Keresés

Részletes keresés

Güsziológus Creative Commons License 2011.12.21 0 0 34739

És akkor lássuk, miért született az ábra.

Egy viszonylag rövid, és egyszerű szakaszt választottam, a Bögöt és Csényeújmajor közötti 7.292 méteres szakaszt.

A címben a távolság, utána az első szám (26) a szint felfelé, a második (35) a szint lefelé.

A kis táblázatrész a TUHU alapján lett összeállítva.

A résztávok:

A kereszteződésig (x0 pont)

A pontnak nincs neve, de 1.539 méter az országút eléréséig

A buszmegállóig 1.849 méter

(A TUHU útvonaltervezésekor két részt kértem, buszmegállóig, és buszmegállótól.)

A buszmegállótól a csomópontig 2,182 méter

Végül 159 méter a kápolnáig.

Az útvonalat próbálja szemléltetni a rajz.

A fontos pontokat (KOCSMA) megjelöltem, a résztávokat a rajz mellett is feltüntettem.

Végső soron már csak annyi hiányzik, hogy időt rendeljek a résztávokhoz.

Bögöttől a vasútállomásig 20-25 perc

Hasonlóan az országútig, összesen tehát kb. 45 perc eddig.

Innen kétszer 30 perc, ha megállást tervezünk a kocsmánál, akkor több.

Négy ponton lehet tehát ellenőrizni a haladást.

A rajzhoz lehet csatolni a fenti térképet, mely azt szemlélteti, hogy honnan indulunk.

Kb. ennyi információ alapján már biztonsággal lehet elindulni.

Még kéne két "rész", a Szeleste - Bögöt, és a Csényeújmajor -  Sárvár vá.

A három együtt egy kényelmes résztáv.

Hát, valahogy így készülődök.

Előzmény: HEV (34738)
HEV Creative Commons License 2011.12.21 0 0 34738
Előzmény: Güsziológus (34736)
annyi baj legyen Creative Commons License 2011.12.21 0 0 34737

nemethtamas@globonet.hu -ra küldheted, megcsinálom.

Előzmény: Güsziológus (34736)
Güsziológus Creative Commons License 2011.12.21 0 0 34736

Hiába, béna vagyok:-)

Egy mustrát készítettem EXCEL-ben, de nem sikerült konvertálni olymódon, hogy élvezhető legyen.

A fájlt el tudom küldeni, ha valaki vállalja, hogy képet csinál a munkalap alapján, és kiteszi.

Most ennyi, a többit később.

Előzmény: Güsziológus (34735)
Güsziológus Creative Commons License 2011.12.21 0 0 34735

Próba2

Előzmény: Güsziológus (34734)
Güsziológus Creative Commons License 2011.12.21 0 0 34734

Egy próba következik.

A lényeg majd akkor, ha sikerül.

Zete Creative Commons License 2011.12.21 0 0 34733

Kedves Güszi!

Őszinte elismerésem a teljesítésért és a kitartásodért! Remélem, még sokáig lesz erőd csinálni a kék-és egyéb túrázást! Nem felejtem el, hogy anno talán Te voltál az első, aki részletesen beszámolt a kéktúráiról, minden egyes szakaszról. Emlékszem, akkoriban kigyűjtöttem a beszámolóidat egybefűztem, és kinyomtattam, hogy bármikor, kényelmesen elő tudjam szedni. Különösen a DDK és AKT beszámolóidat olvastam nagy kedvvel és sokszor. Többször terveztem, hogy belevágok ezekbe, de eddig még nem jött össze. Egy-kétszer belegondoltam abba is, hogy mit szeretnék még a kéktúrázásban megcsinálni. Most folyik ugye a nekem második teljesítés, amit végig a gyerekkekel szeretnék csinálni. Ha ennek vége, akkor utána már tényleg a DDK és AKT a nagy terv. Aztán ha még marad energia, egy harmadik OKT jönne.  Hozzáteszem, arra jutottam, hogy akkor lennék tökéletesen elégedett, ha a gyerekeim is nemcsak megszeretnék, hanem ők is folytatnák a kéktúrázást a saját életükben.

S végül pár apróság:

örülök, hogy mostanában is sok beszámoló olvasható a topikon, bár csak ritkán van időm részletesen átolvasni ezeket. Nagyon kevés az időm erre. Többször terveztem, hogy írok a "Gyermek-kéktúráinkról", de csak ritkán jött össze. Talán a jövő évben jobban fog ez is menni. Abban viszont nagyon bízom, hogy az olyan értelmetlen és idegesítő viták, mint a mostani is, eltűnnek. Van épp elég ilyen máshol, ide aztán abszolút nem hiányzik! Sosem értettem azt se, hogy a ttúrák témáján is hogy lehet berágni egymásra, de itt, a kéktúrák ügyében meg aztán abszolút nem. Szeretném, ha békességes, nyugodt lenne a társalgás, s nemcsak a Karácsony közelsége miatt, hanem mindig.

Áldott Ünnepeket Kívánok mindenkinek!

Zete

Előzmény: Güsziológus (34702)
Lud Creative Commons License 2011.12.21 0 0 34732

Gratulálok Güszi!

eléggé readonly vagyok mostanság, de kötelező körnek éreztem, hogy megszólaljak. minden tiszteletem!

Előzmény: Güsziológus (34647)
emgergo Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34731

@Güszi: ebbe már szinte belekékülök! Gratulálok! :)

@padler: az jó hír, akkor jönnek az én új térképeim is, Optika-áttétellel

Előzmény: padler (34727)
sys4096 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34730

Köszönöm, megpróbálom.

Előzmény: Törölt nick (34665)
padler Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34729

Meglátjuk jövőre, bár a Kelemér-Jósvafő résznek nagyobb az esélye. Kényelmesen, barlangtúrával tervezem.

Idén az OKT50 két napján kívül nem sokat tudok felmutatni, igaz, legalább a Kőszeg-Sárvár végre teljes.

Szajki-tavakhoz is vissza kellene menni folytatni a kéket, kellemes helynek tűnt.

Pedig sokat (illetve inkább sokszor) túráztam idén, de a kupáknak volt prioritásuk, illetve egyre több önkéntes munkát vállalunk, ami sokszor nehezen kombinálható túrázással. Jövőre kicsit másképp képzelem az évet, mindenképp több kéktúrával.

Előzmény: Güsziológus (34706)
Jesper Olsen Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34728

Hű, mi lesz még ebből! :-)))

Előzmény: padler (34727)
padler Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34727

Hallottam hétfőn, hogy van már új füzeted:) Optika pedig új térképeket szerzett be;)

Előzmény: Güsziológus (34702)
G(Dzsí) Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34726

Köszönöm, elfogadva.

Előzmény: Törölt nick (34721)
hörpölin Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34725

"Nemrég kezdted:-)

Te is buszozol?

:-)))))"

Én mindig buszozom (vagy vonatozom)! Itt most nyíltan be is ismerem! :-)

Ugyanis tömegközlekedéssel szoktam a túrák kezdetére eljutni és a végükről hazamenni.

De hogy ne forogjon fenn félreértés, részletesebben is elmagyarázom. Tényleg csak most írtam be a harmadik teljesítésem első olyan túráját (Írottk-ő - Sárvár), ahol leírtam a teljesítés sorszámát, de már tavaly elkezdetem a teljesítést, a másodikkal párhuzamosan. És mindezt amiatt a fránya GPS miatt! Ugyanis úgy döntöttem, minél gyorsabban felmérem az OKT teljes hosszát. Viszont akkor már több mint a fele megvolt a második teljesítésnek. Ezért döntöttem: hordom magammal a második bejárás további túráira, de a már GPS nélküli szakaszokat újra elkezdem. Hát így kezdődött. Néhány leírást ebből is olvashattatok már, ilyen volt például a téli Vértes a (31573), (31618)-ban és (31896)-ban, de korábban, a (31337)-ban a csodálatos, havas Nagy-Getén keresztül a túrát olvashattátok, vagy még tavaly augusztusban a Szárliget-Koldusszállás túráról az új halastóval a (30773)-ban. De pl. az olyan unalomig kivesézett szakaszokról, mint a pilisi részek, nem is írtam ide leírásokat, mert nem sok értelmét láttam.

Egyébként most ott tartok, hogy megvan a GPS felmérés az Írott-kő - Sárvár szakaszról és a Bodajk - Hollóháza közötti pár kilométerről, de még hiányzik a Sárvár - Bodajk rész (bár ebből is megvan a Nagyvázsony - Városlőd-Kislőd vá. szakasz). Ja! Most a karácsonyi pihiben elkészítem a GPS adatokból a szintmetszeteket, és feltöltöm a tudjátok hová. Január elején már láthatóak lesznek.

hát ilyen egyszerű az egész! Aki nem hiszi, járjon utánam! :-D

(hú, hogy mit kapok ezért Hobo Bobo-tól!) :-DDDD

Előzmény: Güsziológus (34712)
G(Dzsí) Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34724

Egyébként Güszi, én nagyon szívesen odaadom a gps-em, nyugodtan használhatod, akár folyamatosan is, én tulajdonképpen abszolút nem, csak fekszik a fiókban. Rájöttem, hogy ha a kezemben van, akkor folyton a kijelzőt nézem, nem pedig a tájat, fákat, bokrokat, keresve azokon a jelzéseket. Az utóbbi nekem jóval szimpatikusabb. Szóval, szólj, bármikor átadom.

Előzmény: Güsziológus (34706)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34723

Megelőztelek!:-)

Előzmény: G(Dzsí) (34718)
G(Dzsí) Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34722

Kétszer? Akkor nyertél! :)

Előzmény: Törölt nick (34681)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34721

Kedves fórumozó túratársak!

Alaposan végigolvastam a tegnap este óta keletkezett beírásokat és arra jutottam hogy bármennyire valós vagy vélt az általam említett dolog azért kötelességemnek érzem hogy mindenkitől bocsánatot kérjek akit esetleg megbántottam ilyen vagy olyan formában, nem kellett volna ebben a stílusban belemennem egy ilyen méltatlan vagdalkozásba.

Mindenekelőtt G(Dzsí) túratárstól kérnék elnézést akinek egyik hsz-ében átsiklottam a "stílus" és a "bocsánatkérés" szavak felett.

Belátom arrogáns voltam én is, sőt igazam sem volt mindenben, méregből fogalmaztam meg sok dolgot.

Szóval: Elnézést kérek mindenkitől, elsősorban G(Dzsí)-től és Güsziológustól !

G(Dzsí) Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34720

Ez jó :) Azért a nyugdíjig is még van hátra pár éved a "bányában".. :)

Előzmény: jzp2107 (34688)
G(Dzsí) Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34719

:)

Előzmény: nagypapi (34713)
G(Dzsí) Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34718

Igazad van, nem kell. Tőlem nem, nem is várom el, főleg az eddigiek alapján. Esetleg mástól, azt elvárnám. (Mint ahogy itt mindenki más is elvárná).

Konstruktívan csak akkor lehet, ha a másik oldalon van fogadókészség. Nálad nincs, semmilyen más, egyéb gondolatra, véleményre, tényre.

És még én "ferdítek csúnyán". Jujj. Te lecsalózol és leszólsz másokat. Az tényleg sokkal szebb. S messze nem olyan durva, mint az én "ferdítéseim". Jó tudni.

Előzmény: Törölt nick (34684)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34717

Igen, ez megint szép írás volt. Nagyon jó a stílusod, szép lelket tükröz. Jó, hogy vannak még ilyen emberek!

Visztula - jó volt olvasni! Köszi! ;)

Előzmény: Tavaszi Széll (34709)
Remélemilyennicknincs Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34716

Ah ah köszönöm!!!

Ezt már akkor is megkönnyeztem!

Kár, hogy a Tavaszi Széll így télvíz idején ritkábban fúj....

És most el is mentem, mert még szeretném látni sokszor!

Előzmény: annyi baj legyen (34707)
nagypapi Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34715

"De mint a kisokosban is benne van: "Soha ne lépjünk fel követelőzően ..." vagy valami ilyesmi."

Az az OKT-ra vonatkozik, OKKt-n nyugodtan fogd meg a vasutas grabancát, vagy tedd a nyakához a pillangókést, ha akadékoskodik. :-)

Előzmény: Törölt nick (34714)
nagypapi Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34713

Sőt, megfordult többször itt a topikon ő is:

http://forum.index.hu/User/UserDescription?u=868610

Nem is tudom, hogy ilyen nickre mit is mondhatna az ember... :-D

Előzmény: Güsziológus (34712)
Güsziológus Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34712

Köszi.

"...most járok a harmadik derekánál..."

Hmm.

Nemrég kezdted:-)

Te is buszozol?

:-)))))

Előzmény: hörpölin (34708)
hörpölin Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34711

A patvarba, Tavaszi Széll!

Beelőztél, de minden szavaddal egyetértek! Én is szívtam (és fújtam a füstöt) évtizedeken keresztül, és a leszokás utáni elhízástól való félelemnek köszönhetem a kéktúrázást! A hsz-ed második részét szerettem volna én is leírni ugyanilyen szépen, de csak arra a két sorra tellett tőlem! Köszönöm, hogy megfogalmaztad helyettem is! :-)

Előzmény: Tavaszi Széll (34709)
hörpölin Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34710

És most mindenkihez szólnék (de akinek nem inge, ne vegye magára)!

Én megtisztelve érzem magam azzal, hogy ebbe a fórumba írhatok és mások el is olvassák azt, amit leírtam. Viszont csak akkor írok, amikor úgy érzem, hogy hozzászólásommal építhetem ezt a fórumot. Lehet, hogy csak vágyálom ugyanezt másoktól is elvárnom?

Tavaszi Széll Creative Commons License 2011.12.20 0 0 34709

Csak röviden magamról: read only üzemmódban is alig kerestem fel a fórumot az elmúlt hónapban. Áthelyeződtek a súlypontok. Ne értsetek félre, nem melldöngetés lesz az alábbi bekezdés, nincs is miért. A dohányzás elhagyásának örömét is megosztottam veletek, további örömeimet is nektek próbálom zavartan elmakogni. Anno a Szarvas Matyi féle gondolatok egyike nagyon megfogott: „Sem öreg nem vagyok, sem fiatal, hanem erős.” Néhány hónapja szisztematikusan megpróbálom elérni azt, hogy valóban erős legyek. Nem egy versenyzongorát szeretnék az IFA platójára egyedül felrakni, más, több a cél. Az egész a cigi elhagyásával indult. Az elhízástól és annak következményes egészségügyi hatásaitól való félelmem okán (a túlsúly alapból adott volt) folytatódott a rendszeres testmozgás elkezdésével. A jelenlegi közép-rövidtávú irányadóm pedig a „Maratoni futó edzésterv kezdőknek” című bestseller. Hogy jelenleg hol tartok? Néhány hónapja még nem hittem volna, hogy:

1. Ledobok kb. 10 kg-ot és 25 alá süllyed a testtömeg-indexem.
  2. Negyven fölött, a közel negyedszázadnyi dohányzás okozta léziókkal a tüdőmben két órán belül lefutom a félmaratont.
  3. Mentálisan is erősebb leszek.

Szóval ritka vendég lettem a fórumon (pótolhatatlan űr nem maradt utánam), de beépített embereim jelentették, hogy ideje benéznem. Nem vagyok jó a béketeremtésben, többek között ezért sem túsztárgyalóként keresem a kenyeremet. De azért, uraim, ha kérhetem, ezt ne! És nem érdekel, hogy ki ütött vissza, különösen most nem. Adventus domini! És mégiscsak a hétvégén ünnepeljük, hogy több mint két évezrede megszületett a Kisded. Vagy ha nem ezt ünnepeljük, akkor legalább a szeretet ünnepét. De ha még ezt sem, akkor legalább nagyot lehet majd kajálni a hétvégén, ajándékokat is adunk-kapunk, és megpróbálunk jófejek lenni. Tessék választani, kinek mit jelent a Karácsony.

Szerintem ez az egész vagdalkozás méltatlan a fórum szellemiségéhez, ami kicsit konzervatív, kicsit békebeli, egy angol kisváros derűs, mégis tekintélyt parancsoló visszafogottsága a Soho vad pörgésével szemben. És méltatlan a hozzászólókhoz is, mert az utóbbi napok hozzászólásai abszolút nem jellemzik az általam megismert túratársakat, ezért, ha kérhetem: Offerte vobis pacem!

Én, ahogy eddig is, természetesen ezt követően is szívesen túrázok bárkivel, kettesben, hármasban, többesben, akkor is, ha olyan mély sebek estek, hogy ez nem mindenki számára elfogadható.

Mivel a következő hozzászólásom időpontja elég bizonytalannak tűnik, ezért áldott, békés Karácsonyt és boldog új esztendőt kívánok mindenkinek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!