Hát őszinte leszek, ez is megfordult a fejemben. De az visszatart, hogy még elég sokáig garis a rádió. Viszont most már biztosan le lesz gyártva az ’egyenes’ kábel, és akkor megint nekifutok.
Ilyen kábel gyáriban soha nem lesz. Vagy 'egyenes' kábelt találsz, aminek az egyik végén dugó, a másik végén aljzat van,
vagy 'csavartat', aminek mindkét végén aljzat van. Az előbbiben direkt vannak kötve az erek, az utóbbinál pedig funkciók szerint keresztbe.
Ezeknél a csodálatos Yaesu rádióknál a készülék hátuljára dugót tettek, de aljzat bekötéssel. Így olyan kábel kell, aminek mindkét végén aljzat van, de egyenesbe kötve. Egy agyrém......
Akkor ahhoz már csak egy toldót kéne szereznem, ami a 9M-ből 9F-et csinál, mert az FT450D és a PC közé olyan RS232C kábel kell, ami mind a két végén 9F-9F.
Végig jártam pár barátot, de senkinek sincs ilyen ’egyenes’ 2-2,3-3,5-5 RS232C kábele. Ígéretet kaptam, hogy szereznek, csinálnak, de hát addig is állok a dologgal. De nem adom fel…
Segítséget kérnék. Egy Yaesu rádiót szeretnék összekötni Pc-vel, a Ham Radio DeLux program használatához. A leírásban az van, hogy RS232C kábel kell, de ilyet még a PC boltok kínálatában sem találtam. Eddig két darab ( a rokonságból összeszedett ) RS232 kábellel próbáltam ( aminek anya-anya a vége ), de a Pc fel sem ismeri, hogy bármit is csatlakoztattam hozzá. A BIOS-ban él a soros port ( auto-ra van állítva ).
Arra gyanakszom, hogy az RS232, és az RS232C kábel között, a lábak bekötése más. De ebben most a google nem a barátom. Honnan lehetne szerezni, vagy hogyan lehetne csinálni ilyen kábelt??
Ennek a doksinak a segítségével soros porton keresztül kezelni lehet a Kenwood TH-F7 minden paraméterét! Elég egy terminál emulátor program és közvetlen parancsokkal írni/olvasni lehet a rádió minden porcikáját, beállítását!
Fiatal koromban sokat foglalkoztam hasonló dolgokkal. Lehetne rá programot írni! :)
A segítségeteket szeretném kérni egy a BKV által a 80-as években kifejlesztett személyhívó rendszer miatt. Ha van esetleg aki emlékszik a nevére, vagy hogy milyen protokollt használt a rendszer az nagyon jó lenne.
Annyi infóm van róla, hogy az országos sztereo FM rendszerre a sztereo pilot 2x-es frekvenciájú oldalsávjára lett ráültetve az adat és azt vették a személyihívók és világszabadalom lett ez a magyar fejlesztés. Ha bármilyen infót tudnátok mondani ezzel kapcsolatban sokat segítene.
Na szépen vagyunk! Az előző hozzászólásban ott volt a megfejtés arra, hogy miért nem látja a Chirp a rádiót! Hát csak azért, mert ő is csak 9600-on hajlandó kommunikálni! Ennek a fránya Kenwoodnak meg 1200 a default! Még szerencse, hogy lehet állítani a sebességét!
Jó lenne valakivel eszmét cserélni erről a rádióról, akinek van benne gyakorlata! Belefutottam már néhány dologba és megspórolhattam volna jó sok idegeskedést! :) A saját programjával próbálom programozni, mivel a Chirp valamiért nem látja. (Ez is egy érdekes dolog, valaki tudja a miértre a választ? ) Aztán a beolvasás a rádióból többször futott time outra, de amikor felvettem a sebességet 1200-ról 9600 baud-ra, akkor már jó lett. Viszont amikor programozás után próbáltam a rádiót, akkor csak halk suhogás volt hallható! Bármit követtem el, nem volt hajlandó megszólalni! Már arra gondoltam, hogy elszállt a hangvégfoka! Aztán kínomban indítottam a menüből egy resetet, amitől megjavult. Szerettem volna tudni, hogy mitől, melyik paramétertől javult meg, aztán véletlenül jöttem rá! :)
A user manual 45. oldalának az alján ezt a megjegyzést találtam:
"When you select 9600 bps for Menu No. 28 (PACKET), you cannot monitor the sound from the speaker. Select 1200 bps for Menu No. 28 (PACKET) when you return to normal operation."
Hozzájutottam egy Kenwood TH-F7E rádióhoz, most töltődik, ismerkedünk. Mivel érdemes őkelmét programozni? Chirp, vagy a Kenwood MCP-F6/F7 a nyerő? Programozás előtt gondolom át kell állítani a menüben a két tűs csatlakozó működés módját PC kommunikációra. Vagy nem muszáj?
A Chirppel dolgoztam már, viszont a sajátja is barátságosnak tűnik, bár hiányolom belőle, hogy nincs export/import funkciója!
Valaki ki tudna segíteni olyan adatállománnyal, ami ezekhez a programokhoz és ehhez a rádióhoz való?
Az amatőr átjátszók, a PMR frekik, a repülőtér frekik, a CB csatornák és ilyesmik érdekelnek!