Egyre elterjedtebbé válnak a zárt égésterű kazánok körében a kondenzációs elven működő berendezések, ami számos kérdést vet fel egyrészről a 100% feletti hatásfokról, másrészről a hozzá tartozó legoptimálisabb rendszer tervezéséről, kiépítéséről, beállításáról…
Ezúton megkérek minden látogatót, hogy kerüljék a direkt vagy indirekt reklámozást – különös tekintettel gondolok itt forgalmazókra, kivitelezőkre.
Összegyűjtöttük a leghasznosabb információkat egy kondis oldalon. http://statisztikus.hu/kondis/
Nem kazáncserével kell csökkenteni a fogyasztást....
Hanem vastagabb szigetelést kellett volna felrakni mindenhova legalább 15-20 cm és a plafonnál meg 30-40cm érdemes elérni
Akkor nem 2700m3 ről 1900m3 csökkent volna a gáz m3 hanem 1000m3 -re és utánna meg napkollektorral újabb 200 m2 lehetettt volna lefaragni a (HMV) -l...
Jövőre csak olyan órákat telepítenek vagy cserélnek ami mobilan jelenti a napi fogyasztást mind gáznál min áramnál...igy mérhető lesz a fogasztás és a nem fogyasztás is...pláne ha húzamosabb ideig csinálják...
A jó minőségű pellett nem olcsó a rossz meg problémás és sokszor elakad az adagolóban...egy jóminőségű pelletkazán adagólóval kb 1 MFt -l kezdődik..és 1 hétig tud füteni ha elmész sielni 2 hétre akkor gáz van...:) A pelletnek meg van szállítási költsége is sőt úgy éri meg ha 4-8 zsáknyit eltudsz rakni valahova igy tárolási költsége is van...ha ezeket figyelembe vesszük akkor már nem olyan kedvező...
A gáz fűtés se drága ha keveset használsz belőle...pl ultraalcsony hőszigetelésű házat csinálsz mondjuk napkollektorral (HMV) akkor akár 400-500M3 éves lesz a fűtés és a téli HMV -d gázból ami nem sok és ahoz egy olcsó turbós kazán elég
pl kazán 200eFT
turbó cső 60eFt
gázterv 40eFt
gáz szerelés at órától anyaggal kb 160eFT
gáz hozzájárulás 150eFt
cirka 650eFT a bekerülési dij ...
A 350 eFT -ból +12 cm grafitos hőszigetelést fel lehet rakni a ház falára...újépítésű ház esetén...és még marad 20eFT -d sörözésre is :)
"és már szabható is ki minden 2. házra a bírság..."
és az összege 250eft ???
Vagy ez csak urbánlegend ??
Mivel az alapdíjból már lassan kijön 1 erdeiköb fa, már gondolkodtam, ha szőröznek- mert nálunk is picit nem ok- akkor mondom, hogy vigyék a gázórát ahová akarják...a csövekkel együtt...
Legalább a cső és az óra nem zavarna be, hogy rárakjak még 10cm hősziget a házra.
Akkor pufival lehet kibírnék 2 naponta begyúttással....
Eladnám cirkót+indirektet és beraknék 1 vellanybojlert, helyette....Amióta süt a nap rendesen, 50-55 fokos vizet csinál a napkoli....nem sokat kapcsolna be a bojler..
Télen meg ugyis bekéne gyúttani (ha már nincs gáz) minden nap és az is csinálná a melegvizet..:-)
A csőnek teljes átmérőjében szabadon kell lennie, illetve falellásása kell, hogy legyen, ha valami miatt szerelni kell! <<< ez is egy szabály... A törvény egy dolog, de azon felül minden szolgálató egyéni szabályokat hozhat, illetve a GMBSZ mindennek az alapja...
Szigetelésben csak akkor lehet gáz cső, ha a szigetelésbe "hornyot" készítesz és csak akkor veszik át, ha le van élvédőzve...
Csak falon kívül lehet gázcső (kivéve faláttörés), illetve műemlék épületeknél lehet falhoronyban visszavakolatlanul és úgy eltakarni, és ellenőrző lyukakat kell hagyni...
Hát, elég nehéz kideríteni, hogy ki hogyan és mikor lopja a gázt, viszont ez könnyű, mert csak végig kell menniük az utcán és már szabható is ki minden 2. házra a bírság...
Hát ezzel csak az a gond, hogy Tigáz területen tavaly rengeteg ilyen munkánk volt (szigetelésből előhalászni a gáz csövet), mivel elkezdtek "razziázni" és ahol bent volt a szigetelésbe 250.000.- megcsináltatás különben leveszik a mérőt :S
Minden esetben indítóidom az első elem, melyben, vagy már a készüléken emisszió mérő pontoknak kell lenni. Az éves ellenőrzés során a kéményseprő a mérőpontokon keresztül tudja vizsgálni a kéményt, így ez nagyon fontos. Ellenőrző idom következik, ez a nyomáspróba miatt szükséges.
Ő veszi át a kéményt? XD Nagyon vicces... Beüzemelőként neki semmi köze a kéményhez :D
Az iszapleválasztóhoz, az EPH-hoz van köze meg ahhoz, hogy legyen érvényes gáz MEO :D
Mi az az Ariston f.s (vagyis az f.s)? Kicsit már fáradt vagyok mára :S
100emberből 99nek nincs is érvényes garanciája :D (legalábbis érdekes lenne, ha beüzemelő és gáz MEO nélkül pecsétel, ugyanis NEM lehet)
410.000.-ből még talán hivatalosan is kijönne a dolog :D
Javasolnám, hogy ne menj bele jónak tűnő ajánlatokba...
És a helyed lenyomoznám az illetőt, minap majdnem belebuktam egy melóba :S
Egy cég ajánlott szerződést munkákra, még jó hogy utána néztem, mivel fel van függesztve az adószáma a cégnek, tehát minden szerződés kötés érvénytelen, nem is folytathatna tevékenységet <<< ez kicsit off :D
Szóval. Még csak telefonon beszéltem a garis szervizelővel. Azt mondja, hogy tipus hiba. Műanyag idomok szoktak ereszteni. Leszedtem a burkolatot, elemlámpával kukucskáltam. Valóban a réz csöveken fekete műa roppantógyűrűs idomok vannak, és mindha onnan csöpögne a víz. Bosszant, hogy tudják, h ez a hiba, és nem cserélik a konstrukciót. Már előre attól ideges vagyok, hogy amikor jön a szaki, akkor mindent félretéve rohannom kell haza, és a drága szabadidőm kárára megy az egész amíg Ő szerelgeti!!! Vááááá Utálom az ilyet!
Semmi másnak nem árt , de az eternit csőnek elvben igen. Ha sok a kondenzátum és sokáig éri a cső belsejét. De ha más szennyvízzel is higitva van akkor már kicsi a valószinűsége.
És a kondenzátum nem más mint egy nagyjából szódavíz koncenrációjú szénsav !!
Ugyan nem vettem le. De: a kondezvíz kizezető gégecsövön jön a víz, tehát ha a tartály folyna, akkor a gégecsövön nem jönne a víz. De reggel lekapom a burkolatot!