Na tessék... A kis Frici kezdemény. Végül is valahol el kell kezdeni...
Nem tudom, hogy ilyen esetben nem kell e hivatalból, azonnal mentőt, vagy orvost hívni. A fene se tudhatja, hogy mit itattak azzal a szerencsétlennel a haverjai. Alkohol mérgezésbe bele is lehet halni. Főleg egy ilyen fiatal gyerek esetén, aki még nem szokhatott hozzá, nem tudhatja, hogy mi van.
sajnos a mai napság aszt kell látni,hogy a diák ad pofont a tanárnak, meg diáklányok rugdossák egymást csak ugy játszásiból. szomorú mi lett itten a demokráciában. vagyis izé nem politizállok,m ert.
deha ez szervezett osztályporgramm volt, akkor hol meg mikor ittasult le ijen csúnya módon a diák fiatalember?
Szerintem sem. A tanár szerintem örült, hogy mihamarabb hazahúzhatta a csíkot, téliberek, illetve illaberek. Éghetett, mint a gyufa, nemhogy még felhívja magára a figyelmet egyébbel, meg ki tudja, még a kedves fiatalembernek állna feljebb.
Debrecen – Amikor tizenéves koromban először voltam színházban elkövettük azt a csíntevést, hogy kitekertünk egy színes villanykörtét a páholyból a célból, hogy hazavigyük a kollégiumba. Akkoriban hiánycikk volt a piros égő.
Mindezeket azért mondom el, mert hajlamosak vagyunk elfelejteni azt, hogy mi sem voltunk szentek. Azért írtam le ezeket, mert nagyon elszomorító történetet hallottam, aminek köze van a színházhoz meg kulturálatlansághoz. Mert odahányni (jobb kifejezést nem tudok) a színházba az bizony kulturálatlan dolog. Pár napja történt, hogy tizenéves fiatalok mentek csoportosan a stúdiószínházba és egyikük alaposan beitalozott. Úgy tíz perce mehetett az előadás, amikor is megtörtént a probléma. A körülötte ülők is kaptak a termékből, és rövidesen kellemetlen cefreszag lepte be a termet. Az előadás persze ideiglenesen leállt. Szellőztetni kellett, felmosni, lehányt öltönyöket úgy-ahogy helyrehozni, lerészegedett fiatalt friss levegőre vinni.
Nyilvánvalóan kellemetlen perceket élhettek át a színészek is, hiszen kevés olyan előadás van, ahol a kezdést követően máris szünet következik.
Az előadást aztán megtartották, a közönség pedig elismerően tapsolt, talán a fiatal is kijózanodott a végére.
Amikor mi kiloptuk a színes égőt a Csokonai Színházból az osztályfőnökünk az előadás után a ruhatárnál lekevert egy-egy fülest és mi megszégyenülten leadtuk a lopott holmit a ruhatáros néninek. Azóta nem loptam villanyégőket. Mást sem.
Sajnos nem tudom, hogy a fent leírt eset után elbeszélgetett -e a fiatallal az osztályfőnöke. Önök szerint?
A Mester újja jácchatna némi elgétét is mert arra van kedvem. Ráadásul neten őket hallgatom. Mondjuk az nem teccet, hogy a sport-foci műsorban szapulták a Győrt.
Fricitől kell tanulni, hogy ne úgy járjon majdnem a G. mint Nándi. El kell tűnni egy bő egy órára és akkor nincs szem előtt a munkahelyen. Nándi egy lúzer mint tudjuk. De majd talán megtanulja ő is. Csak azt tudnám hova tud tűnni Frici egy órára !
Gondolom, Citromka is recegteti a madarakat odabentről. Órákig elvannak elfáradás nélkül, a madárnézés lekötelezi őket és izgalmi szituáció áll fenn. Így a cicák 99%-a - ami majdnem az egész - is tavaszi hangulatban úszik.