Keresés

Részletes keresés

lingellotgifridaz Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11455

no es veszprem esete is izgat     ugyanis oda is lopni mentek

Előzmény: lingellotgifridaz (11454)
lingellotgifridaz Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11454

nekem az meseld el mikor MENTEK be gyorbe a romanok es mikor jottek ki es miert ?

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11452)
Laja73 Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11453

Oszt ez hogy jön ide? 1920. Június 4.

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11452)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11452

Oszt' tudod-e, a románok miért vonultak ki Budapestről?

Mert nem teljesen önként, azt remélem sejted.....

Előzmény: Laja73 (11450)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11451

"ELNÖK: Tisztelt Képviselőtársaim! Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen." - áll a parlamenti jegyzőkönyvben

Laja73 Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11450

Újabb felvilágosult, európai, haladó szellemű ötlet patkányországból

 

Megünnepeltetnék velünk a trianoni békediktátum aláírásának napját 

lingellotgifridaz Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11449

nagyon degeneralt misikarolyi es legalabb annyira degeneralt kunbela is harcolhatott volna   de misi leszerelt beluska meg hol le hol felszerelt hiszen neki es csurhejenek egy budapesti tanacskoztarsasag is eleg lett volna

Előzmény: lingellotgifridaz (11448)
lingellotgifridaz Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11448

MR Lee a szeparatista deli usa-t  mig  mint MR wushington rabszolgatarto 13 state-bol allo HAZAT VEDETT   SIKERESEN   mondjuk lee nem volt sikeres hiszen a del bekrepalt

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11447)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11447

De tudod bolsikám, a nemzeti érdekű politizálás röviden és tömören azt jelenti, hogy a hazád és a nemzeted érdekeit véded.

 

Akkor van nálad némi képzavar.

Sobieski János lengyel királyt hová sorolod?

Gusztáv Adolf svéd királlyal mi a helyzet?

Mussolini hová sorolandó?

Lee tábornok milyen hazát védett?

Előzmény: barkasarja (11446)
barkasarja Creative Commons License 2019.06.30 0 0 11446

"Ez a "nemzeti érdekek alapján politizálás" nem tudom honnan jön nálad..."

 

Ez egyáltalán nem lep meg, hogy nem érted...

De tudod bolsikám, a nemzeti érdekű politizálás röviden és tömören azt jelenti, hogy a hazád és a nemzeted érdekeit véded.

Pl., ha megtámadják a hazádat és ezzel a nemzetedet is, akkor nem szerelteted le a hadsereget - szabaddá téve ezzel az utat az ellenségnek -, hanem a haza megvédésére vezényled, és minden lehetséges eszközt felhasználsz a hazádra törő ellenség megsemmisítésére.

Persze, tisztában vagyok azzal is, hogy egy olyan hazátlan vérbolsinak, mint amilyen te is lehetsz, az ilyen fogalmak értelmezhetetlenek, de ez már a te bajod...

 

"...fitkány kormány is ezt nyomja."

 

Az a baj, hogy csak nyomja, és nem csinálja...

 

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11445)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.29 0 0 11445

még a Tk-nak is lett volna esélye egy sikeres honvédő harc megvívására, ha nemzeti érdekek alapján politizál.

 

Ez a "nemzeti érdekek alapján politizálás" nem tudom honnan jön nálad, de fitkány kormány is ezt nyomja. Más kérdés, hogy zéró hatással.

Nemzeti érdekek alatt azt kell érteni, hogy az azonos nemzethez tartozók éljenek egy országban.

Tudod hol működik ez a világban? Sehol.

Legjobb példa az albánok. Albánián kívül él 1.5 millió Koszovóban, 8-900.000 Macedóniában, 100.000 Montenegróban, 1 millió Törökországban és 100.000 Görögországban.

És valahogy ők mégsem verik a nyálukat, hogy nemzeti érdekek alapján politizálnak.

Ennek ellenére minden céljukat elérik. Hamarosan széthullik Macedónia, figyeld az albánok viselkedését. Nem fognak hőbörögni, hogy ezeréves jogok meg vissza az ősi jussunk, hanem szépen fű alatt egyesülnek Albániával.

Így kell ezt csinálni.

Előzmény: barkasarja (11443)
barkasarja Creative Commons License 2019.06.29 0 0 11444

Nézd bolsikám, te magyarázhatod a bizonyítványt, ahogy akarod, attól az még nem válik jelessé.

A tények – és így az igazság – mégiscsak azok, hogy hazánkat az I.Vh. győztesei hatalmi erőszakkal, kényük-kedvük szerint feldarabolták, létrehozva ezzel a  térségben egy teljesen természetellenes állapotot, majd ezt az egyedülálló gaztettüket – szintén erőszak alkalmazásával – "törvényesítették". De mivel semmi sincs kőbe vésve, így ez az állapot sem. A történelemben nincs olyan, hogy soha…

 

"A háború végén a Szu. tüntetőleg nem a magyar féllel tárgyalt Kárpátaljáról, hanem a csehszlovákokkal."

 

Igen, a rabló a rablóval...

Nincs ebben semmi különös....

 

 

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11439)
barkasarja Creative Commons License 2019.06.29 0 0 11443

"Stromfeld pontosan látta, hogy a csehek megfutamodása nagyon erős respektet adott a Vörös Hadseregnek, kiváló adu lehet bármilyen tárgyalásnál annak felvetése, hogy ha nem fogadják el a magyar álláspontot, akkor indul a győztes sereg."

 

Stromfeld a visszafoglalt területek garancia nélküli feladásával pontosan azt láthatta, sőt keserű döbbenettel tapasztalhatta meg azt a tényt, hogy a harc nem haza megvédéséért folyik, hanem a proletárdiktatúra hatalmának megtartásáért. És mivel Stromfeld ezt a nemzetellenes politikát már nem tudta vállalni, így lemondott.

 

"Tehát ha van ütőképes hadsereg, akkor van jogalap követelni."

 

Ezt is már többször leírtam neked, hogy lett volna ütőképes hadseregünk, ha a hazaáruló Károlyi nem szerelteti le a magyar hadsereget. És azt is, hogy még a Tk-nak is lett volna esélye egy sikeres honvédő harc megvívására, ha nemzeti érdekek alapján politizál.

 

"...kommuista vezetés alatti Mo.-ot akkor sem tűrt volna meg az antant, ha az összes magyar területet visszafoglalta volna a VH."

 

Ha ez sikerült volna a komcsiknak, akkor – ismerve a Nyugat, így az Antant kétszínűségét, és megalkuvásra való hajlamosságát is - kénytelen lett volna ezt is megtűrni, mint ahogy a szovjeteket is kénytelen volt megtűrni oly annyira, hogy később még szövetségesek is lettek…

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11438)
Laja73 Creative Commons License 2019.06.29 0 0 11441

Ja persze ha találunk olajat meg gyémántot és geci gazdagok lévén megvesszük a legmodernebb fegyvereket, majd te leszel az első, aki az offenzvára szavaz, mi? Ez ilyen bolsi sunyulás, nem foglalunk állást, mondunk valami baromságot ami úgysem következik be. Aztán ha mégis, majd kitalálunk valami mást.

 

Gumigerinc.

Előzmény: vizeskettes (11440)
vizeskettes Creative Commons License 2019.06.29 0 0 11440

Erösebb kitya baßik.

Majd ha MO lesz az erösebb akkor rajta a sor.

Addig csikorogjanak a fogak.

 

Más alternativa nuku.

komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.29 0 0 11439

Ha még nem lenne világos, a magyar jogalap több évszázados történelmi háttérel és hagyományokkal rendelkezett, míg a tót mivel is?..

 

Látod, látod, országnagyobbító tekintetes uram, ezért nem lesz soha nagyobb az ország, amíg ilyen kérdéseket teszel fel.

A Kárpátalja HATÁRMENTI részét az első bécsi döntés visszadta Mo.-nak. Tetszik nem tetszik, a terület kb. 20%-át, elég jól követve az etnikai határokat. A maradék terület maradt a csehszlovák állam joghatósága alatt.

Mivel Csehszlovákia széthullot, ex-lex állapot alakult ki, mivel nem volt jogfolytonos gazdája a területnek. Ha szigorúan nézzük, akkor Szlovákiának volt a legtöbb joga a területre, mint a csehszlovák állam jogutódjának. Ráadásul közben önhatalmúlag egy önálló ukrán állam jött létre a területen, a Volosin-kormánnyal.

A magyar kormány nemzetközi jog szerint agresszor volt, amikor megszállta a Kárpátalját. A németek azért hunytak szemet az eset felett, mert azt mindenképpen el akarták kerülni, hogy a lengyelekhez vagy a románokhoz kerüljön. Nem volt semmiféle ezeréves jogalap meg ősi magyar föld.

Ráadásul az így megszállt területen a magyarok aránya 2% alatt volt, ellenben megjelent a magyar lakosság összetételében 450.000 ukrán és ruszin.

A háború végén a Szu. tüntetőleg nem a magyar féllel tárgyalt Kárpátaljáról, hanem a csehszlovákokkal. Egyrészt azért, mert jogfolytonosság szempontjából ők voltak a terület utolsó törvényes urai, másrészt a Voloson-féle Karpatszka Ukraina a csehszlovák állammal szövetségben volt.

Előzmény: barkasarja (11436)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.29 0 0 11438

Igen, majd elvtelenül, minden garancia nélkül fel is adta, ezzel kiderült, hogy a Tk. számára nem fontos a haza, csak a hatalom megtartása. És sajnos ekkor kezdődött meg a vh. bomlása és lezüllése is...

 

Kohnék teljesen más megfontolások alapján mentek bele a Felvidék kiürítésébe. Stromfeld pontosan látta, hogy a csehek megfutamodása nagyon erős respektet adott a Vörös Hadseregnek, kiváló adu lehet bármilyen tárgyalásnál annak felvetése, hogy ha nem fogadják el a magyar álláspontot, akkor indul a győztes sereg.

Háborúzni az antant nagyon nem akart, főleg nem angol-francia-olasz-amerikai csapatokkal, ez volt a szerencséje a törököknek is. Tehát ha van ütőképes hadsereg, akkor van jogalap követelni.

A tanácskormányban igazi képzett diplomata nem volt, aki megértette volna, mennyire blöff a francia ajánlat. A vörös kormány időt akart nyerni, és ami még nagyobb baj volt, nem fogadták el a katonai vezetők reális helyzetértékelését. Ők ugyanis teljes jogalappal a további hadműveletek mellett álltak ki, célul a Felvidék teljes déli részének visszafoglalását jelölték meg. A terveik szerint miután a Felvidék 60%-a magyar kézre kerül, lehet tárgyalni a határokról, majd a VH-et azonnal a románok ellen kell fordítani és minimum a Partium keleti határáig visszanyomni őket.

Ennek ellenére Kohnék a terület feladása mellett döntöttek, mert sokkal nagyobb veszélynek ítélték a román előrenyomulást, és naivan elhitték, hogy a románokat vissza fogja parancsolni a francia vezetés Erdélybe. További szempont volt, hogy addig akarták húzni az időt, hogy a szovjet-orosz bolsevista csapatok áttörjenek a Kárpátokon, és velük együtt vegyék fel a harcot az antanttal.

Hogy ez a lázálom honnan jött, azt csak találgatni lehet. Az állítólagos Kun-Lenin táviratváltásokban ennek nincs nyoma, és katonailag sem volt realitása.

Az meg csak hab a tortán, hogy kommuista vezetés alatti Mo.-ot akkor sem tűrt volna meg az antant, ha az összes magyar területet visszafoglalta volna a VH.

Előzmény: barkasarja (11434)
barkasarja Creative Commons License 2019.06.28 0 0 11437

Csak kérdeztem bolsikám.

Egyébként tényleg, ki ez a Zubor Zalán, azonkívül, hogy legkevesebb ballibsi lehet, mégha nem is vallja be?...

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11430)
barkasarja Creative Commons License 2019.06.28 0 0 11436

"A magyar jogalap a területre semmivel nem volt erősebb, mint a szlovákoké."

 

Mert miért is tót kiskatona?

Ha még nem lenne világos, a magyar jogalap több évszázados történelmi háttérel és hagyományokkal rendelkezett, míg a tót mivel is?...

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11433)
barkasarja Creative Commons License 2019.06.28 0 0 11435

"Háááát...... és a frontok mögött kötelezően létrehozott fegyverbegyűjtőhelyek? Ahová a Monarchia egységei leadták a fegyverzetet?"

 

Hát bizony, a fegyverraktárak készleteinek egy részét a Tk-s banda már felhasználta, a többit pedig, sajnos a hazánkat megszálló román rablóbanda vitte el...

 

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11431)
barkasarja Creative Commons License 2019.06.28 0 0 11434

Ezt írtad a korábbi hsz-edben: "A visszafoglalt területek legnagyobb részét maguktól ürítették ki a csehek, harc nélkül, mert nem tudták felmérni, mekkora erővel állnak szemben."

 

Ez pedig úgy (is) értelmezhető, hogy a csehek visszafoglaltak területeket, de kénytelenek voltak kiüríteni, mivel nem tudták felmérni az ellenség erejét. Tehát tanulj meg egyértelműbben fogalmazni, pl így is leírhattad volna: "az elfoglalt vagy megszállt területeket ürítették ki a csehek vagy a magyarok által visszafoglalt területek"...

 

"A Felvidék csehszlovák (pontosabban cseh) megszállás alatt volt, a Vörös Hadsereg visszafoglalta."

 

Igen, majd elvtelenül, minden garancia nélkül fel is adta, ezzel kiderült, hogy a Tk. számára nem fontos a haza, csak a hatalom megtartása. És sajnos ekkor kezdődött meg a vh. bomlása és lezüllése is...

 

"Esetleg tudnál mutatni olyan magyar területet, amit a VH-en kívül más magyar egység visszafoglalt ?"

 

Ha a hazaáruló Károlyi-kormány nem szerelteti le a hazatérő magyar hadsereget, akkor tudnék. De így is tudok, csak sajnos ez kevés ahhoz Így viszont, sajnos csak a Sopron és környékét-, Balassagyarmat és környékét-, valamint még néhány falut (pl. Kercaszomor) és környékét tudnám említeni, amelyek hazánknál maradtak...

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11429)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.28 0 0 11433

Kárpátalja érdekes eset, mert a bécsii döntés nem rendelkezett egyértelműen a hovatartozásáról. Emiatt Szlovákia, Románia és Mo. is jogot formált rá.

A szlovákok mint a csehszlovák állam jogutódja, a románok mert Mármaros része (ami nem igaz), Mo. pedig mert Mo. része volt.

A románok még csapatokat sem tudtak összevonni, mire eldőlt a sorsa, és a szlovákok is némi katonai veszteség után elkotródtak.

A magyar jogalap a területre semmivel nem volt erősebb, mint a szlovákoké. mivel a bécsi döntés csak egy részét ítélte Mo.-nak, a terület kb. negyedét.

Ami érdekessé teszi a poltikai részt, hogy a németek akadlyozták leginkább, hogy ateljes terület magyar kézre jusson. Ráadásul a területen létrejött egy önhatalmúlag kikiáltott Karpatszka Ukraina, ami erős német támogatást tudott maga mögött.

A magyar bevonulás emiatt fegyveres ellenállásba ütközött, de a Volosin-kormány gyorsan lelépett.

Viszont ennek volt a háború végén az a kínos jogi vonzata, hogy a Szu. az ő olvasatában nem a Kárpátalját, hanem a "megszállt" Karpatszka Ukraina-t foglalta el, ami csatlakozott a Szu.-hoz.

 

 

Előzmény: Laja73 (11432)
Laja73 Creative Commons License 2019.06.28 0 0 11432

Az a terület, amit ellenséges katonai erő megszáll, majd visszafoglalják, az a visszafoglalt terület.

 

Ja hát ilyen alapon Sztálin visszafoglalta "nekünk" Kárpátalját...

Az a terület, amit ellenséges katonai erő megszáll, majd visszafoglalják, az a visszafoglalt terület.

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11429)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.28 0 0 11431

hogy Horthynak – fegyverek híján - sajnosmár nem volt semmi esélye egy sikeres honvédő háború megvívására,

 

Háááát...... és a frontok mögött kötelezően létrehozott fegyverbegyűjtőhelyek? Ahová a Monarchia egységei leadták a fegyverzetet?

Ott biztosan nem is voltak fegyverek, meg azért esetleg tenni is kellett volna valamit. Mondjuk megtámadni az őrséget.

Na de sokkal kényelmesebb volt a szegedi szalonokban kávézgatva kivárni, míg a románok végigmasíroznak az országon, majd utána fehér lovon fegyverek nélkül belovagolni Budapestre.....

Előzmény: barkasarja (11428)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.28 0 0 11430

Zubor Zalán: „Hazugnak születni kell”

http://mediavadasz.info/zubor-zalan-hazugnak-szuletni-kell/

 

Komoly, ütős linkjeid vannak, miért nem mindjárt a "vadász, vadász info"-ról hozol bizonyítékokat.....

Előzmény: barkasarja (11428)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.28 0 0 11429

Milyen "visszafoglalt" területekről hadoválsz csehszlovák kiskatona?...

 

Az a terület, amit ellenséges katonai erő megszáll, majd visszafoglalják, az a visszafoglalt terület.

A Felvidék csehszlovák (pontosabban cseh) megszállás alatt volt, a Vörös Hadsereg visszafoglalta.

Esetleg tudnál mutatni olyan magyar területet, amit a VH-en kívül más magyar egység visszafoglalt ?

Tudom, tudom, a hős Héjjasék, akik vadászpuskával akarták kirabolni a fraknói várat......

Előzmény: barkasarja (11428)
barkasarja Creative Commons License 2019.06.27 0 0 11428

"Semmiféle Kunbéci-mosdatás nincs a cikkben, sokkal inkább a kellemetlen tények összefoglalása."

 

Mesélj kiskomcsi, melyek lennének a "kellemetlen" tények?...

 

De addig is, mégegyszer:

Világosan leírtam neked, hogy az általad megadott link a két országpusztító rendszer (Károlyi, Kunbéci) bukása után, sem azt az állításomat nem cáfolja, hogy Horthynak – fegyverek híján - sajnosmár nem volt semmi esélye egy sikeres honvédő háború megvívására, sem azt, hogy a Kunbéci-féle vörös banda nemzeti alapon állt volna, azaz a haza megvédéséért harcolt volna.

 

A Tk-s banda mosdatása pedig már a cikk elején kezdődik azzal, hogy a szerző a vh. bomlását, széthullását és erkölcsi züllését az utolsó, tiszai támadásukhoz köti, ami egyszerűen nem igaz!  A vh. bomása és erkölcsi lezüllése pontosan a már visszafoglalt Felvidék minden garancia nélküli feladásával kezdőtött, amikor a tisztek és a legénység előtt is világossá vált, hogy a Tk. nem a hazáért harcol, hanem a hatalma megtartásáért, és a «világforradalom» győzelméért. Ezért is mondott le Stromfeld, és ekkor kezdőddött meg a vh. erkölcsi mélyrepülése, széthullása, ami a tömeges dezertálásokban mutsatkozott meg. Ez sajnos azt eredményezte, hogy a vh. az utolsó – és egyben a legfontosabb – tiszai támadásakor már egy teljesen szétesett, és erkölcsileg lezüllött hadsereg képét mutatta, ami a fegyelmezetlenségben, rablásokban, fosztogatásokban, és a SzH. elleni fegyveres összecsapásokban mutatkozott meg ahelyett, hogy az igazi ellenségre öszpontosított volna…

 

"A felvidéki hadjárat sikere a te álláspontod szerint abban állt, hogy alig volt csehszlovák katonai erő a térségben."

 

Ez nem az én álláspontom, csak azok állításait közöltem, aki foglalkoztak a témával…

 

"A visszafoglalt területek legnagyobb részét maguktól ürítették ki a csehek…"

 

Milyen "visszafoglalt" területekről hadoválsz csehszlovák kiskatona?...

 

Egyébként ő lenne az az "úriember", aki a szóbanforgó fércművet irta?...

 

Zubor Zalán: „Hazugnak születni kell”

 

http://mediavadasz.info/zubor-zalan-hazugnak-szuletni-kell/

 

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11425)
barkasarja Creative Commons License 2019.06.27 0 0 11427

Egyedülálló, aljas gaztett volt, ez tény, amire nincs ésszerű agyarázat.

Ezért is hallgatnak róla, és lapítanak, mint szar a gazban...

 

Előzmény: Laja73 (11420)
Laja73 Creative Commons License 2019.06.27 0 0 11426

A visszafoglalt területek

 

Ez neobolsevik történelemhamisítás, sosem képezték a magyar állam részét. Kun a Szlovák Tanácsköztársaság számára küldött halálba sok sok magyar katonát. Szerencsétlenek erről nem is tudtak.

Előzmény: komisz kuvasz kumisz (11425)
komisz kuvasz kumisz Creative Commons License 2019.06.27 0 0 11425

Semmiféle Kunbéci-mosdatás nincs a cikkben, sokkal inkább a kellemetlen tények összefoglalása.

A felvidéki hadjárat sikere a te álláspontod szerint abban állt, hogy alig volt csehszlovák katonai erő a térségben.

Pedig teljesen másról szólt a dolog. Stromfeld felvidéki hadjárata a katonai akadémiák tananyagában van, mint példa arra, hogyan lehet "deszantolással" az ellenség vonalai mögé juttatni meglepetésszerűen csapatokat és ezzel zűrzavart és menekülést előidézni. Ő volt az első, aki ezt a modern viszonyok között meg tudta csinálni. A kulcs a vasút volt, ugyanis ezred és zászlóalj szintű egységeket rakott vonatra, a vasutasoktól szerzett információk alapján ismerte az ellenség helyzetét és azt, mely vonalakon tudja szabadon mozgatni ezeket.

A vasúton az ellenség mögé jutott egységek elfoglalták az állomásokat és a településeket, az ettől megzavarodott cseh egységek körében fejetlenség uralkodott el és rendezetlen visszavonulásba kezdtek, mert bekerítéstől tartottak.

Ezért volt olyan gyors a magyar csapatok előrenyomulása, és volt meglepően kevés áldozat.

A visszafoglalt területek legnagyobb részét maguktól ürítették ki a csehek, harc nélkül, mert nem tudták felmérni, mekkora erővel állnak szemben.

Előzmény: barkasarja (11419)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!