Szétesett ugyanis a vákuumszivattyú. A dízeleknél a fékrásegítő működtetéséhez szükséges vákuumot (sőt, itt a központi zárat, a motor leállítását és a fényszórómagasság-állítást is ez végzi) nem lehet levenni a szívócsőről, mert azon a helyen vákuumot csak benzinmotorokon találni. Tehát itt külön pumpát használnak, amit a motor vezérműláncával hajtanak meg. Ebben van egy hullámos pálya, azon egy görgőscsapágy fut, amihez a szivattyú dugattyúját kötik. A csapágy ennyi kilométer után sokszor megragad, akkor pedig beindul a motoron belüli, önműködő eszterga. Nem szép baleset, tréler után kiált, ráadásul rosszabb esetben a motor is telemegy a fémtörmelékkel, amit ki kell pucolni. Még cudarabb helyzetben a csapágyak, az olajszivattyú is tönkremegy.
Most vagyok túl úgy az 1500km-en a 4 új 120barra belőtt Monark (made in germany) csúcsokkal. Eddigi tapasztalatok: Nincs, és alig van bármi füstölés, de tényleg. Padlóra köpi a fekete kormot ahogy kell. Harapósabbnak érzem, szerintem több lett kisebb fordulatnál a nyomaték. Fogyasztásom maradt a régi, 5.7-6.2 L/100km. Hidegen melegen pöcc röff. Eddig tök jó minden, később még meglátjuk hogy alakul :)
S.O.S Sziasztok valaki tud mondani olyan porlasztócsúcs márkát amit lehet kapni és jó is 1991-es 300d-be kellene azért lenne sürgős mert a szerelőm holnap meg is rendelné és nem indiai bosch.
Nálam a belső levegőt szívó villanymotor nyekergett egyszer nagyon hidegben. A kesztyűtartó oldalánál van, ő szívja a levegőt a tetővilágításnál látható rácson keresztül. A rács mögött egy érzékelő van, ez nézi a belső hőmérsékletet.
Ki kell venni a kesztyűtartó belét és oldalt megtalálod. Hőszigetelő anyagba van elhelyezve.Én kifújtam levegővel visszatettem azóta csak relé kattogást hallok onnan.
Sziasztok! Kérlek segítsetek van egy Mercedes w124td-m és az utastérben a jobb a oszlopnál a műszerfalnál van egy kibírhatatlan nyekergés, és már szétszedtem a kesztyűtartónál mindent és akkor sem szűnt meg a hang, és olyan hangot ad mintha dörzsölödne egymáshoz a gumi és a fém. Segítsetek légyszíves mert már nem tudom, hogy mi lehet. Üdv : Peti
Beszéltem ma kettő difi mágussal.elmondtam nekik a sztorim,és a tiéd is.Mármint hogy a tengely enyhe eltolásakor elhallgat.Mindkettő azt mondta hogy a tengely csatlakozásnál levő két csapágy a ludas,azt kell cserélni.Ma megnéztem a levett difit és valóban egy leheletnyit kotyog,ha nem nagyon figyeli az ember akkor talán észre se lehet venni.Hétfőre talán tudok csapágy árakat mondani.
Üdv Urak!! :) Annyira belejöttem a 24es bontásba az enyém után,hogy megint becsúszott egy 2.5td automata. Még mindene megvan,lábon jött,magyar papíros,tetőablakos,kockás szövetbelsős,ami hibátlan. 06706055804-en elértek.
jah a 18as felnik is eladók,szinte új gumikkal AMG replika. Plusz van egy 15ös acél téligarnitúra,gyári mercedes krómos peremű dísztárcsákkal.
Ha kérhetnélek Titeket,ne itt hanem telón vagy mail-ben érdeklődjetek,fórumozásra még mindig semmi időm szinte. köszönöm
Nekem sem szól ha üresben gurulok. Az enyém sper+abs. Nekem úgy tűnt hogy onnan jön a hang ahol a kardán be megy a difibe, ha kicsit elfeszíted elhallgat. Próbáltuk 2 különböző függesztő csapággyal de nem változott. A difi csere után sokkal halkabb lett, de megmaradt a hang, minden más ugyan az maradt.