Nem is feltétlenül a közeljövőben gondoltam, hogy majd térjen vissza, bár persze arra vágyunk, de akár pályafutása vége felé. Ugyanakkor én lennék a legboldogabb ha 10 nagyon sikeres metzi éve jönne.
Ha a Vámos-projekt nem dől be Metzben, mégpedig reméljük, hogy nem, akkor tuti, hogy BL élcsapathoz igazol. Igaz, hogy a Debrecen fejlődött, de még mindig visszalépés lenne a Metzhez képest. Max akkor tudnám elképzelni a Debrecenben megint, ha stabil BL8-as csapat lesz legalább.
Egyébként meg van 3 irányítótok, akiből lehet olyan játékos, mint Vámos.
Eddig folyamatosan fikáztad, most meg arról álmodozol, hogy hozzátok igazol. Fő a következetesség, igazad van. Van viszont egy rossz hírem. Veletek ellentétben benne van akkora tartás hogy soha azt az undorító zöldet fel nem veszi magára, sem pesten, sem győrben. Max, ha a válogatott zöldben játszik :))
Fogadd már el, kevesebbért megy és nem is kevéssel, de a szakmai munka kompenzálja, meg világ és olimpiai bajnokokkal játszik egy csodás Mosel menti városban, annak németes hangulatàval, kombinálva a francia bájjal!
Nem az ország keleti felében temeti el magát Szilágyival és Hagymácskával, előrébb akar lépni, világot látni, nyelvet tanulni.
Okos, céltudatos lány, pont olyan mint Simon.
Ha fejlődik, pár év múlva jöhet a Fradiba, Simon cseréjének.;-))
Na most már tudod!;-))
Nektek nagy hátrányotok a földrajzi fekvésetek, ellentétben Retyófalvával, de messze nem annyira mint a Kisvárdának, mert oda már pl csak 3-szoros pénzért megy egy komoly játékos.
A DVSC név, a BL szereplésetek miatt, viszont egyre jobban hangzik.
Az állításod szerint is másfélszer akkora költségvetés, úgy jött össze, hogy a játékosok lemondtak a fizetésük jelentős részéről, hogy a klub túlélje a krízist. Ha nincs krízis akkor van a két klub között egy 3-5X szorzó.
Valóban nem a pénzkötegek játszanak, csak éppen a pénzkötegekből vásárolt játékosok.
A Győrnek szerintem is nagyobb a költségvetése mint a Fradié, (bár nem nagyságrenddel) és majd elszámolnak a szurkolóik felé, hogy minek hoznak motiválatlan játékosokat. A BL címmel megmenthetik ezt a szezont, de a bajnokságban mutatott teljesítményüket én klubvezetőként biztos "díjaznám".
"Mellesleg Petra kevesebb pénzért ment Metzbe, ....ezt még a 3.félidőben sem cáfolták."
Én erre nem vennék mérget. A 3. félidő szakértői, - élükön Borsossal és Delivel, - erősen elfogultak a Metz ügyekben.
Vitathatatlanul légiósnak számítanak, és nekem nehéz megérteni, hogy miért hozzuk őket.
Ha már nem tudunk kinevelni ilyen (valljuk meg nem túl magas) kvalitású játékost, akkor miért nem magyart igazolunk? Azért, mert a jó magyar játékos sokkal többet kér mint a hasonló, (vagy kicsit gyengébb) külföldi.
Nem azonos kategória a Loki és az Móvár költségvetése sem. Ha a váci kolléga ősszel közzétett táblázata nagyjából igaz, a miénk az egyik legkarcsúbb. A Motherson csak egy autóipari beszállító cég, nem dobja meg a csapatot százmilliókkal. Azért ha tesco gazdaságosan is, valahogy működünk de a nagyokhoz képest egyenlőtlen feltételekkel.
Reménykedni lehet persze, hogy a Loki lecseréli a légiósok egy részét.
Elvileg Haggerty-t és Dramac-ot is Juhász Kata és Koni sérülései miatt igazolták csak le. Aztán nehogy az legyen, hogy a magyarok fognak kiszorulni végleg. Jovovics helyére pedig érkezhet a 2025/26-os szezonra Csíkos Luca vagy Juhász Gréta.
Máris csak 4 légiós, persze ugyanezt a Fradival is el lehetne játszani..
Bocsánat, hogy Fradi szurkolóként beleszólok, de ha nektek "tucatlégiósok" lesznek a csapatban, mert ők nem Dimitrieva vagy Malestein szintűek, akkor ők már nem is légiósnak számítanak? A másik kérdés, ami felmerült bennem, hogy ha ezek a játékosok tucatjátékosok, akkor miért kellenek egyáltalán? (ugyanígy nálunk is érthetetlen volt, amikor Cristensen meg Malovic szintű légiósokat hoztunk, meg nálatok is ilyen Elinore szintűen minek kellenek??)
Tudtommal 7 légiós lesz Debrecenben is, az marha sok. (És nincs mit tagad, a Fradi is rálépett a Győr útjára a 9 légióssal, szerintem indokolatlanul sok és indokolatlanul nagy lesz a keret...)
Az Ftc és a Loki költségvetése nem egy kategória!!!
A mi légiósaink tucatjátékosok, nem Bölk, Lekic, Malestein kategóriájú játékosok. Még a Vámos Petrát sem tudtuk megtartani az élő szerződése ellenére sem.
Azok a légiósok pedig, akiket megint idehoznak, nem Dmitrijeva szintűek.
Persze nincs ezzel semmi gond, a világ így működik, csak nem kell álszentnek lenni....
Meg kell próbálni mert akkor se a Móvár, se a Debrecen nem indul."
Szerintem meg nem. Meg kell tanulni, hogy vannak olyan kulcsmeccsek, amelyiken muszáj jól szerepelni, amit meg kell nyerni. Egyértelmű volt a tavalyi szezon után, hogy a 3 helyért a Móvárral fogunk csatázni, egyértelmű volt az, hogy döntő lesz az egymás elleni két meccs. Erre összeomlunk Móváron, kikapunk 7 góllal, hogy még a visszavágót is lehetetlenné tettük.
Hozzáteszem, nemcsak a DVSC-nek, hanem mondjuk a magyar válogatottnak is meg kellene ezt tanulni. Voltak az elmúlt években olyan világversenyek, ahol előre tudtuk, hogy melyik a sorsdöntő meccs, amit meg kell nyerni. Mi történt? Kikaptunk a horvátoktól, vagy éppen Montenegró simázott le bennünket.
Szóval jó és hasznos volt a BL, megtanultuk, hogy a nálunk sokkal jobb csapatoktól sem kaptunk nagyon ki, de legalább ennyire fontos azt is megtanulni, hogy a forma-forma csapatok párharcából győztesen jöjjünk ki.
Egyébként engem nem zavar, ha két magyar csapat lesz az EHF Final4-ban. A BL-ben meg legyen ott a Hypo Győr meg a Hypo Franzstadt.
"....mivel nálatok bőven van magyar tehetség, akik itt most is többet fejlődtek mint korábban, ez a magyar női kézilabda érdeke is...."
Bőven....? Kire gondolsz a következő szezonban....?
Belső posztokon lesz Tóth Niki + Juhász Kata + Cseri + Szabó Nina (ha lesz). Az elmúlt BL-szezon után rögtön lecsökkent a magyar játékosok száma Debrecenben (is). Még egy év a BL-ben és csak a szélsők lesznek magyarok Debrecenben is (persze ne legyen igazam...)
Az alapelv nálunk ugye az h 'magyarokkal nem lehet a BL-ben eredményt elérni'.
Én, ebben a helyzetben, Ábrókék helyében, nem neveznék a BL-re. Erkölcsileg nem lenne jó üzenete....
Baromság moralizálni.
Meg kell próbálni mert akkor se a Móvár, se a Debrecen nem indul.
A BL sokkal jobban motiválta a játékosokat, s mivel nálatok bőven van magyar tehetség, akik itt most is többet fejlődtek mint korábban, ez a magyar női kézilabda érdeke is. Jobb lesz a válogatott. Az MKSZ meg mellétek fog állni, a moralizálást meg hagyjuk másra.
Én, ebben a helyzetben, Ábrókék helyében, nem neveznék a BL-re. Erkölcsileg nem lenne jó üzenete....
Mondom ezt annak ellenére, hogy a BL szereplés nagyon jót tett a csapat fejlődésének.
De....
A csapat a bajnokságban a 4. helyet érte el, indulni kell az EHF kupában, és be kell jutni a Final4-ba. Anyagilag nem lesz olyan jó mint a BL, de szakmailag az is nagy kihívás. Ott is vannak nagyon jó csapatok, és meg kell(ene) tanulni azt, hogy vannak olyan meccsek, amelyiket kötelező megnyerni.
Semennyire. Ha az MKSZ kérvényez a debrecennek szabadkártát, de az nem kap, akkor nem azért, mert 4. lett, ugyanis a bajnoki helyezés nincs az EHf szempontjai között.
A csapat anyagi helyzete (mennyire satbil a költségvetése, nehogy év közben becsödöljön...), marketingértéke, médiamegjelenése (social, tv, egyebek), a csarnokhelyzete (ezen bukna el a Móvár, ha a marketingértéke miatt nem), nemzetközi szereplés, egyebek. Sokminden, de a bajnoki helyezés nem. Hogy is számítana, nem tudod a különbözö bajnokságokat rangsorolni, hogy az itteni 4. hely többet ér az ottani másodiknál.