Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.01 0 0 928

Nem hittem volna, hogy a XXI. században, 2 világháború után még képesek előállni a házasság előtti nemi élet ostorozásával. Égetőbb probléma nincs?

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.01 0 0 927

A családi pótlék átalakult iskolázási támogatásá!

A roma gyerekek felzárkóztatása csak ovodában és iskolában lehetséges. Nem lehetett csak nekik előírni a kötelető ovodába járást.

18 éves korig lehet iskolába járni, de felesleges  4-5 első osztály meg 6-7 másododik osztály után még iskolába járni.

Előzmény: Törölt nick (923)
lulu schön Creative Commons License 2012.03.01 0 0 924

Az alfás Téglásy van benne? Nincs több kérdésem! Ez volt az, aki feljogosítva érezte magát arra, hogy eldöntse, mi a kötelessége egy a/ 13 éves, 2/ félárva, c/ erősen hátrányos helyzetű iskoláslánynak, aki balszerencséjére nem született sem elég gazdag, sem elég befolyásos családba, mely esetben az alfaszövetséget úgy rúgták volna ki, hogy elhagyta volna a sztratoszférát.

Törölt nick Creative Commons License 2012.03.01 0 0 923

Már maga a megállapítás is hibás.

Az új közoktatási törvény szerint az általános tanulmányi kötelezettség 3 éves korban indul. Azaz óvodába kell iratni a kicsit. Azaz reggeltől minimum 1-ig ott él. Márpedig 3 éves korban a személyiségfejlődés még nagyon nem zárult le.

De ha nem kötelező is az óvoda, akkor is ott van az a gyerek már 3 éves korától, meg bölcsiben, meg nem is délután egyig, hanem 5-ig...

A családnak egyre kevesebb beleszólása marad egy gyerek személyiségfejlődésébe és ezt éppen a "konzervatív" oldal, élükön az egyházzal preferálja. Érthető, mihamarabb lelkeket szeretne, hiszen minél korábban kezdi az "okítást", annál hatékonyabban tud dolgozni.

A család ilyen mérvű preferálása 2012-ben semmi más, mint álszentség. Különösen ha a családot valamiféle merev és ódivatú formában hajlandó csak meghatározni. Mert ahogy már előttem írták mások is, a család jelentése az elmúlt évszázadokban bizony változott, nem is beszélve a kultúrák közötti különbségről. Vagy netán az európai mintát akarjuk egyedül üdvözítőnek elfogadni? És az eszkimók? És a bushmanok? És az arabok?

Jó volna végiggondolni a nagy kinyilatkoztatásokat még azelőtt, mielőtt kiderül róluk, hogy csak egyoldalú, a mások megismerésének hiányára épülő (és ezáltal félelemből táplálkozó) puszta konzervatívizmus.

Előzmény: Maaria (908)
freesleep Creative Commons License 2012.03.01 0 0 922

sőt, igazából az lenne az érdekes, hogy most több-e a problémás gyerek, mint a 20-as, 30-as években

Előzmény: freesleep (921)
freesleep Creative Commons License 2012.03.01 0 0 921

"Egyre több a problémás gyerek."

érdekes lenne például egy olyan kutatás, amely azt vizsgálná, hogy ez tény-e mondjuk a 70-es évekhez képest, illetve ha igen, akkor milyen okok miatt. gyanítható, hogy kevésé an köze a házasság előtti nemi élethez, mint a társadalom leharcoltságához, az anyagi javak megoszlásának változásához

Előzmény: Maaria (912)
Lois Chasse Creative Commons License 2012.03.01 0 0 920

"A családok jövője egyben a társadalom jövője is. Nálam ez a kiindulási pont."

:))) Nem lősz kicsit túl a hatáskörödön, amikor a mások családi életébe való beleszólással szeretnéd a társadalom jövőjét befolyásolni? Úgy értem:

"Uram, adj türelmet, 
Hogy elfogadjam amin nem tudok változtatni, 
Adj bátorságot, hogy megváltoztassam, 
Amit lehet, és adj bölcsességet, 
Hogy a kettő között különbséget tudjak tenni."

http://www.keresztenymagyarorszag.hu/bongeszo/imak/Assisi+Szent+Ferenc%3A++Uram,+adj+t%FCrelmet

Előzmény: Maaria (908)
Lois Chasse Creative Commons License 2012.03.01 0 0 919

"""A mai fiatalok képtelenek a helyes választásra."

Persze. Erről szól a Rómeó és Júlia."

Ezen már túl vagyunk."

Szó sincs róla, nem vagyunk rajta túl. Azzal, hogy azt mondod "A mai fiatalok képtelenek a helyes választásra." ugyanúgy nem fogadod el a nálad fiatalabbak döntését, mint ahogy az ő szüleik nem fogadták el. Amióta az eszemet tudom, a mai fiatalozás folyamatos. Hogy ilyenek meg olyanok. Igen, minden generáció kicsit más, mint az előző. De egyelőre gyarapszik az emberiség. :)

Előzmény: mociga2 (839)
pastrami Creative Commons License 2012.03.01 0 0 918
nünüke88 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 917
mociga2 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 915

Persze hogy nem vagy a kicsim. De időnként gyerekeskedsz, amit persze betudok amolyan komisz-kamaszkori dackorszaknak. :-))

Én ebben vagyok érdekelt.

"De nem biztos, hogy jót tesz neked (ha fentről is) kiszolgálják az ízlésedet."

A szex fantasztikus!! Családon belül monogámon lehet unalmas. (?????) Megértem. De sajna vannak más értékek is.

Mellesleg ha kell a fixszex, nincsen drágább megoldás akárkinek mint maga a család. A qrvák is olcsóbbak? De ez egy be- és lefektetés a jövőbe. Amikor már qrvára nem megy a szex, de az élet meg az utódaiddal zajlik esetleg zajlana ha tudna utód híjján tovább. A bibellia a családnemzésről valahogy úgy tesz említést, hogy beírtad é magad már az élet könyvébe? Én annyira szerelemes vagyok pedofilan a kicsinyekbe, hogy Jézuskáimnak szoktam szólítani őket. De hogyan legyen az amúgy tényleg apaként is teremtő fésejt istenük szentképző? Lehet, ha jó a család. Kell az anya is!! Legyen minden gyermek Jézuska! Akarja nem akarja úgy is az lesz, amikor jézuskái születnek és a karácsonyfa alá helyezi helyette azt amit kell.

Előzmény: Törölt nick (909)
Maaria Creative Commons License 2012.03.01 0 0 912

Hagyd békén a családokat.

Ez a javaslat akkor lehet indokolt, ha a családok és a nevelés területén úgy alapvetően rendben van minden.

Sajnos manapság ez nem így van. Egyre több a problémás gyerek.

Senki nem az emberek magánéletébe akar beavatkozni. De a jövőért, a gyerekekért, az őket felnevelő környezet milyenségéért a társadalom is felelős, és ha baj van ezen a téren, akkor meg kell próbálnia segítséget nyújtani.

S úgy tűnik, manapság eléggé baj van.

Bizonyos alapvető megállapítások kimondásával, akár még az ebből kiinduló vitákkal is lehet segíteni, hogy néhányan néhány dolgon elgondolkodjanak, és próbálják meg jobban elrendezni a dolgaikat. Ebben én semmi rosszat nem látok.

Előzmény: Törölt nick (910)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2012.03.01 0 0 911

Az már volt, hogy valójában az MCST mögött a patás Orbán áll, aki személyesen fog kukkolni minden fiatalt addig, amíg meg nem házasodik, és majd később azt is bevezeti, hogy házaséletet csak gyermeknemzés céljából lehet élni, de azt is csak kizárólag misszionárius pózban?

Maaria Creative Commons License 2012.03.01 0 0 908

A családok jövője egyben a társadalom jövője is. Nálam ez a kiindulási pont. A családokban nő fel ugyanis a jövő, az új generáció, és nem mindegy, hogy ez hogyan történik.

Nálam ez a kiindulási pont ebben az egész kérdéskörben.

Előzmény: Törölt nick (903)
mociga2 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 906

Nem kétemberes, sőt még csak nem égigérő egós kicsim a történet, hanem A CSALÁD.

Ki mint dug, ahogy csak akar biztos aképpen szívhat is és arákat arat.  

Elment Nektek az összes stabilizáló értékrendetek az a nagy büdös helyzet.

Vagy szeretném látni milyen stabil ez az új? Nekem úgy túnik, hogy ez az értékrend a társadalmi káosz kosza és Ti csak szórjátok a szemeteteket.

Előzmény: Törölt nick (904)
mociga2 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 905

"hogy központilag megmondja neked, mi helyes és mi nem az"

Véleményt mond. Megmondja. Nekem úgy tűnt, hogy ez szerinted nem helyes, azaz tilos a piros. Ellenzed erősen. Elnézést.

Elnézést de sarkítottam is. Ennek megakadályozására egyetlen mód van. Tiltsuk be ezt a szervezetet, vagy maradjon minden támogatás nélkül! És akkor nem mondhatja meg. Na most jól körbemagyarázkodtunk. :-))

Azért ha itt igazságot akarok tenni egymásunk közt, azért én a fele-felében a fifty-fiftyben simán kiegyezkedem. Jó!?

Ahogy eddig megnyilvánultál, tutti hogy Te nem. (vigyázat, újabb provokáció!!! :-)))

Előzmény: Törölt nick (901)
Maaria Creative Commons License 2012.03.01 0 0 902

Egy teljesen érzelemmentes, logikus érveléssel alapvetően nem tudtál most megint mit kezdeni. :)

Ezt tőled idéztem, de most bizonyítottad, hogy ez mennyire rád vonatkozik.

Előzmény: Törölt nick (901)
Vanek B. Creative Commons License 2012.03.01 0 0 900

Persze hogy marhaság a betiltás.

Szabad országban vagyunk, mindenki szabadon mesélhet.

Csak!

Csak éppen bizonyítsák be, hogy sem az akadémián keresztül, és sem másként, semmi közük a közpénzekhez, és nem is lesz.

Éppen a tagok dobták, dobják össze szigorúan privát zsebből a működésre valót.

No ez az, amiben nem hiszek én sem.

Előzmény: mociga2 (899)
mociga2 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 899

"megmondja neked, mi helyes és mi nem az"

Alapvető kommunikációs jog a véleménynyilvánítás szabadsága. Akármiről. Még a családról is. Akkor ezt a civill szervezetet tiltsuk be Te hatalmas demokrata!?

Megáll az ész, és ácsorog Rajtatok. :-((( 

Előzmény: Törölt nick (898)
Maaria Creative Commons License 2012.03.01 0 0 897

Egyébként, ha valóban hiszel abban, hogy a monogám, klasszikus családmodell a nyerő stratégia, akkor ostobaságot követsz el, ha azokat is erre akarod rábeszélni, akik másra esküsznek. Ezáltal ugyanis saját gyermekeidet fosztod meg a versenyelőnytől. Hadd dugjanak össze-vissza, piázzanak, cigizzenek nyugodtan, hanyagolják el a gyereknevelést! Kell a segédmunkás a gyárainkba!

Döbbenet! Te ezt komolyan gondolod? Ez önző és cinikus álláspont szerintem. Természetesen mi is igyekszünk a lehető legjobban nevelni a gyerekeinket, de ezzel együtt nem nézzük le mások gyerekeit sem! A mi gyerekeink tényleg nagyon jól megállják a helyüket az életben, öröm rájuk nézni, és mi magunk is sokat tanulunk tőlünk, tényleg kiváló és tehetséges fiatalok lettek. De mi azt szeretnénk, ha nemcsak ők lennének kiváló és tehetséges, az életben jól boldoguló fiatalok, hanem a kortársaik is. Éppen azért, mert egy élhető világot szeretnénk  a gyerekeink számára, ehhez pedig az kell, hogy a társadalom is jó irányba haladjon, ahol az emberi kapcsolatok kulturáltabbak, a családok boldogabbak, harmonikusabbak legyenek. Még a segédmunkások körében is, akit mi éppen olyan értékes embernek tartunk, mint saját magunkat.

Előzmény: Törölt nick (893)
mociga2 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 896

Családtudomány? Ugyan! Ez maga az életművészet. Nincs recept mert mi főzzük ki, mi kotyvasztjuk.

"Hejj Vargáne káposztát főz kontya alá szökött a gőz.

Hánnya veti fakanálját férjhez adná (ma)Riska lányát."

Ilyenek. Meg még ilyenek is (család""tudományi"" munkák):

Gén etika

Jön az éj, a félj
Fél vagy, hogy társként megélj
Másik félem féled
Olvadékom benned éled.

Két félünk lenne egész?
Szinte hős már, merész
Ránk borulnak árnyas sátrak
Egy e kéljünk, legyünk bátrak!

És jön az éj, a félj
Leszünk együtt is újra fél
Én félek, Te élsz, félsz s én élek
Égésszé vágnak minket az élek?

És jön a reggel az éggel
Felelek neked kétséggel
Miért félsz, ha én fél-lélek
Egymásba tekertek minket a gének

A (g)ének az ősi, vitéz ítészek
Vonzák egymást mint építészek
Kik fél sejtként tudják vagy sejtik,
hogy tán pont épebb félüket rejtik

A félt, ami kevésbé fél, de féltett.
Félből alkottunk mi félő új egészet
Legyünk egy új káosz nyitánya
S legyen utódunk e káosz kapitánya

A testet elcseréltük, lelkestül megtérünk,
de marad a világnak szomjára nékünk:
Fél-vágyainkból összecsordult csermelyünk:
Édes, drága, ezért is  féltett gyermekünk.

Nincstelenek

Nincsen kincsem,
De kinn is benn is van kilincsem
Nyiss be rajtam, kívül maradsz,
Rohanj ki, de nálam ragadsz

Kincsem a nincsem,
Lelkem léke láthatatlan ingem
Ha bebújsz belém kint is ragadsz
És ha kibújsz bennem maradsz

Kilincsem a kincsem
Ne keresd, mert már nincsen
Tárva nyitva áll a záram
Érints meg, s megráz az áram

Kincsem az áram
Ingyen osszam erre vártam
El is fogytam már egy párszor
Visszakaptam tízszer százszor

Gondolatim minden kincsem
Gondom viszont egy se nincsen
Csak tiéd mit te ide ádtál
Lekomáztam e megoldásnál

Te vagy nékem már a kincsem
Rejtegetem nincs bilincsem
De egy közös kulcsot léltünk-láltunk
Egy az éltünk egy a háltunk

Kincsem már a minden
De nem gyűjtöm, hát nincsen
Magomból növesztett kalászok
Mit ha kell, Ti csak lekaszáltok

Magam vagyok a kilincsem
Magodból nő az én kincsem
Benyitsz tán Te egyszer rajta!!
Ha a karod is majd úgy akarja

Kitárunk mi minden ajtót
Kinccsel töltjük nagy szakajtónk.

mociga2 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 895

Remélem ez a civill mozgalom is úgy gondolja ahogy Te. Meg én.

Csak javasol, kutakodik is, pozitív családpéldákat közvetít, rendezvényeket szervez.

Mert szerintem ez lesz. Csak itt ugye valakik roppant toleráns hibbant libbant módon, mintha belélegezhetetlen tömjénfüst terjengene a levegőben köhögtek egyet.

http://www.kormany.hu/hu/kozigazgatasi-es-igazsagugyi-miniszterium/videok/te-legy-a-hangja

Vagy azzal van a gond, hogy a mostani kormánynál az első a család.

De hisz már a kezdeteknél is ez volt. Itt pl.

Előzmény: Maaria (890)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.01 0 0 892

"Nem tartozik rám, hogy kívülállókon bíráskodjam. Nemde ti is azok fölött ítélkeztek, akik a közösséghez tartoznak?"

http://www.kereszteny.hu/biblia/showchapter.php?reftrans=1&abbook=1Kor&numch=5

Persze aki az EGÉSZ Magyarországot Keresztény fundamentalista szektaként kívánja értelmezni az nem normális.

Különben is: Hol is vannak az új népszámlálási adatok erre vonatkozólag?

Előzmény: Antisystem (880)
Maaria Creative Commons License 2012.03.01 0 0 890

Nagyon aranyos sorozat volt... :)

Optimális család helyett elég lenne, ha nem lenne annyi befuccsolt házasság, olyan sok széthulló család.

Már ez is nagyon jó cél szerintem, amivel érdemes foglalkozni. Ha csak néhány férj vagy feleség elgondolkodik azon, hogy a problémákat meg is lehet oldani, nem kell, hogy rögtön szétszakítsák a babaruhát - már megérte.

Előzmény: mociga2 (888)
mociga2 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 888

Igaz, igaz amit írsz.

Optimális család - ismeretlen és meghatározhatatlan fogalom.

Optimális állapot ez is :-))

Előzmény: Antisystem (880)
mociga2 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 887

Pontosan így van, ahogy írod. Az értelmi és érzelmi fejlődésük (a CSALÁDban!!) egyik igen fontos lépcsőfoka. Aki kihagyja ezt akár a szülei miatt az óriási hátránnyal indul. Vagy? Vannak olyan szuper lelkek, akik meg pont nem.

Én arra emlékszem ilyen koromból (4-5 évesen), hogy mikor anyám hazajött az ölébe ültem és puszilgattam az arcán. Persze jóanyám nem győzte elhesegetni a kiscsibéjét magától.

Szerintem a család a társadalmi létezés alapmolekulája létvize. 3 elem van benne. Az oxigén az anya, az egyik hidrogén az apa, a másik meg a gyerekek.  

Előzmény: Maaria (881)
Maaria Creative Commons License 2012.03.01 0 0 882

A párválasztás során femerülő konfliktusok direkt jók és hasznosak szerintem, segítenek a döntés szempontjait átgondolni.

A párválasztás kulcskérdés, sok szempontra jó odafigyelni még a lángoló szerelem mellett is, remélem, a Családtudományi Társaság is kellő figyelmet szán majd erre a témára.

Előzmény: Antisystem (872)
Maaria Creative Commons License 2012.03.01 0 0 881

Ez nem szigorúság volt, hanem csak egy logikus lépés. Annyi sok rendes fiú van, akivel lelkileg is megérthetjük egymást, akkor inkább azok között érdemes körülnézni. :)

A négy év körüli gyerekeknél szerintem a fejlődés rendes lépcsőfoka, hogy az ellenkező nemű szülővel meghitt érzelmi viszonyt ápol. :)

Előzmény: mociga2 (875)
Antisystem Creative Commons License 2012.03.01 0 0 880

Ja, csak ugye ott kezdődnek a problémák, hogy a társadalom nem optimális családokból áll... és hát "már a Bibliában is" meg soxor leírt alaptanulság, hogy nem az egészségeseknek kell az orvos - avagy miért ült Jézus a biblia szerint a vámosok és bűnösök közé...:)

Szóval, ha van értelme ezen a területen kutatásoknak, azoknak pont a nem optimális családokról kellene szólniuk...

A másik, hogy saját tapasztalataimból is bizton állíthatom, hogy ezek az ontopic nagyontudományosak a szarvánál ragadták meg a tőggyit, saját őseim is együtt vannak 50+ éve (abban a korosztályban ez még nem egy nagy ritkaság), oszt mégse éreztem soha, hogy ez egy ideális, vagy akár egy jó család lenne... visszaemlékezve az ősidőkre:) az első problémám is ezen akadt még gyerekként ezzel a Tízparancsolat-dologgal, amikor először szembejött... oda volt írva, hogy: "Atyádat és anyádat tiszteld!" - én meg elfilóztam, hogy ugyanmár, milyen alapon írja elő nekem valaki kívülről, hogy kit tiszteljek, nem létezik parancsszóra sem tisztelet, sem szeretet, majd akiben tiszteletreméltót látok, azt tisztelni fogom, akiben szeretni valót, azt meg szeretni...

ÜdV 

Előzmény: mociga2 (879)
mociga2 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 879

Optimális családtudományi helyzetre gondoltam. És nem a felnőtt gyerekekre, hanem a picikre.

Előzmény: Antisystem (877)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!