Jó cucc, nekem 222C van, és egy 345 receiver. Én szeretem ezeket a vintage amcsi cuccokat, rendesen megcsinált készülékeke, és nagyon jó a hangjuk.
Mondjuk ha én amcsi cuccot keresnék, mielőtt kockázatos külföldi vásárlásba fognék, megnézném a Fishert, amit tunerman kolléga árul AVX-en. Az sem olcsó, viszont leszervizelt, megbízható eladótól...
Tudom, hogy a kérdésem kissé off ebben a topicban, de nem találtam jobb helyet ... Mi a véleményetek a HH Scott erősítőkről? Konkrétan egy 299D típust találtam szimpatikusnak, de még nem hallottam ilyet, és ez is külföldön van, nem lenne egyszerű csak úgy elmenni meghallgatni. Hallottatok már ilyet, vagy hasonló HH Scott-ot szólni? Érdemes ilyenben gondolkodni? (nem túl olcsó ...) Kíváncsi lennék a véleményetekre !
Igen máshol is hirdetem,gondoltam hogy itt sok forumozonak már van ilyen erősítöje,
de lehet hogy ezek közül valakinél egy ismerös meghallgatja és megtetszik neki a hangja,a következö lépés hogy hol lehet ilyet venni?hát itt a ST-70 klubban van egy eladó.
A GZ32 utódja a GZ34, hasonlóak az adataik, csak a GZ32 jobb hangú, mindegyikből vannak példányaim. Az orosz csövek kisebb megalkuvással jók. Orosz csövekből is van jópár féle.
Nem. Ha jo hangot xeretnél, akkor a két kicsi 7199-es csöwet cseréld RCA kiadásura, az egyenirányito csowet GZ 32-re. A wégcsöweket pedig Philips Amperex kiadásura.
Nagyjából én is tudom, mit jelent a valódi párbaválogatás, de azért gondolom egyetértesz velem abban, hogy a semminél az is jobb, ha az adott erősítőbe bedugdosva a rendelkezésre álló csöveket, meg keresem azokat,amelyeknek a legközelebb van a katód áramuk.
egyébként ezzel a mü3-mal is bogarat tettél a fülembe. Messze többet tud, mint a kb ugyanennyiért vett "jobb" csőmérőm.
Mint a neve is mutatja, ez egy bias összehasonlító kütyü.
Ha tudod, hogy mekkora árammal kéne járnia a két végcsőnek, megnézheted, hogy annyi-e, ha nem, tekergethetsz. :-)
Ezzel te nem fogsz párba válogatni semmit, ugyanis sem a rácsfeszültséget, sem az anód-katód feszültséget nem ismered.
Ráadásul abban a munkapontban ahol éppen áll, meg kéne mérni a cső meredekségét, hogy halvány fogalmad legyen arról, hogy a két cső (abban az EGY munkapontban) hasonlít-e egymásra.
Na, ezt lehet elvégezni a (jobb) csőmérőkkel.
A mérési eredmény egyébként ezeknél se ér fabatkát sem, mivel (tisztelet a kivételnek) egy kitüntetett pontban tudnak csak mérni.
Ezért aztán, mikor veszek egy csövet az elmebayon és odaírják, hogy XY csőmérővel ennyi, meg annyi, az azt jelenti, hogy a cső (jó esetben) nem rossz.
Az, hogy egy másik, ugyanilyen típusú és gyártójú csővel "párt alkotnak" (ez nálam 5%-on belüli paraméter egyezést jelent), az nagyjából 50% esélyű. :-)
Egyébként ha ennek a (szerintem semmire se jó) bias összehasonlítónak a 65 dolláros árát mondjuk a uTracer ( http://www.dos4ever.com/uTracer3/uTracer3.html ) 200 eurósával vetem össze és megnézem a funkciókat is....
Az ilyen látványerősítőknél( a sajátomat is így építettem, hogy kint vannak a csövek) még az az eretnek megoldás is szóba jön nálam, hogy nem dugom be ütközésig a csöveket a foglalatba, így a szabadon álló lábain tudom mérni a feszültségeket egy ezer forintos multiméterrel is.
Na, persze ez lényegesen kényelmesebb megoldás :)
Minden esetre ötletes, biztosan lesz, aki megveszi.