Pásztor Betti Fehérgyarmaton született, először Mátészalkán kézilabdázott, aztán Debrecenben. Onnét került az ETO-hoz.
Fehérgyarmat úgy harminc kilométerre van Kisvárdától. Betti szülei szerintem most is ott élnek, ezért neki Kisvárda nem volt egy 'messzi város'.
És a hírek szerint 3x annyi pénzt kap Várdán mint korábban Debrecenben (ahol nem kapott túl sokat). Ez is szempont volt persze, de meg is érdemli ezt a fizetést mert nagyon jó kapus.
Nem voltam értékelhető méretű képernyő előtt, úgyhogy csak az Aftenposten tickerén követtem a meccset és most néztem vissza.
Extra kategóriás élmény volt, ahogy a leginkább a szerénység hiányáról ismert Hergeirsson és Mørk pofázott a norge tévének, hogy hát szerintük a bírók biza elcsalták ezt a meccset és a stúdióban a szakértő közölte, hogy hát, pedig nem. Mi több, ők a saját tudásukhoz képest gyengén játszottak és az oroszok megérdemelten jutottak a döntőbe. Egyébként a mérkőzés képe alapján valóban.
Vjahirjeva kib.szott nagyot játszott, az orosz védekezés meg egy klasszissal jobb, mint a torna elején.
Mégis, mire föl a norge felháborodás?
- Az ikrek fújtak nekik, a legkedvesebb bírópárosuk (egyébként milyen alapon, ha speciel a ténykedésükkel befolyásolhatják, kivel játszanak a franciák a döntőben?). Az ikrek meg nem szeretik a hisztit, így hoztak egy viszonylag kiegyensúlyozott bíráskodást a norgékok preferálása helyett - Meg amúgy is, lazán kiszórták Szenyt 15 perc után azonnali pirossal - Ha ennyi idő alatt egy elvileg ilyen hiperszuper norge válogatottnak nincs annyi esze, hogy megpróbálja kipontoztatni az egy szem beállós Makjejevát, megérdemli a sorsát, pláne, hogy az orosz játékos jobb volt a posztján, mint akár Dale, akár Frafjord norvég oldalon - Skogrand tragikus volt, így jobbszélső mintha csak dísznek lett volna. Azt meg csak Hergeirsson tudja, miért Mørkre cserélte és nem Jacobsenre
Csalódottságtól síró norvég kézilabdázókat látni pediglen mindig jó.
Értem én, hogy ők elkönyvelték ezt az aranyérmet, de megérdemlik, hogy megint max bronz legyen belőle, de preferáltan az se. Ez mégiscsak az olimpiai kézilabdatorna és nem a nagyképűségi nagydíj.
A szélső posztot 4 emberrel elviheti hosszútávon az Etó. a Belső posztokon Háfra, a debreceniek és még a többi csapatból is lehet válogatni. Marad Bíró, de neki is jót tenne egy kis pihenő. Tehát ideális esetben nem is lesz Fradista a válogatottban vagy maximum Bíró a kapuban. Én már most aláírom és hátradőlök és nézem az eredményt majd. Ja és szurkolok persze.
És a védekezés mint tudjuk tanulható, akaraterő és motiváció kérdése. EG több év alatt képtelen volt erre motiválni - vagy ebben a játékelemben javítani - a játékosai teljesítményét.
Igaz, a többi magyar NBI-es edző sem nagyon erőlteti meg magát h a csapata védekezését összerakja (Vova sem, Szilágyi sem, Köstner sem....)