nénivel, mindennel együtt. A doki pedig ha panelban is nőtt fel, azért van különbség lakótelep és lakótelep között, még egy városon belül is...

 

Mónival ez még nem lehet teljesen lefutott meccs, a végén csak megérezte, hogy a doki tisztában van azzal, hogy mivel is jár a gyerek betegsége...

Előzmény: schanc (205)
Dávidking Creative Commons License 2020.05.02 0 1 207

Adorjáni Bálint elég komoly kritikákat kapott a múltkor. Most viszont a végén elég magasra lőtte a színészi játékát. Ahogy ott ült a kocsijában és bámult meredten maga elé. Kifejezetten ijesztő volt. Nekem tetszett ez most. 

Maga a rész kicsit felemás volt. Félig-meddig bekövetkezett amitől tartottam. A doki szereplése azért eléggé túl volt tolva ma (is). Az a szöveg amit előadott, hogy ő mennyire segítőkész. Majdnem volt annyira álszent és képmutató, mint "apus" múltkori monológja az elvekről meg a hitről. Azt se nagyon tudtam hova tenni, hogy az ózdiak úgy néztek rá, mint valami UFO-ra. Ok, hogy itt most nagy társadalmi különbségek vannak. Viszont ezt kevésbé abszurd jelenetekben is be lehetett volna mutatni. Az nekem is tetszett, hogy kiderült róla, hogy ő is telepen nőtt fel. Tehát ő sem aranykanállal a szájában született.

Anna autókarcolása is egy felesleges, és túlzó dolog volt. Nála pont az lenne a lényeg, hogy elkezdődjön egy lassú karakterfejlődés. Most ezzel az autós mutatvánnyal visszaugrott oda, ahol az első résznél tartott.

Nagyon tetszettek viszont Móni jelenetei. Egy szerethető, szimpatikus karakter. Kár, hogy valószínűleg csak erre a részre terveztek vele.

Anna és az anyja közötti párbeszéd is nagyon erős lett. Meg ahogy már említettem, a rész lezárása is ütősre sikerült.

Alpári Gnác Creative Commons License 2020.05.02 0 0 206

Akkor azt hittem, a kényelmes budai elit szól csak belőle, de ezek szerint ő tényleg a szívósságának (is) köszönheti, amit eddig elért.

 

Én is azt hittem.

Na, a végén milyen összetett kis karakter lesz belőle:)

 

Szörnyű belegondolni, hogy a mindennapokban reális lehet az a kilátástalanság, ami beleviheti az embert akár ilyen szitukba is.

 

Nem vagyok nő, de valójában én ezt nem érzem annyira durva szitunak, mint ahogy az etika kezeli.

Ha valaki prostitúcióra kényszerül, ami nagyon is gyakori, számomra durvább.

Előzmény: schanc (205)
schanc Creative Commons License 2020.05.02 0 0 205

Nekem is tetszett, bár sokkal közelebb jelenleg nem vagyunk a megoldáshoz. De mégis jó kis rész volt. 

 

Eléggé nagy különbséget tett a főszereplők játékideje között ez a rész. 

Látszott, hogy Anna hazai pályán van, Zoltán ellenben nem igazán találta a helyét, pedig próbálkozott :) Volt viszont egy érdekes mondata: amikor azt mondta, hogy ő is egy ilyen telepen nőtt fel. És eszembe jutott, hogy az egyik vacsorán, mikor Anna taglalta, hogy itt csak pultos lehet az ember vagy körmös, Zoltán közbeszólt, hogy lehet tanulni is, és ez csak kitartás kérdése. Akkor azt hittem, a kényelmes budai elit szól csak belőle, de ezek szerint ő tényleg a szívósságának (is) köszönheti, amit eddig elért.

 

Móni karaktere tetszett. Azt hittem, elfogadja a pénzt. És ismerve a körülményeit, és hogy milyen beteg a gyereke, meg is tudtam volna érteni. Szörnyű belegondolni, hogy a mindennapokban reális lehet az a kilátástalanság, ami beleviheti az embert akár ilyen szitukba is.

Előzmény: Alpári Gnác (204)
Alpári Gnác Creative Commons License 2020.05.02 0 0 204

Ez jó rész volt, jó tempóval.

CérnaSzáll Creative Commons License 2020.05.02 0 0 203

(lehet, hogy német állampolgár és Anna az alperes lakhelye szerinti német bíróságon jár el?),

Gyerekelhelyezés ügyben a gyerek lakhelye szerinti bíróság jár el az EU-ban (akkor lehet ettől eltérni, ha 6 hónapnál kevesebb ideje lakik csak az adott országban). És annak a bíróságnak a végzése hatályos az EU minden országában automatikusan.

Előzmény: Ilhilla (198)
Betty.Ford Creative Commons License 2020.04.28 0 0 202

Ne is mondd, en Telekomoskent szivok ezek talan feleve is mar. Pedig hajlando lennek fizetni erte, de Telekomoskent kit erdekel az. 

Mar pont azon voltam, h valtok Pannonra, de jott a #maradjotthon (es nezd a lakatot)

 

Szamtalanszor kifejeztem duhomet faceen, mire leirtak h milyen istenhatamogotti szolgaltatokkal partnerek. Kossz.

Előzmény: GPS (190)
GPS Creative Commons License 2020.04.28 0 0 201

 

Vagy részeg aranyifjak száguldozásának (és gázolásainak) a nyomait takarítják el?

 

Amit láttunk kb. ez a műfaj volt.

.

Előzmény: Mlle. Grenelle (200)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.04.28 -2 0 200

Maffia-kapcsolatok?

Vagy részeg aranyifjak száguldozásának (és gázolásainak) a nyomait takarítják el?

 

Fekete műhely?

Előzmény: GPS (199)
GPS Creative Commons License 2020.04.28 0 0 199

 

csak nem drága gépkocsikat lopott és abban a műhelyben szerelték szét, ahol Anna bátyja még mindig dolgozik?

 

Hogy csinálnak-e ilyet nem tudni - de hogy elől-sérült (ami lehet gázolás nyoma) autót javítanak papír nélkül, svarcban-zsebre - az az utolsó részből világosan kiderült.

.

Előzmény: Ilhilla (198)
Ilhilla Creative Commons License 2020.04.28 -3 0 198

Minden részben megtudunk valamit:

 

- Anna volt férje még most is Stuttgartban él (lehet, hogy német állampolgár és Anna az alperes lakhelye szerinti német bíróságon jár el?),

 

- Anna apja egy bűnöző (csak nem drága gépkocsikat lopott és abban a műhelyben szerelték szét, ahol Anna bátyja még mindig dolgozik?).

Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.04.28 0 1 197

Az tetszett, ahogy a csaj kapásból kiszámolta, hogy ez 2 kiló havonta - amennyi neki még a sörcsapolásból is összejön.

Jó érzés a másikat hülyének nézni, mi, dokikám?

 

 

Inkább jó érzés nem mélyebben gondolkodni, hüjepicsa?! (Mármint Annára értem ezt.) 10 hónap alatt 2 millió, persze, amiből lejön a kaja, a rezsi, és akkor még nem is élt semennyit, meg patikára se kellett költeni... - az ügyvéd meg a pereskedés pedig kell minél előbb, mert az idő pláne ellene dolgozik egy gyerekelhelyezési ügyben, ahol ráadásul a másik fél teljesen nyeregben van, és még lökhet is rajta egyet lefelé, hogy teljesen megvonja a láthatást.

 

 

(Most a köztévén nézem a Zoo című sorozatot, abban is van egy hasonló ügy... na az a sorozat egyébként egy tök jó időtöltés, az összes karakter szórakoztató, ráadásul teli van állattal, amelyek sokszor még inkább. Én meg ráadásul az eredeti nyelven, azaz szlovákul tolom, a cseh tudásom szintentartására és az utóbbi nyelvvel szembeni különbségek felismerésére nagyon is jól jön... :-))) )

Előzmény: GPS (163)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.04.28 0 1 196

Az Alvilágban pont hogy folyamatosan tudták csavarni, hogy ki is ölte meg a családfőt, meg a többi gyilkolászós rész is nagyon jól része volt ennek.

 

Adorjáni nálam is elég sótlan tucatfigura... Pesák és a karaktere nekem kevésbé ugrott be róla, még ahhoz is gyenge... meg ez a szakáll is inkább erőltetett...

 

(Jordán Adélnak pedig hatóságilag kéne megtiltani, hogy felkontyolva hordja a haját - azt meg majd pláne, hogy le is vágja - mert folyton úgy néz ki vele, mint valami alkoholmérgezéses bagoly... :-PPP

 

Egyébként meg ez is érdekes, hogy ez a csajos program, hogy elmennek edzeni... habár egy fokkal még így is jobb, mint olyan helyekre menni "bulizni", ahol Anna is dolgozik...)

 

Én még Anna testvérétől várok valamit - sokat számítana, ha kiderülne, hogy az apjuk is ugyanaz-e - nála elég jól megvan a karakter, hogy eldolgozgat aranykezű autószerelőként, éli a telepi srácok mindennapjait, és ezeken keresztül megvannak a sötét kapcsolatai. (Ahogy már az első részben is mondta, hogy szívesen elvereti a haverjaival az exsógorát.)

 

Nagyon jó volt még, ahogy nézegették, hogy ki lehetne még alkalmas béranyának... és hogy mondja, hogy "ennek már volt két abortusza, ezek mindketten kint vannak Angliában" - jó társadalmi körkép ez is...

 

Ettől viszont sokat várok majd, hogy mire próbálnak jutni azzal a barátnőjével Ózdon...

Előzmény: Alpári Gnác (160)
Dávidking Creative Commons License 2020.04.28 0 1 195

Ezt én is sajnálom, bár annyira nem meglepő. Ez a sorozat egy olyan témába nyúlt, olyan dolgokat feszeget ami egyáltalán nem mainstream, és nehezen illeszthető be egy kereskedelmi tv arculatába. Egy korábbi hozzászólásban is írtam, hogy ez egy lassúbb, óvatosabb sorozat. Egy Barátok Köztön, és Éjjel-Nappal Budapesten szocializálódott ember nem fogja tudni értékelni, mert itt nem dug mindenki mindenkivel, és nem kerül elő senkinek sem 5 eltitkolt gyereke 5 különböző nőtől a világ különféle pontjairól. Ezzel együtt az első rész nézettsége teljesen jónak mondható. Meg is érdemelte, mert nagyon erős indítás volt. Azóta hullámzó a színvonal, de drukkolok neki, hogy minél jobb legyen és talán a nézettség is emelkedik majd az utolsó részekre. Az nagy kár, hogy pont a legutóbbi részre esett ekkorát mert nekem meg pont ez tetszett kifejezetten.

Előzmény: schanc (184)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2020.04.28 -2 0 194

batárok közt... ez tetszik, ezt terjeszteni fogom... :-DDDD

Előzmény: Mlle. Grenelle (191)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.04.28 -2 0 193

Nah ez meg a másik...

 

Most jó műsorokkal fogható lenne a nézettségi verseny az RTL-lel szemben, erre nyomnak egy olyan valamit, ami aránylag keveseket érdekel, és olyan töménységben, hogy az is megcsömörlik tőle, aki esetleg nézné...

...tv2, figyelsz?

 

Nem igaz, hogy minőségi sorozatokra, filmekre, (akár műveltségi) vetélkedőkre ne lenne igény!

 

Vagy annyira nincs pénzük a magyar tévéknek, hogy csak a folytonos ismételgetésekre futja?

Előzmény: Ilhilla (192)
Ilhilla Creative Commons License 2020.04.28 -3 0 192

Sajnos a TV2 sem különb, már 4 hónapja minden hétköznap órákig nézhető a Palik show (már akit érdekel).

Előzmény: Mlle. Grenelle (191)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.04.28 -2 3 191

...meg Válótársak, minden este, már nem is tudom, hányadszor ismételve...

 

Amúgy az RTL műsorpolitikája kriminális... délután az előző esti műsor ismétlése, plusz egy-két török sorozat, mert az az olcsó, híradó, fókusz, batárok közt, valami érdemleges esti műsor, bár az se valami acélos, híradó mégegyszer, válótársak... és ennyi.

Olcsóság és igénytelenség a köbön.

Előzmény: Betty.Ford (189)
GPS Creative Commons License 2020.04.28 -2 1 190

 

Ne is mondd.... itt a hetfo es csak a Baratok Kozt maradt😒

Se orokosok, se batrak foldje😒

 

És ez még csak a kezdet. Figyeld meg mi lesz, amikor minden valamirevaló műsort áttesznek kizárólagosan az RTLMost+ ra, mint ahogy A Tanárt már áttették.

 

Most készülök írni egy felháborodott nyilatkozatot ezzel kapcsolatban - mert olyan nincs egy kultúrállamban, hogy egy országos kiterjedésű csatorna, üzleti okokból kizárja a fél országot a nézhetőségből - mert ezt a csatornát csak a Vodofone (és csatlósain) keresztül lehet elérni.

 

Mi van a Digisekkel, vagy a fél országot jelentő, ingyenes MindigTV nézőkkel?
Az ő nézettségük kevesebb pénzt hoz a konyhára - mint a Vodától kapott alamizsna?

 

Mélységesen fel vagyok háborodva.

.

Előzmény: Betty.Ford (189)
Betty.Ford Creative Commons License 2020.04.27 0 0 189

Ne is mondd.... itt a hetfo es csak a Baratok Kozt maradt😒

Se orokosok, se batrak foldje😒

Előzmény: Mlle. Grenelle (188)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.04.27 -3 0 188

Se thrillere, se krimit, se semmi olyasmit, amin gondolkodnia kell a nézőnek.

Mert nem fogja megtenni, hanem elkapcsol.

Hiába az igényes, minőségi kiállítás.

 

A népnek a nyers, ostoba szórakoztatás kell, amin csak röhögni lehet, gondolkodni nem kell.

Mint a Drága örökösök.

Előzmény: schanc (186)
triola2 Creative Commons License 2020.04.27 -2 1 187

Amikor hányt a járdán, előtte nekem nagyon úgy tűnt, hogy keresi a nyaka alatt a gombot, ahol meg kell nyomni, hogy hányást imitáljon.

Előzmény: Betty.Ford (175)
schanc Creative Commons License 2020.04.27 0 0 186

Igen, gyakorlatilag az első részt nézők fele a 4. részre már nem kapcsolta be a tévéjét. (És gondolom, nem mindenki nézte meg helyette az online részeket.)

Pedig tényleg igényes, minőségi a sorozat. Nagyon sajnálnám, ha az Alvilág és ez után azt mondaná az RTL, hogy akkor thrillersorozatot nem forgat. Pedig a racionális döntés a számok alapján sajnos ez lenne.

(Bár az elmúlt 1-2 hétben mintha általánosan is visszaesett volna a tévézés úgy en bloc, de ezt a nálam szakavatottabbak tudnák megmondani, én csak a listákat nézegetem.)

Előzmény: Mlle. Grenelle (185)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2020.04.27 -1 0 185

Tyűha, ez elég meredek lejtmenet... majdnem a nézői felét elvesztette.

 

Pedig a sorozat jó - csak a magyar nép nem elég érett ennek a befogadására. Alvilág-szindróma...

 

 

Előzmény: schanc (184)
schanc Creative Commons License 2020.04.27 0 0 184

Egyébként sajnos egyre rosszabb számokat hoz a sorozat. Az első négy adás nézettsége rendre:

- 783.352 néző (heti lista 9. hely)

- 628.818 néző (10.)

- 568.457 néző (11.)

- 409.577 néző (13.)

Apádfüle Creative Commons License 2020.04.27 -1 0 183

Igen, nagyon elpuhult az Adélka utáni sóvárgásban. Talán most, hogy visszajött a lány emlékezete, ő is visszaáll a régi, vagány és ötletes üzemmódba.

Előzmény: Betty.Ford (181)
Betty.Ford Creative Commons License 2020.04.26 0 0 182

*bárgyú

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!