Keresés

Részletes keresés

Callie Creative Commons License 2010.08.23 0 0 70

Nem a "két embert mostam össze" - hanem a két topik jellegét hasonlítottam össze a beírók szidalmazásának módszere és mozgatórugó tekintetében.

 

Érthetted volna.

Előzmény: ÁtlagFf_1963 (65)
Vasgerinc Creative Commons License 2010.08.23 0 0 69
Akkor valami baj van a látásoddal. Ha valóban végigolvasod a topikot, akkor láthatod, hogy ismerjük a tevékenységét, idézünk és linkelünk is róla ha kell, bár a józan gondolkodásuáknak elég látni a logikai következetességet példuál abban, hogy mekkora hazugság az, ha valaki azt álltja, hogy a működő CO2 bontó eszközének nem talál pártfogót.
Előzmény: Callie (61)
Callie Creative Commons License 2010.08.23 0 0 68

Konkrétan abban, hogy irtózatos hülyeségeket próbál meg eladni mint tudományos vívmányokat

 

Konkrétan mi egy ilyen "irtózatos hülyeség"? Másrészt Egelyéknek nem az "eladás" a tevékenységük centruma, olyasféle kütyüket, mint az a kerék, azért hoztak forgalomba, hogy a labor-műszer-ember-költségek fedezéséhez kicsit hozzátegyen.

 

 

Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.23 0 0 67
"a CO2-s ügye is tuti hazugság"

Ha az energiamegmaradás törvényéből indulunk ki, akkor elvileg nem működhet gazdaságosan. De vajon tudod-e a szerkentyű energiaforrásának mibenlétét?

"Akkor miért hazudik olyat, hogy itthon nem talált rá befektetőt, mindehol elutasították?"

Ennek több oka lehet.
Az egyik a tiédhez hasonló hozzáállás. Gondolom, nem mentél oda kipróbálni, hogy vajon működik-e, hanem rányomtad a bélyeget, hogy ez csalás, mert ellentmond a főzeléknek. Minél többen teszik ezt, annál könnyebb csatlakozni a zümmögő kórushoz, és fújni, hogy igen, csalás, hazugság.
Egy befektetőnek pedig csak az fontos, hogy minél nagyobb profitot hozzon a befektetés. Az ilyesmit komoly tervezés és felmérés előzi meg, és ha a tudományos élet legnagyobb alakjai egyöntetűen állítják, hogy ez csalás, akkor nyilván nem fogja belenyomni a tőkét.

"Ha működik az egyszerűen bizonyítható, tehát valószínűleg nem tudta bizonyítani, hogy működik."

Valószínűleg, mondod.
Ha te, felvértezve a termodinamika összes főtt ételével, látnál egy ilyen szerkezetet működés közben, elhinnéd, hogy működik? Vagy inkább azt mondanád: "Nem tudom, hol van benne a trükk, de biztosan csalás."
Előzmény: Vasgerinc (55)
ÁtlagFf_1963 Creative Commons License 2010.08.23 0 0 66

Pontosan olyan vagy, mint amire számítottam. Nagyképű, kioktató. Azt hiszed, hogy minden úgy igaz, és csakis úgy igaz, ahogy te gondolod.

 

Egyáltalán nem gondolom úgy, egyébként.

 

Ez a terület viszont nem jó terep a csalók számára, itt egyértelműen le lehet bukni. Lebukott Egely is.

 

Mivel vagyok kioktató? Hogy középiskolai tananyagra hivatkozom? Az már olyan hihetetlenül magas, halandónak elérhetetlen szint?

Előzmény: TomDantes (45)
ÁtlagFf_1963 Creative Commons License 2010.08.23 0 0 65

Biszku Béla életútjáról lehet véleményt mondani. Ő olyan területen alkotott, mely nem tisztázott.

 

Egely azonban nem is hasonlítható Biszkuhoz.

Szerencsétlensége, hogy területén a fizika már elég magalapozott ahhoz, hogy megmutassa a csalókat. Ez a jelző mutatja azt, hogy Egely csaló. Ez egy teljesen opbjektív értékítélet.

 

Biszku esetében talán a politológia lehetne egy ilyen objektív mérce, már ha eléggé fejlett lenne hozzá, de még azt sem tudjuk róla, hogy egyáltalán alkalmas eszköz-e értékítéletek megalapozására.

 

A két embert így nem szerencsés összemosni.

Előzmény: Callie (61)
Callie Creative Commons License 2010.08.23 0 0 62

Ezt a mondatot én sem tudom értelmezni - de hát nem is ez a tevékenységének a centruma évtizedek óta. Ha részletesebben megkérdezte volna az újságíró, akkor valószínűleg kifejtette volna érthetően, mire gondol.

Ezért a mondatért szidni butaság.

Előzmény: Törölt nick (59)
Callie Creative Commons License 2010.08.23 0 0 61
Máskülönben meg látom, ez olyan típusú topik, mint a Biszkus-topikok: az a funkciója, hogy sok ember anonim szidalmazzon valakit, akinek a tevékenységét nem ismeri, de attól, hogy "idióta, csaló, kókler" stb. jelzőket kiabál, ő maga pár percig nagyszerűbbnek és okosabbnak érzi magát.
Callie Creative Commons License 2010.08.23 0 0 58

Aki picit is konyít a természet- és műszaki tudományokhoz, annak nyilvánvaló, hogy Egely egy kókler.

 

Konkrétan miben "kókler" Egely?


Előzmény: Törölt nick (9)
nagyArc Creative Commons License 2010.08.23 0 0 57
A másik az, tudod, fingom sincs a termodinamikáról.

Sokkal több az olyan ember, aki nem ért a termodinamikához. Ezért lehet sokkal nagyobb példányszámban eladni az Egely féle könyveket.
Előzmény: TomDantes (41)
ÁtlagFf_1963 Creative Commons License 2010.08.23 0 0 56

Pontosan olyan vagy, mint amire számítottam. Nagyképű, kioktató. Azt hiszed, hogy minden úgy igaz, és csakis úgy igaz, ahogy te gondolod.

 

Egyáltalán nem gondolom úgy, egyébként.

 

Ez a terület viszont nem jó terep a csalók számára, itt egyértelműen le lehet bukni. Lebukott Egely is.

 

Mivel vagyok kioktató? Hogy középiskolai tananyagra hivatkozom? Az már olyan hihetetlenül magas, halandónak elérhetetlen szint?

Előzmény: TomDantes (45)
Vasgerinc Creative Commons License 2010.08.23 0 0 55
Egyébként az Egely-keréken kívül még a CO2-s ügye is tuti hazugság. Nem csak azért mert nem működhet, tegyük fel, hogy működik. Akkor miért hazudik olyat, hogy itthon nem talált rá befektetőt, mindehol elutasították? Egy ilyen problémára talált megoldásra azonnal lecsapnának, mert egyrészt az emberiség egyik legnagyobb problémáját oldaná meg, másrészt óriási pénz lenne benne. Ha működik az egyszerűen bizonyítható, tehát valószínűleg nem tudta bizonyítani, hogy működik. Ugyanis bárki, akinél egy ilyet bizonyítana, rögtön jelzálogot tenne az utolsó téglára is csakhogy bekerülhessen ennek az üzletébe.
Előzmény: TomDantes (44)
Farkas&tsa Creative Commons License 2010.08.23 0 0 54
Egelei mester éjszakai villanyos ötlete se semmi! Szerintem csak idő kérdése és aranyat is tud csinálni alkimista barátunk.
Előzmény: Vasgerinc (5)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.23 0 0 53
"Szóval, igazából magasról teszek arra, hogy eddig mit tett. Ami érdekelne, hogy ezután mit fog tenni. Egy politikusnál csak az érdekel, amit politikusként tesz."

Alapvetően egyetértek ebben a topikban tett felvetéseiddel, de a fenti résszel nem. Az embert igencsak meghatározza a múltja, eddigi tettei. Ha valaki szélhámos és csaló az egyik szerepben, akkor az lesz a másik szerepben is. Kifejezetten igaz ez a politikára, mert az egy olyan posvány, amiben a legtisztább erkölcsű ember is szinte biztosan beszennyeződik. Ha valaki eleve csalóként indul, a hatalom csábítása és a korrumpáló környezet miatt egészen biztos, hogy még súlyosabb morális defekteket fog szerezni.

Ezzel tehát nem azt állítom, hogy Egely csaló és szélhámos, de ha tényleg az, akkor sok jóra nem számíthatunk tőle.
Előzmény: TomDantes (36)
ÁtlagFf_1963 Creative Commons License 2010.08.23 0 0 52
A nézetei.
Előzmény: Törölt nick (50)
Vasgerinc Creative Commons License 2010.08.23 0 0 51
"Legismertebb találmánya az Egely-kerék, amely egy sűrűn fogazott fogaskerékre emlékeztető kereket tartalmazó mérőeszköz. Ha a kezünket kétoldalt a kerék mellé helyezzük, az forogni kezd, és a készülék kijelzi a fordulatszámot. Egely szerint a kereket a kezünkből kiáradó „vitalitás” vagy „életenergia” forgatja, a készülék így az egészségi állapotot méri, és képes lehet kimutatni a betegségeket azok tüneteinek megjelenése előtt. A kereket megvizsgáló egyéb csoportok a mozgást a tenyér hőkülönbségei által keltett légörvényeknek tulajdonították, és rámutattak arra, hogy a kereket búrával lefedve vagy a légáramoktól más módon elszigetelve az egyáltalán nem reagál az emberi kézre, valamint hogy egyenlőtlenül melegített viasz kézutánzattal a kerék ugyanúgy forgásba hozható, mint az emberi kézzel."


Egely az index fórumon

Előzmény: TomDantes (44)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.23 0 0 50
"Egely igazoltan hülye"

ezt ki igazolja?
Előzmény: ÁtlagFf_1963 (42)
ÁtlagFf_1963 Creative Commons License 2010.08.23 0 0 49

Kívánom Neked, kedves családodnak és minden szerettednek, hogy életükben sok Egely-féle tanárral találkozzanak, a természetről alkotott képüket ők határozzák meg, életük energetikai problémáit Egely követői oldják meg, stb.

 

 

Persze tudom, a FIZIKA, szent és sérthetetlen, mert minden tétele bizonyított, és kétségnek, alternatív elméleteknek helye nincs.

 

Csak pontosításként: Nem bizonyított, hanem igazolt. A matematika az egyetlen bizonyításra képes tudomány. Én mindig igazoltat írtam!


A másik az, tudod, fingom sincs a termodinamikáról. De nem is vagyok egy nagyképű pöcs, veled ellentétben. És bár a termodinamikát jól megtanultad, helyette inkább azt tanultad volna meg, hogy ne hord fönt az orrod.

 

Erre nem lennék büszke. Nagyon érdekes terület, az élet minden részére kihatással van.

Ez nem orrfennhordás kérdése. Vagy ismeri valaki, vagy nem. Ha valaki nem ismeri, annak képtelenség elmondani, hogy mekkora ökör, amikor ellentmond neki.

Előzmény: TomDantes (41)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.23 0 0 48
Nem lehet más a politika? Új jelszavuk nőtt?
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.23 0 0 47
"Főleg, a fórumozók. Ők a legokosabbak. "

Nem.

A legokosabb az LMP.....

Legutóbb egyik fő kampányelemük volt a válsztásokra költött pártpénzek tisztába tétele.

Nos,ez az überokos társaság egy pici hírben lenyilatkozta,hogy nagyon eladósodtak,de a beszállítóik türelmesek!

Naná,én is türelmes lennék egy parlamenti párttal szemben!Már el is qrvult a szememben ez a díszes társaság!

Az,hogy most Jóska-Pistát indítja,lényegtelen.Lejáratták magukat!
Előzmény: TomDantes (41)
Vasgerinc Creative Commons License 2010.08.23 0 0 46
Értsd már meg, hogy itt nem arról van szó, hogy igaza van vagy nincs. Határozottan, bizonyítottan csalással használt ki embereket. És pont. Itt nem arról van szó, hogy lehet-e a teret görbíteni, vagy sem, vagy hogy Isten létezik-e vagy sem, hanem bizonyított dolgokról van szó.
Gondolom Egely le sem hülyézhetett, mert nem beszélt még veled, vagy ha igen, akkor sem mondtál neki ellent.
Előzmény: TomDantes (41)
TomDantes Creative Commons License 2010.08.23 0 0 45
Pontosan olyan vagy, mint amire számítottam. Nagyképű, kioktató. Azt hiszed, hogy minden úgy igaz, és csakis úgy igaz, ahogy te gondolod.
Előzmény: ÁtlagFf_1963 (42)
TomDantes Creative Commons License 2010.08.23 0 0 44
Te tudod hogy csaló. Én ilyenről nem tudok.
Előzmény: Vasgerinc (40)
Vasgerinc Creative Commons License 2010.08.23 0 0 43
Tisztában van. Ezért csaló. Éppen ezért a hőtani foka miatt tudta a kis vitalitásmérő kereket megalkotni.
Előzmény: ÁtlagFf_1963 (37)
ÁtlagFf_1963 Creative Commons License 2010.08.23 0 0 42

Csak a szokásos relativizáló mantrát írod.

 

Igazad lenne, ha Egely a szokásos politikus lenne, de itt van egy lényeges különbség: Egely igazoltan hülye.

 

A többi politikusról vitatkozhatunk, de Egely szerencsétlen szakterülete miatt, pontosan tudjuk, hogy hülye.

 

Egy ilyen-olyan bölcsészről nehéz eldönteni, hogy milyen, meg lehet vitatkozni, de Egely szerencsétlenségére a fizika alapjai nagyon jól igyzoltak ahhoz, hogy tudjuk minősíteni azt, aki ezzel szembemegy.

Előzmény: TomDantes (36)
TomDantes Creative Commons License 2010.08.23 0 0 41
Na igen.

Egyelőre, te vagy az ellenszenvesebb, nem Egely. Ő még egyszer se hülyézett le. Veled ellentétben.

Persze tudom, a FIZIKA, szent és sérthetetlen, mert minden tétele bizonyított, és kétségnek, alternatív elméleteknek helye nincs.

Az nem baj, hogy pár száz éve, is ugyanezt mondták, amikor egy hülye kókler azt mondta, hogy a föld nem is lapos. Igaz, azok akik valamilyen alternatív ötlettel álltak elő, nagy részük tényleg csaló volt. Kis százalékuk volt az, aki valójában rá jött arra, hol téved a tudomány. Lehet, hogy Egely a nagyobb részben van benne. Lehetséges.



A másik az, tudod, fingom sincs a termodinamikáról. De nem is vagyok egy nagyképű pöcs, veled ellentétben. És bár a termodinamikát jól megtanultad, helyette inkább azt tanultad volna meg, hogy ne hord fönt az orrod.

De amint mondtam, ez Magyarország. Itt mindenki nagyon okos. Mindenki mindenhez ért. Főleg, a fórumozók. Ők a legokosabbak.

Előzmény: ÁtlagFf_1963 (34)
Vasgerinc Creative Commons License 2010.08.23 0 0 40
Itt nincs szó arról, hogy hülye, vagy nem hülye. Itt arról van szó, hogy bizonyítottan csaló. Ilyen múlttal nem illik politikusnak indulni, mert bár feltételezzük, hogy amőgy sem tisztességes az átlag politikus, de aki újonnan indul, annak mindig megvan az ártatlanság vélelme. Itt viszont erről szó sincs. Már eleve úgy indul, hogy tudjuk hogy csaló.
Hangsúlyozom nem az a baj, hogy más a nézete, hanem az hogy szándékosan csalt, és embereket használt ki ezzel.
Előzmény: TomDantes (36)
cc Creative Commons License 2010.08.23 0 0 39
talán maradjunk annyiban, hogy apolitikus dolog megosztó emberrel választásokra készülni. az lmp pedig egy politikai párt, ezért ez a lépése bizony hibáztatható.
Előzmény: TomDantes (36)
ÁtlagFf_1963 Creative Commons License 2010.08.23 0 0 37

Most utána néztem, tényleg gépész. Doktorátusa van műszaki hőtanból!

Egy doktorált műszaki hőtanos, aki a termodinamika második főtételével nincs tisztában!

Előzmény: Vasgerinc (33)
TomDantes Creative Commons License 2010.08.23 0 0 36
Elmondom különben miről van itt szó.

Arról, hogy bárki aki politizálni kezd, azonnal támadni kell. Ti meg támadjátok is. Olyan mindegy, hogy ki indul, és milyen színekben. Úgyis találnátok rajta fogást.

Érdekel bárkit is, hogy mint politikus, mit csinálna Egely? Nem. Szélhámos, és kapja be, és azért szélhámos, mert hát mindenki ezt mondja, és különben is, aki szélhámos, és még politizál is, mindenképp kapja be.

Nem védeni akarom Egelyt, ez szögezzük le .

De itt mindig ez megy. A mocskolódás, a sárdobálás. Engem, rohadtul nem érdekel, hogy igaza van-e, vagy sem. Bár az biztos, sokan hisznek abban amit állít. de ők biztos mind hülyék, legalábbis szerintetek. Ez is jellemző, az állandó ítélkezés.
Szóval, igazából magasról teszek arra, hogy eddig mit tett. Ami érdekelne, hogy ezután mit fog tenni. Egy politikusnál csak az érdekel, amit politikusként tesz.

Csakhogy nálunk, ebben a remek országban ez nem így működik. Teljesen mindegy milyen oldali politikus valaki,akkor is megy a vájkálás a magánéletében, hogy ezt tett, meg azt tett, meg juj mit mondott, meg ilyen olyan, amolyan, megy a folyamatos morgás pampogás.

Ha más indulna, nem Egely akkor is találnátok valamit, ami miatt pampogni lehet, és ami miatt szidni lehet az illetőt.

Persze, tudom ezt ilyenkor mindenki olyan jól megtudja magyarázni, hogy nem így van, de ez bizony így van.

Egely új se nyer meg semmit. Nem jut be sehová, és miért ne indulhatna? Hadd szavazzon rá aki akar. Nekem ettől se szimpatikusabb, se ellenszenvesebb nem lett az LMP. Ha meg mégis nyerne, nem hiszem hogy rosszabbul tenné a dolgát mint az elődei. Úgy is minden mindenütt szarul megy, sokkal szarabbul nem lehet csinálni.

Na mindegy. Egely hülye, hogy politikai pályára lépett. Eddig csak azért utálták mert kókler( bár még mindig nem tudom miért kókler, azon kívül, hogy egy rakás fórumozó, meg a fizikusok nagy része azt mondja. Én nem tudom hogy kókler-e) most már azért is mert politizál. Bravo, így lehet jó sok utálót szerezni.

Biztos velem van a gond, se felháborítónak, se szégyennek nem tartom, hogy indul.
Na mindegy, de tudom, ismerem már a a fórumozókat, erre is van magyarázat, a lényeg, hogy Egely kókler és kész, és rohadjon meg az LMP-vel együtt.

És így élünk mi ebben az országban ezer éve, tele gyűlölettel.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!