Keresés

Részletes keresés

SZem Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1018
"Há nem mexunt a romlás!?!? A szem egyszeruen hozzászokik a mindig erôsebb lencséhez."
Ez aranyos... De nem igaz.

:)

Előzmény: jack (1014)
jack Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1017
Nincs mit, Kedves BlueBird, csak úgy általánosságokat írtam, válaszokat azokra a kérdésekre amiket lejjebb olvastam. A fogalmazásgátlóról nem tok nyilatkozni mert én ilyesmivel hím lévén nem élek. A légkonditól nem fog mutét után jobban kiszáradni a szemed mint elôtte...ha már rendesen behámosodott. Fizikai megterhelés gyalulás után 3-4 hónappal már nem gond. Számítógép: lásd engem, bár ez egyéni érzékenység dolga, engem soha nem zavart a monitor, nem fájt tôle a szemem, stb. Úszásról nem tudok nyilatkozni mint ahogy úszni sem tudok.:))) Én mikoris...kb. 7 éve csináltattam asszem...azóta romlott kb. 0.5-0.75 körül de ez sajna egyéni hajlam, nem a mutét hibája. Ha van még kérdés, tedd fel hát, akár prájvit is...:)
BlueBird Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1016
Köszönöm : )
Előzmény: jack (1014)
jack Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1015
Jaigen...nem csak Bp-en van lézeres mutét, nekem pl. Szegeden csinálták, a cég neve Optilex. NEm volt valami felemelô a vonatozás (bár az IC elég kultúrált) de akkor Bp-en még csak a késes orosz dokik arattak. Oda akkor sem mentem volna ha nekem fizetnek...:))
jack Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1014
Ahoy, naakkó néhány dolog...
A szem romlásáról: mikor dzsekkecske még kicsi volt az apukája szépen elvitte a szemészetre minden fél évben kontrollra, ahogy kell, ahol is mindig kaptam egy 0.5-tel erôsebb szemüveget. Ebbôl kifolyólag eljutottam a -4.5:-6.5 tartományba, ahol már a saját anyámat sem ismertem meg szemüveg nélkül. Mikor már kezdtem a maga útját járni, jól fellázadtam és 3 évig be sem tettem a lábam a szemésztre. Há nem mexunt a romlás!?!? A szem egyszeruen hozzászokik a mindig erôsebb lencséhez. Amíg turhetôen lát vele az ember addig nem kell csere!!!
Napszemüveg: nekem aztán nem mondta a doktor néni, de nem ám! Nem is hordtam. Igaz, én télen csináltattam, akkor azért nem süt annyit a nap.
A mukönnyet viszont mondta, csöpögtettem is 2-3 óránként, nagyon sokat segített, szóval hajrá!
Egyébként szerdán volt a mutét, köv. hétfôn már dolgoztam (mellesleg programozó vagyok, hehe:)))
Hmmm...még valami eszembe jutott...de már elfelejtettem. NA mind1, majd legközelebb...
jack
BlueBird Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1013
Mit is kell ilyenkor mondani?
Kéz és lábtörést?
Vagy viszontlátásra?
Mindenképpen jobbulást és minden jót és kamionnal!!!
Előzmény: jagi (1011)
BlueBird Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1012
Nos tehát, dec 10-én fél 4-re megyek vizsgálatra. Beigérték, hogy kitágítanak : )

Kérdéseim a következők (lehet, hogy hülyeségek, meg már megkérdezték, de köszönöm, ha valaki válaszol rájuk):
- mik a legrégebbi tapasztalatok?
- fogamzásgátló szedése probléma?
- nem vagyok benne biztos, hogy "beállt"-e a szemem?
- nem nagyon bírja a szemem a légkondit, kiszárad tőle?
- fizikai megterhelés, torna?
- számítógépezés?
- úszás?
- egyik ismerősömön látom, hogy (műtét után van kb 2 hónappal) duzzadt a szemhéja, mint amikor sokat sírt valaki. Ez lehetséges, hogy a műtéttől van?
- ha mégis, ne adj Isten, visszaromlik a szemem (mondjuk 5 év után) lehet még lencsét hordani?
- nagyon szeretek olvasni buszon, metrón, villamoson, de utána nem látok olyan élesen, ez lehet probléma?

Előre is köszönöm a válaszokat.
Puszika: BlueBird

jagi Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1011
Sziasztok!

Nekem is Avanglion napszemuvegem volt a nyaron, de az Optik-mednel rabeszeltek, hogy vizsgaltassam be, hogy valoban UV-szuros-e. Vegul a Muzeum koruti Vision Express-nel sikerult, es ok 99%-ot mertek.
Ezek utan vettunk 12.000-ert polaroidot, ami teljesen takar, es a parom is elviseli rajtam :-)
Ma ezt is bevizsgaltatjuk, es ha nem 100%, akkor az egesz Fotex csoportra raboritjuk az asztalt.
Egyebkent szombaton lesz a mutet (en leszek 10-kor az elso paciens), es eleg sok dioptriam van (kb -10), azert vagyok ugy oda a 100% UV-szures miatt.

Andras

JO Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1010
ÜDV!

Jó hogy mondod!

Feltétlenül érdemes olyan műanyagkeretes szemüveget venni, ami az egész szemet befedi, amelyik kerete mellett nem tud besütni a nap (UV). Így biztos a védelem!:)

m.t.:
JO

Előzmény: Bőrsárkány (1009)
Bőrsárkány Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1009
Ha vezetni is fogsz jobban jársz, ha olyan napszemüveget veszel ami oldalról is zárt mert eleinte nagyon zavar majd a fény. Nekem egy éve műtötték akkor 5-6 körül vettem 2 szemüveget.
Előzmény: BlueBird (1004)
JO Creative Commons License 2001.11.28 0 0 1008
ÜDV!

A napszemüvegről általában:
Én 1400 Ft-ért vettem Avangliont (vidéken vettem, de biztos Pesten is lehet). Nem akarok egy 8000 forintos szemüveget összetörni:) Viszont ezt érdemes bevizsgáltatni valami jobb helyen, hogy rajta van-e az UV réteg.

Hordani csak akkor kell, ha bármi nyoma van a napnak vagy UV lámpa van a környéken. PL ködben nem kell hordani, vagy ha nem tudod megállapítani merre van a nap. Az UV ellen kell védeni nem a fénby ellen. Ha látod az árnyékod, vagy meg tudod állapítani merre van a nap viszont azonnal érdemes feltenni!:)

Az én szemeim -1,75 és -1,5 voltak. És megérte megcsináltatni. Szvsz kb olyan 1 alatt már nem érdemes, mert túl drága.

Kedden és szombaton vannak kezelések. Kb 7-10 nap mire sorra kerülhetsz egy neked tetsző időpontban, a vizsgálattól számítva.

"Bár még jóanyám utánakérdezősködik a dolgoknak, bár nem tudom miért... de jobb biztosra menni. "

Nekem anyám orvos és eleinte nagyon szkeptikus volt. Aztán elmentünk a Sote I: sz. szemészeti klinikájára dr. Nagy Zoltán Zsolthoz (?), ő vezette be ezt az eljárást nálunk és néha még dolgozik az OM-nek. Ott elmondtak mindent korrektül. Szóval azóta már anyám is hírdeti másnak!:))

m.t.:
JO

Előzmény: Smiti (1007)
Smiti Creative Commons License 2001.11.28 0 0 1007
Hi all!

Először is köszönöm mindenkinek a segítséget és külön köszönöm JO-nak, hogy segíteni szeretne, mindenképp szólni fogok! :)
Majd még a felhívom a Győri kirendeltségét az Optik-Mednek a részletekért.
Fura lesz állandóan napszemüvegben rárkálni :))) Már alig várom!!! Végre rendesen látni fogok! :)))
Bár még jóanyám utánakérdezősködik a dolgoknak, bár nem tudom miért... de jobb biztosra menni.
Tényleg, hallottam olyan véleményeket, hogy nem érdemes 2 és 2,5 -ös szemeket megműttetni... nektek erről mi a véleményetek?
Nektek mennyi idő telt el időpontkérés és műtét között? Gyorsan sorra kerül az ember?

Hát egyenlőre ennyi :)

Schmiedt Zoltán

BlueBird Creative Commons License 2001.11.28 0 0 1006
Azért szeretném most megvenni, mert terveim szerint jövőhéten már csak szemüveget hordok és úgy meg nem tudok napszemüveget venni, ha nem látom magamon. Lencse nélkül olyan béna vagyok.
Amúgy köszönöm : )
Előzmény: Davibocs (1005)
Davibocs Creative Commons License 2001.11.28 0 0 1005
Szia!
Szerintem várd meg a napszem. vásárlással a vizsgálatot, hiszen nem biztos. hogy neked meg lehet-e csinálni a műtétet...
Én Polaroidot vettem anno (3 honapja), és nekem bejött (az UV meg kivűl maradt :)
Mostanság télen olyan akár 6-8000-ért lehet venni. Persze vannak drágább, jobb? napszemik is, kérdezz meg mást is.
A műtéthez, ha megcsináltatod sok sikert!
Szia!
Előzmény: BlueBird (1004)
BlueBird Creative Commons License 2001.11.27 0 0 1004
Sziasztok!

Eddig csak olvastalak Benneteket, de mostmár elhatároztam magam a műtétre, jövőhéten már nem hordok lencsét, csak szemüveget (utálom) és megyek vizsgálatra. Viszont akkor még ezen a héten kéne napszemüveget vennem. Nem tudjátok, hogy hol van jó nagy választék és nem nagyon drága? Mennyibe fáj egy jó napszemüveg?

Egyelőre ennyi lenne, a válaszokat előre is köszönöm.

Üdv: BlueBird

Ja, az Optik-Medhez mennék.

JO Creative Commons License 2001.11.26 0 0 1003
ÜDV!

3.Szvsz lézer csak Pesten van és szerintem az első 3-4 napot érdemes is itt tölteni 2 ok miatt:
-1.A hosszú utazás nem kellemes olyan állapotban, legalábbis nekem még Pesten belül is elég kellemetlen volt.
-2.Ha ne adj isten valami gáz lenne, itt biztosan meg tudják oldani. Nem szokott probléma lenni, de azért a lehetőséget nem érdemes eldobni magadtól:)

4.A komolyabb fizikai terhelésen kívül mindent lehet amit tudsz. Olvasni számítógépezni, úgysem fogsz tudni pár napig. A sporttal érdemes megvárni azt az egy hónapot, amíg a hámréteg teljesen rögzül. A discoba csak napszemüveggel, mert nem tudni, hogy hol botlassz UV-s lámpába:) És egy ideig úgyis zavarni fog az erős villogó fény. Olvasáshoz is kell pár nap után még pár hétig hamar fárad szem, de komolyabb baj nincs vele.

Hofit pedig -szigorúan csak ebben az esetben- felejtsd el!:)

m.t.:
JO

Előzmény: Smiti (997)
Macika Creative Commons License 2001.11.26 0 0 1002
>>> ... túl szűk a szemem, ezért nem tudom rendesen berakni sem + reflexből összehúzom a szemem.

Ez mindenkinél így van, ezért van a betanítás az elején. Tudatosan le tudod küzdeni a szemed reflexét. Később már odáig is eljutsz, hogy ha akarsz, bele tudsz nyúlni a saját szemedbe bármikor, de a feltétlen reflex megmarad.

Mindezek ellenére jobb megoldás a lézeres beavatkozás, ha anyagilag megteheted, hogy egy összegben fizesd ki azt, amit egyébként 2 év alatt apránként fizetnél ki.

Macika Creative Commons License 2001.11.26 0 0 1001
6. Basszus, bocs, amikor én csináltattam, akkor még levonták....
Előzmény: JO (1000)
JO Creative Commons License 2001.11.26 0 0 1000
ÜDV!

6.Ehhez annyit fűznék hozzá, hogy nem vonják le a vizsgálat árát. Tehát összesen 175e a két szem együtt.

Én ma voltam kontrollon és a jobb szemem már 95%-os a bal pedig 90. Múlt héten még 80 körül volt mindkettő. Szóval javulgat.:) Van egy kis homály a bal szemem, már csökkent és halványult múlt hét óta bár előtte sem zavarta a látást.

m.t.:
JO

Előzmény: Macika (999)
Macika Creative Commons License 2001.11.26 0 0 999
Mint a beavatkozáson tavaly áprilisban túlesett, azóta is 110%-os szemmel bíró mondom neked a következőket:

1 Kizárólag a PRK sasszemet.
2. Helyes, jól választottál.
3. Pesti vagyok.
4. Utána pár napig semmi, csak sötét szoba, kb 3-6 nap múlva már akár minden, persze módjával. (igen, igen, igen, hülyeség, egyébként se jó, igen, igen, igen, stb.)
5. A kötelező és a szabadon választott kontrollok is díjmentesek az általad választott cégnél. A kötelező kontrollok: 1-2-3 nap, 1 hét, 1 hónap, 3 hónap, 6 hónap, 1 év, 2 év. A szabadon választottak: ha bármi panaszod van, bármikor.
6. Mostani áron 85.000/szem. Ebben benne van minden, az előzetes vizsgálat is, ui. ha a vizsgálatot kezelés fogja követni, akkor az 5.000 Ft-ot levonják a kezelés árából. Tehát két szem egyidejű „javítása” esetén 5.000 Ft vizsgálati díj, 165.000 Ft kezelési díj.
Ez nem olcsó, viszont pár év alatt bejön kontaktlencséből, kicsit hosszabb idő alatt szemüvegből is az ára. És ami megfizethetetlen, hogy nincs tovább gondod rá. Mintha ujjászülettél volna. Legalábbis én úgy éltem meg.

Bővebb info: www.optik-med.hu

spaniel Creative Commons License 2001.11.26 0 0 998
Nem tudom a kor mennyire befolyasolja a mütét sikerét?Valaki megtudná mondani?
Smiti Creative Commons License 2001.11.26 0 0 997
Üdv mindenkinek!

Nos, érdeklődésem a témával kapcsolatban nem újkeletű, már régóta latolgattam a dolgot, de még fiatal voltam. A szemüveg negyon zavart, nem adta a kellő szabadságot, de nélküle nem láttam jól messzire (ha jól emlékszem, csak 2 és 2.5 -ös a szemüvegem), ez nagyon kellemetlen pl.: suliban mindíg elöl kell ülni, nem ismerek meg embereket az utcán messziröl, stb., de ezt gondolom már ti is átéltétek. Kontakt-lencsét is próbáltuk, de túl szűk a szemem, ezért nem tudom rendesen berakni sem + reflexből összehúzom a szemem. Rengeteg kérdésesm lenne, ha válaszolnátok, rettentő hálás lennék!

1. Melyik eljárást javasoljátok?
2. Melyik céget javasoljátok? ( Én speciel az Optik-Med -et szemeltem ki magamnak, mert nekik van Győri rendelőjük is. Sajnos nem Pesti vagyok, bár van ott egy lakásunk, de inkább maradnék Mosonmagyaróváron :).
3. Ha valaki a Győri klinikán volt, annak szivesen várom tapasztalatait
4. Mit lehet és mit nem és meddig a műtét után? (Számítógépezés, súlyzózás, disco, cigizés, füstös helyen lenni, mozi, TV, olvasás, stb.)
5. Hányszor kell kontrollra menni?
6. Két szemet megműteni kb mennyibe kerül?

Be kell vallanos, hogy idáig egy kicsit a Hofi szemműtős dumája is visszatartott: Most így hirtelen nem tudom, hogy melyik albumon mondta, de biztos vagyok benne, hogy sokan hallottátok:
"És akkor jön a szuri! Egyet ide, hogy ne pislogjál, egyet ide, hogy mozogj, egyet ide hogy ne sz*rd össze megad..." Sokáig azt hittem, hogy ezt még ma is így csinálják :)))
Hát, egyenlőre ennyi, előre is köszi :)

Schmiedt Zoltán

SZem Creative Commons License 2001.11.23 0 0 996
Hát, -3.5-nél szerintem sem lehet nagyot alakítani, de azért biztos szebb, mint egy sima.
Előzmény: gyuszka (994)
optika.hu Creative Commons License 2001.11.23 0 0 995
gyuszka: bocs, hogy beleszólok, de -3.5 dioptriánál a te lencséd sem kicsinyíthet, ha vékonyított, akkor sem, ha nem Zeiss.
Egyébként minél nagyobb a dioptria, annál látványosabb a különbség.

Előzmény: gyuszka (994)
gyuszka Creative Commons License 2001.11.23 0 0 994
Szia Szem!

Köszi a választ! És egy ilyen üveggel, amit említettél, hány dioptriás hatást lehet elérni
-3.5-nél? Ami lencsém most van, az muanyag, extra vékonyított, de nem Zeiss (nem tudom mi), de eléggé kicsinyíti a szemem. És
engem inkább ez zavar esztétikailag, mint a keret...
És mennyibe kerül...??

SZem Creative Commons License 2001.11.23 0 0 993
:D tetszett a "VAgy"
Amúgy van egy szemüveges topic is, de itt is jó helyen vagyunk.
Szóval a szem kicsinyítését vagy nagyítását az okozza, hogy a lencse x mm-re van a szemtől. Minél messzebb tesszük, annál kisebb (vagy nagyobb) lesz. A vékony lencsék fősíkja közelebb kerül a szemhez, mint a vastagé, ezért jóval kisebb mértékben kicsinyít (vagy nagyít) de azért valamennyire mégis. Összességében elmondható, hogy meglepően szép szemüveget lehet csinálni ilyen lencséből. Pl. egy 1.9 törésmutatójú Zeiss Lantal -10D cca úgy néz ki, mint egy -3D körüli sima. Ja, és drága.
Előzmény: gyuszka (992)
gyuszka Creative Commons License 2001.11.23 0 0 992
Optika! VAgy valaki, aki ebben a kérdésben járatos, ez egy kicsit off topic: ma olvastam a Népszabadság magazinban egy cikket a szemüvegről. Van benne egy olyan mondat, hogy a "nagyon vékonyított Zeiss lencse nem kicsinyíti le a szemet". Létezik ilyen tényleg? Olyan üveg, ami nem kicsinyít?? Nekem elég hihetetlen.
gyuszka Creative Commons License 2001.11.21 0 0 991
Köszi Jo!

Hogy micsoda mázlisták vannak... már gondolok itt a kollegádra a féléves lencsével.

Azt hiszem, a Te szemed még érzékenyebb lehet, mint az enyém, bár, mióta monitoros munkám van, nekem is kezdenek problémáim lenni már az egynapos lencsével is. :-(

Viszont nagyon örülök, hogy a műtét még így sem ártalmas!! Én még egyenlőre bátorsággyűjtő fázisban vagyok, de a Te tapasztalatod mindenképpen nagy lökést ad! Ha a továbbiakban adódik valami (mit mondanak a kontrollokon stb), amiről érdemesnek tartasz beszámolni, tedd meg kérlek!! Köszi előre is! ;-)

JO Creative Commons License 2001.11.20 0 0 990
ÜDV!

Nem most nem annyira száraz a szemem, de a műkönny azért nem árt neki. Mostmár nincsen semmiféle idegentest érzés, égés, csak az eröltetéstől hamar elfárad.

A lencse viselés közben és utána pár napig folyamatosan száraz volt a szemem, meg gyulladt. Ha nem hordtam pár nap alatt rendbejött egészen a következő alkalomig, mikor feltettem a lencsét.

Onnan láttam, hogy érzékeny, hogy már az egy napos kontaklencsét sem bírta:)A számítógépezéstől is folyamatosan begyulladt, a füst nagyon irritálta stb. Minden reggel tiszta piros és száraz volt és pár óra kellett, hogy rendeződjön. Azonkívül a kezelés után 3 napig ki sem tudtam nyitni a szemem mert rossz volt. A kontrollon mások meg ott szaladgáltak napszemüveg nélkül!:) Szóval ilyen volt:)

Van egy kollégám, aki szinte össze van nőve a féléves lencsével és évek óta egyszer volt egy kicsit piros, mert sokat piszkálta. Az ő szeme nem érzékeny.

Kérdezz nyugodtan!:)

m.t.:
JO

Előzmény: gyuszka (989)
gyuszka Creative Commons License 2001.11.19 0 0 989
Szia Jo!

Gratuláció a sikeres beavatkozáshoz!
Már nagyon vártam, hogy megoszd velünk a tapasztalataidat! Most már nem is száraz a szemed? Semmi égő- vagy idegentest-érzés?
És a műtét előtt ezek mennyire voltak jellemzőek alaphelyzetben (tehát lencse nélkül)? És Nálad milyen jelei voltak annak, hogy nagyon érzékeny a szemed? Bocs, hogy ennyit kérdezek, de mivel hasonló cipőben jáok, ezért nagyon érdekelnek ezek!

Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!