A sok egyforma külsejű gépek közt egy kis eligazodást szeretnék létrehozni ,miszerint nem a külső és a márka számít hanem a belső szerkezet ! Várok ide mindenkit aki már látott ilyen gépet szétszedve és készített képet róla ,vagy van robbantott ábrája hogy mások is tudjanak jól választani a sok egy kaptafára készült gép közül !
Ha nincs 15 ledolgozott éved akkor semmit sem kapsz ! Ez már így van régtől ,mert a tesómat le se százalékolták mert nem volt meg a 15 éve csak 13 évet tudtak összeszedni neki és nem kaphat semmit sem . Ha majd betölti a 65 évét akkor lesz neki majd nyugdijja kb 28 600 forint ennyi a legkisebb nyugdijj az öregségi 65 évet betöltöttnek . Az ápolásira viszont nagyon jól fizetnek ha sok évig azon van valaki . A 96 éves bácsi lánya két éve lett nyugger és 3 év munkaviszonya volt a többit ápolásin volt és 176 lett a nyugdijja ami már 200 felé ért az emelésekkel . Nem azt mondom hogy sok de amit tett ahozz nagyon jó ! Ezért nem fogok már melózni és megyek a nyesre , minek sokkal több nem lessz anyugdijjam ha 45 évet melózok ,de már így is 42-43 évem van ! Bőven elég amit eddig dolgoztam .
Kell neked agoloknál lakni ((::!! Te nem oda való vagy ,lehet a 66-se éred meg ((::!! Sorra halnak a kollégáim 66 tájékán ,de olyan is van aki meg sem érte fél évvel előtte meghalt mielőtt betöltötte volna a 65 évét . Az iskola társaimból már alig élnek és nem csak a férfiak a lányok sem és csak én is 61,5 éves vagyok . Az átlag életkor itt van 61 év környékén ,én már nyerésre állok épp mert ezt már fél évvel meghaladtam .
Én is hallottam az okostojástól. Meg azt is hogy amennyit befizettél azután kapsz egy összeget ha nemfizettél nem kapsz semmit. És akkor mi lessz a sok háztartásbel asszonnyal aki után csak Tb fizettek?
Nem bárki bármit hanem bebattyogsz a nyugger intézethez és megkérdezed hogy mennyi évet lehet megvásárolni és mennyiért ,ott majd megmondják és már másnaptól nyugger vagy ha beleférsz . A szomszéd telek tulaja is így nyugger már november óta ! Megvett vagy 1 év pár hónapot ! 333-s te már hanyadik éves vagy ? Úgy emlékszem 1,5 évet lehet megvenni ,de az is lehet többet is ,már nem emlékszem a pontos számra .
Sőt,olyat is hallottam,hogy egy x összeget terveznek egy nyugdijbavonulónak. Ha ezt eléri,mármint ennek az összegnek a törlesztését,utána nem kap egy fillért sem. De kiseb összeget is kérhet,de ez esetben,ha időelőtt elpatkol,a maradék a kincstárééé......!
Biztosan szép volt mindön, a bármilyen körülményök ellenére is. Én még suttyó vagyok itt is, de már vagy 10 éve érzöm a koromat és azt hogy sokkal kevésbé bírom a munkát, hamarabb és jobban elfáradok, bármit is csinálok. Ettől több bizonyíték nem köll ahhoz, mindönki lássa azt, mekkora baromság volt fölemelni a nyugdíjkorhatárt. Mi még úgy voltunk "be programozva", úgy éltünk dolgoztunk.
A befizetési papír az valóban 2025 évi de azt a fiamnak rendeltem, most már nekem is csak 2 télre előre van tüzifám. Régebben úgy 6-8 éve még az udvaron volt hogy 60erdei m3 volt. Ja akkor még telente válaltam gyérítést volt hogy sikerült kevés tarvágás. A legtöbb amikor viharkáros erdőben raktunk rendet akkor 170+ erdei volt a termelés kamaz vitte a rönköket a láda-raklap üzembe, sajnos az "csak" hazai nyár volt. Viszont még is szerencse volt mivel a terület természetvédelmi s a természetvédők nem tudtak számolni és a terv szerinti felmérés szerinti viharkár 110m3 volt, és e szerint ment az állambácsinak a ft. Persze jó párszor ellenőriztek. Még hajdanán(30-40éve) a tsz-ben az erdészt helyettesítettem amikor szabin vagy beteg volt. Apám fatal korában favágó volt én meg az öreg erdész fiát helyettesítettem. A tanyám is az erdő mellett volt, régi szép idők. A mondás szerint olyan szép talán igaz sem volt.
Nem akarnám a pénzed költeni,de próbálj,minimum egy évre,de jobb,ha két évet te magad száritod a fát,a saját udvarodban. Amit az erdészet szállitott pár hónapja,az még szószerint vizes fa. A nyirkos tüzelő nem fűt,hanem hűt ,és még a kazánnal is ki cseszik,már,ha lemezből van. Ez alól tán kivétel a cserépkályha,de egy biztos,a száraz tüzelőnek nincs párja.Igaz,töb év kellett,de én már eljutottam odáig,hogy két fűtési szezon fája az udvaron szárad,a harmadikat mos tüzelem. Sok munka van benne,én egyedül szecskázom minden évben.....
Az a földgáz,ami vörös lánggal ég,és a gáztűzhely begyujtásakor elfújja a gyújtót,az nem gáz !!!!!!!!
Van a tűzhelynek szikráztatója. Nyáron ez begyújtjaaaaaaa,télen nem !!!! Érdekes bizonyitéééééééék !!!!!
Én úgy fűtöttem mindig hogy a féloldalába tettem a szenet a másik oldalába meg vagy 2 szál vékony fát 3cm átmérőből meg egy marékkal . Így lángolt és nem tudott gáz képződni .
Ezen a télen el fog menni de eddig sose fogyott el csak a kétharmada kb ,de a 10m3 felvágva be sem fér a tárolóba . Ugy tippeltem talán 7-8m3 fér be . Most vagyunk a 1/4 fogyásnál . Nem annyira télen fogy ,mert akkor kevés fával is fen tudom tartani a meleget ,leginkább itt az elhúzódó tavaszi fagyos időkben amikor még májusban is be kell gyújtani ,az az időszak eszi meg a fát .
Én a Gemencerdőtől vásárolok(erdésznél intézhető minden) a szállítást külön válalkozó végzi de azt is az erdész intézi. Itt kb30km körzetben 8ezer/erdeim3. A fotón 10erdei vastag tölgy befizetés ehhez jött még a fuvar. A vágáshoz szükséges maki 6400-as mivel az ms 260 kicsit gyenge hozzá.