Keresés

Részletes keresés

Mercutio_ Creative Commons License 2011.07.27 0 0 3108

Jelenleg más gyártónál melyik belépő szintű gépen van finomhangolás?;)

Nem mint hiányosság írtam, hanem mint plusz dolog a K-r esetén (ott is "csak" egy egységes érték adható meg ami minden obira érvényes lesz, obinkénti finomhangolás csak a nagyobb vázakban K20D, K7, K5 van, más gyártóknál is csak a fél-profi/profi vázak tudják ezt)

Akku: Én jobbszeretem a "hagyományos" aksit, de van aki a T_szerel által leírt okokból a tölthetőelemes megoldást kedveli, ez ízlés kérdése.

Előzmény: Erinaceus (3106)
T_szerel Creative Commons License 2011.07.26 0 0 3107

Aksi használat: miért ne lenne?

Csak nincs speciális méregdrága csak ebbe való aksi. 4db sima AA méretű aksival lehet használni.

Előny:

1, olcsó

2, ha kirándulás közben lemerül és nincs nálunk tartalék aksi egyszerűen bemegyünk a helyi vegyesboltba és veszünk 4db tartós elemet.

3, ugyanez a méret való a legtöbb vakúba ( nem kel több fajta akkut vinnünk magunkkal )

Hátrány:

1, lassabb cserélni és jobban oda kel figyelni a polaritásra

2, ha nem speckó ( Eneloop )  akkut használsz álltában is lemerül.

Előzmény: Erinaceus (3106)
Erinaceus Creative Commons License 2011.07.25 0 0 3106

k-x-en nincs obi finomhangolás? és aksi-használat sincs?

Előzmény: Mercutio_ (3105)
Mercutio_ Creative Commons License 2011.07.24 0 0 3105

Ha ISO800 fölé szoktál/kell menni, akkor igen, de mostmár a K-r váz is olcsóbb lett, lehet, hogy azt is meg kellene nézned. (Jobb LCD, van fókuszpont visszajelzés, aksival működik, LV alatt is gyors az AF, kapott segédfényt, van obi finomhangolási lehetőség)

Előzmény: simonok66 (3104)
simonok66 Creative Commons License 2011.07.24 0 0 3104

Nagyobb hozzáértéssel, gyakorlattal rendelkező fórumosokat kérdezném. Az én K-m-es gépemnék mennyivel tud többet (élesség, szín, gyorsaság stp.) a K-x. A papírformát ismerem. A gyakorlat érdekelne. Annyival többet tud-e, hogy mint amatőr fotos a képeim minőségén jelentkezik-e.

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.12 0 0 3103

"Ezt a kártyasebesség dolgot nem lehet "elméleti úton" megoldani."

Így van, nem is én akartam így megoldani ;).

Előzmény: T_szerel (3101)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.12 0 0 3102

Szerintem nagyon keversz valamit :).

Röviden, nem!!! ;)

Előzmény: T_szerel (3100)
T_szerel Creative Commons License 2011.07.12 0 0 3101

Ugrasztottad?

Ugyan már, szó sincs erről. Csupán igen fontos kérdésben kellene tisztán látni.

Ezt a kártyasebesség dolgot nem lehet "elméleti úton" megoldani. Gyakorlati tapasztalatok kellenek. Ezért tartom jónak, hogy mindenki elmondja neki személyesen melyik kártya hogy vált be.

Előzmény: Törölt nick (3096)
T_szerel Creative Commons License 2011.07.12 0 0 3100

Nem te tetted fel a " milyen kártyát vegyek?" kérdést?

Előzmény: Törölt nick (3096)
h9m Creative Commons License 2011.07.12 0 0 3099

Nyomtasd ki.

4 oldal 1 A4-re, kétoldalas nyomtatással kb. 40 lap.

Előzmény: Erinaceus (3098)
Erinaceus Creative Commons License 2011.07.12 0 0 3098

Üdv!

Tisztelettel kérdem a topicot, nem akad-e valakinél

egy felesleges magyar nyelvű használati kézikönyv Pentax k-x masinához?

Letöltve megvan, de jó lenne az igazi könyv is...

h9m Creative Commons License 2011.07.12 0 0 3097

Nem kötekedésből, de én a saját kártyám sebességét közöltem a saját mérésem alapján.

A vita ellen egyébként nincs kifogásom.

Előzmény: T_szerel (3095)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.12 0 0 3096

"amit Tommysun idézett elő kgyd és h9m közt"

Biztos így történt ez a felállás??? :S Emlékeim szerint én nem ugrasztottam senkit a másiknak! :S

Előzmény: T_szerel (3095)
T_szerel Creative Commons License 2011.07.11 0 0 3095

Ugyérzem tényleg baromira össze-vissza értelmezhetőek a hozzászolásaim :(

Abba a vitába probáltam belefolyni amit Tommysun idézett elő kgyd és h9m közt.

A vita pedig a Sandisk kártyák sebességéről szólt. Egészen pontosan arról milyen kártya kell egy K-x-hez.

Szerintem ( csekély tapasztalatom szerint ) baromira megfelel egy noname Class 10 kártya is.

Feltételezve, hogy legjobb felbontású videófelvétel terheli igazán a kártyát sebességre.

Előzmény: ata4ata (3094)
ata4ata Creative Commons License 2011.07.10 0 0 3094

ezt írtad:

"Nem az volt az eredeti kérdés, hogy a FÉNYKÉPEZŐgép jobb videót készít-e mint egy video kamera."

elötte:

"Gyöztünk!!!!

Szóval : sokkal jobb felvételek készithetők a K-x-el mint ezekkel a 40- 60 E ft "videó" kamerákkal."

Memóriakártya sebességét, hogyan hasonlítottad egy szalagos felvételhez? 

Előzmény: T_szerel (3091)
_decens Creative Commons License 2011.07.10 0 0 3093

"teljesen szuvenir szemlélő"

:D :DDD

LOL

T_szerel Creative Commons License 2011.07.10 0 0 3092

Bevallom ezen nem agyaltam.

Nekem sima (10 éves ) képcsöves Samsung TV-m van.

Miután áttöltöttem a PC-re a filmeket, fogtam a Nero Vison-t és belehajigáltam mind.

Irattam vele szabványos DVD filmet belőle, aminek a nagymamák igen örültek.

( Itt jegyezte meg az egyik nagymama: miért van különbség a felvételek közt? Vagyis egy teljesen szuvenir szemlélőnek is feltünt. )

Előzmény: cinemazealot (3088)
T_szerel Creative Commons License 2011.07.10 0 0 3091

Hali!!!!

Senki sem emlékszik az eredeti témára?

Nem az volt az eredeti kérdés, hogy a FÉNYKÉPEZŐgép jobb videót készít-e mint egy video kamera.

( Egész eddig az is erősen visszatartotta tükrös gépektől , hogy nem volt bennük videó! )

Az eredeti kérdés egyébként a memóriakártyák sebessége volt.

A lényeg a hozzászólásomban az volt, hogy: sima noname Class 10 kártyát használtam és teljesen jól működött.

Előzmény: ata4ata (3087)
cinemazealot Creative Commons License 2011.07.08 0 0 3090

"De azt ne felejtsük el, hogy melyiket mire tervezték, mi az főfunkciója."

És pontosan ez a lényeg. Én sem produkciós videós célokra vettem a K-x-et, hanem hogy legyen egy jó kis tükörreflexes fényképezőgépem. Ja, hogy mellesleg videózni is tud? Annál jobb, legalább kísérletezhetek a lencsékkel meg az egyéb fotóspecifikus lehetőségekkel. Huzamosabb idejű videózásra viszont tényleg kényelmetlen. Hacsak nem úgy használod, hogy egy-egy snittet fél óráig tervezel, majd 20 másodperc alatt leforgatod az előre belőtt géppel. :)

Előzmény: ata4ata (3089)
ata4ata Creative Commons License 2011.07.08 0 0 3089

Mivel 40-60 ezres kamerát említett, nem hiszem hogy Sony HDV kamerát használt volna. Minidv szalagra csak SD-ben vagy HDV-ben tudsz rögzíteni (1440*1080).

Én összehasonlítottam video szempontjából a K-x és a Sony HDV kamerám (Árban sem egy kategória. (Trabant<>Mazda)). A minőség egy dolog. Kezelhetőség a másik. Mindkettőben nyert a Sony.

De azt ne felejtsük el, hogy melyiket mire tervezték, mi az főfunkciója.

Előzmény: cinemazealot (3088)
cinemazealot Creative Commons License 2011.07.08 0 0 3088

Érzem, ebből flame lesz...

Pentax K-x:

- HD felbontás (1280x720)

- 38 Mbps videó bitráta

DV (ha SD):

- SD felbontás (720x576, bár erről nem írt T_szerel kartács, lehet, hogy az a szoni HD felbontású videót rögzít DV szalagra)

- 25 Mbps videó bitráta

És ezek még csak a videó szabvány által definiált különbségek, szó sem esett még az optikáról/érzékelőről. T_szerel pedig szerintem alapvetően az abból nyert előnyre gondolt, nem a felbontásra (nyilván "jobb" felbontás a nagyobb sávszélességű HD, mint a kisebb bitrátájú SD videó). Mert ugye kizárt, hogy a 40-60e Ft-os videokamerák APS-C méretű szenzorral és annak megfelelő optikával lennének szerelve. Így egyértelműen a K-x a versenytársak közül a Mazda, a többi meg a Trabant.

Viszont megjelenítésnél már kérdéses, ki lesz kompatibilisebb a lejátszókkal: a K-x 24 FPS-sel rögzít, amit hagyományos tévéken (vagy Video DVD-n) valószínűtlen, hogy le fogunk tudni játszani másodpercenkénti akadozás vagy 4%-os gyorsítás nélkül (24 FPS -> 25 FPS). Megvan tehát ennek is a hátránya. Persze ki az, aki egy HD felvételt manapság hagyományos tévén akarna lejátszani? :)

(Zárójelben jegyzem meg, hogy mindezek ellenére én is azért vettem K-x-et, mert számítottam rá, hogy optikailag és érzékelő téren üti-vágja majd az annak idején 200e Ft-ért vásárolt 3CCD-s mini DV videokamerámat... amit egyébként a mai napig imádok és használok...)

Előzmény: ata4ata (3087)
ata4ata Creative Commons License 2011.07.08 0 0 3087

A trabantot hasonlítottad már pl Mazdához? (Csak azért nem írtam Mercit, mert az túl erős lett volna) 

Mert Te összehasonlítottad a HD(1080*720) videot az SD-vel (720×480).

Előzmény: T_szerel (3086)
T_szerel Creative Commons License 2011.07.08 0 0 3086

Bocs , hogy belétek szólók! De egyet kell értenem veled. kgyd kicsit ( baromira ) tulmisztifikálja.

Én ugyan csak kezdő vagyok de mint írtam van két 8 Gb noname Class 10 kártyám.

Nemrég alkalmam volt összehasonlitani a K-x videó teljesitményét egy Samsung memória kártyás és egy Sonyi DV videókamerával.

Koncert felvételt készitettünk mind a hárman ugyan arról az előadásról és én írtam ki PC-re ( Intel:) mindhárom anyagot.

Átlagosan egy felvétel 7-9 perc hosszú volt. Összesen 110 perc volt a koncert.

Gyöztünk!!!!

Szóval : sokkal jobb felvételek készithetők a K-x-el mint ezekkel a 40- 60 E ft "videó" kamerákkal.

A memória kártyákkal nem volt baj. Csak az akkukat kellet cserélnem :( 

Előzmény: Törölt nick (3083)
Venyerin Creative Commons License 2011.07.04 0 0 3085

Jobbra kicsit sok üres helyet hagytál, de amúgy kellemes a kép, jó a modell... :)

Előzmény: Törölt nick (3084)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.04 0 0 3084

Legyen egy kis mosoly is:

Helios...

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.04 0 0 3083

Még hogy én bosszantalak :S!? Komolyan mondom kezd nagyon kiakasztani a stílusod. De azért ettől függetlenül szeretnék gratulálni, mivel be kell ismerjem rendkívüli tehetséged van a kommentekből csupán azokat a részleteket kiemelni, ami számodra előnyös, vagy kapaszkodó lehet egy újabb buta érv bizonygatására.

Mivel már megfogadtam, hogy lezárom részemről, ezért igyekszem nagyon-nagyon röviden! Az általad linkelt tesztben a memóriakátyák nagy része között csak néhány százalékos eltérés volt, így nem tudom, hogy neked mekkora eltérés számítana, de ha 20-30-50%-os eltérések lennének, akkor nem azt mondtam volna hogy a tesztelt kártyák közül MAJDNEM középszerű, és hogy hullámzó a teljesítménye, hanem azt mopndtam volna, hogy ez a kártya egy rakás SZ@R! De nem ezt mondtam, sőt a sebességét el is ismertem.

Az AMD, Pentax, stb. dolgot meg hasonlítgatni egy A-Data-val .... hát meglehetősen érdekes értékrend :S. (Halkan megjegyzem, hogy világ életemben AMD-m volt és nem is szeretnék ezen változtatni egyelőre.)

De remélhetőleg, aki jót akar magának és nem csak a saját szélmalom harcát akarja vívni mindenkivel, az elolvassa pl decens, Mercurito és még pár hasonló tapasztalatokkal rendelkező fórumozó hozzászólását is és így sikerül jól dönteni, ami lehet azt eredményezi, hogy egy RAW sorozatot 0,01 másodpercel lassaban tud elkészíteni, de mondjuk nem veszti el egy fél nyaralás, vagy egy esküvő komplett anyagát!

Előzmény: kgyd (3068)
igazibee Creative Commons License 2011.07.03 0 0 3082

Az attól függ, hogy milyen gép és hogyan tekered be és ki az obit.

A kiálló pöcök csak a váz SDM érintkezőibe akadhat bele, tehát amiben nincs, annál nem gond.

Aztán ha kitekerésnél az obi kilazul a bajonett adapterből, akkor is ütközhet az SDM érintkezőkbe.

Mindenképpen egyszerűbb a használat, ha a pöcköt behúzva rögzíted.

Előzmény: face69 (3079)
Venyerin Creative Commons License 2011.07.03 0 0 3081

Nem okoz bajt.

Előzmény: face69 (3079)
Mercutio_ Creative Commons License 2011.07.02 0 0 3080

Hasonlan jártam egy esküvőn fotózás alkalmával K20D és szintén class6-os A-Data párossal, azóta nálam SD(xC) kártyából A-data nem jöhet szóba.

Előzmény: _decens (3078)
face69 Creative Commons License 2011.07.02 0 0 3079

Lehet, inkább ide tartozik mint az m42-be:

Kaptam egy Pancolar 2/50-es m42-s objektívet, és az lenne a kérdésem, hogy pentax gépen való használathoz (k-x) el kell e távolítani róla a blendebeugrasztó pöcköt, vagy maradhat, nem okoz semmi bajt (tükörbe érés pl.)

Köszi a választ.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!