Keresés

Részletes keresés

micko2 Creative Commons License 2012.04.05 0 0 10653

Na, elballagtunk a bolcsibol, pikirt nagyon jo kis albumot allitott ossze a gyerek muveibol meg kepeibol, ki se neztem volna belole. A masik bolcsiben jovo szerdan kezd, most szerdan nem is akart hazajonni, annyira jol erezte magat, igaz csak 2 orat voltunk ott. Remelem innen mar nem kell tovabballnunk. Szegeny kis Bombi, meg jo hogy olyan baratsagos gyerek, hamar feltalalja magat az uj kornyezetben, nem lesz nehez neki a beilleszkedes az uj kozossegbe.

Jo husvetolast mindenkinek.

Naala Creative Commons License 2012.04.03 0 0 10652

Jó ötleteket adták, köszi. Hétközben nekünk nagyon kevés időnk van, 5-re érünk haza a bölcsiből és 7-kor fürdés-fekvés van, de hétvégén majd én is ragasztok, festek vele. Zalánt szerencsére nem érdekli a tv. A számítógépen néz egy-egy minifilmet ami napi szinten 10 perc, amíg megissza az esti kakaóját.

Kérdés: futó biciklije van valakinek? Vélemény? Én most erősen gondolkozom rajta, hogy veszek neki.

Előzmény: micko2 (10651)
micko2 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 10651

Gratula Levinek, nagyon edes a kis szulinapos!

Borotvahabot meg nem tudnak fujni, Bombinek legalabbis nem sikerult meg :)

O imadja az aprobb targyakat, ki es bepakol dobozkakbol, estenkent ossze is szoktam neki kesziteni kis csomagokat, es masnap odaadok neki 1-1t ha latom hogy unatkozik. Mostanaban elkezdett fozni, kapott babaedenyeket, nagyon edes, az apjat is megetette virslivel es tojassal, nekem kavet szokott fozni. A kirakosokat is szereti, a legot, gyurmat, minden nap festunk, ecsettel, szivaccsal, ujjal, mikor mivel, ragasztunk....filcfigurakat rakosgat, azok nagyon jok, van mindenfele allatfiguraja, babok. Es az en lanyom, mert szeret 'olvasni', estenkent 6 mese a minimum. Plusz naponta van ket seta ha jo az ido, az utca vegeben van a jatszoter.

Amugy nalunk nincs teve. Ket hetet besokalltam doran, wigglesen es tarsain  zordanya lettem es zartam a tevet. Azota napi fel orat nezhet, van egy nagyon normalis intelligens gyerekmusor, azt engedem, es a fennmarado idoszakban en szorakoztatom. Anyosek szomszedja (3 gyerek) majdnem leesett a szekrol mikor mondtam neki, o nem tudja elkepzelni. Pedig a gyerek sokkal nyugodtabb azota, jobban alszik, nincsenek oltari hisztik....

fantaghiro Creative Commons License 2012.04.02 0 0 10650

Annyira hasonlít rád :) boldog szülinapot neki!

Előzmény: LindaBrasil (10647)
Naala Creative Commons License 2012.04.02 0 0 10649

Milyen aranyos nagyfiú! Isten éltesse!

Előzmény: LindaBrasil (10647)
LindaBrasil Creative Commons License 2012.04.02 0 0 10648

Ez a borotva habos dolog jó ötlet,csak aztán nehogy eszébe jusson csak úgy és összefúj mindent vele... :)

Gondolkozom... Levi imád segíteni főzni... :) kis kukta.

Egyébként autózik,elvan magában,Barbie-zni is szeret meg pónizni,festés,rajzolás,gyurma. Bár mindenbe belefog aztán tovább áll,újdonság a puzzle,kirakó mostanában,de mi sokat játszózunk, kint vagyunk, nincs ötletem most erre...

Előzmény: micko2 (10645)
LindaBrasil Creative Commons License 2012.04.02 0 0 10647

A topik legkisebbje is 2 éves lett! :)

Naala Creative Commons License 2012.04.02 0 0 10646

Tuti tevékenység: a nagy fürdőkádból fürdés közben kimerni a vizet a kiskádba, ami a pihenőn van :-) viccen kívül: Zalán az autók, munkagépek, és tömegközlekedési eszközök szerelmese, ő órákig elfekszik a földön és húzza az autóit, járgányait. Közben fennhangon figyelmeztet és utasít: vigyázzz, jön a kamioooon, nagy rakomány, vigyáááz, buruuul!!!! vagy villamos: leszálláááás, bégállomááás, felszálláááás, indulááás!

Új szenvedély: természetfilmek, legjobban az oroszlánok, és a krokodilok kötik le. Mivel nem akarom, hogy órákig nézze a tv-t, a youtube-on szoktem neki betenni 5-10 perces minifilmeket.

Előzmény: micko2 (10645)
micko2 Creative Commons License 2012.03.30 0 0 10645

Ja, nagyon edesek ilyenkor. Kiveve mikor ezerrel megy a hiszti.

megosztok egy tuti tevekenyseget- borotvahabbal befujni muanyag kisasztalt es raszabaditani a gyereket. Imadta a kiscsaj, egy oran at pancsolt vele, es a festessel ellentetben konnyen feltakarithato a cucc.

Ha van valakinek hasonlo otlete, osszuk mar meg ezeket, jol jon az inspiracio, en neha teljesen tanacstalan vagyok, hogy mi a fenet jatsszunk, 15 percnel tovabb nemigen koti le semmi.

Ja, a pompom is tuti, azt is hosszasan rakosgatja, meg a szines tollak. Vettem neki egy rakas muanyag tojast husvetra, olyat amibe lehet tenni aprosagokat, azt is imadja (csak utana takaritani kell).

Naala Creative Commons License 2012.03.30 0 0 10644

Igazad van, ez az idő nem jön vissza, de ez mindennel így van:-) Én néha sóvárogva goldolok a régi "gondtalan, bulizós" időkre, de amikor meghallom a Zalán gurgulázó nevetését és amikor a fülembe súgja, hogy szejetlek mami, az mindennél többet jelent. Reggel mikor meglátom a kócos kis fejét, arcán az állandó mosollyal, mindig úgy érzem: ma is megérte felkelni, érte minden megéri.

Ez most érzelgős lett...:-))

Előzmény: LindaBrasil (10643)
LindaBrasil Creative Commons License 2012.03.29 0 0 10643

Jó ez igy igen,ez a 3 év, mi direkt úgy terveztük Levit hogy Zsófi itthon maradhasson ne kelljen bölcsibe menni,én táppénzen voltam. Majd 3 évesen kezdte az ovit,Levi 2,5 évesen megy ősszel bölcsibe. Nem tehetjük meg, sok a hitel az adósság, egyre rosszabb, de ez az idő soha többet nem jön vissza, a pénz meg megoldódik mindig valahogy. Nekünk senki nem ad,nem örököltünk semmit, férjem tanár... tehát egyre sza** bb tényleg, de mindig van valahogy... :) Max. spórolunk a kaján, nem wellnesselünk stb. és úgy be van fizetve (majdnem) minden. :)

Szerencsére régen sokat eljártunk a férjemmel, utaztunk,városlátogattunk stb. azokra az időkre gondolok ,most meg vannak a gyerekek és megszorítások! :)

De Húsvétkor elhagyjuk az országhatárt,juhiiii :) Alig várom! :)

Előzmény: micko2 (10641)
Naala Creative Commons License 2012.03.29 0 0 10642

Hát, azért három éves korig szerintem csak az maradhat otthon, aki anyagilag megengedheti magának. Lehet, hogy csak én vagyok ilyen lúzer, de mi nem engedhettük meg magunknak. Hollandiában 12 hét a szülési szabadság, tehát ha az irodából mész szülni, akkor maradhatsz otthon 12 hétig. Ahhoz képest azért a 6 hónap Tgyás, és a 1,5 év gyed barátságos, csak nem kifizetődő. A gyesről meg nem is beszélek.

Előzmény: micko2 (10641)
micko2 Creative Commons License 2012.03.29 0 0 10641

En mar regen akartam kerdezni, mi az a testverfellepo? Nekem tesobabakocsim van, nagyon szeretem, mert fel kezzel is iranyithato, ugy is hogy benne van mind a ket gyerek. Bombi azert meg gyakrabban ul benne, mint fut mellette.

Felmondtam az oviban, es elbeszelgettem az igazgatonovel.  Kerdezte miert megyunk el, erre vettem egy nagy levegot, es elmondtam hogy az uj ovi sokkal kozelebb van, es tulajdonkeppen en nem szeretem az uj csajt. Elmondtam neki ezt a koszones dolgot is, elegge ledobbent (vagy tette magat). Kicsit rosszul ereztem magamat hogy igy bemartottam pikirtet, de elvegre miatta kell uj helyet keresnem, meg a gyereket uj kozosseghez szoktatnom, szoval ize, tanuljon meg viselkedni. Nemcsak ra panaszkodtam, hanem altalaban az egesz gardara, meseltem hogy reggelente ugy erzem magam, mintha a gyerekemet leraknam a parkoloban, ra se neznek, nem koszonnek, nem fogadjak szeretettel, nem jo erzes. Kicsikek meg nagyon, nem lehet akarhogy banni veluk, egy gyerek nem egy targy amit betesznek a megorzobe. ARra hogy az ovonok hogy kommunikalnak a gyerekekkel meg a szulokkel, neki oda kene figyelnie. A tavalyi nenik nagyon szerettek bombit, a gyerek is orommel ment, azokkal nem tudom mi tortent, csalodott volt a csaj nagyon hogy nem kapott csoportot. Es erre felvettek ezt a pikirt tyukot, vaaaa.

Na mindegy. Meg jovo csutortokon megyuk. Szerdan megint megyunk jatszani az uj helyre, tetszett amit ezen a heten lattam, most meg akarom nezni, hogy zajlik az ebed, az uzsonnazassal es a csoporttevekenyseggel meg voltam elegedve, a nenik jatszottak a gyerekkel, nem csak a sarokbol figyeltek oket.

Hat remenykedek. Azert meg ures oraimban ossze fogom irni a szoba joheto ovik listajat, hgoy ha innen is futolepesben tavozunk, legyen mihez kapni. De nehez ez a bolcsihelyzet, jo nektek hogy 3 eves korukig otthon lehettek vele.

Buba.* Creative Commons License 2012.03.29 0 0 10640

Akkor ahogy kiveszem a sorok közül a dolgokat, Dorina 4 éves koránál hamarabb nem lehet ovis, ami azt jelenti, hogy még 2 évig nem mehet közösségbe, mert én itthon vagyok a picivel?! Basszus, már most látom rajta, hogy szüksége van rá, de a játszótée sem mindig megoldás.

Testvérfellépővel kapcsolatosan tanácsra lenne szükségem. Nem akartam venni, mondván felesleges, mert Dorina jön a saját lábán, vagy épp motorral, de most már sorozatosan eljátsza, hogy én vegyem fel és úgy baromi nehéz babkocsit is tolni.

Most még a 4 kerekű masszív babakocsiban van Bianka, de nyáron már a nyári babkocsit akarom használni, ami 3 kerekű. Erre is fel lehet helyezni a testvérfellépőt, vagy az egyensúly miatt ez megborulhat szerintetek? Mert eddig sehol nem láttam csak 4 kerekűre rögzítve ilyet.

Naala Creative Commons License 2012.03.29 0 0 10639

Pont ezért voltam én is nyugodt, de két anyuka beparáztatott a játszótéren, hogy amikor tölti a 3-at, át kell íratni oviba, és ha nem íratom be erre a tanévre akkor nem mehet. Ez volt a kavarodás alapja. De, azt gondoltam ki, hogy idén beíratom a munkahelyemhez közeli oviba, valószínű elutasítják, de akkor a következő évre jobb eséllyel felveszik, ha idén várólistára teszik. Nekem így azért könnyebb, mert ott tudok lenni pár perc alatt, ha bármi adódik. 

Előzmény: N Nycky (10638)
N Nycky Creative Commons License 2012.03.28 0 0 10638

Én is úgy tudom, hogy azt a gyereket kell beiratni oviba, aki idén szeptemberig betölti a 3. évet, és be lehet iratni azokat, akik dec 31-ig töltik be. Volt olyan is eddig, hogy aki szeptemberig betölti a 2és fél évet, azt be lehet iratni, de persze mindenki más előynyt élvez. Az oviban ki is akadtak, hogy elvileg kötelező lesz beiratni és felvenni minden olyan gyereket, aki betölti a 3. évét az adott évben. Ezzel az a gond, hogy nekem Mirát is csak 4 évesen vettékl fel, mert nem volt elég hely az oviban, és ugye tudták, hogy a kicsivel itthon vagyok, így Mira nem mehetett, mert éppen elég olyan gyerek volt, akinek dolgoznak a szüleik. Az oviba is kell róla igazolás, de a 4 éves gyereket már akkor is fel kell venni, ha nem dolgoznak a szülők. Tavaly legalábbis még így volt. szóval akinek 2010-ben született a gyerek, annak a következő tanévre kell majd csak beiratnia, azaz majd egy év múlva, de  meg lehet próbálni beiratni, ha március előtt született, hátha lesz neki hely.

Bölcsibe ha felveszik, akkor azt a tanévet végigjárja. Nekem azt mondták a bölcsiben, hogy ha felvették a gyereket bölcsibe, akkor nem teszik ki, csak amikor átvették az ovodába. 

Errefelé még nem volt a beiratás, itt április vége, május eleje szokott lenni.  

LindaBrasil Creative Commons License 2012.03.28 0 0 10637

Én Levit a menomanotorna.hu-ra viszem, ez van több kerületben is. Anno Zsófival is jártam oda, és Levit is elkezdtem idén vinni,mert ő elég kis félős,kell edződnie bölcsi előtt. Hiába a tesó, az más... vele egykorúakkal kell ismerkedjen,hisz a bölcsiben is velük lesz. Szóval mi ide járunk és napi szinten a játszótérre,van egy jó pár szerencsére a közelünkben.

Egyébként ezt ismeritek, tök jó oldal: www.jatszoterkereso.hu

A miénket (Medveszőlő u.) én töltöttem fel. :) VAn itt egy nagy park is, tényleg nagy... :) játszótér, bicikliút, ott Zsófi kiszáguldozza magát,LEvi meg már motorral nyomatja, nagy sebességgel... :)

Naala Creative Commons License 2012.03.28 0 0 10636

Igen, én is nagyon örülök, hogy már jó az idő. Mi is lemegyünk mindennap bölcsi után. Most a bölcsiben nagyon készülnek a húsvétra, készítenek egy csomó díszt, tojást, képet. Tanulnak nyuszis mondókákat, sőt a kisfiúk kedvéért locsolóversikét is. Olyan édi, mikor este szaval a fürdőkádban :-)

Előzmény: Buba.* (10635)
Buba.* Creative Commons License 2012.03.28 0 0 10635

Elvileg erre lenne jó a családi napközi, mert oda ha akarom akkor egy héten csak 2 délelőtt viszem. Nem kell minden nap menni, ott sem kell aludni, ha nem akar/akarom. Csak hát ott is várólista, meg az sem kevés pénz.

Elhiszem, hogy nem egyszerű az elválás, épp ezért szerettem volna, ha fokozatosan szokik hozzá. El sem tudnám képzelni,hogy én itthon vagyok Biussal őt meg beadom egész napra bölcsibe. Amíg lehet én szeretném nevelni.

Most nagyon jó, mert a játszón délelőttönként 6-7 vele egykorú gyerekkel imád játszani, ősztől lesz majd gond, mert esőben szélben nem nagyon tudunk majd menni, na de ez még odébb van. Lassan végre tényleg itt a tavasz:)

Előzmény: micko2 (10634)
micko2 Creative Commons License 2012.03.27 0 0 10634

Eleg neki meg a jatszas szerintem (tudod, en bolcsiellenes vagyok). Ill ha tudsz olyan helyet ahol egy fel napra otthagyhatod, az jo lenne, mert megtanulja a szabalykovetest, egyuttmukodest mas gyerekkel....De ha ugyis sokat foglalkozol vele, gyakran viszed gyerektarsasagba, akkor minek kinozni az elvalassal- arra keszulj fel, nagyon nehez lesz, neked is, a gyereknek is. Nem is elso nap a legnehezebb, hanem kb a harmadik, amikor rajon, hogy ebbol rendszert csinalunk....

Előzmény: Buba.* (10628)
Naala Creative Commons License 2012.03.27 0 0 10633

Diófalva Családi Napközi. A honlapon van fotógaléria, a naptárban benne van az összes programm (melyik nap mit csinálnak).

Előzmény: Buba.* (10632)
Buba.* Creative Commons License 2012.03.27 0 0 10632

Mi a XXII-ben lakunk, Diósd tőlünk autóval 5 percre van. Ez azért barátibb ár, mint amik itt vannak.

Meg tudod mondani a nevét, hogy rákereshessek a neten?

Előzmény: Naala (10631)
Naala Creative Commons License 2012.03.27 0 0 10631

Ez valóban baromi sok. A miénkben a csak délelőtt egész hónapban: 40e, 10 alkalom délelőtt: 21e, 5 alkalom délelőtt: 11e. Aki mindig megy, annak az étkezés benne van a havi díjban, a többieknek fizetni kell érte, de vihetsz is neki kaját. Nagyon rugalmasak, kedvesek és nagyon szeretik a gyerekeket. Pont olyan mint amit micko írt az elvárásairól. A gyerek szokásait abszolut figyelembe veszik, kedvesen tanítják őket, minden foglalkozásba bevonják a legkissebbeket is, és nem úgy érzem, hogy a gyerekemre "csak" vigyáznak, hanem rengeteget tanul. Ha ti a XI.kerületben éltek talán nincs is olyan messze Diósd, de persze csak ötlet. Én nagyon szeretem, hogy a fiam reggel ezt mondja: mama megy munkihelyéje dogozni, apa is, én megyek bőcsibe játszani dejekekkel.

Előzmény: Buba.* (10630)
Buba.* Creative Commons License 2012.03.26 0 0 10630

Nézegettem családi napköziket ahol esetleg nem kell minden nap és nem is feltétlen kell egész napra elvinni a kicsit, de a kerületünkben a legolcsóbb is, ha csak heti két napot viszem reggel 8-tól délig, azaz 1 hónapban összesen 4 nap és ez kerülne 20-24ezerbe és ebbe nincs ebéd.

Ez marha sokba kerül akár honnan is nézem.

Előzmény: Naala (10629)
Naala Creative Commons License 2012.03.26 0 0 10629

Mi is szeretnénk idővel nagyobb lakásba költözni, talán pár év múlva sikerül, én nagyon bizakodó vagyok. Szerencsére anyukám segítségével mi tudtunk végtörleszteni, és a maradék hitel vállalható. Szerencsére nekünk más hitelünk nincs, de ez a megemelkedett lakáshitel teljesen kikészített. Végre vége, hipp-hipp-hurrá!!!

Buba: nem feltétlen kell beíratni a magánbölcsikbe, családi napközikbe egész napra, állandóra. Ahová Zalán jár, a gyerekek fele mindennap megy egész napra, a többiek megosztva, van aki minden délelőtt, van aki heti pár nap, van aki csak hébe hóba. Gondoljátok meg, hátha be tudtok vállani pár napot, és akkor egész nap gyerekekkel lehet.

Előzmény: Buba.* (10628)
Buba.* Creative Commons License 2012.03.26 0 0 10628

És munkáltatói mellé még jövedelemigazolás is kell. Most beszéltem ez ügyben a kerületi illetékes bölcsőde vezetővel.

Esélytelen lesz nekünk a bölcsi még fél napra is. Pedig annyira látszik rajta, hogy vágyik a közösségre. Most még meg is tudjuk oldani,mert 2 percre a lakástól van egy nagy zárt játszótér, délelőtt vele egykorú gyerekekkel játszik, akiket szeret, délután is le tudunk menni, de ősztől ha megint bejön az esős idő, nem tudom mit fogok csinálni,mert látom,hogy néha már kevés vagyok neki.

Rálátunk az erkélyről a bölcsi és ovi udvarára, ma is mondta, hogy anya játszanak a gyerekek, ott vannak a gyerekek, láttam rajta, hogy vágyik közéjük.

De a magánbölcsit/családi napközit nem tudom megfizetni. Az alaphangon is 60.000-nél kezdődik havonta.

Előzmény: fantaghiro (10627)
fantaghiro Creative Commons License 2012.03.26 0 0 10627

Ezt sehogy szerintem. Nálunk Pannit még oviba sem vették fel elsőre így, hogy itthon vagyok. Bölcsihez meg szerintem munkáltatói is kell. Az volt a szerencsénk, hogy jóban voltunk egy anyukával, akinek egykorú kislánya szintén nem kezdte az ovit, így velük sétáltunk, játszóztunk. Meg énekes/mondókás szaladgálós foglalkozásra jártunk heti 2x 1 órára. Esetleg körbe tudsz kérdezni a környékbeli bölcsikben, hátha van valahol hely. De szerintem mindenhol mx létszámmal mennek :(

Nellit én májusban már beírathatom oviba, mert decemberi. És mivel Panni már jár oda, esélyes, hogy fel is veszik, és mehet januártól.

Előzmény: Buba.* (10626)
Buba.* Creative Commons License 2012.03.26 0 0 10626

Naala: 170 ezres törlesztő apám. Nem semmi. Nekünk is frank hitelünk van a lakáson, autón, de a lakásra van életbiztosítás, így a hitel fele frank, emiatt még bírható a lakáshitel törlesztő részlete. Nekünk ami kicsit sok az a szabadfelhasználású, na az már szépen megemelkedett.

Mi tavaly szerettük volna eladni a lakást és élni a végtörlesztéssel, épp csak vevő nem volt rá, csak érdeklődő, akik jöttek-láttak-mentek.

Most mikor visszamondtuk a hirdetését, hirtelen jött egy vevő, aki készpénzes lett volna, de addigra vége lett a végtörlesztésnek, így mi most tuti maradunk még 4 évig. Utána beforgatjuk az életbizt. a hitelbe és letisztázzuk a kérót és akkor tiszta lappa, talán még létező szocpollal sikerül elköltöznünk.

fanta: cuki nagyon Nelli ezzel a frizurával :)

bölcsi témában én teljesen tanácstalan vagyok. Szeretném szeptembertől Dorinát beíratni fél napra bölcsibe, mert imád gyerekek közt lenni és érzem is hogy szüksége van a közösségre. Épp csak azt nem tudom,hogy hogyan oldjam meg, miert amint megtudják,hogy itthon vagyok Biankával azonnal elutasítanak minket.

Én megértem,hogy azoknak kell elsődlegesen a hely, akiknek az anyukája visszamegy melózni, de azoknak a gyerekeknek is szükségük van a szocializálódásra.

Van szerintetek erre valami megoldás? (persze nem magánbölcsi, vagy családi napközi,mert az horror árban van). Ki hogyan oldja/oldotta meg ezt?

fantaghiro Creative Commons License 2012.03.26 0 0 10625

Linda: sajnálom :(((( Mi is idén akar(t)unk költözni, hát meglátjuk mikor lesz belőle bármi is. Férjem munkahelyén épp nemrég rúgták ki 4 kollégáját és bizonytalanban tartják a többit. Így még meghirdetni sem merjük a lakást most :(

Naala: Nem semmi a 170 000 hitel :o Örülök, hogy már kevesebb. Mi hitelünk még mindig egész jó, pedig egy része frank. Nem tudom, sikerül e majd megint ilyen jó hitelt felvennünk... Sajnos kicsi a valószínűsége. Pedig még mindig jobban vagyunk, mint ha akkor 5 éve a forinthitelt választjuk :o

Teszek képet Nelliről. Imádom a műanyag csúszdákat :D

fantaghiro Creative Commons License 2012.03.26 0 0 10624

Azért ez elég szimpi, amiket írtál :) Remélem csak további jó dolgokat fogsz itt látni, és nyugodt szívvel hagyhatod náluk a lányokat!

Előzmény: micko2 (10623)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!